|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - schronisko w Białej Podlaskiej-potrzebna pomoc!
paulinazarebska - Sro 06 Sty, 2010 19:57 Temat postu: schronisko w Białej Podlaskiej-potrzebna pomoc! Piszę z prośbą do osób,którym nie jest obojętny los głodnych i porzuconych zwierząt.Warunki w schronisku są straszne,większość psiaków stoi w błocie,budy są w opłakanym stanie.Pracownikom schroniska ciężko jest wykarmić 320 zwierząt
Psy i koty ze schronisk ofiarami kryzysu
http://www.dziennikwschod...11201798&Ref=AR
Kryzys zagląda do psich misek. W Azylu, bialskim schronisku dla bezdomnych zwierząt, jest ich więcej, niż planowano. Mniejsze są za to niż potrzeba fundusze
na utrzymanie podopiecznych schroniska.
Azyl w Białej Podlaskiej wygląda jak małe psie miasteczko. Żyje tu ponad 300 zwierząt
Adopcja wirtualna
Miłośnicy zwierząt mogą płacić na utrzymanie konkretnego psa, który znajduje się w Azylu. Wystarczy wejść na stronę internetową schroniska http://bialapodlaska.schronisko.net/ i wybrać psa do wirtualnej adopcji. "Azyl” czeka także na karmę, konserwy, kołdry, koce, garnki (mogą być używane) ale głównie potrzebne są pieniądze.
- Nadchodzą ciężkie czasy, bo ubywa nam sponsorów. A jednocześnie systematycznie pod ogrodzenie podrzucane są kolejne psy i nie ma chętnych na ich adopcję. Codziennie dla 320 zwierząt przygotowujemy siedem olbrzymich parników jedzenia - opowiada Marek Pawłowski, kierownik bialskiego schroniska.
Nr konta-79 8025 0007 0015 8307 2000 0010
Możesz także przekazać 1%
Miła od Gucia - Czw 07 Sty, 2010 11:11
Paulinko, miłośnicy bassetów pomogą, choć symbolicznie, ale wesprzemy.
Wiem, ze schronisk jest bardzo dużo, każdy z nas, obok siebie widzi bidę schroniskową.
Proszę wypowiedzcie się się w temacie wsparcia.
Paulina jest naszą forumowiczką, wspiera nas, teraz my ją wesprzyjmy.
Paulina chodzi do tego schroniska, pomaga, przytuli jak trzeba.
Ja proponuję 200 zł przelać.
Proszę Was o wypowiedzi.
Dorti - Czw 07 Sty, 2010 11:21
3 x tak :wink:
paulinazarebska - Czw 07 Sty, 2010 11:27
Dziękuję za każdą kwotę w imieniu tych psiaków!
lacinka - Czw 07 Sty, 2010 14:26
Bogusiu, oczywiście, że się zgadzam na przesłanie pieniążków.
troublemaker - Czw 07 Sty, 2010 16:17
ja tez jestem za
zojka - Czw 07 Sty, 2010 19:05
Jasne
gocha - Czw 07 Sty, 2010 23:43
Jak najbardziej za :!:
Miła od Gucia - Pią 08 Sty, 2010 12:11
W tej chwili poszedł przelew na kwotę 200 zł
Darowizna dla
AZYL Schronisko dla bezdomnych zwierząt
w Białej Podlaskiej
ul. Olszowa 4
21-500 Biała Podlaska
Darowizna od miłośników Nasze Bassety
www.forum.bassety.pl
Ja tylko dla formalności księgowej, proszę Paulinko, abyś potwierdziła, jak już wpłyną pieniążki.
paulinazarebska - Pią 08 Sty, 2010 12:52
Dobrze,bardzo dziękuje,jestem w kontakcie e-mailowym z Panią Prezes schroniska,także jeśli dostanę potwierdzenie,dam znać.Jeszcze raz bardzo dziękuje!!
paulinazarebska - Wto 12 Sty, 2010 10:51
przesyłam potwierdzenie wpłaty:
nadawcy RYCHWALSKA BOGUMIŁA - konto bassecie
Na rachunek:
Numer rachunku:79 8025 0007 0015 8307 2000 0010Bank:BS./BIAŁA
PODLASKADane odbiorcy:AZYL Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Białej
Podlaskiej ul. Olszowa 4 21-500 Biała Podlaska
Tytuł:Darowizna na wniosek Pauliny Zarębskiej od miłośników bassetów
Nasze Bassety www.forum.bassety.netKwota:200,00 PLN
Prezes Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt "AZYL" Dziękujemy!!
Miła od Gucia - Pią 09 Kwi, 2010 20:59
Otrzymałam ze Stowarzyszenia przyjaciół Zwierząt "Azyl" w Białej Podlaskiej piękny list, wraz z życzeniami świątecznymi.
Przytoczę tekst, gdyż skan kiepsko czytelny.
To Kochani na Wasze ręce to podziękowanie
Szanowni Państwo
W imieniu członków Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt "Azyl" i wolontariuszy składamy na Państwu serdeczne podziękowania za zaangażowanie, współpracę, hojność i okazane serce naszym podopiecznym. Dzięki Waszej uprzejmości i życzliwości możemy nieść pomoc bezdomnym i cierpiącym zwierzętom, podejmować działania mające na celu poprawienie ich bytu, a także zaszczepienie u ludzi prawidłowej postawy wobec zwierząt.
Bez Państwa wsparcia nie moglibyśmy podejmować tych wszystkich działań, za co jesteśmy bardzo wdzięczni.
Cieszymy się, że są jeszcze ludzie, którym los skrzywdzonych i wyrzuconych czworonożnych istot - również odczuwających głód i ból - nie jest obojętny. Dajecie nam Państwo Forumowicze nadzieję, że w podejmowanych działaniach, na rzecz poprawy warunków bytowania naszych podopiecznych, nie jesteśmy sami. Pomoc, która od Was płynie jest bezcenna. Dziękujemy za nią i bardzo prosimy o dalsze wsparcie.
W związku z nadchodzącymi Świętami Wielkanocnymi pragniemy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia zdrowia, wzajemnego zrozumienia i wszelkiej pomyślności a serca pełnego wiary, nadziei i miłości.
Z poważaniem
Zarząd Stowarzyszenia
List przeleżał w mojej skrzynce, podczas naszego wyjazdu, stad moje opóźnienie w przekazaniu Wam tego podziękowania i życzeń.
Asia i Basia - Pią 09 Kwi, 2010 21:07
Bogusiu to jakbys miala watpliwosci w slusznosc sprawy :grin:
paulinazarebska - Czw 09 Wrz, 2010 09:47
W naszym schronisku mamy trochę "nowych" zmian,a przede wszystkim nasze PSIACZKI!
Pieniążki wygrane z KrakVetu przeznaczyliśmy na zakup preparatów przeciwkleszczowych itp
Dzięki Dogoskarbonce wygraliśmy projekt na zrealizowanie Azylku dla staruszków,projekt oczywiście wygraliśmy i dostaliśmy pieniążki :lol:
zapraszam na film "Merdający azyl staruszków w schronie w Białej Podlaskiej..niestety coś mi tu nie wychodzi,żeby to wstawić,więc zapraszam na dogomanię "w lubelskim" film na stronie 138
Może ta zima będzie lepsza dla psiaków..
paulinazarebska - Czw 09 Wrz, 2010 10:14
paulinazarebska napisał/a: | W naszym schronisku mamy trochę "nowych" zmian,a przede wszystkim nasze PSIACZKI!
