Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - ZAFIR nie basset - prośba o wsparcie/szczęśliwy w domku

Mirka - Pon 16 Sie, 2010 22:34
Temat postu: ZAFIR nie basset - prośba o wsparcie/szczęśliwy w domku
dostałam takiego maila az płakać się chce
Dzień dobry,
kolejny raz jesteśmy zmuszeni zwrócić się do Państwa z prośbą o pomoc ... Nie musieliśmy długo czekać, aby spotkać na swojej drodze efekt ludzkiego bestialstwa. Pamiętacie Państwo Trojkę - kotkę obdartą ze skóry, którą wspólnie udało nam się uratować ? Tym razem ofiarą wnyków padł pies - piękny, młody Zafir. 12 sierpnia wieczorem przyjęłyśmy zgłoszenie o psiaku, który leży na skraju lasu z odcięta łapą. Natychmiast pojechałyśmy na miejsce i to, co tam zastałyśmy przerosło nasze oczekiwania … Ludzka, głupota, bezmyślność i okrucieństwo znowu dały o sobie znać. Sądząc po obrażeniach Zafir padł najprawdopodobniej ofiarą kłusowniczych wnyków lub – jednak to już mniej prawdopodobne - samoistnie wpadł pod jakąś maszynę rolniczą, która obcięła mu jedną łapę, a pozostałe 3 zmasakrowała.

Prosimy, pomóżcie nam uratować to psie istnienie - on tak ufnie patrzy na człowieka ...

http://allegro.pl/item118...asakrowane.html

W tej chwili jedyne co mamy, to dług w lecznicy - ale czy mimo tego - miałyśmy pozwolić Zafirowi umrzeć ? Każdy grosz na jego koncie, to szansa na normalne życie.

Z góry dziękujemy za chęć pomocy
Eliza Kwiecień

Stowarzyszenie Obrona Zwierząt
Jędrzejów (woj. świętokrzyskie)
tel. 0-607-171-458
www.obrona-zwierzat.pl

email: soz@obrona-zwierzat.pl
obrona-zwierzat@wp.pl

JESTEŚMY ORGANIZACJĄ POŻYTKU PUBLICZNEGO
PROSIMY, POMÓŻCIE NAM POMAGAĆ ...

aniapiotr - Pon 16 Sie, 2010 22:39

no i błędne koło... :(
jednemu się pomoże, a na to miejsce, 3 następne już...

Miła od Gucia - Pon 16 Sie, 2010 22:39

szkoda słów, zdjęcia przerażające.

Mirka edytowałam Twój post, żebyś wiedziała o co chodzi, wpisałam imię psa w tytule.

Dorti - Pon 16 Sie, 2010 22:41

Boże, straszne co spotkało tego psiaka.
Miłka, ja poproszę o przesłanie kaski na tego bidulkę.
Zresztą ja zawsze jestem za a jak nie jestem to piszę.

domelcia - Pon 16 Sie, 2010 22:58

ja nawet nie otwieram linka ze zdjęciami... też jestem za pomocą dla Zefira i podobnie jak Dorti, jeśli zdarza mi się tego nie napisać (mojego za) nie znaczy, ze jestem przeciw, czy mamy środki na pomoc? może uda mi się coś jeszcze podesłać w tym miesiącu.
Nie jestem człowiek mściwym, nie życzę nikomu źle, wróć skłamałam! są tacy którym życzę źle - niestety! Co można zrobić żeby ludzie byli ludzcy...?

aniapiotr - Pon 16 Sie, 2010 23:00

edukacja. Trzeba dzieci wychowywać w poczuciu odpowiedzialności za zwierzęta.
Magda i Rudolf - Wto 17 Sie, 2010 05:28

Musimy pomoc temu biedakowi :cry: Tez jestem za :!:
Batus - Wto 17 Sie, 2010 05:53

Ja Was popieram, chociaż ostatnio nie wpłacam zbyt wiele. Nie wypowiadam się zazwyczaj, bo nie wpłacam, ale popieram w ciszy. Gdybym miała coś kiedyś przeciw, napisałabym.
Miła od Gucia - Wto 17 Sie, 2010 10:45

