|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Ambulatorium - SIERŚĆ - Siwienie
Uszesa - Nie 23 Maj, 2010 13:35 Temat postu: SIERŚĆ - Siwienie Mam mały dylemat, a raczej zmartwienie. Otóż Wilu ostatnio bardzo posiwiał na pyszczku. Mam dopiero 4 lata (skonczył w lutym). Nie wiem, czy to normalne, ze w tak młody wieku juz posiwiał. Dokładnie w ostatnie wakacje posiwiały pod oczkami, a w ciągu ostatnich miesięcy praktycznie na całej mordce.... czy moze przyczynila sie do tego kastracja? nie wiem... moze ktoś z Was ma (miał) podobny problem...
Magda i Rudolf - Nie 23 Maj, 2010 15:03
Ja nie mialam bo moj Rudol zaczal pozno siwiec ale moze to jest tak jak u nas, jeden siwieje juz z wieku 40 lat , drugi pozniej
gocha - Nie 23 Maj, 2010 15:39
Ja zauważyłam u Ignasia lekkie siwienie na pyszczku już w tym roku, a ma dopiero 4 i pół roku. Nie jest to duża siwizna, ale wyraźnie zbielał mu pyszczek , tak od strony oczu i trochę poniżej. Też jest wykastrowany.Nie mam pojęcia czy to jakaś przyczyna czy po prostu ten typ tak ma.
Uszesa - Pon 24 Maj, 2010 14:26
No właśnie może ten typ tak ma. Do tej pory siwizna pojawiła się tylko na pyszczku, ale jest naprawdę okazała... Pierwsze oznaki siwienia u Wilusia juz rok temu się pojawiły, czyli miał trochę ponad 3 latka. :shock:
Normalnie ludzie mówią do mnie: piesek juz starszy tak? Nie, kurcze dopiero 4 lata skończył, mówię. A wszyscy tacy zdzwieni że taki już siwy??!!
Joasika - Pon 24 Maj, 2010 16:39
Kurczę...a ja się przyjrzałam naszej Meli dzisiok i stwierdziłam, że ma całą końcówkę pychola bielusią!!! :shock:
Jakoś wcześniej się nie przyglądałam, czy jak...
Może mi nie przyszło do głowy, że siedmioletnia kobita siwieje...
besta - Pon 24 Maj, 2010 16:57
No Gajka starsza już ale siwieć zaczęła dopiero w tom roku i to jakoś niedawno :~
A Besta (młodsza siostra Wilusia )ma 3 lata i jest normalnie kolorowa :wink:
zojka - Pon 24 Maj, 2010 18:45
Ja tam miałam pierwszy siwy włos na swojej skroni w wieku .... 18 lat :shock:
|
|