Pieniążki wygrane z KrakVetu przeznaczyliśmy na zakup preparatów przeciwkleszczowych itp
Dzięki Dogoskarbonce wygraliśmy projekt na zrealizowanie Azylku dla staruszków,projekt oczywiście wygraliśmy i dostaliśmy pieniążki :lol:
zapraszam na film "Merdający azyl staruszków w schronie w Białej Podlaskiej..niestety coś mi tu nie wychodzi,żeby to wstawić,więc zapraszam na dogomanię "w lubelskim" film na stronie 178
Może ta zima będzie lepsza dla psiaków.. | mamy dużo nowych,pięknym kojców i kilka psiaków uwolniło się już na zawsze z łańcuchów :!: mają wybiegi..
Miła od Gucia - Czw 09 Wrz, 2010 11:09
Oj Paulina, Paulina, co ja się naszukałam
czy to o ten film chodzi ????
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
paulinazarebska - Czw 09 Wrz, 2010 11:18
dziękuje ten też,ale jest jeszcze na str 178
Miła od Gucia - Czw 09 Wrz, 2010 11:24
to podaj mi link do tematu, w którym jest ten film
Mirka - Czw 09 Wrz, 2010 11:26
Paulinko widać że robicie wszystko
zeby psiaki miały jak najlepiej,
ale ja i tak Wam zyczę żeby azyl świecił pustkami
bo kazdy pies zasługuje na swój dom :smile:
Miła od Gucia - Czw 09 Wrz, 2010 11:29
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Magda i Rudolf - Czw 09 Wrz, 2010 11:33
Ale maja fajny duzy teren i luzem sobie wszystkie chodza :smile:
paulinazarebska - Czw 09 Wrz, 2010 11:37
Miła od Gucia napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=cMJ1JljJn00&feature=player_embedded |
ten!! dziękuje :lol:
paulinazarebska - Pon 15 Lis, 2010 20:44
chciałam Was bardzo serdecznie zaprosić na bazarek na nasze schroniskowe psiaczki,potrzebujemy na jedzenie a przede wszystkim na opał,żeby mieć na czym gotować..
http://www.dogomania.pl/t...-Podlask%C4%85.
Miła od Gucia - Pon 03 Sty, 2011 14:31
jako, że temat życzenia świąteczne, już przesunięty, wklejam tutaj
paulinazarebska - Pon 03 Sty, 2011 14:45
ja również proszę,jeśli ktoś może o 1% dla psiaków..
paulinazarebska - Czw 06 Sty, 2011 17:31
oddaj głos- wybierz z listy schronisko w Białej Podlaskiej i zagłosuj!!
http://www.tesco.pl/schroniska/index.php
Mirka - Pią 07 Sty, 2011 11:01
zagłosowałam ale chyba marne szanse :~
paulinazarebska - Pią 07 Sty, 2011 11:08
Mirka napisał/a: |
zagłosowałam ale chyba marne szanse :~ |
też mi się tak wydaje,ale nie poddaję się! walczymy!
Aha,oddany głos staję się głosem ważnym wyłącznie po kliknięciu w przesłany przez organizatora link zwrotny na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.
paulinazarebska - Sob 08 Sty, 2011 17:26
prosimy o głosiki..
eufrazyna - Sob 08 Sty, 2011 21:13
zagłosowałam
Agataw - Sob 08 Sty, 2011 21:20
Od nas 2 głosy zaklepane.
gocha - Sob 08 Sty, 2011 21:24
Głos oddany :grin:,ale mało tych głosików :~
paulinazarebska - Sob 08 Sty, 2011 21:46
dzięki dziewczyny za głosy :!:
zuza i gabi - Sob 08 Sty, 2011 22:07
Głosik oddany :grin:
zojka - Nie 09 Sty, 2011 13:28
Już
Pan mąż też
Marynia - Nie 09 Sty, 2011 16:10
Ode mnie też masz głosik :lol:
Joasika - Nie 09 Sty, 2011 18:50
Ode mnie i mojego mężusia poszły dwa głosy
Rogasowa - Pią 14 Sty, 2011 20:58
4 głosy oddane:)
paulinazarebska - Sob 15 Sty, 2011 10:52
Rogasowa napisał/a: | 4 głosy oddane:) |
dziękuje :grin:
Joasika - Nie 06 Lut, 2011 19:34
Kochani :!:
Od Pauliny wiem, że w schronisku w Białej Podlaskiej jest kiepsko - nie mają nawet na karmę dla 400 psów :!:
Myślę, że sytuacja schroniska jest o tyle dramatyczna, że trzeba im pomóc.
Może kupimy chociaż trochę karmy i im poślemy, żeby psiaki nie głodowały :cry:
Co Wy na to
paulinazarebska - Pon 07 Lut, 2011 12:09
tak,sytuację mamy kiepską: kopiuję z dogo
Funkcjonowanie naszego schronisko w takiej formie jak dotychczas jest zagrożone!Stowarzyszenie AZYL ,pod opieką którego jest schron,dostało od "miasta" minimalne środki na jego utrzymanie.Tych pieniędzy jest tyle,że wystarczy ich zaledwie na najniższe z możliwych pobory dla pracowników. Stowarzyszenie SAMO ma zadbać o wykarmienie i leczenie (w tym sterylki) ponad 320 psów i ok.20 kotów,a poza tym zdobyć pieniądze na opłacenie rachunków za prąd,wodę ,opał...Odesłano nas do sponsorów...
Miasto jest podobno gotowe przejąć schron od Stowarzyszenia.
Skóra cierpnie,bo -jeśli się tak stanie-będziemy niebawem mieć w Białej nowe Korabiewice badź Dyminy...
Już nawet nie chodzi mi w tej chwili o to,że 3-letnia praca Stowarzyszenia pójdzie na marne i psiaki stracą to,co udało się zrobić...Ja się o nie zwyczajnie boję! Prawdopodobnie,gdyby do tego przejęcia doszło- na nic nie będziemy mieć wpływu,bo wolontariat okaże się zbędny,a nawet zacznie bardzo przeszkadzać.
Bialski schron dopiero od trzech lat jest miejscem przyjaznym dla zwierząt,a niebawem znowu może stać się mordownią...
eufrazyna - Pon 07 Lut, 2011 21:52
Ja jestem oczywiście za, tylko czy mamy środki?
Ze swojej strony Paulina, przekażę 1% podatku na ten schron, bo mam dług wdzięczności za Lilly, a poza tym szkoda zmarnować dobrą robotę dobrych ludzi.
Miła od Gucia - Pon 07 Lut, 2011 22:29
Po opłaceniu ostatnich rachunków mamy 590 zł.
Czekam na rachunek za pobyt w hoteliku, za 10 dni będzie 350 zł., dojdą szczepienia około 160.
Te pieniążki musimy mieć na koncie zabezpieczone. Przykro mi.
Ja mam pomysł, 5 - 10 zł, ile kto może - jak każdy chętny prześle bezpośrednio na schronisko, to wierzę, że się uzbiera kwota konkretna.
Niech każdy w przelewie wpisze darowizna od bassetów.
To Paulina już będzie wiedziała co i jak. I z ciekawości powie nam ile zebrała.
Co do karmy, Paulinę już skontaktowałam z P. Pawłem, żeby było taniej.
Paulina podaj tu jeszcze raz konto,
a my ślijmy, nie wstydźmy się wysłać 5 zł, 10 osób to już 50 zł.
gocha - Pon 07 Lut, 2011 22:47
Nie mam nic przeciwko "cegiełkom", ale myślę, że taka pomoc to bardzo mało i doraźnie.
Paulina , a może by ktoś od Was skonstruował jakieś pisma do władz, samorządu, no nie wiem kogo, o dofinansowanie, pomoc. Może jakąś petycję, która by opisywała poprzedni i obecny stan schroniska z prośbą o zajęcie się tą sprawą i nie niszczenie tego co zostało stworzone.
Wówczas moglibyśmy podpisami wesprzeć taką akcję, rozgłosić gdzie się da i zbierac te podpisy.
