Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Spotkania i Zloty - Spotkanie w Kaźmierzu 19 marca 2011(I)

watla - Pią 11 Mar, 2011 10:46
Temat postu: Spotkanie w Kaźmierzu 19 marca 2011(I)
Z powodu nadchodzącej wiosny serdecznie zapraszamy na mini zlot w Kaźmierzu który odbędzie się w sobotę 19.03.2011r. od godz. np 11.00.W planach przewidziany dobry humor, spacer do lasu z parówkami, konsumpcja kiełbasek/nie parówek :razz: / z grilla / o ile pogoda pozwoli/ miłych pogaduszek itd itp. Osobom zainteresowanym potrzebne informacje aby do nas dotrzeć prześlemy na PW.Pozdrawiamy i do zobaczenia :lol: :lol: :lol:
Dorti - Pią 11 Mar, 2011 11:04

Ale fajny zlocik Gosiu.
Żebym miała bliżej :roll:
Zazdroszczę i poproszę o cała mase fotek :wink:

watla - Pią 11 Mar, 2011 11:06

Pomyśl kofana pomyśl.Może jednak dacie radę? Fotki będą oj na pewno
Asia i Stefan - Pią 11 Mar, 2011 11:41

już się doczekać nie mogę!!!!
Dorti - Pią 11 Mar, 2011 13:35

watla napisał/a:
Pomyśl kofana pomyśl.Może jednak dacie radę? Fotki będą oj na pewno

teraz zwrócilam uwagę, że to 19-go
a ja wyjeżdżam do Katowic więc nic z tego
może innym razem :wink:

julkarem - Pią 11 Mar, 2011 13:40

czy to jest ten Kaźmierz jak sie jedzie do Poznania, od Bytynia? to ja chyba tez przyjadę z moim bassiorem :) bo mam blisko. A moge dostać jakieś bliższe dane na pw kcb2@wp.pl
watla - Pią 11 Mar, 2011 14:01

Tak dokładnie to ten Kaźmierz. :lol:
Miła od Gucia - Pią 11 Mar, 2011 14:17

Normalnie biba się szykuje :wink:
julkarem - Pią 11 Mar, 2011 14:24

Jesli mi nic nie wyskoczy to przyjade na bank :) bo to będzie nasze pierwsze spotkanie wśród reszty "braci bassiorów" :)
Kala - Pią 11 Mar, 2011 14:34

łomatko!!! ale się szykuje imprezka :mrgreen: normalnie nie mogę się doczekać :twisted: tyle parów to chyba nawet na wystawie nie widziałam hiihii
Miła od Gucia - Pią 11 Mar, 2011 19:13

no niech się jeszcze ktoś tu zadeklaruje, to już nie wytrzymam i z tego odludzia dojadę :lol:
zuza i gabi - Pią 11 Mar, 2011 19:27

Fajne takie spotkania,oby Wam pogoda dopisała :grin:
Asia i Basia - Sob 12 Mar, 2011 11:05

Super zabawy zyczymy :)
watla - Wto 15 Mar, 2011 14:34

Zuza i Gabi a Ty /Wy/ nie pokusicie się na przyjazd? Fajnie by było.Podejrzewam że jak ruszymy do lasu na spacer to sąsiedzie padną z ciekawości :razz:
Miła od Gucia - Wto 15 Mar, 2011 14:35

Proponuję przemarsz okoliczną ulicą,
Asia i Stefan - Wto 15 Mar, 2011 15:25

BASSECIA DEFILADA? :)
watla - Wto 15 Mar, 2011 15:46

ha ha ha ha to jest do zrobienia
zuza i gabi - Wto 15 Mar, 2011 16:59

Ach to wszystko nie takie proste :sad:
Zadowolę się sesją zdjęciową :wink:

Batus - Wto 15 Mar, 2011 21:45

Jaka zacna inicjatywa, miłego spotkania :) !!!
julkarem - Sro 16 Mar, 2011 08:21

Będzie napewno głośno w Kaźmierzu :) :)
Asia i Stefan - Sro 16 Mar, 2011 08:28

GŁOŚNO, WESOŁO I MAM NADZIEJĘ, ŻE MIMO TEJ NIECIEKAWEJ POGODY, BĘDZIE RÓWNIEŻ GORĄCA ATMOSFERA! :)
ODLICZAM JUŻ DNI, ŁADUJĘ BATERIĘ W APARACIE I STEFANOWI OPOWIADAM, CO GO W SOBOTĘ ZA CUDNE SPOTKANIE CZEKA :)

julkarem - Sro 16 Mar, 2011 08:32

My też :) w sumie to nasz "pierwszy raz" hi hi :)
Asia i Stefan - Czw 17 Mar, 2011 07:24

dzień dobry! :)

chciałam tylko zapytać czy mimo tej deprymującej pogody Nasze spotkanie dojdzie do skutku?