ZAFIR

alexis1983 - Wto 17 Sie, 2010 11:58

Nie wiem czy mogę się wpowiadać w tej kwestii, bo jestem niedługo na forum, ale mam propozycję.
Na allegro są cegiełki po 5zł dla Zafira. Może jak ktoś może niech zrobi przelew w tej kwocie tj. 5zł. na konto bassecie z dopiskiem Zafirek, wtedy tą kwotę przekażemy dla niego, a jednocześnie nie bedziemy ruszać z konta basseciego. Może wpłaci 10 osób, może 20, a jak Zafirek poruszył wasze serca to i 50 osób - ja osobiscie nawet nie oglądałam tych zdjęć. 5zł. to niewielka kwota (powiedzmy pół paczki papierosów - jak ktoś pali oczywiście). Jak juz pisałam wszystko pozostaje w kwestii naszego sumienia... Ja już przelew zrobiłam. Zobaczymy ile się uzbiera... I Bogusia nie będzie się denerwować, że trzeba pomóc "niebassetowi" i ruszyć z konta basseciego... i wszyscy będziemy mogi spokojnie spać, bez obrazu przed oczami tego biednego kundelka...

Magda i Rudolf - Wto 17 Sie, 2010 13:07

Mi jest wszystko jedno, i tak i tak dobrze, niech Bogusia zadecyduje jak robimy przelew :~
alexis1983 - Wto 17 Sie, 2010 13:43

Pani Magdo, Bogusia pewnie sama nie zdecyduje, tu potrzebne są wypowiedzi forumowiczów... ale narazie prócz Pani nikt nie podjął tematu... Ja cegiełkę na wpłaciłam... :)
Asia i Basia - Wto 17 Sie, 2010 13:48

Wystarczy w przelewie podac cel - na ZAFIRA - a pani KSiegowa bedzie wiedziala co z tym zrobic. Pieniazki pojda wtedy bezposrednio na konto Zafira. Biedny pies, czy on bedzie mogl kiedykolwiek chodzic?
Marynia - Wto 17 Sie, 2010 13:49

Jestem za tym,żeby pomóc dlatego zaraz zrobię przelew na Zafira...
Miła od Gucia - Wto 17 Sie, 2010 13:58

Jak to ująć, żeby było dobrze zrozumiane :lol:
Kto chce wpłacić cegiełkę przez allegro oczywiście może, jak najbardziej.

Ale ja nie chciałabym dodatkowo obarczać kosztami osób wpłacających na konto bassecie. Bo jeśli ktoś wpłacił załóżmy na konto bassecie jakąś kwotę, teraz popiera, że wspieramy psa z konta, to nie chce jeszcze dodatkowo wpłacać.

Ale oczywiści o tym zdecydujecie.

Moje zdanie.
Kto chce dodatkowo wesprzeć pieska, może sobie indywidualnie cegiełkę wykupić.

A z konta basseciego, od forum bassety od miłośników bassetów, bezpośrednio na konto Stowarzyszenia wysyłamy załóżmy 100 zł celem wsparcia na leczenie.

alexis1983 - Wto 17 Sie, 2010 14:02

Dzięki dziewczyny... Cegiełka 5zl to niedużo... a jakby tak wpłaciło z 40 osób to by się uzbierala suma 200zł ... i nie trzeba by z basseciego ruszać, bo napewno niebawem znowu jakaś bassecia bida sie trafi ... Pani księgowa (Bogusia) napewno zliczy cegiełki i wysle dla ZAFIRKA... i nikt nie będzie wtedy miał podstaw do pisania, że nosimy berety, czy cos...
Magda i Rudolf - Wto 17 Sie, 2010 14:04

alexis1983 napisał/a:
Pani Magdo, Bogusia pewnie sama nie zdecyduje, tu potrzebne są wypowiedzi forumowiczów... ale narazie prócz Pani nikt nie podjął tematu... Ja cegiełkę na wpłaciłam... :)

Ale poczulam sia stara :roll: :wink: tylko nie Paniiiiii, Magda jestem :smile:

alexis1983 - Wto 17 Sie, 2010 14:15

Dzięki Magda!

Bogusiu, oczywiście każdy zrobi jak zechce... Ja tylko zaproponowałam te cegiełki, a propos ostatniej dyskusji... :) Ale może kilka/kilkanaście osób wpłaci na konto bassecie cegiełkę dla Zafirka - zawsze to będzie więcej :) tylko ty będziesz miała więcej liczenia :) A może ktoś ma w tym samym banku i za przelew nie zapłaci :mrgreen:

paulinazarebska - Wto 17 Sie, 2010 14:31

ja oczywiście wpłacę cegiełkę na Zafirka na konto bassecie?? biedaczek ile bólu musiał przejść.. :cry:
Miła od Gucia - Wto 17 Sie, 2010 14:41

alexis1983 napisał/a:
Dzięki Magda!

