Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Powitania - Bry :) Witam wszystkich forumowiczów

domelcia - Pon 15 Mar, 2010 12:13
Temat postu: Bry :) Witam wszystkich forumowiczów
Witam, witam, witam bardzo cieplutko!!!
Zacznę od tego, że podczytuję forum od jakiegoś czasu a teraz postanowiłam do Was dołączyć ponieważ:
od wczoraj jestem dumną pancią małego basiorka a raczej małej basecicy. Sunia pochodzi z przedstawionego już na forum "miotu s" z hodowli Unita. Sunia zwana w domu Samantą została przechrzczona na "Stówcię". Podróż (350 km) zniosła rewelacyjnie a i muszę powiedzieć, że noc przespaliśmy bez problemu. Totalnie bezobciachowe i wyluzowane psisko :)

Stówcia zwiedza nowe kąty

Ponadto niejako przez zasiedzenie jestem pancią dla 11 letniej baseciorki Lorci, dzięki której jestem od 8 lat mocno zakochana w tej rasie. Moja weteranka obecnie:

A tak Lorcia się miała jako młoda panna ( no może nie do końca taka młoda 4-latka)

Skoro się już tak mocno przechwalam - dodam jeszcze tylko, że mam szalonego czarnego kocura o wdzięcznym imieniu "Haszek" - bez żadnych skojarzeń proszę, to po hokeiście Dominiku Haszku ;) . No i najważniejsze, chociaż zostawione na koniec w początkiem czerwca będę mamą :)

a czas na napisanie i edytowanie tego maila mam dlatego, że Stówa właśnie ucina sobie mała drzemkę ;)

Jeszcze raz witam wszystkich i życzę miłego dzionka. Sorki, że tak mało zwięźle, ale chyba każdy ma taką przeżywkę na początku.

Dorti - Pon 15 Mar, 2010 12:20

Cześć domelcia :grin:
A czy Ty wiesz, że ja te maluchy niańczyłam :?:
Jejku, aż mnie ciary przeszły jak zobaczyłam małą.
Ona upatrzyła sobie mojego Andrzeja i zawsze się w niego wtulała.
Bardzo sie cieszę, że zawitałaś na tym forum ześwirowanych na punkcie bassetów :wink:
Pozdrawiam bardzo serdecznie z cała moją rodzinką Cudeniek.

gocha - Pon 15 Mar, 2010 12:23

Witamy Cię bardzo serdecznie :grin:
Dorti - Pon 15 Mar, 2010 12:30

Tu jest Twoja Stówcia.

lacinka - Pon 15 Mar, 2010 12:35

Świetne psiaki!
Witamy serdecznie i zapraszamy do dzielenia się informacjami na temat bassetek :mrgreen:

troublemaker - Pon 15 Mar, 2010 13:07

jaka fajna!!! jeszcze taka malutenka :) a ta nieregularna plamka na nosie jest powalajaca
Joasika - Pon 15 Mar, 2010 13:14

No śliczne psiurki!! :mrgreen:
Witamy serdecznie, ściskamy i ślinimy :cool:

Magda i Rudolf - Pon 15 Mar, 2010 13:59

Lorcia jest fajna! w wieku mojego Rudolfa!! A ktorego i gdzie sie urodzila?
A malutka przepiekna :grin:

domelcia - Pon 15 Mar, 2010 14:58

Dorti ja to obie bym wzięła od razu, taka sama słodycz :) no ale moja druga połówka mnie wychamowała :) mam nadzieję, że mała się będzie zdrowo rozwijać i będzie jej tu dobrze!

Magda i Rudolf Lorcia jest z 98 roku z sierpnia pani Lora Burbon Neffer :) i o ile nie pokręciłam to z hodowli Myszkowa jest.

Najfajniejsze jest to, że dziadkiem Lory był nijaki pan Dushan's Wise Guy, który jest zarazem pra-pra-pra-dziadkiem Stówci :) ach jakie słodkie są te basecie koligacje ;)

besta - Pon 15 Mar, 2010 16:07

Witamy wśród nas :grin: .Fajne imię Stówka.
moni - Pon 15 Mar, 2010 17:27

Buuny też wita :~ Żółwika dla Stówki i Lorci :wink:
Magda i Rudolf - Pon 15 Mar, 2010 17:47

domelcia napisał/a:
Dorti ja to obie bym wzięła od razu, taka sama słodycz :) no ale moja druga połówka mnie wychamowała :) mam nadzieję, że mała się będzie zdrowo rozwijać i będzie jej tu dobrze!