Pozdrawiam!

Kala - Czw 17 Mar, 2011 08:11

no ja mam taką nadzieję ;) tylko z kielbaskami może byc maly problem :P
julkarem - Czw 17 Mar, 2011 08:32

Mam nadzieje ze bedzie pogoda, bo my juz odliczamy czas do spotkania :)
watla - Czw 17 Mar, 2011 09:52

Kiełbaski zawsze do piekarnika można wrzucić .Gorzej ze spacerem leśnym ale miejmy nadzieję że pogoda będzie ładniejsza.Także na ten moment wszystko nadal aktualne. :grin:
julkarem - Czw 17 Mar, 2011 09:55

Zapowiadają w prognozach że ma byc nawet ładnie, więc oby mieli rację :)
Asia i Stefan - Czw 17 Mar, 2011 10:22

gdzie zapowiadają? też chcę mieć takie prognozy :) tam gdzie ja sprawdzałam, pisali, że sobota ma być taka jak dziś czyli do d....y! :)ale zdecydowanie wolę Wasze prognozy.Spacery po lesie też mi niestraszne, przygotowuję już kaloszki!
Ile w sumie będzie parówek?Tyle bassetów na raz to Stefan chyba tylko widział, jak jeszcze u mamci był, heheh.Coś czuję, że będzie szaleństwo!

watla - Czw 17 Mar, 2011 11:57

Oj będzie szaleństwo będzie.Zastanawiam się czy nasz mały domek i mały ogródek to wytrzymają ale jak to napisała mi pewna życzliwa osoba psy na dwór ludzie do stołu na kawę Będzie dobrze. Generalnie o ile się nie mylę to 6 szt będzie + zaborcza Elza dla której jak by co szykuję kaganiec i miejscówkę na górze hihihi
Tak sobie wymienię pieski: Stefan,Jogi, Spike, Platon , Tola Chili Elza Czy jakiegoś psa pominęłam????

tatar - Czw 17 Mar, 2011 12:39

Ja tylko chciałem dodać, że piekarnik jest dla bab :mrgreen:
Ja grilluję choćby wiało lało i jedzenie miało by być z tego powodu "umiarkowanie ciepłe" :twisted:

julkarem - Czw 17 Mar, 2011 13:45

Ja zabieram tylko Spikego bo Jogi jest troche jeszcze za młody i szalony. A Spike jest bardzo zazdrosny jak go tulę itd. Wiec w samochodzie mi sie pogryzą , więc nie moge ich zabrac razem. :)
julkarem - Czw 17 Mar, 2011 13:48

Ja własnie byłam kupic specjalnie kaloszki, także damy radę :)
zuza i gabi - Czw 17 Mar, 2011 14:39

Ja na waszym miejscu pogodą bym się nie przejmowała,choć ponoć ma być ładnie :grin: Uważałabym raczej na Dziki w lasach,właśnie się dowiedziałam,że jest ich mnóstwo,szukają
pożywienia i wchodzą na posesje domów prywatnych :grin: więc jak wyczują Wasze kiełbaski
to może być nie ciekawie :mrgreen: :mrgreen:

Asia i Stefan - Czw 17 Mar, 2011 14:54

Tatar bardzo mi się podoba Twoje nastwienie, mojemu mężczyźnie grillowanie też bardzo odpowiada. Kaloszki dobra sprawa, tylko jeszcze resztę stroju muszę przemyśleć :)
A dziki....w końcu to psy myśliwskie, może nam coś fajowego na grilla upolują? :) :):)
Oby prognozy się sprawdziły, bez deszczu, bez wiatru, tylko słonko, ćwierkające ptaszki i ryk basettów w lesie :D

Miła od Gucia - Czw 17 Mar, 2011 20:02

chyba Wam zablokuję i zamknę ten temat, bo już tak kusicie i ja czytać z zazdrości nie mogę :oops:
julkarem - Czw 17 Mar, 2011 20:19

Ty nie czytaj tylko przyjeżdżaj, nie masz daleko. A pogodę mamy zamówioną :)
Batus - Czw 17 Mar, 2011 20:36

To parcie na grilla mnie powaliło, bardzo pozytywne podejście hi hi :) !!! Miłego spotkania, czekamy na obszerne relacje :)
Kala - Pią 18 Mar, 2011 08:23

Miła od Gucia napisał/a:
chyba Wam zablokuję i zamknę ten temat, bo już tak kusicie i ja czytać z zazdrości nie mogę :oops:

