|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Ambulatorium - SKÓRA - Srebro koloidalne
besta - Czw 17 Lut, 2011 07:51 Temat postu: SKÓRA - Srebro koloidalne Mam do Was pytanko...
Besta ma na uszach odnawiające się ranki(w miejscach gdzie uszy stykaja sie z wargami ,miejsca te są cały czas upaprane a to śliną,a to błotkiem).
Leczyliśmy już różnie i antybiotykiem i sterydem była pobrana zeskrobina i nic.
Każde leczenie pomaga na krótko. :sad: .O czystość i suchość tych miejsc dbamy już obsesyjnie,ale wiadomo to basset i każda wizyta w okolicy miski np. z wodą to....
Teraz wet zasugerował srebro koloidalne.Podobno rewelka.Czytałam trochę w necie no i na ludzi działa ale na psy??????
Dodam,że tanie to to nie jest ok.50 zl butelka 200ml i nie wiem czy próbować ,czy nie :~ .Spotkaliście się z tym specyfikiem,macie jakieś doświadczenia?
Grzegorz - Czw 17 Lut, 2011 08:17
Działa i to bardzo dobrze. Tym specyfikiem , tylko w sprayu zabezpiecza się też miejsca po zabiegach - wspomaga gojenie i tworzy taki zewnętrzny " opatrunek "
troublemaker - Czw 17 Lut, 2011 11:53
Ja uzywalam na sobie i bylo rewelacyjne. Sadze, ze i na psy podziala dobrze.
Miła od Gucia - Czw 17 Lut, 2011 13:58
Gustaw tym był "psikany" po kastracji, tym sposobem ładnie się goiło i nie lizał rany
gocha - Czw 17 Lut, 2011 15:47
U mnie i Mania po sterylizacji i Ignaś po kastracji byli zabezpieczeni tym specyfikiem, goiło się super.
Asia i Basia - Czw 17 Lut, 2011 19:27
Baske tez tym wysmarowano po zabiegu, goilo sie wprawdzie super, ale miala lekkie uczulenie od tego.
|
|