Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - Pysio/Ares /Morgutan znalazł kochającą Rodzinę

paulinazarebska - Pon 14 Mar, 2011 11:52
Temat postu: Pysio/Ares /Morgutan znalazł kochającą Rodzinę
oto historia miesięcznego Pysia z wrodzoną wadą łapki,który przebywa w schronisku w Białej Podlaskiej :cry:

Wada ta powoduje problemy z poruszaniem sie.Już oglądając pieska wyraźnie widać znaczne zniekształcenie łapy,szczególnie w obrębie śródręcza, nadgarstka i palców.Śródręcze jest zniekształcone.Palce sa rozszczepione.
Podparcie się na chorej łapce piesek wykonuje w ten sposób,że opiera o podłoże śródręcze stroną grzbietowo-łokciową,nie ma podparcia na palcach,które są podwinięte(zgięte).
W radiogramach widoczne są wady rozwojowe w obrębie kości lewej przedniej kończyny.Opisane anomalie ilustrują fotki i zdjęcia rtg.
Jest mozliwe przywrocenie normalnego opierania sie na lapce ale sprawnosci tak jak u zdrowych zwierzat nie da sie jej przywrocic. W nadgarstku lapka ta bedzie sztywna, ale to i tak sa dobre wiesci. Dzis piesek musi poruszac sie w zalozonej na ta nozke malej skarpecie by nie dochodzilo do skaleczen naskorka a w zwiazku z tym zakazen skornych, ktore dodatkowo przysporzyly by cierpienia maluchowi. Trzeba podkreslic, ze chora łapka nigdy nie będzie wyglądać i funkcjonować jak łapa po stronie przeciwnej.
U Pysia jest to anomalia wrodzona i piesek ,,nie zdaje sobie sprawy,,ze może być inaczej,bo taki się urodził. Piesek zostal wstepnie przez chirurga zakwalifikowany do operacji po przeprowadzeniu odrobaczenia i szczeniecych szczepien. Ale to wszystko by moglo zakonczyc sie happy endem jego pobyt przed i po operacji musi odbywac sie w warunkach domowych a nie schroniskowych. Piesek jest zwinny,nie odbiega zachowaniem i kondycją od równieśników o zdrowych kończynach a mimo to jest zwierzaczkiem radosnym, dziarsko probuje dotrzymac kroku swojemu rodzenstwu choc nie jest to w jego przypadku latwe i grozi licznymi otarciami naskorka. Poza tym jest ogromnym przytulaskiem , chodzi za czlowiekiem krok w krok i najchetniej spi wtulony w ramiona.Jeśli uda nam się zebrać środki finansowe,Pysio będzie operowany w Warszawie..

Kontakt z wolontariuszką: 609 118 027

i słodki,mały Pysio

Miła od Gucia - Pon 14 Mar, 2011 11:54

Uszesa ostatnio pytała o psinkę, dam Jej znać.
paulinazarebska - Pon 14 Mar, 2011 11:55

Miła od Gucia napisał/a:
Uszesa ostatnio pytała o psinkę, dam Jej znać.

dzięki!

Uszesa - Pon 14 Mar, 2011 18:28

Bardzo ładny ten piesek. Ale niestety o Fasolkę nie pytałem dla siebie, zresztą i tak okazało się za późno. Więc wynikło nieporozumienie. My niestety nie możemy wziąć drugiego pieska, zwłaszcza, że Wilhelm też wymaga sporo opieki, systematycznych badań itd. Więc niech wszyscy szukają domu dla tego biednego pieseczka, piszę od razu, żeby nie przepadła mu jakaś dobra okazja. A ja też roześlę, może ktoś go zechce.
paulinazarebska - Pon 14 Mar, 2011 18:58

Uszesa napisał/a:
Bardzo ładny ten piesek. Ale niestety o Fasolkę nie pytałem dla siebie, zresztą i tak okazało się za późno. Więc wynikło nieporozumienie. My niestety nie możemy wziąć drugiego pieska, zwłaszcza, że Wilhelm też wymaga sporo opieki, systematycznych badań itd. Więc niech wszyscy szukają domu dla tego biednego pieseczka, piszę od razu, żeby nie przepadła mu jakaś dobra okazja. A ja też roześlę, może ktoś go zechce.

nie ma sprawy.. :wink:

paulinazarebska - Pon 14 Mar, 2011 20:22

rozmawiałam z p.prezes schroniska o Pysiu..oprócz tego,że ma tą łapinkę taką,to jeszcze jakoś tak w ogóle źle chodzi.. koszt operacji to ok. 800,-zł,maluszek piszczy i dopiero uspakaja się na rękach jak czuje bliskość człowieka

Pysio bardzo potrzebuje dt!!

paulinazarebska - Pią 18 Mar, 2011 14:42

Pysio ma spore szanse zamieszkać w DT w stolicy!! Właśnie jestem po wstępnych rozmowach z przyszłą opiekunką Pysia,która bardzo chce pomóc,chodź czasowo jest ograniczona -bo pracuje.Jest bardzo miłą osobą o wielkim sercu :mrgreen: :mrgreen:
zuza i gabi - Pią 18 Mar, 2011 15:34

Super wiadomość trzymam kciuki za maluszka :grin:
gkoti - Pią 18 Mar, 2011 15:36

Super wieści, mam nadzieję, że po zabiegu polepszy sie :wink: jego stan, trzymam kciuki
paulinazarebska - Pon 21 Mar, 2011 11:46

Niestety chyba te super wieść o dt się kończyły..pani już się nie odzywa :sad: a tak w ogóle to nie podoba mi się,jest nieodpowiedzialna :twisted: Szukamy szybciutko innego dt,a teraz zdjęcia Pysiaczka z dt w,którym jest obecnie,ale nie może zostać tu długo

gkoti - Pon 21 Mar, 2011 12:21

Ojejku, ale chyba on podczas chodzenia odczuwa ból? Biedny Pysiolek :cry:
paulinazarebska - Wto 22 Mar, 2011 13:02

dzisiaj rozmawiałam z drugim dt dla Pysia i wstępnie jedzie do Warszawy w sobotę :!: :!:
Pani bardzo miła i przede wszystkim odpowiedzialna :mrgreen:

paulinazarebska - Sob 26 Mar, 2011 21:01

Pysio już w dt!! Jutro wstawię zdjęcia :mrgreen:
gkoti - Sob 26 Mar, 2011 21:47

To fajnie :lol:
paulinazarebska - Sob 26 Mar, 2011 22:04

a niech będzie i dzisiaj :mrgreen:

gkoti - Sob 26 Mar, 2011 22:07

Ojej, jak już podrósł :wink: ale widać, że jest zadowolony, no i miśka pokonał, super psineczka :wink:
zuza i gabi - Nie 27 Mar, 2011 08:23

Taki kochany ten Pysio :grin:
strasznie jest mi go żal,że ma tą łapkę taką :sad:

paulinazarebska - Nie 27 Mar, 2011 14:27

filmik maluszka :mrgreen: Łapka mu bardzo przeszkadza,przewraca się,ale..mimo to jest wesołym i pogodnym szczeniorkiem!
http://www.youtube.com/watch?v=ES3SNrOMLEY

zuza i gabi - Nie 27 Mar, 2011 15:06

Boże jaki on jest słodki :grin:
sama bym go wzieła gdybym mogła :grin:

gkoti - Nie 27 Mar, 2011 15:09

Prześliczny słodziaczek :lol:
zuza i gabi - Nie 27 Mar, 2011 15:10

Czy operacja Pysia jest jeszcze aktualna :?:
paulinazarebska - Nie 27 Mar, 2011 15:57

zuza i gabi napisał/a:
Czy operacja Pysia jest jeszcze aktualna :?:

tak! Są zbierane pieniążki(koszt ok 800zl+rehabilitacja),operacja jest planowana na początku maja..

zuza i gabi - Nie 27 Mar, 2011 16:03

Chciałabym dorzucić jakiś grosz na Pysia :sad:
Na jakie konto przelać pieniążki :?:

paulinazarebska - Nie 27 Mar, 2011 16:05

zuza i gabi napisał/a:

dziękujemy bardzo :mrgreen: wyślę na pw

zuza i gabi - Nie 27 Mar, 2011 16:18

Odpisałam na PW :grin:
gkoti - Nie 27 Mar, 2011 16:23

[quote="paulinazarebska"]
zuza i gabi napisał/a:

Ja także prześlę coś dla niego, to samo konto, co na Alvarka?

paulinazarebska - Nie 27 Mar, 2011 16:26

[quote="gkoti"]
paulinazarebska napisał/a:
zuza i gabi napisał/a:

Ja także prześlę coś dla niego, to samo konto, co na Alvarka?

