Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Powitania - Witajcie!!

Sylwiaaa - Czw 01 Kwi, 2010 16:21
Temat postu: Witajcie!!
Po kilku nieudanych próbach..... wreszcie się zarejestrowałam!:) Miło było odnaleźć, tak wspaniałą stronę !:) Mam na imię Sylwia i pochodzę z Zielonej Góry. Biorąc pod uwagę, moje zamiłowanie do tej rasy oraz, że mam kompletnego fioła na punkcie Bassetów i innych piesków, kotków itp, nie mogło mnie tutaj zabraknąć! Pozwolę sobie napisać coś o swoim pupilku, które posiadam oraz o drugim które niedawno straciłam, ale zawsze pozostanie w moim sercu.
Od trzech lat jestem posiadaczką berneńczyka- Dory, musiałam ją odkupić od pana hodowcy, bo była w kiepskim stanie. W wieku 2 miesięcy ważyła niecałe 5 kg, bała się swojego cienia oraz posiadała 6 palec, który jak wiem powinno się zoperować jak piesek jest jeszcze bardzo malutki. Tak więc serduszko nie wytrzymało i zabrało bidę do domku. Teraz jest prześliczną sunią, która jest bardzo wierna, szczęśliwa i zakochana w swojej Pani. Do 28 stycznia posiadała wspaniałą siostrę Sarę rasy Basset, niestety ode szła od nas:( Tak więc, cała rodzinka, również Dora, tęskni za naszą księżniczką i ubolewa nad tym co się stało. W sierpniu miałaby 3 latka. Żyłaby gdyby nie sąsiad, który postanowił sobie z pełną premedytacją wysypać trutkę na szczury, za swój płot. Nie będę tutaj opisywać jak pies cierpiał, ponieważ każdy myślący i kochający zwierzęta człowiek zdaje sobie z tego sprawę, że zwierze to nie przedmiot i także czuje. Tylko gdyby człowiek wiedział, to by nie pozwolił, pieskowi tak cierpieć. Sunia była leczona na zapalenie oskrzeli, dopiero po sekcji prawda wyszła na jaw....:( Oprócz mojej Sary odszedł jej sąsiad Lablador :( Cała sprawa została zgłoszona na policji, niestety nie do udowodnienia. Mam tylko nadzieję, że "Pan Bóg Nierychliwy ale Sprawiedliwy", tylko tutaj liczę na sprawiedliwość:(.

Tak więc moi kochani miłośnicy, Witam was wraz z Dora. Zapewne w bliskiej przyszłości pojawi się u nas Basset, możliwe, że gdzieś już na nas tam czeka....!!!!
Pozdrawiamy całe grono miłośników zwierząt i całujemy wszystkie wasze pupile!!!!:)

Batus - Czw 01 Kwi, 2010 16:29

Witamy Cie serdecznie, może uda Ci się wstawić jakieś fotki Twojej Dory? :)
madzialinka - Czw 01 Kwi, 2010 16:33

Witamy. Sąsiada współczuję, ale w pełni cię rozumiem. Sama mam za płotem niezłego oszołoma :(
Jacek - Czw 01 Kwi, 2010 16:59

Witamy serdecznie.
gocha - Czw 01 Kwi, 2010 17:42

Witamy i my :grin:
Miła od Gucia - Czw 01 Kwi, 2010 17:52

Witaj Sylwia, super, że jesteś.
Asia i Basia - Czw 01 Kwi, 2010 19:22

Witamy :)
maria@ - Czw 01 Kwi, 2010 20:40

Witamy :!:
besta - Czw 01 Kwi, 2010 21:31

My też witamy :grin: