Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Spotkania i Zloty - A moze jakies malutkie spotkaneczko w Krakowie

luluamelu - Wto 28 Wrz, 2010 22:04
Temat postu: A moze jakies malutkie spotkaneczko w Krakowie
Tak sobie pomyslalam,ze moze zorganizowalibysmy sobie jakies malutenkie spotkanko w Krakowie?Moze gdzies w dolince na Skalkach Twardowskiego,albo w innym miejscu? :wink:
Monia - Sro 29 Wrz, 2010 08:13

Jestem za, nawet mieszkam koło skałek.
Bartek23 - Czw 30 Wrz, 2010 20:26

a ja bym miał jeszcze dalej jak ostatni zlot:Di to o 200km heheh
luluamelu - Sob 02 Paź, 2010 14:25

Monia!A tak mniej wiecej gdzie mieszkasz?Ja tez mam na Skalki 5 minut przez łąke!
Monia - Sob 02 Paź, 2010 18:04

My mieszkamy na grota - 3 min od kauflanda, jaki dzień proponujesz na spotkanie?
luluamelu - Sob 02 Paź, 2010 19:34

A ja dokladnie po drugiej stronie skalek -Zielna,najbardziej odpowiadalaby mi sobota lub niedziela,ale nie ta jutrzejsza! :oops:
Monia - Sob 02 Paź, 2010 19:40

To fajnie, nam też nie pasi bo jedziemy do rodziców :)
Monia - Wto 12 Paź, 2010 14:04

luluamelu a może tak się spotkamy w tygodniu na skałkach jak chodzisz na spacery tak po 18.
Albo do nas na osiedle, będzie nam miłow końcu się spotkać.

Drachma - Sro 13 Paź, 2010 13:12

Czy kiedyś były organizowane zloty bassetów we Wrocławiu?
gocha - Sro 13 Paź, 2010 13:31

Nie :~
lacinka - Czw 14 Paź, 2010 13:27

Drachma napisał/a:
Czy kiedyś były organizowane zloty bassetów we Wrocławiu?

Jakieś pół roku temu mieliśmy małe spotkanko bassetów z Wrocławia w parku obok hali Orbita. Przyszła wtedy moja koleżanka z bokserką i forumowicz Remus z bassetem Walkerem.
Jeśli bylibyście zainteresowani, to można byłoby powtórzyć spotkanie :)

Drachma - Pią 15 Paź, 2010 08:33

Jak najbardziej można się spotkać, ale proponuję wiosnę, będzie przyjemniej, ponieważ słyszałam, że zima stulecia się szykuje.
lacinka - Pią 15 Paź, 2010 08:37

Nie ma problemu :wink:
Drachma - Pią 15 Paź, 2010 09:28

A co myślicie o dokupieniu towarzyszki dla 8 miesięcznej suczki? Macie jakieś doświadczenia?
Dodo AiJ - Nie 28 Lis, 2010 19:46

Witam wszystkich posiadaczy bassetów z Małopolski.

Czy temat spotkania w Krakowie może zostać wznowiony?

Jeśli tak, to:
Proponuje ze względu na zimową porę godziny południowe w niedziele ( niekoniecznie ta najbliższą )
Miejsce spotkania może lepiej gdy wyłoni się z ewentualnej dyskusji.

Zapraszam do przemyślenia tematu,
Pozdrawiam,
/J

luluamelu - Wto 30 Lis, 2010 23:33

Temat mozemy wznowic,ale chyba poczekamy az mrozy zelzeja troszke :smile:....no,chyba,ze zapraszam do mnie na łąki ,pola i kawalek lasu przy Skałkach Twardowskiego (10 minut od mojej kamienicy)a jak zmarzniemy to chodu do mnie na chate na kawe,herbate-temat otwarty!
Dodo AiJ - Czw 02 Gru, 2010 08:11

Temat jak widac niestety nie ma polotu, trzeba bedzie go wznowic może latem.
Mrozy faktycznie nie sprzyjają takim spotkaniom, chyba ze tak mało bessetów w Malopolsce.

Dodek w kazydm razie lubi czasem pospacerować po centrum Krakowa.

Dorti - Czw 02 Gru, 2010 12:56

Dodo AiJ napisał/a:
Temat jak widac niestety nie ma polotu, trzeba bedzie go wznowic może latem.
Mrozy faktycznie nie sprzyjają takim spotkaniom, chyba ze tak mało bessetów w Malopolsce.

Dodek w kazydm razie lubi czasem pospacerować po centrum Krakowa.

Troszku się dziwię, ze nikt nie jest chętny na spotkanko.
Właśnie fajnie jak mróz i śnieg a nie jakaś chlapa :wink:
Psy brykają jak oszalałe a panciostwo może dołączyć :mrgreen:
Szkoda, ze blizej nie mieszkam :razz:

luluamelu - Czw 02 Gru, 2010 15:21

A ja sie tak nad moimi trzeslam ,ze za zimno ogonkom, a te cholerniki ani nawet wracac nie chca do domu ,tylko ryja w sniegu.Ale snieg sypki i fajny ,gorzej gdyby troche stopnial i znowu przymarzl,wtedy to juz dla psich lap niefajnie bo sie moga zranic.
luluamelu - Czw 02 Gru, 2010 15:24

Dorti napisał/a:
Troszku się dziwię, ze nikt nie jest chętny na spotkanko.
Właśnie fajnie jak mróz i śnieg a nie jakaś chlapa :wink:
Psy brykają jak oszalałe a panciostwo może dołączyć :mrgreen:
Szkoda, ze blizej nie mieszkam :razz:

Juz widze te Pancie i Panow jak z radoscia wtykaja twarze w snieg ,zeby sobie poweszyc albo aportuja patyczki.... :mrgreen: :grin: :grin: :mrgreen: :wink:

Dorti - Czw 02 Gru, 2010 15:33

Fajnie prawda :?:
Ja już wariowałam z psami w śniegu, w lesie, w zeszłym roku
i powiem, że w zyciu tak się nieodprężyłam jak z tymi moimi lafiryndami
i jednym macho :mrgreen:

luluamelu - Sob 04 Gru, 2010 21:17

Pewnikiem na wiosne sie gdzies spotkamy :grin: a teraz malutki niech zdrowy rosnie!
A co do bassetow to faktycznie malo ich w Krakowie i okolicach...Wiem,ze jeden mieszka/l w okolicach ulicy Kopernika(chyba dawna Reja),tricolor.Druga sunia, podobna do zagubionej Gai gdzies w Srodmiesciu,teraz poznalam bialo-rudego Gordona z okolic Wawelu.I znam jeszcze wlasciciela suni ....a skads tam zza Krakowa ale samej bestyji nie widzialam...A ,i jeszcze w Wieliczce przy ulicy Ochota mieszkaja dwa bassiorki(widzialam w ogrodzie) :wink:

Dodo AiJ - Sob 04 Gru, 2010 21:20

Także gratuluje,

Ja jakiś czas temu widzialem pewną panią z dwoma bassetami na Woli Justowskiej. Poza tymi dwoma okazami już nie. Może tylko gościła w Krakowie.
Dodek na spacerze po rynku robił wrażenie na innych, chyba że to tylko mnie sie tak wydawało że ludzie zwracają na niego uwagę.

/J

luluamelu - Sob 04 Gru, 2010 21:27

Zwracaja uwage,zwracaja!Dosyc czesto jestem w Rynku ze swoimi gadzinami to moge to z cala pewnoscia potwierdzic. :mrgreen: Na szczescie jeszcze nie ma glupiej mody na posiadanie basseta ,jak na przyklad na yorka czy labradora...
Asia i Basia - Wto 07 Gru, 2010 14:47

Kolego Modzie, prosze o przeniesienie watkow o maluszku "na dol" ;)

http://forum.bassety.net/...p?p=76123#76123

Dziekuje "z gory" .

wishina - Sro 26 Sty, 2011 16:12

Podnoszę temat. Przeprowadziliśmy się z naszymi dziewczynami do Wieliczki i szukamy psiarzy wraz z pupilami na wspólne spacerki Kraków/Wieliczka/Niepołomice.
Monia - Pią 08 Kwi, 2011 09:51

wishina a gdzie mieszkasz w wieliczce?

Krakowskie bassety trzeba pomyśleć o spotkaniu!!!! Przemyślcie kiedy byście chcieli i gdzie. Wiadomo ten weekend odpada.

Spotkałam nowego basseta Harnasia na rynku Dębnickim

luluamelu - Pon 02 Maj, 2011 13:00

A Harnas jest bialo -rudy?Bo jak tak, :grin: to znam takowego...Spotkanie?Jasne!Jestem za!Cieplo sie w koncu robi!