Nasze Bassety
Klub Miło¶ników Basset Hound i podobnych.

Ambulatorium - robaki?

ania123 - Pon 27 Gru, 2010 19:49
Temat postu: robaki?
Kropka jezdzila dzis tylkiem po dywanie, zrobila to rano 3 razy przez doslownie kilka sekund. od tej pory nic. pomyslalam ze poczekam do wieczora i zobacze co bedzie zanim sie zaczne przejmowac, i juz sie nie powtorzylo, ale mimo wszystko jestem ciekawa. co to moze byc? czy robaki to jedyne wyjasnienie? i czy zrobilaby to 3 razy rano i koniec? dodam ze byla odrobaczana w polowie sierpnia prazikwantelem i chcialam ja odrobaczyc po raz kolejny jakos na przelomie stycznia i lutego
Miła od Gucia - Pon 27 Gru, 2010 19:56

sprawdĽ gruczoły około odbytowe, to też może być powodem tarcia pup±
ania123 - Pon 27 Gru, 2010 20:05

u weterynarza to zrobic jakos na szybko? bo nie wyglada na to zeby ja cokolwiek bolalo, ja tam podotykalam w okolicach troche jak ja dzis czesalam i nic, i nie lize sie w ogole w tych okolicach
Miła od Gucia - Pon 27 Gru, 2010 20:19

http://forum.bassety.net/...ight=gruczo%B3y
ania123 - Pon 27 Gru, 2010 20:43

no tak Bogusiu przeczytalam ale Kropka ani nie wydziela zadnego zapachu, ani nie wylizuje sie w tych okolicach, ani ja nic nie boli bo sprawdzilam przed chwila
zuza i gabi - Pon 27 Gru, 2010 21:00

Moja cavi¶ia codzienne saneczkuje po dywanie,gruczoły miała spawdzane jest wszystko ok,wetka powiedziała mi,że częsciej samce cierpi± na t± przypadło¶ć niż suczki,ale nie zaszkodzi sprawdzić.A moja Fionka tak pupk± jeżdzi bo ma taki swój nawyk i tak wyciera sobie pupkę po załatwieniu się :grin: