|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Ambulatorium - ŁAPY - krzywa łapa
FOSTER - Wto 08 Mar, 2011 20:06 Temat postu: ŁAPY - krzywa łapa od niedawna Foster zaczął krzywo stawiać przednią łapę. Tzn jak idzie to stawia prosto, ale jak staje to łapa jest bardzo wygięta na zewnątrz i wygląda jakby była od kolana zdeformowana. Boję się, że jak tak dalej będzie stawał to łapa faktycznie się odkształci. Dodam jeszcze, że nie kuleje na tą łapkę. Sprawdzałam pazurki i poduszki - wszystko wygląda dobrze.
Jak mi się uda to zrobię zdjęcie.
Czy takie wykrzywianie łap u basseta to norma? Czy już się bać? Foster 10 marca skończy 9 miesięcy.
Grzegorz - Sro 09 Mar, 2011 08:31
To się nazywa " garstek miękki" , wielu przypisywało tą " wadę" reproduktorowi Dusans Wise Guy . Jego geny nadal błakają sie w polskich bassetach choć już są na wyginieciu. faktem jest że dużo jego potomstwa tak ustawiało łape przednią gdy stało lub siedziało. Sam tak miałem w jego potomstwie. to nie przeszkadza , tylko na wystawach koniecznym jest pamietać by nie ustawić tak psa.
tatar - Sro 09 Mar, 2011 08:46
Chili też tak czasem staje :cool:
FOSTER - Sro 09 Mar, 2011 20:00
dziękuję :grin: to bardzo dobra informacja :grin:
tatar - Sro 09 Mar, 2011 21:03
Małżonka mnie zrąbała, że on tak wcale nie staje ... ale moim zdaniem mu się zdarza :wink:
Dorti - Sro 09 Mar, 2011 21:15
tatar napisał/a: | Małżonka mnie zrąbała, że on tak wcale nie staje ... ale moim zdaniem mu się zdarza :wink: |
cała watla :razz:
Batus - Czw 10 Mar, 2011 07:18
Dorti napisał/a: | tatar napisał/a: | Małżonka mnie zrąbała, że on tak wcale nie staje ... ale moim zdaniem mu się zdarza :wink: |
cała watla :razz: |
I nastąpiło szybkie sprostowanie hi hi
Monia - Czw 10 Mar, 2011 09:34
Grzegorz napisał/a: | To się nazywa " garstek miękki" , wielu przypisywało tą " wadę" reproduktorowi Dusans Wise Guy . Jego geny nadal błakają sie w polskich bassetach choć już są na wyginieciu. faktem jest że dużo jego potomstwa tak ustawiało łape przednią gdy stało lub siedziało. Sam tak miałem w jego potomstwie. to nie przeszkadza , tylko na wystawach koniecznym jest pamietać by nie ustawić tak psa. |
Moja Cora czasem tak stawia łapę w IV pokoleniu mamy Dusans'a
|
|