Bogusiu, oczywiście każdy zrobi jak zechce... Ja tylko zaproponowałam te cegiełki, a propos ostatniej dyskusji... :) Ale może kilka/kilkanaście osób wpłaci na konto bassecie cegiełkę dla Zafirka - zawsze to będzie więcej :) tylko ty będziesz miała więcej liczenia :) A może ktoś ma w tym samym banku i za przelew nie zapłaci :mrgreen:

Liczenia się nie boję, dla psiny policzmy co trzeba.

To wobec tego bardzo proszę wpłacajcie z dopiskiem, jak zawsze plus ZAFIR

Darowizna na rzecz bassetów w potrzebie - (swój nick forumowy) ZAFIR.

I wyślemy potem wszystko razem jako jedną kwotę.

Nie jestem pewna do końca, ale lepiej wysyłać na Stowarzyszenie, na allegro od każdej cegiełki chyba coś pobierają, a my przekazując bezpośrednio na Stowarzyszenie unikniemy tego.

Tylko zaznaczam, nie będę w tym wypadku wymieniać imiennie. Na Stowarzyszenie pójdzie jako darowizna od miłośników bassetów.

Zobaczymy ile zbierzemy, to najwyżej z konta dołożymy do równej konkretnej kwoty.

Czy ja dobrze zrozumiałam Wasze sugestie ?

alexis1983 - Wto 17 Sie, 2010 14:43

Tak, na bassecie... Bogusia zliczy cegiełki i przekaże na konto dla zafirka. Ja nie chce nawet mysleć co to zwierzę przeszło, co czuło itd.
alexis1983 - Wto 17 Sie, 2010 14:46

Tak Bogusiu, mi o to chodziło... Chyba, że ktoś ma inne sugestie... To ja nie chce się wymądrzac...
Oczywiście, że nie imiennie... My wpłacamy cegiełki na bassecie konto z dopiskiem ZAFIREK.
A potem policzymy i najwyżej dorównamy z basseciego...

paulinazarebska - Wto 17 Sie, 2010 14:52

to ode mnie pieniążki na cegiełkę już poszły :mrgreen:
Dorti - Wto 17 Sie, 2010 15:00

zaraz wysyłam :wink:
Kasia :) - Wto 17 Sie, 2010 15:11

Temat Zafira szeroko komentowany na Dogo. Dla tych którzy nie wchodzą, skopiuję najważniejsze rzeczy

skopiowane z Dogomanii http://www.dogomania.pl/t...ma-jak-CHODZIĆ-!/page15

[QUOTE=eliza_sk;15190285] specyfikacja uszkodzeń Zafira wygląda następująco ...

Prawa przednia łapa - amputowana na wysokości łokcia.
Lewa przednia łapa - rana cięta, założone 20 szwów, połamane kości śródstopia.
Prawa tylna łapa - oderwany guz piętowy wraz ze ścięgnem Achillesa. Pocerowany, zadrutowany.
Lewa tylna łapa - amputowany jeden palec, połamane kości śródstopia.

Reasumując - pies nie ma na czym chodzić ... Kości śródstopia nie zostały zoperowane, jest duża szansa, ze zaleją się same, ich operacja skutkowałaby gipsem na 6 tygodni i wtedy to już całkiem dramat. Pies nie może chodzić, wszystkie łapy są uszkodzone, trzeba go na ręcznikach odholowywać na "spacer". W łapach miał też poprzecinane ścięgna. Zafir ma wolę walki, ma apetyt i chce żyć.
Czy ktoś ma jakiś pomysł, sytuacja jest dramatyczna - PIES W TAKIM STANIE NIE MOŻE WRÓCIĆ DO BOKSU.

[/QUOTE]

[QUOTE=eliza_sk;15196846]

I dzisiejsze fotki dla ciotek.

Obecnie oprócz pieniędzy szukany jest Dom Tymczasowy dla psa

Batus - Wto 17 Sie, 2010 15:52

..................................................................nic więcej :sad:
Miła od Gucia - Wto 17 Sie, 2010 18:32

ale są i dobrzy ludzie
jutro Zafirek jedzie do domu tymczasowego

paulinazarebska - Wto 17 Sie, 2010 18:44

Miła od Gucia napisał/a:
ale są i dobrzy ludzie
jutro Zafirek jedzie do domu tymczasowego

oo,wspaniale :mrgreen: Tam niech dochodzi do siebie i zdrowieje..

