Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - PICCOLO Pompej z pobytu w Gdyni/ obecnie w nowej rodzinie

Miła od Gucia - Sro 15 Kwi, 2009 23:09
Temat postu: PICCOLO Pompej z pobytu w Gdyni/ obecnie w nowej rodzinie
Oto informacje o Piccolo Pompeju z nowego domu w Gdyni.
"Jest szalony, cały czas zaczepia do zabawy i naśladuje Mambusię.
Jest bardzo mądrutki i cwany... chyba jak każdy długouchy... :)
Zdjęcia po spacerku i 3 godzinnym bieganiu...
PS. zaprzyjaźnił się bardzo z naszych znajomych 1,5 rocznym goldenem i jak na zdjęciach widać chyba Pompejka harce troszkę zmęczyły :) zmęczony ale szczęśliwy...
na ostatnim zdjęciu jest moja mama, a to młodsze to moja siostra :) ".

Asia i Basia - Czw 16 Kwi, 2009 08:25

Obiecalam, ze nie wypowiem sie wiecej w temacie Piccola, ale trudno sie oprzec, kiedy sie patrzy na te zadowolone bassety na kanapie i usmiech nowej Panci Piccola :grin: .
Witamy serdecznie nowe basiorki na naszym forum. Byloby fajnie, gdyby nowi opiekunowie Piccola od czasu do czasu chociaz napisali nam, co nowego u Picca slychac i jak sie nowy domownik spisuje. Pozdrawiamy i dziekujemy za danie malemu szansy na lepsze jutro.

gocha - Czw 16 Kwi, 2009 10:27

A ja się cieszę z całego serca, że mój forumowy "chrześniak" tak dobrze trafił.
Nareszcie ma dom, normalny dom, pańcie i do tego jeszcze bassetkę do towarzystwa. Super! :lol:

Lutex - Czw 16 Kwi, 2009 11:18

ale milo patrzec na zadowolone pysiaki psiakow i wlascicieli :)
Batus - Pią 17 Kwi, 2009 11:16

Widać, że rodzinka wpadła już po uszy :)
Donvitow - Sob 18 Kwi, 2009 08:31

Przeklejam maila.
Witam!!!
Przepraszam za brak informacji wczoraj, ale nie miała internetu przesyłam zdjęcia z dwóch dni. :) Strasznie ciężko jest mu zrobić zdjęcia na spacerze jest strasznie ruchliwy :) i zanim zdjęcie pstrykne on już robi coś innego...
Mambusia na podwórku pokazała mu norkę gdzie mieszkają jeże i codzinnie razem tak kopią.
Pompejek cały czas zaczepia nas i Mambę do zabawy, ale suńka jak ma już dość zabawy to ustawia Pompejkaa po kątach i strasznie mu matkuje już mu pokazała, że siusiu robi się na dworz, a nie w domu (i jak na razie nie siusia w domu tylko na dworzu) i dziś nawet pokazał że chce wyjść się załatwić. Kupe niestety dziś jeszcze w nocy zrobił w domu, ale wie że zrobił źle bo kuli ogon pod siebie i ucieka na fotel. Ale dziś na wieczornym spacerku zobaczył, że Mamba załatwia się na dworzu i również się załatwił. Jesteśmy dobrej myśli że czystości nauczy się od Mambusi.
Suńska dziś się troszkę na nas obraziła, bo zrozumiała, że Pompejek z nami zostaje.
Uwielbia się w domu bawić pusta butelką po piciu. Jest strasznie wścibski i wszędzie musi zajrzeć najmniejszy szmer w domu, a on już biegnie zobaczyć co się dzieje (pamiętamy, Mambulinda zachowywała się dokładnie tak samo).
Zaprzyjaźnił się już z psami na osiedlu.
Jest bardzo wesoły i jesteśmy zdziwieni, ze pomimo takich przejść tak pogodnie się zachowuje i pogodnie na wszystko reaguje.
Już wiemy też, że nie lubi bananów, ale lubi pomidora, winogrona i lody.
Nie mamy, żadnych problemów przy karmieniu psiaków, każde idzie do swojej miski, ale jak kończą jeść to spr, czy przypadkiem ten drugi nie dostał czegoś innego i może lepszego. Pierwsze dwa dni zjadł wszytko co dostał w misce, a dziś troszkę zostawił.
Uwielbia mężczyzn za moim chłopakiem i tatą po prostu szaleje.
Ale jak Mambusia za bardzo matkuje Pompejkowi to ucieka do mnie.
Jak idzie spać to zasypia z sunią na kanapie a potem zmienia miejsce spania i śpi na fotelu.
I bardzo jest zainteresowany laptopem jak zaczynałam pisać maila to położył mi pysk na klawiaturze i obserwował ekran a potem kursor.
Wprowadził bardzo wiele uśmiechu i radości do naszego domu pokochaliśmy go całymi naszymi serduszkami.
Moja mama wczoraj nawet powiedziała, że jak się będę wyprowadzać to mi go nie odda i że musimy sobie zaadoptować innego basseta.
Jest Kochany i bardzo się cieszymy, że go mamy. :) On również wygląda na szczęśliwego. Uwielbia dawać buziaki.
Po tym weekendzie zabieramy Pompejka na spacer na plaże :) bardzo ciekawa jest czy nie zwariuje jak zobaczy tyle piasku bo bardzo lubi kopać.
:D
Pozdrawiamy a Pompejek macha uszkiem :)

Donvitow - Sob 18 Kwi, 2009 09:39

Donvitow - Sob 18 Kwi, 2009 09:40

Donvitow - Wto 28 Kwi, 2009 15:01

Zainteresowanie Pompejem niewielkie. Zresztą może dlatego że raczej powinien mieć wątek w dziale w nowym domu a nie Powitania.
Jeśli kogoś interesują foty z jego domu proszę o adres imail. Prześlę z upoważnieniem do wstawienia na Forum.
Pozdrawiam Kajetan/EMIR/

Lutex - Wto 28 Kwi, 2009 16:39

ja przyznaje, ze przegapilam dalsze informacje :oops: moze rzeczywiscie zalozyc mu watek w dziale nasze bassety gdzie czesciej ludziska zagladaja.
Z fotek i opisu wyglada, ze Pompej nie mogl lepiej trafic :)

paulinazarebska - Wto 28 Kwi, 2009 16:44

Bardzo się cieszę,że Piccolo znalazł taki wspaniały domek
Batus - Wto 28 Kwi, 2009 19:49

Ta historia podnosi na duchu, o to psisko pokłóciły się dwa fora internetowe, całe szczęście że Pompej znalazł swój szczęśliwy domek :)
zojka - Wto 28 Kwi, 2009 21:43

Nio, widac że mu tam dobrze :)
gocha - Wto 28 Kwi, 2009 21:48

Prześlij nowe zdjęcia jeżeli masz, a Bogusia na pewno zrobi z nimi i tematami porządek, bo ona się tym najlepiej zajmuje. Napisz kilka słów co u Piccolo, pewnie, że nas interesuje :grin:
Miła od Gucia - Sob 16 Maj, 2009 15:33

A co tam u Picolo Pompeja słychać, jak się ma ????
Lucy - Wto 19 Maj, 2009 14:45

:!:
paulinazarebska - Czw 28 Maj, 2009 14:36

No właśnie co u Pompejka?