Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Powitania - Manfred Wita!

manfred - Pon 24 Lis, 2008 19:54
Temat postu: Manfred Wita!
W końcu znaleźliśmy chwilę aby dołączyć do forum:) My również chcielibyśmy serdecznie wszystkich powitać! Od czerwca 2008 r. jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami Basseta o imieniu Mafred (z hodowli Canero Bass Mauritius).. Manfred ma już 7 miesięcy i jest najukochańszym psem na świecie chociaż również potrafi dać popalić. Ostatnio przeglądając forum trafiliśmy na zdjęcia jego siostry z miotu - Montany, prześliczna. Jesteśmy ciekawi czy jest jeszcze ktoś z rodzeństwa Maniusia. pozdrawiamy wszystkie Basety i opiekunów z zaśnieżonego Krakowa. Ps. To pierwsza zima Manfreda i najchętniej zjadłby cały śnieg, na polu jest w siódmym niebie, a ja myślałam, że to piecuchy:)
manfred - Pon 24 Lis, 2008 20:06

musimy jeszcze poćwiczyć wklejanie zdjęć:/
Alina z Bogdanem - Pon 24 Lis, 2008 20:11

Witamy piękniocha
i ćwiczcie, ćwiczcie to wklejanie, bardzo chętnie pooglądamy jeszcze...

manfred - Pon 24 Lis, 2008 20:15

a taki byłem malutki..
Mirka - Pon 24 Lis, 2008 21:26

wow kawał psa...witamy serdecznie :lol:
Ozzy - Pon 24 Lis, 2008 21:27

Zdraví česko, morava a slezsko!
Samozřejmě zdraví hlavně Eminescu z Valachitu, zvaný Ozzy.

manfred - Pon 24 Lis, 2008 21:36

Manfred 12 listopada skończył 7 miesięcy i waży całe 30 kilo :) i jeszcze rośnie..
marta_zbyszek - Pon 24 Lis, 2008 22:08

rośnie konkurencja Faniowi ;)
Miła od Gucia - Pon 24 Lis, 2008 22:43

Witajcie, to miło, że zagościliście u nas.
Witaj o śliczny Manfredzie wraz ze swoją dwunożna rodziną :razz:

Fanfan z rodziną - Pon 24 Lis, 2008 22:49

manfred napisał/a:
Manfred 12 listopada skończył 7 miesięcy i waży całe 30 kilo :) i jeszcze rośnie..

super...będzie kolejny molos ;)
Witajcie ;)

Dorti - Wto 25 Lis, 2008 08:08

Witamy serdecznie. Pupil uroczy :grin:
lotta - Wto 25 Lis, 2008 20:47

kolejny przystojniak pojawił się na forum :mrgreen:
a jaaaaaaki duuuuuuży :shock: super! fajnie, że jesteście z nami :grin:

Poldek - Wto 25 Lis, 2008 23:26

I my witamy serdecznie nowego przystojniaka !
Polonez z rodzinką

Monka i Miro - Sro 26 Lis, 2008 08:32

Witamy Manfreda i jego rodzinke :)
Piesek śliczny, tylko jak tak patrze na te zdjęcia aktualne to jestem lekko przerażona :shock: , skoro tak wygląda 7-miesięczny psiak, a my Chestera do 8 miesiąca musimy targać po schodach na 2 piętro...... :shock: :shock:

Asia i Basia - Sro 26 Lis, 2008 09:13

My rowniez witamy nowego kawalera na forum, kawal chlopa z niego. Piekny pies.
Grzegorz - Sro 26 Lis, 2008 09:26

Chestera to noś na dół , do góry niech łazi sam to mu nie szkodzi a dobrze robi na wykształcenie stawów i muskulatury
manfred - Sro 26 Lis, 2008 11:22

My nosiliśmy Manfreda tak do 15-17 kg teraz już chodzi sam, bo już nie mamy siły :) co prawda mieszkamy teraz na pierwszym pietrze i mamy windę więc najczęściej z niej korzystamy ale mam nadzieję, ze już przy tej wadze i w tym wieku te kilka schodów mu nie zaszkodzi??
Monka i Miro - Sro 26 Lis, 2008 11:25

Hmmm... ja to myślałam, ze w dół i w góre... dobrze, że nas pocieszyłeś bo po tych deszczach, śniegach i roztopach to przynajmniej troche obeschnie na schodach ;) . Tylko czy on zechce teraz włazić jak mu wygodniej było jak był wnoszony :roll:
No ale tyle o Chesterze bo to temat Manfreda :)

Ozzy - Sro 26 Lis, 2008 16:24

manfred napisał/a:
My nosiliśmy Manfreda tak do 15-17 kg teraz już chodzi sam, bo już nie mamy siły :) co prawda mieszkamy teraz na pierwszym pietrze i mamy windę więc najczęściej z niej korzystamy ale mam nadzieję, ze już przy tej wadze i w tym wieku te kilka schodów mu nie zaszkodzi??

My jsme Ozzyho nosili podle rady do jeho 9 měsíce. Jenže když radí někdo kdo bydlí v domě...
Má od té doby více vybočené přední tlapy. Takže nosit do 12 - 18 měsíců. Ten pes sice jde pouze schody ke dveřím, ale těch 8 schodů denně projde 4 - 5x, tedy celkem 40 razy jeho přední tlapy dostanou ránu váhou celého těla! Zkuste 40x dopadnout na ruce....

besta - Sro 26 Lis, 2008 21:28

Witamy przystojniaka.
Batus - Pon 01 Gru, 2008 12:35

Witamy witamy, ale olbrzym z niego ;)
Ulka - Pon 01 Gru, 2008 20:03

Manfred to cała mama :)
Montreal - Pon 01 Gru, 2008 23:36

Cudny Manfred! :D braciszek Montreala :)

Witamy i cieszymy się, że w mniej więcej tym samym czasie dołączyliśmy do forum. Miło :D
Będziemy mogli wymieniać się spostrzeżeniami, doświadczeniami itd. :D

Dobrze nie przeglądaliśmy jeszcze forum i jesteśmy ciekawi reszty rodzeństwa oraz co tam słychać u rodziców :)