Joasika - Wto 17 Sie, 2010 18:51

Łomatko!!!!

Czytam i czytam, i nie wierzę!!!!

Całe szczęście, że są - oprócz tych złych - także dobrzy ludzie na świecie.

Jak obserwuję ten wyścig szczurów za pieniądzem i rosnącą znieczulicę, to nabieram coraz większego szacunku dla ludzi, którzy pomagają takim nieszczęściom.

Kochani! Dobrze, że jesteście!!!!! Bez Was zwierzaki nie miałyby żadnych szans!!!

Miła od Gucia - Sro 18 Sie, 2010 09:33

Wczoraj wysłałam do Pana "rade999" e-maila z zapytaniem czy część Jego pieniążków mogę przeznaczyć na Zafirka.
Oczywiście, powiedział, że tak.
To już trochę mamy, na dziś 60 zł.
Miła 20, rade999 40zł.
Zbieramy dalej.

Dorti - Sro 18 Sie, 2010 09:40

Moje poszły wczoraj :grin:
Mirka - Sro 18 Sie, 2010 09:51

dziewczyny ja czekam na firmowy przelew na konto,
zaraz jak go otrzymam wespre rozsadna kwotą nasze konto
i jest mi obojetne czy moje datki przeznaczane
są na bassetka,kundelka czy człowieka będacego
w potrzebie :~

Miła od Gucia - Sro 18 Sie, 2010 09:52

Mirka napisał/a:

czary, mary, czary mary, płatniku rób przelew, nie zalegaj z płatnością

Magda i Rudolf - Sro 18 Sie, 2010 09:53

Na Zafirka moje poszly dzisiaj :smile:
Mirka - Sro 18 Sie, 2010 09:55

Miła od Gucia napisał/a:
Mirka napisał/a:

czary, mary, czary mary, płatniku rób przelew, nie zalegaj z płatnością

oj Bogunia czaruj czaruj .......bo czekam na 3 zalegle :~

alexis1983 - Sro 18 Sie, 2010 10:36

A z cegiełek po 5 zł jeszcze nie powoływały pieniążki?? KIlka osób napewno wpłaciło :) Może dzisiaj dojdą... Zobaczymy ile się uzbiera...
Wiadomo już coś w sprawie domku tymczasowego dla Zafirka??
To, że jest to wiemy, tylko gdzie dokładnie jedzie i jakie będzie miał warunki ?

Miła od Gucia - Sro 18 Sie, 2010 10:42

cyt. z dogo

Potter

Cytat:
Dt Zafir znalazł u emerytki spod Kielc, która od jakiegoś czasu sympatyzuje z naszym Stowarzyszeniem. Dom z ogrodem, kilka zwierzaków, opieka 24 h na dobę, blisko do weta. Pies oczywiście będzie mieszkał w domu. My ponosimy koszty karmienia, leków i weterynarza oraz organizujemy całą logistykę, bo Dt jest niezmotoryzowany. Czyli tymczas po kosztach.

paulinazarebska - Sro 18 Sie, 2010 10:50

alexis1983 napisał/a:
A z cegiełek po 5 zł jeszcze nie powoływały pieniążki?? KIlka osób napewno wpłaciło :) Może dzisiaj dojdą... Zobaczymy ile się uzbiera...
Wiadomo już coś w sprawie domku tymczasowego dla Zafirka??
To, że jest to wiemy, tylko gdzie dokładnie jedzie i jakie będzie miał warunki ?

ja wpłaciłam cegiełkę:) Więcej nie dam rady..

alexis1983 - Sro 18 Sie, 2010 10:58

Paulinko kilka osób wpłaciło cegiełkę... ja też tylko 1... ale grosz do grosza... jak to mówią... :) Najważniejsze że już po operacji i że jest dt...Będziemy śledzić losy i czekać na ds...
paulinazarebska - Sro 18 Sie, 2010 11:07

alexis1983 napisał/a:
Paulinko kilka osób wpłaciło cegiełkę... ja też tylko 1... ale grosz do grosza... jak to mówią... :) Najważniejsze że już po operacji i że jest dt...Będziemy śledzić losy i czekać na ds...

bardzo dobrze,że znalazł się tymczas,teraz jest mu bardzo potrzebny :cry:

aniapiotr - Sro 18 Sie, 2010 11:21

wpłaciłam wczoraj cosik...
Batus - Sro 18 Sie, 2010 19:05

I ja się dorzuciłam...
Miła od Gucia - Sro 18 Sie, 2010 19:39

Z dzisiejszymi wpłatami na ZAFIRKA mamy razem 110 zł z wpłat imiennych.