Może ja myślę źle, może zupełnie inna treść powinna być w tym piśmie, ale tu by trzeba zawalczyć o to żeby schronisko pozostało w takiej formie jak obecnie, żeby go nie zabrała gmina. My i pewnie inni też ,możemy potwierdzić , że psy obecnie mają dużo lepiej niż kiedyś i żeby nie marnować tej kilkuletniej pracy.
Może zwrócić się do jakiejś organizacji prozwierzęcej, może dotrzeć do władz gminnych, no nie wiem gdzie jeszcze.
Tu jest potrzebna daleko idąca pomoc, bo jak po raz kolejny braknie jedzenia dla psów to nie będziecie mieć nigdzie poparcia, zabierze wszystko gmina i tyle, tu jest potrzebna stała, pewna pomoc finansowa, bo za skarby nie uzbieracie na leczenie, wyżywienie i opiekę na taką ilość zwierząt.
paulinazarebska - Wto 08 Lut, 2011 10:39
dzisiaj p.prezes z p.kierownikiem mają rozmawiać z władzami co dalej z przyszłością schroniska,wierzę,że rozmowa wypadnie dobrze! Dziękuje p.Bogusi za tel do p.Pawła-już rozmawiałam i podałam e-maila,na którego prześlę mi karmy i może jeszcze nam podarować worki uszkodzone
W niedzielę byłam w schronisku,błoto straszne,ale psiaki wyspacerowane,wymiziane,prowiant i koce dowiedzione :grin:
paulinazarebska - Wto 08 Lut, 2011 10:42
podaję dla wszystkich chętnych nr konta,5 zł dla Nas może być mało,ale dla tych 400 psiaków to bardzo dużo!
52 2490 0005 0000 4000 4099 8289
Miła od Gucia - Wto 08 Lut, 2011 11:10
wysłane, przelew "poszedł"
paulinazarebska - Wto 08 Lut, 2011 11:26
Miła od Gucia napisał/a: | wysłane, przelew "poszedł" |
dziękujemy :!:
gkoti - Wto 08 Lut, 2011 17:16
Również wysłane :wink:
paulinazarebska - Wto 15 Lut, 2011 10:13
igoti pieniążki doszły dziękujemy!
paulinazarebska - Wto 15 Lut, 2011 10:28
To może teraz pokażę kilka psiaków,które czekają na domki :wink:
nieduży Mati (sunia) ma ok 6 lat,w schronisku czeka na dom już prawie 3 lata.Sięga przed kolano,taka niezauważalna na pierwszy rzut oka sunia,która gdzieś w kojcu czeka i czeka..
Sonia była adoptowana w 2006r,ale dziś "pańcia"bez słowa wyjaśnienia zwróciła ją do schroniska..
Sidorek młodziutki,wilkowaty psiak,trafił po wypadku..
Nuka przecudna,5-6 letnia sunia przerzucona w nocy na teren schroniska
gkoti - Wto 15 Lut, 2011 21:30
witam, są jakies nowe wieści w sprawie waszego schroniska?mam tylko nadzieję, że to dobre wieści... :wink:
paulinazarebska - Sro 16 Lut, 2011 09:27
gkoti napisał/a: | witam, są jakies nowe wieści w sprawie waszego schroniska?mam tylko nadzieję, że to dobre wieści... :wink: |
schronisko będziemy dalej prowadzić,niestety z władzami nic się nie dało wynegocjować :twisted: wszystko opłacamy sami, ale pomalutku jakoś sobie damy radę-musimy :!:
a z bialskich psiaków chciałam pokazać jeszcze takiego :wink:
Miluś ma ok 6-7 lat,od zawsze jest na łańcuchu,bo nie ma innych warunków,stoi za budynkiem schroniska,więc ludzie nie mają szans go zobaczyć! A jest taki kochany!
gkoti - Sro 16 Lut, 2011 12:36
To cieszę się, że jakoś dajecie sobie radę, mam nadzieję, że dobrzy ludzie pomogą :wink: ja co mc wpłacę jakąś niedużą kwotę na pewno, rozliczenie podatkowe moje i męża też jest dla waszego schroniska od nas; :lol: życzę powodzenia i trzymam kciuki :wink: bo te psiunki wszystkie są takie kochane, tylko ...musimy dawać im nasze serduszka, a WY macie je OGROMNE :lol:
paulinazarebska - Sro 16 Lut, 2011 12:43
gkoti napisał/a: | To cieszę się, że jakoś dajecie sobie radę, mam nadzieję, że dobrzy ludzie pomogą :wink: ja co mc wpłacę jakąś niedużą kwotę na pewno, rozliczenie podatkowe moje i męża też jest dla waszego schroniska od nas; :lol: życzę powodzenia i trzymam kciuki :wink: bo te psiunki wszystkie są takie kochane, tylko ...musimy dawać im nasze serduszka, a WY macie je OGROMNE :lol: |
dziękujemy z całego serducha za pomoc i przede wszystkim chęć pomocy :!: :smile: niestety mało jest takich dobrych ludzi..
Miła od Gucia - Sro 23 Lut, 2011 10:08
Gdyby ktoś chciał oddać 1 % na schronisko w Białej Podlaskiej, to bardzo proszę dane:
paulinazarebska - Czw 24 Lut, 2011 13:35
zachęcamy także do adopcji wirtualnych!
Jeśli nie możesz przygarnąć żadnego zwierzaka, a chciałbyś pomóc któremuś z naszych schroniskowych czworonogów, zachęcamy do dokonania adopcji wirtualnej
Zapraszam wszystkich do udziału w akcji !!! Teraz można mieć swojego żywego prawdziwego psa lub kota przez Internet.
Warunkiem wirtualnej adopcji jest wybranie pupila ze strony schroniska. Pod zdjęciem każdego zwierzaka znajduje się link zaadoptuj mnie wirtualnie, który należy kliknąć, a pojawi się formularz, gdzie dodajemy opis dla zwierzaka oraz swoje imię lub nick (i kontakt tylko do naszej wiadomości).
Opiekę nad wybranym pupilem będziemy sprawować za Was w schronisku ale wymaga to niewielkich miesięcznych opłat. Na Państwa życzenie możemy nadać nowe imię wirtualnie adoptowanemu zwierzakowi.
Miesięczny koszt podstawowego, minimalnego utrzymania zwierzaka w schronisku to:
25 zł - mały piesek lub kotek
35 zł - średnie psiaki
45 zł - duży piesio
paulinazarebska - Pią 25 Mar, 2011 09:37
w schronisku nadal bardzo potrzebujemy wsparcia finansowego lub rzeczowego -każda ilość suchej karmy,potrzebne są także leki -nawet ludzkie,których niestety nam brakuje :!:
Rogasowa - Nie 27 Mar, 2011 12:37
Napisz jakie leki są najpotrzebniejsze.. może kto będzie mógł to kupi i wyśle..
paulinazarebska - Nie 27 Mar, 2011 18:23
Rogasowa napisał/a: | Napisz jakie leki są najpotrzebniejsze.. może kto będzie mógł to kupi i wyśle.. |
jakie leki? wszystkie!! igły,strzykawki,bandaże..
paulinazarebska - Pią 15 Lip, 2011 09:36
może ktoś zechce sobie wydrukować nasz plakat i przyczepić gdzieś..
nie umiem powiększać
Miła od Gucia - Pią 15 Lip, 2011 10:06
wyslij mi e-mailem plakat
i podobnie kazdemu kto bedzie chcial
pozdrawiam Paulinko
paulinazarebska - Pią 15 Lip, 2011 10:19
Miła od Gucia napisał/a: | wyslij mi e-mailem plakat
i podobnie kazdemu kto bedzie chcial
pozdrawiam Paulinko |
dobrze,już wysyłam i jak koś będzie zainteresowany,niech pisze -prześlę na e-maila :smile:
gkoti - Pią 15 Lip, 2011 10:47
Mnie też prześlij :wink:
paulinazarebska - Pią 15 Lip, 2011 10:55
gkoti napisał/a: | Mnie też prześlij :wink: |
już przesyłam :grin:tylko nie mam e-maila...
