|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - ADELKA Joli i Bogdana
Miła od Gucia - Nie 16 Maj, 2010 18:35 Temat postu: ADELKA Joli i Bogdana Wcześniejsza historia Adelki, zanim znalazła dom jest Tutaj
zakładam temat dla Adelki.
To sunia z działu bassety do adopcji. Warszawska bassetka.
Teraz mieszka w Pajęcznie w domu Joli i Bogdana.
Ale cyt resztę sami nowi opiekunowie
Jola.K. - Nie 16 Maj, 2010 18:55
Witamy Wszystkich miłośników Bassetów. Od dnia dzisiejszego jesteśmy opiekunami suni Adeli. Będziemy korzystac z Waszych dobrych rad i napewno będziemy zadawali pytania odnośnie właściwej opieki i wychowania Adelki.
Pozdrawiamy Wszystkich - Jola i Bogdan
Joasika - Nie 16 Maj, 2010 19:01
Witamy serdecznie wśród basseciarskiej braci
Z niecierpliwością czekamy na fotki :!:
Asia i Basia - Nie 16 Maj, 2010 19:23
Serdecznie witamy, mamy nadzieje, ze bedziecie mieli mnostwo radosci z Adelka.
zojka - Nie 16 Maj, 2010 19:28
Witajcie :grin:
gocha - Nie 16 Maj, 2010 20:58
Witajcie, jak się cieszę, że ta biedulka znalazła dom. Oby wszystko Wam się dobrze układało we wzajemnych relacjach :grin: Piszcie i wklejajcie zdjęcia .
besta - Nie 16 Maj, 2010 21:23
My też bardzo serdecznie witamy :grin:
Batus - Pon 17 Maj, 2010 07:37
Cześć
Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 17 Maj, 2010 07:50
No to oficjalnie witam Was w gronie basseciarzy
Jeszcze raz życzę wszystkiego co najlepsze Adelce i jej nowej Rodzinie
Dorti - Pon 17 Maj, 2010 08:08
Witamy serdecznie :grin:
Jola.K. - Wto 18 Maj, 2010 18:47
Witajcie ponownie .
Adelka jest u nas już drugą dobę. Zwiedziła i poznała wszystkie kąty w domu i w ogrodzie.
Podpowiedzcie mi jaka jest norma żywieniowa dla niej ? Sunia ma około 1,5 roku.
Czy najlepsza jest dla niej sucha karma z witaminami? Ile jej podawac dziennie licząc powiedzmy na kubki 200 ml ?
Pozdrawiam sedecznie Bogusię , Asię , Ewę oraz Wszystkich Miłośników Bassetów
Jola
Miła od Gucia - Wto 18 Maj, 2010 20:40
Jolu bardzo się cieszę, że wszystko się dobrze układa.
Co do karmienia, to na pewno uzyskasz tu odpowiedź.
Bardzo dziękuję za pozdrowienia.
I pisz, pisz, opowiadaj o małej Adelce i zróbcie jej zdjęcia.
Grzegorz - Pią 21 Maj, 2010 07:01
Dobra karma sucha uznanej firmy - bento kronen, Royal canin, Hills itp.dawkowanie zalezne od wieku psa i wzrostu . srednio kubek- miarka w kazdej z tych firm - pełny po brzegi - to jest ok.200gr karm. posiłki u psa dorosłego dwa - rani i wieczorem- u rosnacego cztery lub trzy.
dawkowanie w ulotce lub tabelka na worku karmy.Jesli jeszcze masz pytania to dzwoń 509 459 959 w miarę swojej wiedzy odpowiem na wszystkie pytania.
Jola.K. - Sro 26 Maj, 2010 21:54
Witamy Wszystkich. Już jest kupiona karma,którą poleciliście. Naszej Adelce dopisuje apetyt. Byliśmy u weterynarza , który stwierdził , że Adela jest zdrowa i ma się dobrze.
Nadal poznaje ogród i okolice . Jest bardzo radosną sunią. Zdjęcia Adelki będą zamieszczone pod koniec tego tygodnia. W tej chwili , kiedy to piszę Nasza pannica wychodzi z mężem na spacerek przed spaniem. Ja pomykam do pracy. Całuję Was na dobranoc.
Jola
Miła od Gucia - Sro 26 Maj, 2010 22:13
Cieszę się Jolu, że się odezwałaś.
Ucałuj Adelkę i wytarmoś od nas.
Pozdrowienia dla Ciebie i Pana Męża.
Czekamy na foty.
Jola.K. - Sob 29 Maj, 2010 20:40
Witam Wszystkich .
Mam wreszcie zdjęcia Adelki . Przeslę je z pomocą Bogusi , gdyż mam problem z ich wysłaniem na forum.
Adelka poznała koguta i kucyka u naszych sąsiadów . Powitała ich głosnym szczekaniem . Jest radosną sunią.
Myslę . że polubiła nas i jest jej u nas dobrze.
Pozdrawiam Wszystkich - Jola
Miła od Gucia - Sob 29 Maj, 2010 21:26
Z ochoczą radością wstawiam
Jolu, bardzo się cieszę, że Adelka ma taki wspaniały dom.
Widać to po pyszczku, jak się oblizuje z zadowolenia.
Pozdrawiam cieplutko.
Dorti - Sob 29 Maj, 2010 22:00
Ależ piękna ta dziewczynka i jak dumnie siedzi :grin:
Pozdrowienia od Cudeniek :wink:
gocha - Sob 29 Maj, 2010 22:11
Jak to dobrze, że Adelki los się odmienił, ślicznie sunia już wygląda :grin:
Asia i Basia - Sro 02 Cze, 2010 17:13
Nie do poznania na tych zdjeciach, lsniaca siersc, i jakas taka usmiechnieta
Jola.K. - Nie 06 Cze, 2010 14:56
Witajcie Kochani Miłośnicy Bassetów
Nasza pannica miewa się dobrze. Ma już swoje nowe spanko-kanapę , które zakupiliśmy Jej na Allegro. Naprawdę wspaniała kanapa dla takiego psiaka. Adela poznała okolicę i moje kwiaty - one troszeczkę ucierpiały na tej znajomości. teraz kiedy to piszę Nasza Adelka smacznie śpi ,lekko pochrapując. Naprawdę , Jestem szczęściarą mając Ją u siebie w domu. Adelka jest teraz moim "oczkiem ".Czytałam na Forum o karmieniu i tam jest wzmianka o wołowych ogonach dla psiaków. Jak można je przygotować dla suni? Czy surowe czy ugotować na nich krupniczek. Pozdrawiam.Zdjęcia Adelki napewno będą jeszcze na Forum. Jola
Miła od Gucia - Nie 06 Cze, 2010 15:41
Joleczko, najpyszniejszy surowy,
nie wiem gdzie kupisz, ale zawsze proś o pociachanie małe kawałeczki.
Cieszę się, że wszystko dobrze, rozpuszczona będzie - co ???
Pozdrawiam Was.
Zaraz przygotuję Ci prezent Twoją Adelkę przy Twoim nicku.
Mirka - Nie 06 Cze, 2010 18:38
Adelka- pięknie ja nazwaliście :lol:
sunieczka jest cała cudna :lol:
Jola.K. - Pon 07 Cze, 2010 20:18
Witajcie !
Ogony wołowe zakupione i pokrojone na kawałeczki. Jutro dostanie pierwszy raz na próbę. Jeżeli będzie jej to smakowało , to będzie miała to w stałym menu .
Adelka przyzwyczaiła się już do nas.
Byliśmy dzisiaj u weterynarza , bo miała coś w oku. Okazało sie , ze pieski tej rasy często mogą sobie zabrudzić oczy i doradził na razie przemywać je rumiankiem . Jeżeli to nie poskutkuje , to da nam odpowiednie krople do oczu.
Cieszymy się , że zauwazyliście u niej ładną , lśniącą sierść i uśmiech na pyszczku.
Pozdrawiam Bogusię i Wszystkich Miłośników Bassetów - Jola
Mirka - Pon 07 Cze, 2010 20:21
Jolu jezeli mogę doradzić
to kupcie kropelki ze świetlika
mozna co dzień oczki zakropić i jest ok :lol:
Jola.K. - Pon 07 Cze, 2010 20:41
Dzięki za radę. Napewno jutro zakupię te kropelki. Tutaj ,na Forum pragnę bardzo podziękować Kochanej [shadow=blue]Bogusi , Asi , Ewie i Ani [/shadow], bez których pomocy i wiary w moją dobroć nie miałabym w domu Adelki. Szanowne Panie jestem Waszym dłużnikiem i serdecznie zapraszam do Pajęczna . Zawsze jesteście Bardzo Mile Widziane. Jola
Jola.K. - Pon 07 Cze, 2010 20:43
troszeczkę zamazałam imiona Szanownych Pań. Naprawiam już błąd. To kochana Bogusia , Asia , Ewa i Ania . Pozdrawiam jola
Miła od Gucia - Pon 07 Cze, 2010 21:07
Jola, dziękuję za podziękowania,
to ja się cieszę, że kolejny basset ma dobry, kochający dom.