tak,to samo,tylko w tytule: na operację Pysia :smile:

paulinazarebska - Pią 01 Kwi, 2011 08:49

filmik Pysia i specjalnie dla gkoti -Pysio w leniuszku :mrgreen: :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=G6jX-grbRz0

julkarem - Pią 01 Kwi, 2011 09:37

ale on biedaczek z ta łapką :(
paulinazarebska - Pią 01 Kwi, 2011 09:40

Tknij ją, a Cię zabiję!

eufrazyna - Pią 01 Kwi, 2011 09:42

Ta mordeczka!!!!!
Hania - Pią 01 Kwi, 2011 09:43

Super to zdjęcie :mrgreen:
gkoti - Pią 01 Kwi, 2011 14:46

No śliczny cudaczek, taki wesolutki :wink: , cieszę się, że mu dobrze w tej Leniuszka kanapce :lol:
paulinazarebska - Pon 04 Kwi, 2011 11:04

u Pysia pojawiła się ostra biegunka :sad: biedny maluszek..ale poza tym jest ok! Pysio rozrabia i gania psy :grin: dzisiaj już jedzie do nowego,stałego domku!!
watla - Pon 04 Kwi, 2011 14:04

Hmmmm a pieniążki od nas dla niego doszły????
gkoti - Pon 04 Kwi, 2011 16:00

Ja też dzisiaj wysłałam :wink: Fajnie, że maluszek ma już domek :lol:
paulinazarebska - Pon 04 Kwi, 2011 18:05

watla napisał/a:
Hmmmm a pieniążki od nas dla niego doszły????

tak,zapisałam w rozliczeniu na jego wątku :mrgreen: dzięki nie wiedziałam bardzo od kogo,ale sobie przypomniałam :wink:

paulinazarebska - Wto 05 Kwi, 2011 10:29

Cytat:
Ja też dzisiaj wysłałam

dzisiaj doszły :smile: dziękuje w imieniu Pysia,ale teraz Ahmeda :grin:

paulinazarebska - Wto 05 Kwi, 2011 20:48

niestety Pysio dzisiaj wrócił na tymczas.. :cry: :cry:
gkoti - Wto 05 Kwi, 2011 20:51

Ojej, a co się stało?
paulinazarebska - Wto 05 Kwi, 2011 20:53

gkoti napisał/a:
Ojej, a co się stało?

niby sąsiad zrobił awanture..i trzeba było oddać go,ale nie chce mi się w to wierzyć :shock:

gkoti - Wto 05 Kwi, 2011 21:04

Ojej, nie rozumiem ludzi, ja też myślę, że to coś innego, szkoda....ale jeśli by mieli oddać :x później, to lepiej teraz, wynika z tego, że ludzie nie dorośli czasami do ... :x
Miła od Gucia - Wto 05 Kwi, 2011 21:22

Pewnie pysiowi inny domek przeznaczony.
Trzymam kciuki Paulinko

paulinazarebska - Sro 06 Kwi, 2011 08:20

Rogasowa - Sro 06 Kwi, 2011 16:24

Dorosły chłopak się roobi :razz:
eufrazyna - Sro 06 Kwi, 2011 17:39

On jest ujmujący, ten Pysio malutki. Znajdzie się dobry domek, taki na zawsze...bez sąsiadów.
Kala - Sro 06 Kwi, 2011 20:20

ale z niego chłopak rozkoszny... :D
paulinazarebska - Czw 14 Kwi, 2011 18:41

Pysio był dzisiaj u weta,który zajmuje się jego łapką,dostał już gips i łapka została usztywniona,żeby ćwiczyć opuszki.. Czeka go jednak nie jedna a dwie operacje -teraz i jak przestanie rosnąć :sad:
eufrazyna - Czw 14 Kwi, 2011 21:27

Da radę chłopak, zobaczysz :)
Joasika - Pią 15 Kwi, 2011 06:32

Trzymamy kciuki - będzie dobrze :!:
lora - Pią 15 Kwi, 2011 13:11

Ja zobaczyłam Pysia pierwszy raz, to pomyślałam, że to idealny pies dla mojej Emilki. Brzmi trochę lekkomyślnie, ale już wyjaśniam.
Moje starsze dziecko niestety nie odziedziczyło po mamie zamiłowania do bassetów, za to wielką miłością darzy mini pieski-zwłaszcza yoreczkę mojej mamy, która nie ma nic przeciwko jej czułościom. Jej miłość do Majki objawia się między innymi ciągłym noszeniem suni na rękach (nawet żartujemy, że Majka zapomni jak się chodzi :grin: ), a że Pysio na chorą łapeczkę, to takie noszenie byłoby jak lekarstwo.

Jest przeuroczy! Wyrośnie z niego bardzo mądry i kochający psiak. Ma to wypisane na pysiaku.

Dużo zdrowia, szczęścia i miłości dla maluszka.

paulinazarebska - Pon 18 Kwi, 2011 12:15

kopiuję z domku tymczasowego Ahmeda :smile:

dzisiaj byliśmy na konsultacji i zostaliśmy skierowani do dr.Sterny na SGGW. Możliwe jest plastyczne odtworzenie nadgarstka (przeszczep). Nie występuje tutaj brak nadgarstka, a jego częściowe niewykształcenie. Zdjęcie, które ma jest strasznie kiepskie, dlatego na pewno będzie trzeba zrobić kolejne. Psiak ma szanse na maksymalną normalność!!

i filmik -rzeczywiście terror z niego :mrgreen:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

gkoti - Pon 18 Kwi, 2011 20:53

Jest naprawdę boski maluszek...no i ma charakterek :lol:
paulinazarebska - Pią 29 Kwi, 2011 11:00

Pysio wczoraj zamieszkał już w stałym -mam nadzieje :!: domku :mrgreen:
eufrazyna - Sob 30 Kwi, 2011 07:23

Dużo, dużo najlepszych życzeń dla maluszka, jest ujmujący. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, operacje pozwolą na normalne funkcjonowanie Pysia. Ta jego wesołamordeczka jest prześliczna :)
paulinazarebska - Czw 05 Maj, 2011 11:22

pysio teraz nazywa się Ares, zadomowił już się,jest wesoły.. :mrgreen:
paulinazarebska - Sro 18 Maj, 2011 11:13

Ares niestety dalej szuka dt/ds..Pani nie może go zatrzymać :cry:
Miła od Gucia - Sro 18 Maj, 2011 11:17

Paulinko a Ares jest na dogo
taki śliczny chłopak
dziś dom stały to skarb

paulinazarebska - Sro 18 Maj, 2011 13:00

Miła od Gucia napisał/a:
Paulinko a Ares jest na dogo
taki śliczny chłopak
dziś dom stały to skarb

tak,jest na dogomani..

eufrazyna - Sro 18 Maj, 2011 20:58

A co się stało? Dlaczego on tak wędruje Paulinko? Sprawia problemy "wychowawcze", czy po prostu tak mu się niefortunnie układa?
paulinazarebska - Czw 19 Maj, 2011 08:03

eufrazyna napisał/a:
A co się stało? Dlaczego on tak wędruje Paulinko? Sprawia problemy "wychowawcze", czy po prostu tak mu się niefortunnie układa?

też mi szkoda tego psa,bo chodzi z miejsca na miejsce :cry: po prostu trafia na osoby BARDZO nieodpowiedzialne :evil:

Miła od Gucia - Czw 19 Maj, 2011 08:45

trzymam kciuki za ten prawdziwy, stały, na zawsze domek dla pysia
Miła od Gucia - Nie 29 Maj, 2011 20:22

Aga "eufrazyno" wiemy, że zajęłaś się Pysiem, że jego sytuacja jest bardzo trudna.
W związku z tym chcemy pomóc Tobie w działaniach, chcemy Cię wesprzeć i podczas mini zlotu w Kaźmierzu uzbieraliśmy kwotę 160 zł - właśnie na ten cel.
Tak też grupa mini zlotowiczów z radością i szczerym sercem przekazuje Ci pieniążki do dyspozycji.

temat mini zlotu T U T A J

paulinazarebska - Pon 30 Maj, 2011 08:16

tak,bardzo Ci Aguś dziękujemy :smile: :smile: i za to wsparcie basseciarzy :mrgreen:
Miła od Gucia - Pon 30 Maj, 2011 21:53

Aga podaj mi jeszcze raz swoje konto, na pw - wyślę pieniążki dla Pysia :lol:
eufrazyna - Pon 30 Maj, 2011 21:56

Miła od Gucia napisał/a:
Aga "eufrazyno" wiemy, że zajęłaś się Pysiem, że jego sytuacja jest bardzo trudna.
W związku z tym chcemy pomóc Tobie w działaniach, chcemy Cię wesprzeć i podczas mini zlotu w Kaźmierzu uzbieraliśmy kwotę 160 zł - właśnie na ten cel.
Tak też grupa mini zlotowiczów z radością i szczerym sercem przekazuje Ci pieniążki do dyspozycji.

