Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - HEKTOREK Doroty

Dorota - Sro 06 Kwi, 2005 17:52
Temat postu: HEKTOREK Doroty
http://hector13.pupile.com

Wrzuciłam na te stronke pare zdjec Hectorka:))
Pozdrawiam

joania - Sro 06 Kwi, 2005 18:02

hektorek jest bombowy :P :lol:
Mirka - Sro 06 Kwi, 2005 18:14

Twój Hektorek jest sliczny :!: :D :D
Franciszek - Sro 06 Kwi, 2005 20:19

Jestem pełen podziwu-Hector świetny basset i super fotki :lol:
Pozdrawiam.

Zapraszam na stronę http://monti8.pupile.com

czarek - Pią 08 Kwi, 2005 10:27

Fajne zdjęcia, Hektorek jest SUPER :!: :!: :!:
joania - Nie 12 Cze, 2005 11:02
Temat postu: Hektorek Doroty
Wiesz Dorotko oglądałam przed chwilą zdjęcia Hektorka -super
mam pytania czy już w 100% zadomowił się
u Was , nie płacze za dawną panią i dziećmi?

Dorota - Nie 12 Cze, 2005 17:22

Hektorek czuje sie u nas jak u siebie w domu, czasem sie zastanawiam kto tak naprawde jest u kogo:) Zdominował wszystkie kanapy w mieszkaniu, przywłaszczył sobie prawa do kuchennego stołu, z którego obserwuje jedzonko wystawione na szafkach. 17 czerwca miną 3 miesiące jak jest z nami. Mysle, ze już nie tęskni i że w 100% przyzwyczaił się do nas. Zostaje sam w domu bez problemów (na początku było cięzko). Zaakceptował teściową na tyle,że jeżdzi z nią sam autem:)) Ogólnie psisko jest słodkie choc czasami wkurzamy sie na niego np. wtedy gdy zjadł mój nowy telefon i Macka dwie ksiązki (jeszcze nie przeczytane). Mimo jego (niewielkiego) brojenia jest kochany i zawsze ma wszystko wybaczane:)
Pozdrawiam

strada17 - Pon 13 Cze, 2005 21:11

hektorek jak klusia moja wygląda :) jest piękny szkoda że mojej klusi już nie ma pozdrawiam :) i jeszcze raz pisze hektorek prześliczny
Arleta - Wto 14 Cze, 2005 07:59

Gdzie te zdjecia???????????????
Dorota - Wto 14 Cze, 2005 09:01

www.hector13.pupile.com
Arleta - Wto 14 Cze, 2005 10:19

:thx Śliczny Hektorek - mam nadzieje ze usciskam go w sobote :)
Miła od Gucia - Wto 14 Cze, 2005 18:16

Słodki jest, zdjęcia super, to znaczy występujący na nich.
Dorota - Nie 30 Paź, 2005 17:41
Temat postu: Wielki nos Hectora:)
Najnowsza fotka Hectorka:) Zobaczcie jaki on ma wielki nos!!

Miła od Gucia - Nie 30 Paź, 2005 17:54

Wielki to fakt, chyba po to, żeby wyniuchać naleśniki i ukraść :lol: :lol: :lol:
Daniel - Pon 31 Paź, 2005 11:52

Basseci nos ciągle pracuje, a najfajniejsi są państwo Hectorka odbijający się w lustrze.
Hubertus - Pon 31 Paź, 2005 12:18

Zgłośmy ich do TOZu za znęcanie się nad psiakiem ;)
jak możnabyło mu tak błyskać po oczach ? :lol:

Dorota - Pon 05 Gru, 2005 18:19
Temat postu: Hektor daje łapke:)
Hector wczoraj nauczył sie dawać łapke, a dzisiaj podaje na zawołanie:) Jestem z niego dumna!!! Nareszcie rozumie co to znaczy siad , daj głos , podaj łapke, zostań , wyjdz i złaź (np. z kanapy) i hop (na kanape).
Poprostu kochna mordka:)

Miła od Gucia - Pon 05 Gru, 2005 19:34

Najbardziej mi się podoba: "hop - na kanapę". Widzisz jaki dzielny, Gustaw też potrafi, ale są momenty, że głuchnie.
pauluś - Wto 06 Gru, 2005 18:25

Niezapomnijmy o "masz.. " Hehe:D Mooj basset najlepiej na to reaguje ;) jak każdy chyba :P Pozdrowionka :*
pauluś - Wto 06 Gru, 2005 18:27

Fajny ten Hectorek:D Moja sunia Wysyła Mu Obślinione buziaaaki :) :D
Buba - Wto 06 Gru, 2005 19:08

Gustaw reaguje na słowo "MICHA" najlepiej jak mu to wyśpiewują w rytm piosenki "łapy, łapy 4 łapy". On mi odpowiada specyficznym rodzajem szczeku.
Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 07 Gru, 2005 09:17

Gratulacje dla Hectorka!!!
Matyldę dziewczyny nauczyły podawać łapę już we wczesnym szczenięctwie i też to chwilę trwało. Na hasło "Łapa!" ociężałym ruchem łapeczka idzie w górę. A Boba też sprawdziłyśmy - tradycyjnie reaguje na "Podaj łapę!", ale poda i się cwaniaczek od razu opiera na człowieku... A trochę waży!

Dorota - Pią 09 Gru, 2005 18:50

I wzajemnie:) :D :lol: :D
pauluś - Pią 09 Gru, 2005 20:07

Dianeczka Dziękuję również i ....