gkoti - Pią 15 Lip, 2011 12:14
Podałam Ci na pw :wink:
paulinazarebska - Czw 21 Lip, 2011 18:52
dostałam właśnie tel od p.Bogusi,że są skargi od osób do których pisałam z prośbą o wsparcie dla naszego schroniska,bardzo za to przepraszam i już się to nie powtórzy
a teraz chciałam poprosić tu o wsparcie,schronisko mamy przepełnione,nie mamy gdzie lokować kolejnych,niechcianych lokatorów,a każdego dnia jakieś się zjawiają :cry: potrzebujemy każdej pomocy :finansowej -choćby 10,-zł i pomocy rzeczowej: garnki,smycze,obroże itp,ale głównie leki! mamy psiaka z padaczką,więc takie jak najbardziej się przydadzą,igły,strzykawki,wenflony..w każdej ilości suche i mokre karmy
najbardziej potrzebne są jednak domki dla psiaków -stałe bądź tymczasowe
Asia i Stefan - Czw 21 Lip, 2011 20:03
Paulina tak jak obiecywałam mailowo zrobiłam przelew. dużo tego nie ma, ale zawsze na jaką puchę czy suchą karmę będzie. Pozdrawiam!
julkarem - Pią 22 Lip, 2011 11:37
ja nie skarżyłam, nie widze w tym problemu. Przelałam tak jak pisałam
Mirka - Pią 22 Lip, 2011 11:57
mnie tez to nie przeszkadza
jak mogę to pomagam
a jak nie to trudno :cry:
Miła od Gucia - Pią 22 Lip, 2011 12:26
Może wyjaśnię,
ja nie mam nic przeciwko pomocy schronisku, sama pomagam.
Ale obowiązują nas pewne formy.
Admin:
Dostaję ostatnio sporo maili od użytkowników którzy dostają na PW wiadomości o takiej treści:
Temat: paulinazarebska Cytuj wiadomość
Witaj! piszę,bo robię zbiórkę na nasze schronisko w Białej
Podlaskiej,psiaków mamy blisko 400,finansowo stoimy bardzo,bardzo
ciężko :cry: :cry: zbieramy na jedzonko dla psiaków ale przede
wszystkim na szczepienia i preparaty owadobójcze,ale też na wiele
innych rzeczy na które nie mamy po prostu pieniędzy-i teraz moje
pytanie -czy byłabyś w stanie i chciała przelać nam skromny grosik
---
Ja wiem że cel jest szczytny, ale forma już nie - rozsyłanie do wszystkich, czy nawet jakiejś określonej grupy użytkowników takich PW lub maili jest spamowaniem, spam jest karalny i ktoś może sobie nie życzyć, zwłaszcza że dostają to osoby które na forum nie zaglądały od ubiegłego roku - stąd wiem o tym bo najpierw piszą jak się zalogować po nowemu
----
do przekazania informacji wykorzystałam tekst Admina.
Paulina zawsze może swoją prośbę wstawić w swoim temacie, kto zechce wesprze schronisko.
paulinazarebska - Sob 06 Sie, 2011 18:05
podniosę temat,może ktoś nam jeszcze skromniutko pomoże ?
paulinazarebska - Pią 19 Sie, 2011 18:40
przedstawię kilka psiaków,które szukają domków,lub chociaż dt..
Mosirka -amstaffowata,przemiła suczynka
Szarutka -moja wirtualna podopieczna :wink:
Szajla -piękna i towarzyska
Lusia -miła i lgnąca do człowieka sunia
paulinazarebska - Sob 20 Sie, 2011 18:07
Mosirka i Szaila znalazły domki :!: :!: Mosirka jest już zarezerwowana i pójdzie po sterylizacji,którą ma we wtorek :grin:
na to konto wkleję cudnego kociaka ma 2,5 miesiąca,jest odrobaczony i odpchlony
Mirka - Nie 21 Sie, 2011 19:43
Paulinko przelew ze wsparciem dzisiaj wysłałam :wink:
paulinazarebska - Nie 21 Sie, 2011 20:00
Mirka napisał/a: | Paulinko przelew ze wsparciem dzisiaj wysłałam :wink: |
super, bardzo nam się przyda :lol:
paulinazarebska - Pon 22 Sie, 2011 15:53
dostałam wpłaty od:
Mirki -bardzo Mireczko serdecznie dziękujemy :smile:
i....jeszcze jedna,ale nie mam nicku
Mirka - Pon 22 Sie, 2011 21:47
paulinazarebska napisał/a: | dostałam wpłaty od:
i....jeszcze jedna,ale nie mam nicku |
prosze bardzo ,szkoda że tak mało,ale
moje własne osobiste psy sie troszke pochorowały
i kasa na to idzie :~
paulinazarebska - Wto 23 Sie, 2011 08:17
Mirka napisał/a: | paulinazarebska napisał/a: | dostałam wpłaty od:
i....jeszcze jedna,ale nie mam nicku |
prosze bardzo ,szkoda że tak mało,ale
moje własne osobiste psy sie troszke pochorowały
i kasa na to idzie :~ |
jakie mało -dla nas bardzo dużo! a psiaki trzeba leczyć
paulinazarebska - Sob 27 Sie, 2011 16:59
wczoraj odwiedziłam w schronisku psiaczki,nasze "nowe'"nabytki w tym kilku dniowy szczeniak,jego rodzeństwo zostało potopione :cry: jego udało się uratować i dzielnie walczy o życie -zaakceptowała go jednak z naszych mam z dzieckiem.Co po za tym,ciężką,bardzo ciężko finansowo,a zima tuż,tuż -robimy już powoli akcję "pomóż przetrwać zimę" jeśli ktoś z Was,coś ma,to bardzo prosimy o wszelką pomoc.Wstawiłabym oficjalną prośbę o wsparcie od p.prezes,ale nie umiem
Miła od Gucia - Pon 29 Sie, 2011 13:09
wyślij mi e-maila Paulinko ja wstawię
paulinazarebska - Pon 29 Sie, 2011 15:43
Miła od Gucia napisał/a: | wyślij mi e-maila Paulinko ja wstawię |
wysłane :smile:
Miła od Gucia - Sro 31 Sie, 2011 07:07
treść z listu:
Biała Podlaska, dnia 22-08-2011r.
Szanowni Państwo !
Zwracam się do Państwa w imieniu Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt „AZYL” w Białej Podlaskiej prowadzącego schronisko dla bezdomnych zwierząt w Białej Podlaskiej przy ul. Olszowej 4.
Jesteśmy grupą ludzi w różnym wieku. Każdy z nas ma swoje życie, uczymy się, studiujemy, pracujemy, mamy rodziny i dzieci ale naszą „drugą" rodziną są nasi bezdomni podopieczni. Poświęcamy im czas, pieniądze i siebie, aby móc zobaczyć szczęście w oczach i wdzięczność, oraz merdający ogon lub poczuć mruczenie na brzuchu.
Niemniej jednak środki finansowe Stowarzyszenia przekazywane przez Urząd Gminy wystarczają jedynie na pokrycie kosztów związanych z zatrudnieniem stałych pracowników schroniska. Wyżywienie zwierząt, leczenie oraz niezbędne zakupy umożliwiające funkcjonowanie schroniska pokrywane są ze składek członków stowarzyszenia, datków od sponsorów oraz akcji przeprowadzanych na rzecz zwierząt.
Powszechnie panujący kryzys ekonomiczny w znacznym stopniu obniżył pomoc i wsparcie od sponsorów i dobroczyńców. Niniejszy fakt pozostawia pod znakiem zapytania dalsze funkcjonowanie schroniska z powodu braku środków finansowych. W obecnym czasie opiekujemy się 340 bezdomnymi zwierzętami, a ich liczba z każdym dniem wzrasta. Wielu z naszych członków nie wytrzymuje kryzysu, presji i krytycznej sytuacji schroniska i panujących w nim warunków, zaczynają wątpić, że uda się uratować schronisko i odchodzą ze stowarzyszenia, co jeszcze bardziej utrudnia nam pozyskiwanie środków.