Czy tę część pieniążków przelewamy już czy jeszcze czekamy.

Marynia - Sro 18 Sie, 2010 19:47

Mimo,ze to bardzo pilna sprawa to może jeszcze poczekajmy :?:
Miła od Gucia - Sro 18 Sie, 2010 19:50

doczytałam na dogo, że chcą zbierać na materac przeciwodleżynowy dla Zafirka.
Może napiszę, że my się dołączymy, że mamy taką kwotę uzbieraną, co Wy na to ???
I poczekamy jeszcze z wpłatami i wyślemy.

Batus - Sro 18 Sie, 2010 19:50

Ode mnie dojdzie pewnie jutro, ale nie robiłam dopisku Zafir. Ale to dla niego.
Miła od Gucia - Sro 18 Sie, 2010 19:54

dobrze Luiza.
Mirka - Sro 18 Sie, 2010 20:06

Miłka poczekaj jeszcze do piątku wieczora
zobaczysz ile wpłynie imiennie
dla niego,i najwyżej się cos dorzuci z basseciego
i w poniedziłaek raniutko wyśle sie przelew...tak myślę :~

Miła od Gucia - Sro 18 Sie, 2010 20:08

oczywiście, dobrze
na dogo napisałam, że już mogą dysponować naszą kwotą.

paulinazarebska - Sro 18 Sie, 2010 20:20

Miła od Gucia napisał/a:
doczytałam na dogo, że chcą zbierać na materac przeciwodleżynowy dla Zafirka.
Może napiszę, że my się dołączymy, że mamy taką kwotę uzbieraną, co Wy na to ???
I poczekamy jeszcze z wpłatami i wyślemy.

ja też czytałam o tym materacu dla Zafirka..

Joasika - Czw 19 Sie, 2010 13:06

Dziewczyny kochane!!

Muszę się pochwalić, że rozpuściłam wici o Zafirku i koleżanka się zaangażowała w sprawę-też rozesłała dalej informacje i...są kolejne wpłaty na psiaka!!!!!!

Hurra!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Miła od Gucia - Czw 19 Sie, 2010 17:12

super Joasiu

podziękowanie dla Was
cyt. z dogo

Cytat:
A ta ostatnia fotka mowi wszystko.."ZAFIREK DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA WSZYSTKO"
I w dodatku jaki dumny..jak królewicz
Ale miodzio na serduszko...no nie mogę...
Basety to fajne psiaki są i zawsze na nie można liczyć

i fotki

paulinazarebska - Czw 19 Sie, 2010 17:56

cudowne ostatnie zdjęcie :mrgreen:
Trzymaj się Zafirku!!

Batus - Czw 19 Sie, 2010 17:58

Czytam ten wątek na dogo, miło patrzeć na tą słodką ufną mordunię :)
Miła od Gucia - Czw 19 Sie, 2010 19:44

110 plus dzisiejsze 40 = 150 zł na Zafirka mamy.
Miła od Gucia - Czw 19 Sie, 2010 20:25

W dniu dzisiejszym został dokonany przelew na Zafirka w kwocie 200 zł.

2010-08-20 Stowarzyszenie Obrona Zwierząt
ul. 11 Listopada 29
28-300 Jędrzejów
darowizna na ZAFIRA od
www.forum.bassety.net
-200,00

eliza_sk - Pią 20 Sie, 2010 13:49

KOCHANI - dziękujemy za wsparcie dla Zafirka. Za reklamę akcji, za wielkie serducha i każdą pomoc. Dzięki Wam chłopak dostał szansę na życie. A po fotkach widać, że ma wielką na nie ochotę :wink:

Kolejny raz jesteście niezawodni !

