Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Powitania - Marianek wita :)

sventata - Nie 23 Maj, 2010 19:52
Temat postu: Marianek wita :)
Witam,
poszukuje hodowli Bassetów, która jest zarejestrowana w Zabrzu. Koleżanka wyadoptowała ok 3 letniego Basseta ze schroniska w Bydgoszczy już jakiś czas temu. Natomiast ja jako miłośniczka zwierząt i posiadaczka rasowego psa- a raczej suczki bokserki, przyuważyłam u tego psa vel Mariana tatuaż na uchu S 399 i poszukuje w związku z tym hodowcy. Chciałabym nawiązać kontakt, poznać przodków Marianka, Może i hodowca byłby zainteresowany co słychać i jaki żywot obecnie wiedzie, ciekawa jestem jak pies ma na imie.

Miła od Gucia - Pon 24 Maj, 2010 07:08
Temat postu: Re: Marianek wita :)
sventata napisał/a:
Witam,
poszukuje hodowli Bassetów, która jest zarejestrowana w Zabrzu. Koleżanka wyadoptowała ok 3 letniego Basseta ze schroniska w Bydgoszczy już jakiś czas temu. Natomiast ja jako miłośniczka zwierząt i posiadaczka rasowego psa- a raczej suczki bokserki, przyuważyłam u tego psa vel Mariana tatuaż na uchu S 399 i poszukuje w związku z tym hodowcy. Chciałabym nawiązać kontakt, poznać przodków Marianka, Może i hodowca byłby zainteresowany co słychać i jaki żywot obecnie wiedzie, ciekawa jestem jak pies ma na imie.

Ja czegoś nie rozumiem.
Czy obecny właściciel psa, bassetao którym piszesz, prosił Cię o taką pomoc ???
Piszesz, że pies ma na imię Marianek, a za chwilę pytasz jak pies ma na imie.

Przepraszam, ale ja nie rozumiem intencji tego postu.

Dorti - Pon 24 Maj, 2010 07:20
Temat postu: Re: Marianek wita :)
sventata napisał/a:
Witam,

Mam pytanko.
Czy nr tatuażu był podstawą do ustalenia, ze jest to hodowla z Zabrza?

Miła od Gucia - Pon 24 Maj, 2010 07:22

Zamykam temat,
Rozmawiałam z Agnieszką, wszystko wyjaśniłam.
Gniotek, Marianek Was pozdrawia ma się dobrze.
Numer S 399 to numer nadany przez schronisko, nie hodowlany.

Mirka - Pon 24 Maj, 2010 07:30

Miła od Gucia napisał/a:
Zamykam temat,
Rozmawiałam z Agnieszką, wszystko wyjaśniłam.
Gniotek, Marianek Was pozdrawia ma się dobrze.
Numer S 399 to numer nadany przez schronisko, nie hodowlany.

no własnie chciałam o tym napisać mój Borys tez ma podobny tatuaż z literką S :~

Miła od Gucia - Pon 24 Maj, 2010 12:41

Pomyślałam, że napiszę jeszcze parę słów wyjaśnienia, żeby nie było nieporozumień, tym bardziej, ze chodzi tu o basseta ze schroniska w Bydgoszczy.

Sventata jest koleżanką Agnieszki od naszego Gniotka schronowego z Bydgoszczy. I szperając po internecie trafiła na naszą stronę, nie wiedząc, że Agnieszka jest zarejestrowana wraz z Gniotkiem Maryjankiem na tymże forum.
Chciała Agnieszce zrobić niespodziankę, że znalazła takie forum i szuka pochodzenia Gniotka-Maryjanka. Bardzo mnie się to imię podoba.

Gniotek niestety nie jest rodowodowy - ale jakże jest kochany.

Agnieszko, no właśnie, napisz nam w temacie Maryjanka co u niego :lol: