Nasze Bassety Strona Główna


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Batus
Sro 13 Paź, 2010 20:29
BARF --- próbujemy
Autor Wiadomość
ŁucjaLuna 



Dołączyła: 28 Kwi 2014
Posty: 716
Skąd: Szprotawa(lubuskie)
Wysłany: Pon 02 Paź, 2017 21:17   

ElenaJerry napisał/a:
Dziekuje. Jak Canto zjada, to chyba jest dobrze, bo Canto wyjatkowo piekny bassecik. <3

Bardzo dziękujemy :cmok:
_________________

 
 
 
Miła od Gucia 
Admin merytoryczny



Pomogła: 11 razy
Dołączyła: 03 Mar 2005
Posty: 19775
Skąd: Gorzów
Wysłany: Pon 02 Paź, 2017 21:49   

Flipa też się łasi jak ja zjadam banana i wcinamy obie
z mojej wiedzy banan dobrze robi psiemu układowi pokarmowemu i można podawać no jak wszystko w normie.
Banany dodaje się jako wypełniacz, udoszone do mięsa.

Także jemy wspólnie z bassetami banany
_________________
694 409 059
bogumila0000@poczta.onet.pl
 
 
 
Miła od Gucia 
Admin merytoryczny



Pomogła: 11 razy
Dołączyła: 03 Mar 2005
Posty: 19775
Skąd: Gorzów
Wysłany: Nie 29 Paź, 2017 22:31   

pierś z indyka,
robimy smaczki - same, dwa dni suszymy, Flipa mówi, że pycha
bez konserwantów i bez sztucznych barwników

_________________
694 409 059
bogumila0000@poczta.onet.pl
 
 
 
kasandra 



Dołączyła: 16 Lis 2012
Posty: 7
Skąd: Żagań
Wysłany: Pon 30 Paź, 2017 19:56   

Bogusia a daj przepis jak Ty to robisz gdzie suszysz
_________________

 
 
Neit 



Dołączyła: 02 Wrz 2013
Posty: 932
Skąd: Police
Wysłany: Pon 30 Paź, 2017 20:49   

U na ususzone schab i wołowinka. Teraz suszą się jabłka, banany, marchewka, seler i piertucha.
A potem chyba sarninkę ususzę :D
Wpadłam nałóg :D
 
 
Miła od Gucia 
Admin merytoryczny



Pomogła: 11 razy
Dołączyła: 03 Mar 2005
Posty: 19775
Skąd: Gorzów
Wysłany: Pon 30 Paź, 2017 21:03   

Ja nie mam suszarki więc suszę w piekarniku - elektrycznym.
Pierś z indyka, myję, osuszam.
Kroję wedle uznania, duze małe kawałki, paski, paseczki.
Piekarnik ustawiam, grzanie od dołu, a blaszkę wstawiam druga od góry półka, drzwiczki uchylone lekko, temperatura, ledwo przekręcę kurek.
Na kratkę kładę papier, ten na którym piecze się ciasto. Po pierwszym dniu papier wymieniam, bo trochę się otłuszczy. I suszę dalej. Suszę z przerwami.
Średnio dwa dni, Flipa lubi na wpół ususzone hi hi
są pachnące i pyszne.
Jakieś pytania jeszcze chętnie odpowiem.
Tu fachura to Ania od Zondy
ale wyszły pyszne
_________________
694 409 059
bogumila0000@poczta.onet.pl
 
 
 
Neit 



Dołączyła: 02 Wrz 2013
Posty: 932
Skąd: Police
Wysłany: Pon 30 Paź, 2017 23:19   

Miła od Gucia napisał/a:

ale wyszły pyszne

Wyżerałaś Flipie? :D
 
 
Miła od Gucia 
Admin merytoryczny



Pomogła: 11 razy
Dołączyła: 03 Mar 2005
Posty: 19775
Skąd: Gorzów
Wysłany: Wto 31 Paź, 2017 11:43   

Neit napisał/a:
Miła od Gucia napisał/a:

ale wyszły pyszne

Wyżerałaś Flipie? :D

no organoleptycznie sprawdzałam hi hi
_________________
694 409 059
bogumila0000@poczta.onet.pl
 
 
 
Olka94 

Dołączyła: 27 Wrz 2017
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 14 Lis, 2017 15:36   

Boziu, no ja nie mam czasu na suszenie, poza tym, suszycie dla psiaków? A wiecie gdzie można kupić gotową suszonkę? Słyszałam skrajne opinie, podobno na psiakigotujo.pl, na foodanimals.com, albo https://allezoo.com.pl/17-psy można znaleźć. Wiecie coś?
_________________
Zapraszam na moją stronę internetową http://sklepfuma.pl
 
 
Neit 



Dołączyła: 02 Wrz 2013
Posty: 932
Skąd: Police
Wysłany: Wto 14 Lis, 2017 16:17   

W większości sklepów można jakieś "suszki" znaleźć. Ale jak sama nie ususzę, to nie mam pewności co tam jest w składzie (przykład: Zonda często jada suszonego przeze mnie kurczaka i jest ok. Po suszonym kupnym co to niby jest bez żadnych dodatków i konserwantów zaczyna się drapać albo ma biegunkę więc w tą ich bezdodatkowość nie wierze).

Ogólnie mięcho kroi się parę chwil zwłaszcza jak się ma wprawę. Pokrojenie 1kg jelenia + 1 kg sarny+ 0,5 kilo cycków kurzęcych i poukładanie w suszarce zajęło mi może 15 minut. Suszy się samo, nie trzeba nad tym stać i dmuchać :P Jak ktoś nie ma 15 minut raz kiedyś dla swojego psa to z niego dooopa a nie właściciel :P
 
 
RicoSB 



Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 1416
Skąd: Świętochłowice
Wysłany: Sro 15 Lis, 2017 01:45   

15 minut robienia. I cały dzień suszenia w piekarniku lub suszarce. Trzeba to doglądać, wiec robi się z tego dużo. Nie wiem jak wy, ale ja sprzętu elektrycznego większych mocy staram się nie zostawiać bez nadzoru, Jak znajdę w promocji szuszarkę to się skuszę może :)
_________________
Pies z promocji za pół ceny, trochę wybrakowany, ale kochany!

http://sfuriatowani.blogspot.com/

http://slowaduzeimale.blogspot.com/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
FGRP Theme created by Gilu
 
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 15