Batus - Nie 22 Sie, 2010 21:09

Właśnie czytałam o Zafirku :) Na str. 38 są fotki i filmik z dzisiaj, tylko link coś nie chce się załadować:

http://www.dogomania.pl/t...ma-jak-CHODZIĆ-!/page38

Miła od Gucia - Nie 22 Sie, 2010 21:14

i film jest
Zafir macha cioteczkom

http://www.youtube.com/watch?v=320CDUfKwhY

Miła od Gucia - Pon 23 Sie, 2010 11:21

cyt. z dogo
Eliza

Cytat:
No Zafir to prawdziwa gwiazda - wie, ze ma taka publiczność, to się chłopak stara W tylnej łapie ma amputowany jeden paluszek, druga tylna to potrzaskany guz piętowy - jak się wszystko pozalewa, nie powinno byc problemu z kicaniem na 3 łapkach.

Miła od Gucia - Pon 23 Sie, 2010 19:59

Na Zafirka wpłynęły jeszcze pieniążki od Gosi "gocha".
Miła od Gucia - Sro 08 Wrz, 2010 13:13

są nowe zdjęcia Zafirka,
to niesamowite,

http://www.dogomania.pl/t...k-CHODZI%C4%86-!/page67

Miła od Gucia - Pon 27 Wrz, 2010 12:24

Kliknijcie sobie, powiększcie, tylko nie płaczcie

A tu w większym rozmiarze, jakby to było nieczytelne.
http://img178.imageshack..../beznazwy2r.jpg

Magda i Rudolf - Pon 27 Wrz, 2010 12:38

Jak fajnie sie czyta takie rzeczy, chyba Zafirek juz powinien powedrowac do zakonczonych adopcji :grin:
paulinazarebska - Pon 27 Wrz, 2010 15:06

fajnie,że znalazł się ktoś kto chciał dać dom Zafirkowi :!: :mrgreen:
Miła od Gucia - Pon 27 Wrz, 2010 21:23

Jak ktoś jeszcze chce obejrzeć zdjęcia z nowym Panem Zafirka zapraszam tutaj

http://www.dogomania.pl/t...-DOM-%29/page82

niesamowite,

wiecie co, warto, warto żyć dla takich chwil, i pomagać.

Ludzie mają różne wartości w życiu, mnie na przykład taka morda szczęśliwego psa, raduje bardzo.

Batus - Wto 28 Wrz, 2010 19:05

Jaki on szczęśliwy się wydaje, widać, że będzie miał wspaniałego pana :)
Miła od Gucia - Pon 11 Paź, 2010 09:33

cyt. z dogo
eliza_sk

Już mówię co i jak. Zafcio był na kontroli. Dr Bakowski, który go teraz prowadzi jest bardzo zadowolony z łapeczki, obmacał, pościskał i kazał przyjść za 2 tygodnie. Zafcio nie ma juz gipsu, tylko zabandażowaną łapkę. Co drugi dzień pancio ma przemywać ją rivanolem. Piesio delikatnie wspiera łapkę na ziemi.

Zafcio już w pełni opanował sypialnię i wersalkę Wszyscy na jego widok się uśmiechają - taka bida kochana, która wzbudza tylko dobre uczucia.
Rozmawiałam dziś z p. Marcinem. U Zafiroska wszystko oki, ale wiecie co ... Psiak ma śrut - centymetr od oka, ktoś jeszcze do niego strzelał
Nie można zostawiać śrutu w ciele zwierzęcia, bo może spowodować zatrucie organizmu ołowiem. Przy najbliższej wizycie u weta p. Marcin ma to pokazać.

szlufa232
Na zdjeciu ja z moim ulubionym kumplem buraskiem.patrzcie jak pancia mnie rozpieszcza.miske dostaje pod sam nos...ha ha ha doslawnie!!!
A więc zafcio był już u doktora bakowskiego.przy wyciąganiu śrub z łapki wyciągnie mu rowniez ten nieszczęsny srut.ale wiecie co- ludzie potrafią być podli.
Zafcio ma się dobrze.dzisiaj po raz pierwszy czekał na swoich właścicieli przed domem razem z tina i raszka.nie wiadomo którego pierwszego głaskać

paulinazarebska - Pon 11 Paź, 2010 10:01

wspaniale czyta się takie wiadomości i ogląda zdjęcia :lol: :lol:
luluamelu - Wto 12 Paź, 2010 13:26

O ,jak fajnie :grin:
Joasika - Wto 12 Paź, 2010 15:42

Kolejna bida znalazła swoje miejsce na Ziemi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: