Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - bassetka z woj. podlaskiego

Alina z Bogdanem - Sob 31 Sty, 2009 23:00
Temat postu: bassetka z woj. podlaskiego
W woj. podlaskim jest do oddania prawie 3-letnia bassetka. Dotychczasowa jej właścicielka wydaje się być kobietą wiarygodną, z jej wyjaśnień wynika, że biorąc psa przeliczyła się z własnymi możliwościami. Całe dnie pracuje, jest poza domem i samotnie wychowuje dziecko. Suni brakuje towarzystwa ludzi. W dzień przebywa na dworze, na noc zabierana jest do domu. Pani ze względu na dobro suczki, która lgnie do człowieka, szuka jej odpowiedniego domu, najlepiej oczywiście w okolicach Białegostoku.

Miła od Gucia - Nie 01 Lut, 2009 11:05

Sunia ma śliczne umaszczenie i widać, że jest zadbana.
To szukamy dla niej domku.

Alina z Bogdanem - Nie 01 Lut, 2009 18:50

Przed chwilą otrzymałam od właścicielki maila dotyczącego bassetki. Sunia nie jest wysterylizowana a to dlatego,że weterynarz odradził sterylizację argumentując problemami hormonalnymi,do których mogłoby dojść po zabiegu...
Z wypowiedzi wynika,że sunia jest odpowiednio karmiona i zadbana oraz ,że właścicielka jest osobą naprawdę odpowiedzialną i rzeczowo podchodzi do tematu. Na pewno nie odda suni w pierwsze lepsze ręce.

gocha - Pon 02 Lut, 2009 00:09

Dopiero ktoś chciał sunię, czyżby się odwidziało ?, bo nie widać zainteresowania ze strony tej osoby. Za stara? :shock: , nie papierowa :shock: ???
Batus - Pon 02 Lut, 2009 10:40

hmmm... :~
Renia - Pon 02 Lut, 2009 12:12

Ta osoba chyba chciała żeby jej ktos oddał szczeniaka!!
Monka i Miro - Wto 03 Lut, 2009 19:49

Przecież ze szczeniaka nic innego nie wyrośnie, hmmmm :roll:

Fionka, trzymamy kciuki za dobry domek :mrgreen:

sylvia - Wto 03 Lut, 2009 20:02

Sunieczka sliczna ,bede trzymac kciuki za czarnulke.Na forum jestem od niedwana,powiedzcie mi czy na dogomani oglaszacie pieski do adopcji?Suczka bez sterylki ,dobry kasek dla pseudo...Ale na szczescie i miejmy nadzieje ze wlascicielka jest wiarygodna i nie da sunki pierwszemu lepszemu. :neutral:
Monka i Miro - Wto 03 Lut, 2009 22:51

Jest Fionka na dogo... i wspominałam o sterylce... dobrze by było gdyby to był ktoś znajomy i sprawdzony... :roll:
Alina z Bogdanem - Wto 03 Lut, 2009 23:31

Lucy już kogoś ma. Jak zdążyłam ją poznać - na pewno suczki nie odda bez sterylki.
Chyba ,że właścielka jeszcze się zastanowi i sunia zostanie ...

Mirka - Wto 03 Lut, 2009 23:32

Lucy jest niezrównana..... :shock:
podziwiam ja za to :lol:

Lucy - Sro 04 Lut, 2009 23:00

W sobote jade na wizyte przedadopcyjna , trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
Miła od Gucia - Sro 04 Lut, 2009 23:34

Będziemy trzymać i kciuki i łapki.
Lucy, jak Ty znajdujesz tych ludzi ?

Mirka - Sro 04 Lut, 2009 23:49

trzymamy wszystkie łapki jakie sa w domu
a jest ich sporo więc pomoże trzymanie :mrgreen:

besta - Czw 05 Lut, 2009 10:08

Trzymamy ikciuki i łapki :grin:
gocha - Czw 05 Lut, 2009 13:00

My też trzymamy kciuki za powodzenie akcji.
Alina z Bogdanem - Czw 05 Lut, 2009 20:00

Może to nie miejsce na to, ale chcę donieść,że Lucyna ma nową tymczasowiczkę w domu... Zarzekała się, że nigdy więcej, ale zobaczyła w niedzielę seterzą bidę w schronisku i w środę przyjechała ją zabrać (80km w jedną stronę).
Miła od Gucia - Czw 05 Lut, 2009 21:44

Cała Lucy
gocha - Czw 05 Lut, 2009 22:15

I chwała jej za to :mrgreen:
Lucy - Pią 06 Lut, 2009 22:58

Byłam dzisiaj. Niestety nie ten dom,naprawde z kilku powodow.Od jutra znowu dzwonie :~ Teraz ide spać,obłożę sie bassetami i juz. :mrgreen:
Lucy - Nie 08 Mar, 2009 21:09

Wczoraj kontaktowalam sie z wlascicielka Fiony.poniewaz od samego poczatku bardzo sie tym interesuje. Wlasnie byly w podrozy do Warszawy gdzie znajduje sie nowy domek Fiony ktory Basetka znalazla sama dla swojej pupilki.
Zycze duzo szczescia Fionie w nowym domku.

Monka i Miro - Pon 09 Mar, 2009 08:19

Oby to był ten właściwy i już ostatni... Wszystkiego dobrego Fionka :smile: .

Ps. Ale masz wyczucie Lucy, że akurat w drodze były... jednak kobieca intuicja nie zawodzi :mrgreen:

Renia - Pon 09 Mar, 2009 11:46

A wiadomo gdzie znalazła się ta sunia w Warszawie?
Lucy - Pon 09 Mar, 2009 21:29

Nie wiem dokladnie ,ale jest jej watek na dogomani i przez Pw mozesz skontaktowac sie z "bassetka"-tj wlascicielka suczki.
Miła od Gucia - Wto 24 Mar, 2009 08:59

Hubert, proszę o przeniesienie tego tematu. Finka ma już dom.