Bogusiu pakuj Gucia i przyjeżdżaj! wcale nie masz tak daleko :twisted:

PS. mam nadzieję, że pogoda jurto nam odpuści bo od wczoraj za oknem paskudnie :roll:

Asia i Stefan - Pią 18 Mar, 2011 10:09

Miła w takim razie zachodzę w głowę co jeszcze napisać, żeby Cię ostatecznie skusić? :) :) :)
Miła od Gucia - Nie 20 Mar, 2011 10:58

Halo, halo, tu forum, tu forum :lol:
widzę, że tu ostatnia łączność była w piątek o 10 i co, balują do dziś pewnie :lol:

watla - Nie 20 Mar, 2011 11:46

Halo halo jakieś problemy z netem mamy. Jest albo go nie ma. Cóż mogę napisać. Hmmmm z mojego punktu widzenia było świetnie.Nasz mały domek wytrzymał nadmiar bassetów Elza nie bardzo skończyła zamknięta w pokoju z moja mamą.Spike ,Platon, Tola i Stefan super psiaki Chili zdziwiony i zaskoczony taką ilością takich jak on.Chyba z Platonem się poznali gdyż najwięcej świrowali. hihihi zrymowało mi się,Moje serce skradła Tola .......hmmmm ale cicho sza......Jak poszliśmy na spacer do lasu to była powszechna sensacja we wsi .....Ludzie przed domy wychodzili samochody zwalniały generalnie wesoło było.Szkoda tylko że trwało to tak krótko ale myślę że powtórzymy spotkanko nie raz hmmm może z jakimiś napojami..... ja osobiście jestem bardzo zadowolona i bardzo mi miło że poznałam tak wspaniałych ludzi /specjalne pozdrowienia dla Julii/ no i fajne psy.Fotki Tatar wstawi ...
Ps. Pogoda dopisała, grill był/

Kala - Nie 20 Mar, 2011 15:57

oj nam podobało się bardzo :D szkoda tylko, że musieliśmy uciekać i nie udało nam się zjeść ani jednej kiełbaski :( ale za to spałaszowałam pyszny placek z galaretką i truskawkami :D psiaki rewelacyjne, Chilli jest wprost boski! no i pogoda dopisała! oby więcej takich spotkań ;) Tatra zdjęcia poprosimy!!
tatar - Nie 20 Mar, 2011 16:25

Grupa w drodze do lasu.

Basiory zwęszyły Hochland

Procesji ciąg dalszy - gospodarz na czele.

Stefan nie wie co to strach (zwłaszcza przed wodą)

Pogoda była właśnie taka.

Stefan

Spike

Zabawy i harce (Chili, Platon, Stefan, Tola).

Spike raczej wolał się przyglądać.

Chili sępi ciacha od Asi.

Nasza miejscówka (do lasu nie wtargnęliśmy za sprawą m.in. Aleksandra, który zasnął w pozie "na misia koala")

Gonitwa kuzynów (Chili, Platon)

Hitem dnia było aportowanie.

Prym wiodła Tola

Czasem tylko wyprzedził ją Platon

Po spacerze.

Wszytskie nasze zdjęcia ważą ponad 750mb - wrzucę je w poniedziałek na FTP i na PW wyśle adres login i hasło (mam nadzieje, że każdy da sobie radę z pobraniem jak nie - będziemy myśleć jak to przekazać)

pozdr
M.

gkoti - Nie 20 Mar, 2011 17:00

Cholipcia- ale wam zazdroszczę :wink: Tyle paróweczek razem i takie harce urocze :wink: Zobaczyć to na żywo...to jest uczucie na pewno wspaniałe. Zresztą widok szalejącego na świeżym powietrzu basseta...to balsam dla duszy, hihi :lol:
eufrazyna - Nie 20 Mar, 2011 17:42

Super fotki :) Ale zazdroszcze wspolnego basseciego szalenstwa!
Miła od Gucia - Nie 20 Mar, 2011 17:58

Cudownie Wam było, a pogoda faktycznie, jak na zamówienie.
Cóż mam powiedzieć, po Zojkowemu "zazdraszczam", następnego spotkania nie opuszczę.