Za zaproszenie dziękujemy, nigdy nie wiadomo, może akurat gdzieś będziemy jechać, po drodze odwiedzimy.
Miła od Gucia - Pon 07 Cze, 2010 22:08
Jolu, już jesteście w galerii
zobacz
http://forum.bassety.net/...p?p=58741#58741
Jola.K. - Nie 20 Cze, 2010 21:03
Dzień Dobry Kochani. Przesyłam Wam nowe zdjęcia Adelki , za pośrednictwem Bogusi . Adela jest bardzo miłym psiakiem i małą rozrabiarą. Jest u mnie już ponad miesiąc i przyzwyczaiła się do swojego nowego imienia a także do nowego domu. Bogusiu , z góry dziękuję za pomoc przy zdjęciach. Jola
Miła od Gucia - Pon 21 Cze, 2010 08:32
Już Jolu wstawiam
Adusię Kochaną
Miła od Gucia - Pon 21 Cze, 2010 08:33
Adelka wypiękniała,
proszę, pannica na włościach na dywanach
i kanapę ma super
rozpusta, rozpusta
gocha - Pon 21 Cze, 2010 10:43
Jaka ładna się zrobiła :grin: ona bidula nie wiedziała co to domek, kanapa, teraz ma wspaniałe życie to i bassecich nawyków nabiera
domelcia - Pon 21 Cze, 2010 17:44
Super wygląda! a pańci gratuluję utrzymania nieskazitelnych dywanów, mnie ostał się jeden dywan i nawet tuż po odkurzaniu widać, że mieszkają tu bassety
Miła od Gucia - Pon 21 Cze, 2010 19:20
Ja dzisiaj z Jolą rozmawiałam, prawie się popłakałam, jak Jola opowiadała o Amelce. Jak Amelka ją wita, jak wraca z pracy, jaki taniec odstawia.
Jaka jest kochana. I krok w krok chodzi za Pańciem.
Joasika - Pon 21 Cze, 2010 20:06
Śliczna psica!!!
A jakie legowisko!!!
Berta byłaby z nim w dwa dni gotowa :twisted:
zojka - Pon 21 Cze, 2010 20:14
No i prawda!
Rozpusta
Jola.K. - Sro 23 Cze, 2010 20:55
Witajcie Kochani . Rozpusty jest tylko ociupinka w dobrociach dla Adelki. Legowisko jeszcze jest całe a co do dywanów -zakupiłam mocniejszy odkurzacz i sie zobaczy jak zniosą to dywany. Wiem jak wygląda " psi taniec radości" , jest wykonywany przez Adelkę po każdym moim powrocie z pracy.Radochą jest to oglądać. Wiem wtedy , że nie jestem : evil: ,a jestem już lubiana i zaakceptowana przez Adelkę. Rozrabia na podwórku wzorcowo ale w domu jest spokojną , zaspana pannicą . Uwielbia suszone mięsko wołowe - wyniuchała miejsce jego przechowywania. Cieszę Się Bardzo z Waszych Przemiłych Wpisów . Cześć Kochani , jadę popracować na to mięsko Adelki. Jola
Mirka - Sro 23 Cze, 2010 23:01
Adelka błyszczy sie jak krecik :lol:
co do dywanów i odkurzaczy
ja kupuje nowy dywan średnio 2x w roku
a odkurzacz prawie co rok nowy,ale ja mam 3 psy
i dwa koty :~
zojka - Czw 24 Cze, 2010 05:52
Mirka napisał/a: | Adelka błyszczy sie jak krecik :lol:
co do dywanów i odkurzaczy
ja kupuje nowy dywan średnio 2x w roku
a odkurzacz prawie co rok nowy,ale ja mam 3 psy
i dwa koty :~ |
A ja już klęłam, że kupiłam jakiś szmelc zamiast odkurzacza zelmera !
A on się po prostu zużył?