W związku z powyższym Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt „AZYL" zwraca się
z prośbą o pomoc finansową (możliwość odliczenia od dochodu! ) lub wsparcie schroniska w każdy możliwy sposób.
Za okazaną pomoc z góry dziękuję, bo każda choć najmniejsze wsparcie daje nam siłę i wiarę, że uda się uratować nasze zwierzaki i poprawić im warunki życia.
Prezes Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt "AZYL"
zgodnie z art. 18 ust. 1 pkt ustawy o PDOP, przy ustalaniu podstawy opodatkowania od dochodu (ustalonego zgodnie z art. 7 albo art. 7a ww. ustawy) odlicza się darowizny przekazane na cele określone w art. 4 ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie, organizacjom, o którym mowa w art. 3 ust. 2 i 3 tej ustawy - łącznie do wysokości nieprzekraczającej 10% dochodu.
zojka - Sro 31 Sie, 2011 07:44
I co?
Może trochę im pomożemy?
Asia i Stefan - Sro 31 Sie, 2011 07:54
Ja też myślę, że warto by było pomóc.
paulinazarebska - Sro 31 Sie, 2011 08:00
z pieniążków,które wpłynęły na moje konto -a troszkę tego było :wink: wpłaciłam na konto schroniska,a z części kupiłam parę rzeczy m.i. makaron dla zwierząt
gkoti - Sro 31 Sie, 2011 12:43
Pewnie, że należałoby pomóc. Ja ze swojej strony po 1ym też wpłacę kaskę na schronisko :wink:
paulinazarebska - Sro 31 Sie, 2011 13:34
na Was zawsze można liczyć :lol: szkoda,że ja teraz nie mogę wpłacić nawet grosika,bo wszystko co mam,idzie na schronisko,albo zakupy dla psiaków
Miła od Gucia - Czw 01 Wrz, 2011 07:40
Uczestnicy Forum Nasze Bassety przekażą na rzecz schroniska karmę na kwotę 200 - 220 jak tam wyjdzie za worki.
Wsparcie to będzie z pieniędzy, jakie uzyskaliśmy na aukcji na VII Zlocie Bassetów.
Jeszcze dziś będę zamawiała karmę u Pana Pawła.
A znając Jego zapewne dołoży jeszcze coś od siebie.
paulinazarebska - Czw 01 Wrz, 2011 08:26
Miła od Gucia napisał/a: | Uczestnicy Forum Nasze Bassety przekażą na rzecz schroniska karmę na kwotę 200 - 220 jak tam wyjdzie za worki.
Wsparcie to będzie z pieniędzy, jakie uzyskaliśmy na aukcji na VII Zlocie Bassetów.
Jeszcze dziś będę zamawiała karmę u Pana Pawła.
A znając Jego zapewne dołoży jeszcze coś od siebie. |
super :!: jesteście kochani :grin: p.prezes miała osobiście się tu zarejestrować,ale coś jej nie wyszło,więc zostawiła to mi :wink:
Miła od Gucia - Czw 01 Wrz, 2011 18:39
dziś została wysłana karma:
----------------
Witam
Wysyłamy dziś 60 kg karmy tj. 2 x 20 kg Bosch My Friend oraz 2 x 10 kg
Bento Kronnen Happy Life Adult Mini Lamb
na kwotę 230 zł
-----------------------------
gkoti - Czw 01 Wrz, 2011 20:10
:wink: :wink:
paulinazarebska - Czw 01 Wrz, 2011 20:44
dziękuje Wam w imieniu zwierzaczków :grin: bardzo
mychaNora - Sob 03 Wrz, 2011 21:26
Miła od Gucia napisał/a: | dziś została wysłana karma:
----------------
Witam
na kwotę 230 zł
----------------------------- |
Super!!
paulinazarebska - Sro 07 Wrz, 2011 09:17
wczoraj dostałam pieniążki od gkoti -dziękujemy serdecznie i za pamięć o psiaczkach :smile:
karma od Was też doszła,dziękuje w imieniu p.prezes,p.kierownika i przede wszystkim psiaków,bo to dla nich :lol: pieniążki na konto mi wpływają,więc też zechcę coś kupić,zwłaszcza teraz kiedy zbliża się już zima :cry:
paulinazarebska - Pią 09 Wrz, 2011 07:54
zapraszam do obejrzenia :grin: http://www.youtube.com/watch?v=GWzQ6CKcNzY
Miła od Gucia - Pią 09 Wrz, 2011 08:34
Paulina
dlaczego psy są na łańcuchach ?
widzę, że kojce są ogrodzone
paulinazarebska - Pią 09 Wrz, 2011 08:46
Miła od Gucia napisał/a: | Paulina
dlaczego psy są na łańcuchach ?
widzę, że kojce są ogrodzone |
zdjęcia są stare..ale rzeczywiście z łańcuchami jeszcze walczymy! jest to marzenie p.prezes i p.kierownika,ale brak środków finansowych,nie wszystkie,ale większość psiaków ma kojce(mamy 14 pięknych boksów z Aldaza),są boksy,ale stare za budynkami,które będziemy malować,są też psy na wybiegu,teraz robimy taki ogromny wybieg dla szczeniaków,ale niestety tyle tego jest... :cry:
walczymy jeszcze o takie boksy z Aldaza -niestety cena jest przerażająca :shock: i już zaczynamy coś robić przed zimą,wyrównujemy,zalewany,ogradzamy itp
paulinazarebska - Sro 14 Wrz, 2011 11:43
jeśli jest ktoś,kto jest też na dogo -a jeśli nie,to też! serdecznie zapraszamy na bazarek cegiełkowy http://www.dogomania.pl/t...1-do-godz-20-00
WEJDŹ- otwórz drzwi i zajrzyj do schroniska w BP,do 15.10.11 do godz 20:00
dla wiarygodności FILM nasze skronme psie miasteczko - kliknij a może zamieszkasz w nim? http://www.youtube.com/watch?v=GWzQ6CKcNzY
Pomóżmy im zebrać fundusze - w formie cegiełek, które zapewnią im: gorący posiłek, zakup słomy, naprawę zapadających się bud i jeszcze wielu innych niezbędnych rzeczy.
Każdy może wyciągnąć pomocną dłoń, aby zobaczyć 350 merdających szczęśliwych ogonków.
Niby mają pełne miski, swoje budy - tworzą bezdomną psią rodzinę na obrzeżach miasta znajdującego się we wschodniej ścianie Polski – Polski B. Ich miasteczko jest bardzo przepełnione, bo przystosowane na 200 psich budek a liczy obecnie ponad 350. Są w różnym wieku - psie dziecko nie ma zabawek ani placu zabaw, weteran kilkunastoletni też musi drapać się o budę zamiast leżeć miziany u boku swego pana . Kryzys zagląda wszędzie, ale ten rejon jest szczególnie biedny. Brak sponsorów, datki ludzi o wielkim sercu zdecydowały o tym, że schronisko dalej funkcjonuje, zerowe adopcje nie ułatwiają im życia. One nie potrafią same sobie poradzić, nie upomną się mając puste brzuszki. To przez bezmyślność człowieka tam się znalazły, wielokrotnie okrutnie skrzywdzone . Przecież one są istotami żywymi też czują, kochają tylko kogo …… Zbliżający się okres zimowy jest dla wszystkich zwierząt koszmarem, tym bidom nikt nie otworzy drzwi do domu, żeby się ogrzały. Ich najbliższą rodziną są ludzie o wielkich sercach
zasady bazarku:
wybierasz psiaka,który przypadł Ci do serca,kilka osób może wybrać tego samego, wpłacasz 5,-zł lub więcej(np. piesek nr 3 i 7 a ja wysyłam na pw nr konta),możesz pomóc także w szukaniu domku dla niego
ewentualny dochód z zakupionych cegiełek zostanie w całości przekazany na schronisko w Białej Podlaskiej
gkoti - Sro 14 Wrz, 2011 20:38
Wszystkie są kochane i potrzebują naszej pomocy, nie potrafię wybrać :cry: Czy konto takie jak zawsze?