Kala - Nie 20 Mar, 2011 18:04

Miła od Gucia napisał/a:
Cudownie Wam było, a pogoda faktycznie, jak na zamówienie.
Cóż mam powiedzieć, po Zojkowemu "zazdraszczam", następnego spotkania nie opuszczę.

no ja myślę Bogusiu, że nie opuścisz ;)

julkarem - Nie 20 Mar, 2011 18:45

Dokładam kilka fotek z tej udanej wyprawy :)

Uploaded with ImageShack.us

Cudowne basiorki :)

Stefanek z Chilli :)

Pierwsza kąpiel tej wiosenki :)

Stefanek

Ah te oczęta. Jak im nie ulec :)

Mmm ten słodziutki malutki Stefanek :)

Na koniec senior tej grupy Spike, który stwierdził, że z "małolatami" się nie bawi, i nawet przez chwilę się nimi nie zainteresował :) a basiorki tak fajnie się bawiły :)

Do następnego spotkania bo to było bardzo udane, niech żałują ci którzy nie przyjechali :)

zuza i gabi - Nie 20 Mar, 2011 18:57

Oj załują,żałują :grin:
Super spotkanie :grin: psiaki cudne :grin:
Spiki musisz poznać Zuzkę i Gabi one twoje rówieśnice może przypadną ci do gustu :mrgreen:

domelcia - Pon 21 Mar, 2011 09:40

super spotkanko i pogoda Wam się udała, myziaki dla wszystkich Kazimierskich ;)
Asia i Stefan - Pon 21 Mar, 2011 10:43

Dawno tak miło i przyjemnie nie spędziłam wolnej soboty. Gospodarze ugościli nas iście po polsku, a ja mam nowego kumpla- Olka :) Widziałam również książkę o dinozaurach (i ich kupach :) ) i kolekcję tychże stworów starszej pociechy, Przemka.
A jak na zdjęciach widać, cała przeszczęśliwa biegałam z całą 4-rką (bo ze Spikem mieliśmy inny, ciasteczkowy układ:) ) i byłam nadwornym rzucaczem kijków.
Maciej jeszcze długo, długo wspominał urok osobisty Toli, może się jakoś dogadamy co do drugiego pieska ;)
Julkarem- chciałam podkreślić, że to całe spotkanie było takie ciepłe i słoneczne, tylko dzięki Twojej wierze w ładną pogodę. Bardzo dziękujemy!

Już nie mogę doczekać kolejnych takich mini-zlotów, naprawdę nie ma nic lepszego (nawet zakup nowych butów nie sprawia mi już takiej przyjemności hehe)

Dorti - Pon 21 Mar, 2011 11:22

Zdjęcia przecudne, spotkanie wyborne i ja się na następne oczywiście piszę :wink:
Taka odległość to rzut beretem :mrgreen:
Także jezeli nie będzie kolidowało z wyjazdem to ja tam się stawię gdzie zdecydujecie :wink:

Kala - Pon 21 Mar, 2011 12:59

Dorti napisał/a:
Zdjęcia przecudne, spotkanie wyborne i ja się na następne oczywiście piszę :wink:
Także jezeli nie będzie kolidowało z wyjazdem to ja tam się stawię gdzie zdecydujecie :wink:

Dorotko rozumiem, że stawisz się z całą cudeńkową sforą hiiihii ;)

Dorti - Pon 21 Mar, 2011 14:05

kalamaciej napisał/a:
Dorti napisał/a:

Tak Karolcia, jasne i wypożyczę TIR-a :mrgreen:

Joasika - Wto 22 Mar, 2011 07:31

A ja i tak Wam zazdraszczam... :wink:
Kala - Wto 22 Mar, 2011 09:21

Dorti napisał/a:
kalamaciej napisał/a:
Dorti napisał/a:

Tak Karolcia, jasne i wypożyczę TIR-a :mrgreen:

hahahah no a cóż to dla Ciebie za problem ;) nawet wiem od kogo takiego TIR-a mozna wypożyczyć :P

Asia i Stefan - Wto 22 Mar, 2011 15:06

Tatarze, Macieju, mam nadzieję, że uda Ci się w tym tygodniu jakoś udostępnić zdjęcia, które zrobiłeś w sobotę, na razie jak opętana wchodzę co chwilę na spotkanie w Kaźmierzu, żeby sobie popatrzeć na te pomarszczone mordki :) czekam z niecierpliwością!

Pozdrawiamy

Asia, Maciej i klucha Stefan :)

julkarem - Wto 22 Mar, 2011 19:15

Tak, tak my tez nadal czekamy za fotkami :)
tatar - Sro 23 Mar, 2011 14:23

Lekka zwłoka ale się udało :)
Poszło PW do zainteresowanych :
pozdr
M.

Asia i Stefan - Sro 23 Mar, 2011 14:34

Dzięki Maciej, jak tylko wrócę do domu, to się tym zajmę :)
Asia i Stefan - Sro 23 Mar, 2011 22:52

zdjęcia już na kompie, oj uśmialiśmy się do łez z niektórych. Sobotnie spotkanie w Kaźmierzu rządzi!!! :)