[url=http://img832.images...480.jpg]Obrazek[/URL]

temat mini zlotu T U T A J

Kochani, dzięki wielkie w imieniu Pysia, ludzi zamieszanych w jego losy i moim. DZIĘKI, pieniądze bardzo się przydadzą :) A to co przeżyłam w sobotę, to moje ;)

eufrazyna - Nie 05 Cze, 2011 21:52

Bardzo dziękuję, pieniądze doszły :) Pomogliście ogromnie, za co Wam bardzo dziękuję :)

paulinazarebska - Pon 06 Cze, 2011 09:13

jaki już duży nasz Pysio :shock: :mrgreen:
eufrazyna - Pią 17 Cze, 2011 21:55

Moi drodzy, nieśmiało pytam, czy możnaby jeszcze wesprzeć Pysia? Bo potrzebujemy go potransportować po lekarzach, a że mój mąż wyjeżdża, to mamy kogoś innego, kto psa nam zawiezie gdzie trzeba, tylko potrzeba nam na benzynę. Mamy 40 km z DT do weta.
Czy można poprosić o wsparcie na Pysia?

troublemaker - Pią 17 Cze, 2011 23:42

Juz sie dorzucam :)

*System jest konserwowany wiec pewnie wyjdzie dopiero rano albo i w niedziele albo w poniedzialek zalezy od systemu.

Miła od Gucia - Sob 18 Cze, 2011 07:29

Prosimy o wypowiedzi
w sprawie wsparcia dla Pysia.

Poprzednie pieniążki nie były z konta basseciego.

Ja proponuję 100 zł i proszę Was o zabranie głosu.
Możecie mieć inne propozycje :lol:

gkoti - Sob 18 Cze, 2011 08:18

Tak, tak :lol:
besta - Sob 18 Cze, 2011 10:45

Jestem na tak.
watla - Sob 18 Cze, 2011 16:14

Oczywiście że tak
Kala - Sob 18 Cze, 2011 17:32

my również za!
eufrazyna - Sob 18 Cze, 2011 18:19

Bardzo dziękuję :)
Trzymajcie mocno kciuki, żeby sprawa jego operacji doszła wreszcie do skutku. Przez poważne zaniedbania w poprzednim DT i DS (który stałym się nie okazał), zabieg odsunał się mocno w czasie. Trzeba było robić zaległe szczepienia (w tym wirusówki!!!).

Może ktoś z naszych forumowiczów byłby zainteresowany przygarnięciem Pysia na stale? Szukanie mu DS też jakoś się ciągnie i nie podoba mi się ta sytuacja.

paulinazarebska - Nie 19 Cze, 2011 18:14

zdjęcia Pysia :mrgreen: zmieniła się chłopak nie do poznania :smile:

julkarem - Nie 19 Cze, 2011 19:19

Jaki fajny ten Pysiek :mrgreen:
gkoti - Pon 20 Cze, 2011 16:45

A jaki duży już :wink:
Joasika - Pon 20 Cze, 2011 19:36

Ale wyrósł :roll:

Normalnie nie do poznania :!:

Miła od Gucia - Wto 21 Cze, 2011 19:16

Ja już za tym pysiem nie nadążam :lol:
raz w zakończonych adopcjach, raz do adopcji :lol:
Niech sobie tu zostanie - na szczęście

100,00 PYSIO wsparcie od "Nasze Bassety", na koszty związane z operacją. Przelew dn. 21.06.2011 r. na Eufrazynę, która prowadzi sprawy Pysia.

eufrazyna - Czw 23 Cze, 2011 10:11

Dziekuje, przelew dotarl. Konsultacja przelozona na nastepny tydzien. Bede informowac na biezaco.
Pysiek byl juz wyadoptowany i z DS powrocil. Tam byly przewalki rozne, szkoda psa. Teraz jest w bardzo dobrym DT, ale potrzebny DS.

eufrazyna - Pią 01 Lip, 2011 13:02

Pysiek po konsultacji, operacja umowiona na 7 lipca na godzine 15.
Miła od Gucia - Pią 01 Lip, 2011 18:09

To coś ruszyło, będziemy trzymać kciuki :lol:
eufrazyna - Czw 07 Lip, 2011 14:54

Pysio właśnie jest operowany. Trzymajcie mocno kciuki !
gkoti - Czw 07 Lip, 2011 14:57

