Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Ambulatorium - ...ORIDERMYL - czy ktos z Was stosował ???

tede - Pon 29 Cze, 2009 16:42
Temat postu: ...ORIDERMYL - czy ktos z Was stosował ???
Witam. Okazało się ,że nasz TE-DE ma zaplenie ucha . Przed chwilką wróciłam od weta i przepisał na tydzień w/w maść --- czy ktoś z Was stosował ją u swojego pupilka ??? Ile taka maść kosztuje , bo lekarz powiedział ,że rozliczymy się po zakończonym leczeniu ???

z góry dziękuję za odp.

Miła od Gucia - Pon 29 Cze, 2009 16:50

sprawdziłam w książeczce, Gustaw też miał je przepisane.
On miał wtedy ze dwa latka, więc to było dawno, ale krople bardzo pomogły Gustawowi. Co do ceny, to nie bardzo pamiętam, ale w granicach 35-40 zł tubka.
Najpierw czyściłam uszy, dokładnie osuszałam, a dopiero potem zakrapiałam według wskazówek wet.
Życzymy zdrowia.
Jak zakropisz, to bardzo delikatnie pomasuj uszy.

Mirka - Pon 29 Cze, 2009 17:46

tak my tez stosowaliśmy ten specyfik
kosztował ok.40zł

tede - Pon 29 Cze, 2009 21:02

bardzo dziękuję za odp. - troszkę się martwiłam ,bo w internecie wyczytałam ,że lek ten został wycofany z użytku ...
madzialinka - Wto 30 Cze, 2009 05:02

Moja weterynarz mówiła, że w tym roku wycofują bardzo dużo "ludzkich" leków stosowanych do leczenia zwiezrząt. Leki zmieniają nieco skład i nazwę - taka polityka firm farmaceutycznych...
Jaga - Wto 30 Cze, 2009 06:51

madzialinka napisał/a:
Moja weterynarz mówiła, że w tym roku wycofują bardzo dużo "ludzkich" leków stosowanych do leczenia zwiezrząt. Leki zmieniają nieco skład i nazwę

i cenę niestety. Nie wiem dlaczego leki weterynaryjne są znacznie droższe od ludzkich odpowiedników.