No jest już wiekowy - ma ze dwa lata
Jola.K. - Czw 29 Lip, 2010 21:11
Witajcie Kochani. Wszystko jest dobrze z naszą Adelką. Pojada sobie , popija sobie i ma zawsze wielką ochotę na zabawę.potargała już kilka zabawek , ale te zabawki to jest mały "pikuś"-uwielbia bawić się butelkami po lub z wodą mineralną (po ściąnięciu z butelki papierowej fiszki),jest tak rozbrykana przy tej zabawie ,że czsami zapomina o swoim obiedzie lub kolacji.Cudowna pannica. Od kilku dni naszej Adelce zaczeła wychodzić sierść,lekarz powiedziałże nic się złego nie dzieje się ale Ja mam do Was Wszystkich pytania -Czy to jest normą , czy Ja podaje Jej złe jedzenie , Jakie podawać Jej witaminy. Proszę o rady . Pozdrawiam Jola z Adelką
gocha - Czw 29 Lip, 2010 21:41
Były upały, myślę, że z tego powodu pewnie zrzuca więcej sierści, moje linieją na potęgę :grin: .Jeżeli nic złego nie zauważyłaś, sierść jest ładna , błyszcząca i Adelka dobrze się czuje to pewnie wet ma rację, nic dodatkowo jej nie trzeba podawać.
Jeżeli chcesz to na ładną sierść i mniejsze linienie możesz jej podawać codziennie do jedzenia 1 łyżkę siemienia lnianego. Jeżeli gotujesz ,to do gorącego jedzenia, przed ostygnięciem, jeżeli podajesz suchą karmę to najpierw siemię zalej odrobiną gorącej wody i jak napęcznieje dołóż do karmy.
Jola.K. - Czw 29 Lip, 2010 21:59
Dzięki za pomoc. już jutro zastosujemy specyfik. Chwalę się Wam , posłanie Adelki jest nadal całe ale Ona woli przykimać w mężowskim foteliku .Całuski. Jola i Adelka
Mirka - Czw 29 Lip, 2010 22:51
Jola.K. napisał/a: | Dzięki za pomoc. już jutro zastosujemy specyfik. Chwalę się Wam , posłanie Adelki jest nadal całe ale Ona woli przykimać w mężowskim foteliku .Całuski. Jola i Adelka |
miło poczytać takie dobre wieści
my rówiez serdecznie pozdrawiamy :lol:
Miła od Gucia - Sob 28 Sie, 2010 14:18
Jolu, co tam u Was słychać ???
Jak Adelka ????
Miła od Gucia - Nie 26 Wrz, 2010 14:52
Jola.K. - Sro 06 Paź, 2010 20:56
Powitać Wszystkich pragniemy. U naszej ulubienicy Adelki wszystko jest OK. Polubiła spacery popołudniową porą. Zaprzyjażniła się z sympatyczną i bardzo miłą dziewczynką Magdą i jej psiaczkiem Mikusiem. Dalej uwielbia fotel mojego męża i kanapę u mojej mamy.Podajemy Adelce witaminy , które polecił mam lekarz i muszę napisać że jej sierść jest teraz naprawde lśniąca i nie zostawia tak dużo sierści w domu. Dywan na którym czasami pochrapuje jakoś się trzyma , ale często zawadza swoim ogonkiem kwiaty w doniczkach stojące w domu. Robi to , kiedy jest zadowolona z nowej zabawki, z przyjścia do nas naszej mamy, lub kiedy dostaje ulubiony smakołyk. Adelka nie jest smutasem , lubi się bawić , jest nawet małą zaczepnicą -kiedy nie masz ochoty na zabawę z nią zaczyna łapką uderzać w twoją nogę lub w to na czym aktualnie siedzisz. Mam nadzeję, że nie jest Adelce w naszy domu żle. Machanie ogonkiem i swawole na podłodze są dowodem jej radości .Bogusiu Kochana dziękujemy za Adelkę . Kiedy to piszę panienka jest obok mnie i smyram ją za uszkiem . Pozdrawiam jola i adelka
Joasika - Czw 07 Paź, 2010 08:41
Fajnie się czyta takie rzeczy
Asia i Basia - Czw 07 Paź, 2010 21:27
Oj fajnie, zyczymy mnostwa radosci z Adelka
Jola.K. - Pią 31 Gru, 2010 18:59
Powitać Wszystkich jeszcze w Starm Roku 2010 . Pragnę podziękować Wszystkim za miłe i dobre rady względem mojej pannicy Adelki. Ten kończący się rok mogę uznać za bardzo dobry. Mam Adelkę i mam nieobliczalne kilogramy szczęścia. Jestem szczęściarą. W NOWYM 2011 Roku życzę WAM KOCHANI Miłośnicy Bassetów Wszystkiego Najlepszego . Kochajmy Nasze Bassety i wszystkie zwierzaczki. ADELKA i JOLA.
|
|