Kasia :) - Pią 09 Gru, 2005 22:29

ła, jaka piękna, dostojna basecia panienka!
a jaka duuuuża...! :lol: (fotka) :lol:

czarek - Pią 16 Gru, 2005 22:46

no mój to siada podaje łape na zawołanie i reaguje na imie i na słowo "masz" hehe , własciwie na "wyjc" "zchodź" to tez no i aportuje tyle ze gozej jest jak juz przynisesie bo on lubi jak mu sie to wyrywa :P hehe ... a jeszcze umie tak ze np. jak klepne dłonia w łózko , krzeszło parapet itp. to wskakuje albo przynajmniej sie stara :P .. ale to wszytsko tez zalezy jkaki ma humor :D
Marcik - Nie 29 Sty, 2006 12:46

To ja sie pochwale troszke, z racji, że Bary dla wszelkiego rodzaju psich wędzonych przysmaków to supły na uszach dałby sobie pozawiązywac, wykożystalismy to jak trzeba :twisted:
bary bez zanęty reaguje na:
-"wyjdz/spadaj" :x (jak coś przeskrobie bardzo np. nasika do łóżka podczas nieobecności naszej) idzie na przedpokój na wycieraczke i tam sie kładzie nieszczęśnik aż się do niego nie zacznie łagodniejszym głosem mówić
-"Idziemy"- oczywiście gdy chodzi o spacer :)
-"Żarcie"- Wiadomo :)
I to by było na tyle jeśli chodzi o posłuszeństwo :?

bary z zanęta reaguje na:
-"siad"
-"waruj"
-"łapa"
-"turlaj się" (najpierw kręci się w kółka, tak jakby ogon gonił a potem kładzie się i obraca kopytami do góry :)
-"chodz tu" np na spacerze, ale bardzo żadko ;)

bary nigdy w życiu nie zareaguje na:
-"daj głos"
-"chodz tu" gdy coś wącha albo ma inne sprawy do roboty (znacznie wazniejsze niż trzymanie się blisko Pani :)
-"bierz go" absolutnie niemożliwe Pies pozbawiony zuppełnie agresji i zachowan tego typu (nam ani troche tego nie brakuje :) )
;)
Oczywiscie psiak do niczego nie jest zmuszany, po prostu tak wyszło, ż epotrafi bo jak juz wspomniałam, dla wędzonek- WSZYSTKO ;)

Teraz jesteśmy w trakcie łapania kawałków przysmaków gdy Bary siedzi naprzeciwko ;) Cała trudnośc polega na tym żeby złapał ;) Ubaw jest :)
Pozdrawiam

Klaudia i Mimi - Sro 01 Lut, 2006 12:17

moja Mimcia jeszcze niewiele potrafi, lae tez zaczyna reagowac na "wyjdz" kiedy cos zmajstruje :) poza tym reaguje na dzwiek otwieranej lodowki :D teraz pracujemy nad "łapa", już niedługo jej pierwszy spacer na dworzu więc zaczniemy ćwiczyć załatwianie sie poza domem...
Marcik - Czw 09 Lut, 2006 12:39

Jak tam MIMI idzie wchodzenie w Psie życie? Nic nie słychac :) a psina rośnie :D Był juz pierwszy spacer ? Kurcze a przypomniało mi się jak nasz Brzydal był malutki, to spacer wyglądał tak, że wyszedł z klatki, nasiusiał na trawnik i kładł się na chodnik bo dalej ani troche nie chciało mu siE isć ;) Cudownie wyglądała taka mała kluseczka rozwalona na chodniku i jęcząca jakby sraszna krzywda jej się działa, że na rączki nikt nie chciał wziąc :D Ehh...co to za czasy były... :lol:
Klaudia i Mimi - Czw 09 Lut, 2006 13:26

dzisiaj Mimcia idzie na ostatnie szczepienie i potem już spasery, spacery i jeszcze raz spacery :) po szczepieniu mamy dziś odwiedziny u znajomego basseta Momcia, takie małe bassetowe przyjęcie :) zamieszcze zdjęcia jak już zgram je na kompa.
Dorota - Wto 18 Kwi, 2006 20:25
Temat postu: Świąteczne złodziejstwo!
Witam wszystkich po świętach:)

Jak w temacie, lista skradzionych smakołyków ze świątecznych stołów, w roli złodzieja Basset:)

Hektor ma na koncie 0,5 kg pasztetu z kaczki, 3 kawałki ciasta z galaretką, 1 kawałek sernika i 2 kawałki babki, do tego resztki ze śmietnika:)

Nie sposób było upilnować tego balerona, co było pozostawione bez opieki to jego:)
Dzisiaj cały dzien biedne psisko odpoczywa po świętach okupując kanapę:)

Pozdrawiamy:)

Fanfan z rodziną - Wto 18 Kwi, 2006 20:45

:!:
Marcik - Sro 19 Kwi, 2006 07:57

O rany Fanio :shock: :shock: Dobrze, że mój Bary na coś takiego JESZCZE nie wpadł ;) Bilans poświateczny nie jest zły :) Kilka kawałków sernika z galaretką i plasterek pieczeni :D Czyli można te święta zaliczyć do Baaaaaardzooooo grzecznych :D może dlatego, że Bary dostał od Zająca wielką paczke żwaczy wołowych :lol: (rany jak to cuchnie :? )