paulinazarebska - Sro 14 Wrz, 2011 20:45
gkoti napisał/a: | Wszystkie są kochane i potrzebują naszej pomocy, nie potrafię wybrać :cry: Czy konto takie jak zawsze? |
zaraz wyślę na pw,bo jest inne :wink:
paulinazarebska - Czw 13 Paź, 2011 16:46
kochani baseciarze :!: znowu chciałam Was prosić o pomoc/wsparcie otóż sytuacja naszego schroniska robi się dramatyczna :!: nie mamy żadnego zabezpieczenia dla psiaków jeśli chodzi o jedzenie(szukamy najtańszych kości,jak na razie bezskutecznie) sam koszt opału olejowego to 1.000zł,już nie wspomnę o innych potrzebach,a zima bardzo szybko się zbliża,już są mrozy,a my mamy 350 czworonogów :cry: :cry: :cry: pomóżmy im godnie przetrwać tę zimę,nawet najmniejszy grosz ratuje nas :!:
oto konto schroniska na które można wpłacać: (wszelkie wpłaty można odliczyć sobie od podatku)
Schronisko dla bezdomnych zwierząt AZYL
79 8025 0007 0015 8307 2000 0010 z dopiskiem "pomóż przetrwać zimę+nick"
21-500 Biała Podlaska
koluś - Czw 13 Paź, 2011 17:14
wysłałam grosik, proszę sprawdzić konto, zawsze na coś będzie
paulinazarebska - Czw 13 Paź, 2011 17:21
koluś napisał/a: | wysłałam grosik, proszę sprawdzić konto, zawsze na coś będzie |
na podane konto schroniska?
koluś - Czw 13 Paź, 2011 17:23
tak, to podane powyżej
paulinazarebska - Czw 13 Paź, 2011 18:17
koluś napisał/a: | tak, to podane powyżej |
ok,to ja powiem p.prezes i będziemy na bieżąco wklejać wyciągi kto i kiedy :wink:
Mirka - Czw 13 Paź, 2011 18:21
paulinazarebska napisał/a: | kochani baseciarze :!: znowu chciałam Was prosić o pomoc/wsparcie otóż sytuacja naszego schroniska robi się dramatyczna :!: nie mamy żadnego zabezpieczenia dla psiaków jeśli chodzi o jedzenie(szukamy najtańszych kości,jak na razie bezskutecznie) sam koszt opału olejowego to 1.000zł,już nie wspomnę o innych potrzebach,a zima bardzo szybko się zbliża,już są mrozy,a my mamy 350 czworonogów :cry: :cry: :cry: pomóżmy im godnie przetrwać tę zimę,nawet najmniejszy grosz ratuje nas :!:
oto konto schroniska na które można wpłacać: (wszelkie wpłaty można odliczyć sobie od podatku)
Schronisko dla bezdomnych zwierząt AZYL
79 8025 0007 0015 8307 2000 0010 z dopiskiem "pomóż przetrwać zimę+nick"
21-500 Biała Podlaska |
wsparcie wysłane :cry:
koluś - Czw 13 Paź, 2011 18:32
tzn.mi tylko chodzi o info czy przelew dotarł, bo czasami to różnie bywa...w miarę możliwości postaram się jakoś wspierać psiaki
paulinazarebska - Czw 13 Paź, 2011 18:36
koluś napisał/a: | tzn.mi tylko chodzi o info czy przelew dotarł, bo czasami to różnie bywa...w miarę możliwości postaram się jakoś wspierać psiaki |
dziękuje koluś i Mireczko Tobie też :smile:
Mirka - Czw 13 Paź, 2011 18:40
Paulinko proszę podaj tu dokładny adres schroniska
na który mozna wysłać przesyłke z karmą
gkoti - Czw 13 Paź, 2011 18:41
Ja też zaraz cosik wyślę, jak co mc...na to podane konto :wink:
Magda i Rudolf - Czw 13 Paź, 2011 19:29
Mirka napisał/a: | Paulinko proszę podaj tu dokładny adres schroniska
na który mozna wysłać przesyłke z karmą |
Tez poprosze o adres schroniska
paulinazarebska - Czw 13 Paź, 2011 19:53
Magda i Rudolf napisał/a: | Mirka napisał/a: | Paulinko proszę podaj tu dokładny adres schroniska
Tez poprosze o adres schroniska |
Schronisko dla zwierząt AZYL
21-500 Biała Podlaska
ul Olszowa 4
dziękuje,że zawsze można na Was liczyć :grin:
Mirka - Czw 13 Paź, 2011 19:54
paulinazarebska napisał/a: | Magda i Rudolf napisał/a: | Mirka napisał/a: | Paulinko proszę podaj tu dokładny adres schroniska
Tez poprosze o adres schroniska |
Schronisko dla zwierząt AZYL
21-500 Biała Podlaska
ul Olszowa 4
dziękuje,że zawsze można na Was liczyć :grin: |
a własnie znalazłam na fb...jutro rano od siebie wysle cos od siebie :cry:
Magda i Rudolf - Czw 13 Paź, 2011 20:05
Mirka , masz jakis sprawdzony sklep internetowy z karmami?
paulinazarebska - Czw 13 Paź, 2011 20:06
Mireczko jesteś kochana dzięki w imieniu naszych psich ogonków :!:
Mirka - Czw 13 Paź, 2011 22:51
Magda i Rudolf napisał/a: | Mirka , masz jakis sprawdzony sklep internetowy z karmami? |
ja akurat w tym sklepie kupuję :wink:
http://zooexpress.pl
Miła od Gucia - Pią 14 Paź, 2011 07:19
Jeśli chcecie możemy wspólnie wysłać karmę
jak pamiętacie ostatnio wysłaliśmy
---------------------------
na kwotę 230 zł
-----------------------------
więc zamiast pojedynczo, możemy zdecydować, że np. 100 kg karmy wyślemy, jedna opłata, jedna przesyłka
jak uważacie, ja tylko proponuję
bo jak widzicie wyżej 60 kg za 230 zł i to dobrej karmy poszło.
julkarem - Pią 14 Paź, 2011 07:34
jak najbardziej jestem ZA
Mirka - Pią 14 Paź, 2011 07:52
ja wczoraj juz zadążyłam zakupić 2x20kg bosch friend
dzisiaj zostanie wysłana na adres schroniska w Białej Podlaskiej :~
Magda i Rudolf - Pią 14 Paź, 2011 09:13
Ja jestem ZA, zaraz przeleje grosik na bassecie :grin:
paulinazarebska - Pią 14 Paź, 2011 09:19
dziękuje Wam również w imieniu p.prezes schroniska bardzo,za to,że nie jesteście obojętni,za przelanie chociaż tego grosika..bo bid pełno wszędzie
Asia i Stefan - Pią 14 Paź, 2011 11:39
Stefan i ja rówież po krótkej dyskusji zdecydowaliśmy się przelać pieniążki Niech się zwierzakom chociaż troszkę lepiej żyje!