Magda i Rudolf Lorcia jest z 98 roku z sierpnia pani Lora Burbon Neffer :) i o ile nie pokręciłam to z hodowli Myszkowa jest.

Najfajniejsze jest to, że dziadkiem Lory był nijaki pan Dushan's Wise Guy, który jest zarazem pra-pra-pra-dziadkiem Stówci :) ach jakie słodkie są te basecie koligacje ;)

To Lorcia jest starsza , moj jest z 99 roku i tez z sierpnia :wink:
Ale zbieg okolicznosci z tym pra pra pra dziadkiem malutkiej :grin:

Batus - Pon 15 Mar, 2010 19:08

Witamy serdecznie :)
Franciszek - Pon 15 Mar, 2010 19:37

Witamy ciepło :smile:

Franciszek z Orfeuszem z Unity

zojka - Pon 15 Mar, 2010 20:13

I my witamy :)
Z Mazurowic ślemy pozdrowionka

madzialinka - Pon 15 Mar, 2010 21:00

My również witamy.

Mam w domu taki sam "zestaw": 2 bassetki (8 i 3 lata), kotka i 10-miesięczny dwunożny człowieczek :D

Monia - Pon 15 Mar, 2010 22:25

My również witamy, cieszymy się bardzo, że kolejna osoba z Chrzanowa do Nas zawitała :mrgreen:
Asia i Basia - Wto 16 Mar, 2010 13:06

My rowniez pozdrawiamy i witamy na forum, fajna ma minke Wasz maluch, taka zawadiacka :)
domelcia - Wto 16 Mar, 2010 18:50

Imię "Stówa" dlatemu, że nie mogliśmy z małżem dojść do konsensusu przy żadnym innym imieniu ;) A pochodzenie tego imienia, (tu aż wstyd się przyznać), wzięło się stąd, że nie mogłam sobie na początku przy Lorci zapamiętać, jak ta rasa się nazywa :oops: stąd mówiłam o niej Stówa-Bassetówa.
Jesteśmy po wizycie u weta, same OCHY i ACHY były. Banda po przeglądzie, po szczepieniach, już niedługo będzie fruwać na leśne wojaże. Chciałam tylko krótko napomknąć o konsekwencji w wychowaniu bassetów (i nie tylko). Całe towarzycho u nie jest "łóżkowe" chciałam ze względu na dzidzie, która się niedługo urodzi, żeby Stówcia łóżkowym piesem nie była.
I ot cała moja konsekwencja... poobiednia drzemka...

moje wytłumaczenie "chodzi o to, żeby psiak nie spał z nami w łóżku z pościelą, na sofie może leżeć" :roll:
a poza tym sami powiedzcie, na jak tu odmówić ...

moni - Wto 16 Mar, 2010 19:30

Ja nie wierzę że Stówka nie będzie "łóżkowym" bassetem, a dlaczego ma być inaczej .Bo gdyby było inaczej to Stówka nie byłaby bassetem :mrgreen: Ja tez mam problem z Bananem on też najlepiej czuje się w pościeli a pod koniec kwietnia też oczekuję dzidziusia :~Nie chcę myśleć co będzie :?:
Batus - Wto 16 Mar, 2010 20:05

O jak fajnie, będą nowe dzidzie na forum :) Poprzedni sezon dzidziusiów już niedługo będzie biegać - nasza zaczęła w tym tygodniu chodzić :)
moni - Wto 16 Mar, 2010 20:56

Mam nadzieję co prawda w innym dziale na forum zobaczyć Batusa z maluchem :mrgreen:
Batus - Wto 16 Mar, 2010 21:08

Zapraszam tutaj, 16 stron zdjątek naszych pociech z bassetami :) Niedługo i Wy dołączycie :)

http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2012

zojka - Wto 16 Mar, 2010 21:57

Batus napisał/a:
Zapraszam tutaj, 16 stron zdjątek naszych pociech z bassetami :) Niedługo i Wy dołączycie :)

http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2012

Sama z przyjemnością obejrzałam te zdjęcia :grin:

Stówa bankowo będzie pościelówa :) Poobiednie drzemki są równie przyjemne gdy basset ma 7 kilo, 17 i 37.
Tylko później będziesz musiała nogi podkulić :mrgreen: albo na boczku leżeć :lol:
A z dzidziusiem nie będzie problemu. Też się przyzwyczai. :lol:

gocha - Wto 16 Mar, 2010 22:30

Nawet pasuje Stówa-Bassetówa-Pościelówa :grin:
Śliczne zdjęcie z bassecikiem na brzuszku.

Agataw - Wto 16 Mar, 2010 23:00

Witamy, witamy i podziwiamy.