paulinazarebska - Pon 17 Paź, 2011 08:27
podniosę temat :!:
Mirka - Pon 17 Paź, 2011 14:52
paulinazarebska napisał/a: | podniosę temat :!: |
Paulinko sprawdż prosze czy karma ode mnie dotarła
z Krakvetu,dzisiaj powinna być,a tak nawiasem mówiąc
ostatni raz zamówiłam w tym sklepie,
absolutnie nie mogłam sie dogadac z obsługa sklepu :~
paulinazarebska - Pon 17 Paź, 2011 17:11
Mirka napisał/a: | paulinazarebska napisał/a: | podniosę temat :!: |
Paulinko sprawdż prosze czy karma ode mnie dotarła
z Krakvetu,dzisiaj powinna być,a tak nawiasem mówiąc
ostatni raz zamówiłam w tym sklepie,
absolutnie nie mogłam sie dogadac z obsługa sklepu :~ |
dobrze,zadzwonię jutro :smile:
Miła od Gucia - Pon 17 Paź, 2011 20:36
100 kg karmy zostanie wysłane w środę - na adres schroniska
od forumowiczów
paulinazarebska - Wto 18 Paź, 2011 08:42
Miła od Gucia napisał/a: | 100 kg karmy zostanie wysłane w środę - na adres schroniska
od forumowiczów | ]
super! bardzo dziękujemy
paulinazarebska - Wto 18 Paź, 2011 17:50
Mireczko karma dzisiaj doszła,pięknie dziękujemy :!:
Mirka - Wto 18 Paź, 2011 18:11
paulinazarebska napisał/a: | Mireczko karma dzisiaj doszła,pięknie dziękujemy :!: |
na zdrowie dla psiaczków :lol:
paulinazarebska - Sro 19 Paź, 2011 18:45
na konto schroniska dzisiaj wpłynęły pieniążki od
Gkoti -20,-zł :grin:
Mirki -70,-zł :grin:
Asia i Stefan -40,-zł :grin:
paulinazarebska - Czw 20 Paź, 2011 10:55
to ja zaproszę jeszcze na nasze allegro cegiełkowe http://allegro.pl/show_item.php?item=1885689731
PILNIE POTRZEBNA POMOC
Schronisko Biała Podlaska błaga o wsparcie! Pomóż!
Mają co jeść, mają swoje budy - tworzą bezdomną psią rodzinę na obrzeżach miasta znajdującego się we wschodniej ścianie Polski – Polski B. Jednak ich miasteczko jest bardzo przepełnione, bo przystosowane na 200 psich budek a liczy obecnie ponad 350. Są w różnym wieku - psie dziecko nie ma zabawek ani placu zabaw, weteran kilkunastoletni też musi drapać się o budę zamiast leżeć miziany u boku swego pana . Kryzys zagląda wszędzie, ale ten rejon jest szczególnie biedny. Brak sponsorów, datki ludzi o wielkim sercu zdecydowały o tym, że schronisko dalej funkcjonuje, zerowe adopcje nie ułatwiają im życia. One nie potrafią same sobie poradzić, nie upomną się mając puste brzuszki. To przez bezmyślność człowieka tam się znalazły, wielokrotnie okrutnie skrzywdzone . Przecież one są istotami żywymi też czują, kochają tylko kogo …… Zbliżający się okres zimowy jest dla wszystkich zwierząt koszmarem, tym bidom nikt nie otworzy drzwi do domu, żeby się ogrzały. Ich najbliższą rodziną są ludzie o wielkich sercach
Pomóżmy im zebrać fundusze - w formie cegiełek, które zapewnią im: gorący posiłek, zakup słomy, naprawę zapadających się bud,sam olej opałowy 5l do koszt ok 1.000,-zł
Każdy może wyciągnąć pomocną dłoń, aby zobaczyć 350 merdających szczęśliwych ogonków
filmik naszych podopiecznych http://www.youtube.com/watch?v=GWzQ6CKcNzY
Pomóżmy im godnie przetrwać tą zimę,prosimy!!
Miła od Gucia - Sob 22 Paź, 2011 22:05
Karma poszła w piątek, w poniedziałek powinna być w schronisku.
Już zrobiłam przelew, zapłaciłam 350 zł zł za 100 kg karmy Bosch.
paulinazarebska - Nie 23 Paź, 2011 15:16
Miła od Gucia napisał/a: | Karma poszła w piątek, w poniedziałek powinna być w schronisku.
Już zrobiłam przelew, zapłaciłam 350 zł zł za 100 kg karmy Bosch. |
jak dojdzie to dam znać
paulinazarebska - Pon 24 Paź, 2011 10:44
Miła od Gucia napisał/a: | Karma poszła w piątek, w poniedziałek powinna być w schronisku.
dzisiaj doszła karma -dwa worki serdecznie dziękujemy
Miła od Gucia - Pon 24 Paź, 2011 10:54
paulinazarebska napisał/a: | Miła od Gucia napisał/a: | Karma poszła w piątek, w poniedziałek powinna być w schronisku.
dzisiaj doszła karma -dwa worki serdecznie dziękujemy |
Paulina, potwierdź w kilogramach, chyba, że worki zostały spakowane 2 x 50 kg
Mirka - Pon 24 Paź, 2011 10:59
no własnie ja tez chciałabym wiedziec czy ode mnie doszło 40 kg tak jak zamawiałam
paulinazarebska - Pon 24 Paź, 2011 11:00
Miła od Gucia napisał/a: | paulinazarebska napisał/a: | Miła od Gucia napisał/a: | Karma poszła w piątek, w poniedziałek powinna być w schronisku.
dzisiaj doszła karma -dwa worki serdecznie dziękujemy |
Paulina, potwierdź w kilogramach, chyba, że worki zostały spakowane 2 x 50 kg |
rozmawiałam przed chwilą z kierownikiem,doszło dzisiaj od Was 100kg,tylko w dwóch workach
koluś - Pon 24 Paź, 2011 15:54
smacznego pieski :!:
paulinazarebska - Nie 30 Paź, 2011 20:01
dzisiaj byłam w schronisku,na chwilkę,bo zawoziłam dary,które udało mi się załatwić z Reala była pora wyprowadzania psiaków na spacerki,szczęśliwe i uśmiechnięte mordeczki były z tego bardzo zadowolone dalej prosimy o wsparcie przed zbliżającą się zimą,nawet wsparcie rzeczowe! kasze,ryż itp
paulinazarebska - Pon 07 Lis, 2011 11:09
http://www.dogomania.pl/t...nia-br.do-20-00
Idą ŚWIĘTA -ubierz z nami CHOINKĘ dla psiaków w BP.do 6 grudnia br.do 20:00
Bazarek ma celu zabranie funduszy, który w całości zostanie przekazany Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt „AZYL” w Białej Podlaskiej . Każdy o wielkim sercu może pomóc w ubraniu choinki tym bezdomniakom poprzez zakup cegiełek w postaci ozdoby
Każdy może według siebie ubrać naszą choinkę swoimi ozdobami!
Boże Narodzenie
Boże Narodzenie, święto pełne uroku, zwłaszcza gdy białe i śnieżne. Mroźne nie może być!, bo jak my wytrwamy!!! Obchodzone od IV wieku jako święto liturgiczne w dniu 25 grudnia jest raczej symboliczną datą upamiętniającą narodziny Jezusa, gdyż faktyczna data Jego urodzin nie jest znana. Poprzedza je czterotygodniowy Adwent zakończony Wigilią i Pasterką.
W okresie średniowiecza obchodzone hucznie i wesoło, z czasem radości zaczęła towarzyszyć nutka zadumy i refleksja na temat życia jako ziemskiej pielgrzymki w drodze do zbawienia. W XVII wieku zaczęła kształtować się tradycja jaką znamy do dziś.
Składają się na nią spotkania z rodziną przy wspólnych stołach, zwłaszcza wigilijnym, na którym nie może zabraknąć opłatka, składanie sobie życzeń, obdarowywanie się prezentami, choinka i wspólne śpiewanie kolęd. W głównej mierze jest to święto rodzinne, ale do pięknej tradycji należy obecność na stole pustego nakrycia, czekającego na niespodziewanego gościa.
Zwierzęta mające własne domy też świętują ! mówi się, że przemawiają własnym głosem jak mają do kogo mówić, My bezdomne ! czekamy na akt litości w tym piękny okresie od ludzi o wielkim sercu. My mamy już bratnie dusze, które zameldowały się w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt „AZYL” w Białej Podlaskiej, może one zechcą z nami spędzić te święta – fajnie by było, upss… to tylko marzenia! Ale one mogą się spełnić z Waszą pomocą!
My też mamy pustą miseczkę! Nie zawsze dla gościa – spraw by ten czas był i dla nas niezapomniany!
paulinazarebska - Pon 07 Lis, 2011 11:38
i nasza nowa,jeszcze nie całkiem kompletna strona schroniska
www.bialapodlaska-schronisko.pl
paulinazarebska - Sro 09 Lis, 2011 14:23
na konto schroniska doszła wpłata od Gkoti -dziękujemy pięknie :lol:
paulinazarebska - Pon 14 Lis, 2011 11:03
tak wygląda nasze schronisko za budynkiem :cry:
julkarem - Pon 14 Lis, 2011 13:40
ale bidulki . ale kojarzy mi się jak z psim osiedlem
paulinazarebska - Pon 14 Lis, 2011 13:59
julkarem napisał/a: | ale bidulki . ale kojarzy mi się jak z psim osiedlem |
tak! to takie psie miasteczko :lol:
koluś - Pon 14 Lis, 2011 19:11
serce się kraje, ale lepsze coś takiego niż nic, mają chociaż namiastkę własnego kąta...
paulinazarebska - Sro 23 Lis, 2011 10:30
zapraszamy do obejrzenia naszego filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=Tb29Q6Mr4LI
paulinazarebska - Pon 20 Lut, 2012 12:25
oddaj głos http://schroniska.offre.pl/o_akcji pozycja 24 -schronisko Biała Podlaska i kliknij! głos można oddać codziennie
julkarem - Pon 20 Lut, 2012 13:09
oddany głos, poz 23 tj
paulinazarebska - Pon 20 Lut, 2012 13:38
julkarem napisał/a: | oddany głos, poz 23 tj |
dzięki! już pozycja 24...
Joasika - Pon 20 Lut, 2012 16:29
paulinazarebska napisał/a: | julkarem napisał/a: | oddany głos, poz 23 tj |
dzięki! już pozycja 24... |
A teraz poz.22
zuza i gabi - Pon 20 Lut, 2012 16:50
pozycja 29 :grin:
jabluszko520 - Pon 20 Lut, 2012 21:46
poz.23 :grin:
o matulo, ilu potrzebujących... :sad:
paulinazarebska - Pon 20 Lut, 2012 21:47
zauważyłam,że mogę oddać głos nawet kilka razy dziennie :shock:
gkoti - Pon 20 Lut, 2012 22:14
A ja właśnie nie :cry: może to od przeglądarki zależy?
zosia15 - Wto 21 Lut, 2012 12:03
kliknięte :lol: poz 21
jabluszko520 - Wto 21 Lut, 2012 12:06
poz 20 :grin:
Gosia B - Wto 21 Lut, 2012 12:15
;;;głos oddany poz. 20.. pozdrawiam serdecznie
lora - Wto 21 Lut, 2012 12:33
Jestem i ja :grin: Biała Podl. na 20tym.
Joasika - Wto 21 Lut, 2012 16:55
To samo chciałam napisać
gkoti - Wto 21 Lut, 2012 17:00
Ja też :wink:
Gosia B - Sro 22 Lut, 2012 11:56
...głos oddany poz. 18
paulinazarebska - Sro 22 Lut, 2012 12:14
dziękujemy bardzo za głosy :!: :!:
ja mogę głosować co jakiś czas,więc też nadrabiam
zosia15 - Sro 22 Lut, 2012 12:23
oddany głos poz 112
julkarem - Sro 22 Lut, 2012 12:39
ja oddaje codziennie na Was głos :wink:
koluś - Sro 22 Lut, 2012 13:55
ja też zaraz kliknę! i przekazuję procencik na schronisko!
paulinazarebska - Sro 22 Lut, 2012 14:18
koluś napisał/a: | ja też zaraz kliknę! i przekazuję procencik na schronisko! |
super,o procenciki też bardzo prosimy :!:
julkarem - Czw 23 Lut, 2012 11:48
klikamy,klikamy :!:
paulinazarebska - Czw 23 Lut, 2012 22:04
klikamy :!: http://schroniska.offre.pl/
lora - Czw 23 Lut, 2012 22:30
Biała Podlaska w pierwszej dziesiątce !!! :grin: Na 9 miejscu :grin:
eufrazyna - Pią 24 Lut, 2012 00:01
Klikniete
Kala - Pią 24 Lut, 2012 08:19
kliknięte :cool:
paulinazarebska - Pią 24 Lut, 2012 21:14
Zakończył się I etap akcji PEŁEN BRZUSZEK. Uzbieraliśmy wystarczającą ilość głosów, aby wysłać karmę do 10 schronisk, które zajęły pierwsze 10 miejsc. To jeszcze nie koniec, ze względu na duże zainteresowanie planujemy kolejny etap
trudno :cry: innym razem na pewno się uda :!:
paulinazarebska - Nie 11 Mar, 2012 18:02
WRZUĆ KRÓLICZKA DO KOSZYCZKA – bazarek świąteczno - cegiełkowy dla psów z Białej Podl
Bazarek ma na celu podreperowanie bardzo kiepskiej sytuacji finansowej psiaków przebywających w schronisku w Białej Podlaskiej w postaci zakupu króliczków. Cena jednego króliczka to kwota 5,- zł.
Wątek schroniskowy - http://www.dogomania.pl/t....C5%82oszeniach!
Każdy może dowolnie przybrać koszyczek kupując wirtualne ozdoby np. pisanki, kurczaki itp.
Będzie trwał do 5 kwietnia 2012 roku do godz. 20.00
WIELKANOC, najważniejsze i najstarsze święto chrześcijaństwa, obchodzone na pamiątkę Zmartwychwstania Chrystusa. Obchody religijne Wielkanocy rozpoczyna odbywająca się wczesnym rankiem procesja i msza, w Kościele katolickim zwana rezurekcją, w prawosławnym – jutrznią. W tym dniu spożywa się uroczyste śniadanie w gronie rodzinnym, poprzedzone składaniem sobie życzeń. Wielkanoc wieńczy okres Wielkiego Postu i poprzedzający ją Wielki Tydzień. Jest czasem radości (symbolizuje ją biały kolor szat liturgicznych). Z Wielkanocą wiążą się liczne religijne i ludowe obrzędy (święcenie pokarmów, pisanki, śmigus-dyngus).
Święta Wielkanocne mają bogatą tradycję. Są niezwykle barwne, towarzyszy im wiele obrzędów. Po wielkim poście – kiedyś bardzo ściśle przestrzegany – ludzie z niecierpliwością czekali na odmianę. O wielu wielkanocnych obyczajach pamiętamy także dzisiaj. Dzięki nim świąteczne dni są bardziej radosne.
Szukanie zajączka
Wyrazem wielkanocnej radości rodziny może być po zakończeniu śniadania, wspólna zabawa – zwana szukaniem zajączka, czyli małej niespodzianki dla każdego.
…My bezdomne psy też chcemy te święta tak spędzić!!! Przecież już mamy swoją rodzinę! Tyle osób pamięta o nas!!! wspólnie ubraliście nam choinkę!!!, bardzo prosimy nie zostawiajcie nas teraz na tak radosne Święta Wielkanocne. Mówicie obrzędy świąteczne np. szukanie zajączka, ale nas jest 340 i każdy z nas chciałby taki prezent uff… to tylko nasze marzenia ...czy to jest realne? …
link do bazarku http://www.dogomania.pl/t...ia%C5%82ej-Podl
|
|