To trzymamy mooooocno!!!będzie ok :lol:
Miła od Gucia - Czw 07 Lip, 2011 15:48

trzymam, choć pewnie się spóźniłam
koluś - Czw 07 Lip, 2011 18:19

oczywiście, że trzymamy kciuki za Pysia!!!
Mirka - Czw 07 Lip, 2011 18:38

juz chyba po.....z pewnościa wszysto ok :?:
paulinazarebska - Czw 07 Lip, 2011 18:40

Mirka napisał/a:
juz chyba po.....z pewnościa wszysto ok :?:

już Pysio wraca do domu..potem napiszę więcej,chyba,że Aga napisze pierwsza :mrgreen:

paulinazarebska - Pią 08 Lip, 2011 17:24

dzisiaj Pysio jest już po wizycie kontrolnej,wszystko jest ok :!: chłopak był bardzo dzielny,następna wizyta w poniedziałek
gkoti - Pią 08 Lip, 2011 17:44

No to fajnie, dzielne chłopaczysko :lol:
koluś - Nie 10 Lip, 2011 11:24

kochany Pysio, dobrze, że tak dzielnie się trzyma!
eufrazyna - Wto 02 Sie, 2011 21:05

Jutro wstawie zdjecia Pysia, bo bedzie u mnie z wizyta :)
Wciaz szukany jest dla niego dom staly, wolontariuszka ktora go ze schronu wyciagnela postanowila, ze jak w ciagu 2 m-cy nie znajdziemy mu domu, to go oddaje do schronu. To bylaby porazka. Prosze wiec BARDZO USILNIE, jesli ktos moze pomoc, to nie wahac sie, uderzac na pw, maila, tutaj,ok?

eufrazyna - Sro 14 Wrz, 2011 21:30

Bylam dzis z wizyta u Pysia :) Wyglada slicznie,choc jest chudzielcem potrafiacym wchlonac tony jedzenia ;) Piekny pyszczek, na lapce juz staje, troche utyka, ale to bez porownania z tym co bylo :) Wesolutki, bawi sie ze wszystkimi psami, ktore tam sa na tymczasie. W ogole nie jest nachalny, nie laduje sie na czlowieka z lapami, itd. Poza tym jest mega zsocjalizowany, nie boi sie jezdzic samochodem, winda, zzyty z dziecmi,kotami, psami :)
Tylko DS mu brak!

Kala - Pią 16 Wrz, 2011 22:22

... oby domek dla Pysia w końcu się znalazł.. bidulek tyle czasu już czeka.. ale super, że z łapką coraz lepiej :)
eufrazyna - Sro 23 Lis, 2011 19:52

Pysiek wciaz szuka domu. Ja mam pytanie, czy bylaby szansa na wsparcie dla Pysia w tym m-cu? Bo kiepsko z jego finansami niestety. Smutna prawda jest taka, ze takich pieskow jest wiele, nie jest juz Pysiek slodkim szczeniolkiem z wielkimi oczami. Jest superowym psem, wychowanym, zsocjalizowanym, ale... jednym z tysiecy. Jego historia, to przyklad na to jak mozna skopac adopcje. Mam jednak nadzieje, ze uda sie mu znalezc fajny dom staly.
Prosze, wypowiedzcie sie , czy mozna cos na niego przeznaczyc. Bogusiu, dasz znac, plizzz?

julkarem - Sro 23 Lis, 2011 20:40

ja jestem ZA, jakis drobny grosik przyda sie Pysiowi
zuza i gabi - Sro 23 Lis, 2011 21:45

Ja też jetem ZA :wink:
Miła od Gucia - Sro 23 Lis, 2011 22:52

Aguś, jestem za, jestem
moim uzasadnieniem jest to, że Pysio jest od początku z nami na forum, także to, że prowadzisz Pysia, szukasz mu domu, dlatego też winniśmy pomóc i Pysiowi i Tobie - wesprzeć Cię w działaniach. Wiemy, jakie masz serducho, faktem jest choćby przygarnięcie Liluni.
Aga, jaka kwota pozwoliłaby Ci podjąć dalsze działania ?
Forumowiczów proszę o wypowiedzi

eufrazyna - Sro 23 Lis, 2011 23:43

Bogusiu, Pysiem glownie i przede wszystkim zajmuje sie Monika, u ktorej jest on na DT. Wiem, ze jego watek lezy raczej odlogiem na dogo, wiem tez ze kiepsko z kasa na Pysia ostatnio. Z adopcja ciezko, szukam mu domu po znajomych, ale wszyscy zapsieni po pachy. Szuka mu domu Monika, Jola, ale poki co nie przynosi to skutku :(
Czy 100 PLN to byloby za duzo Waszym zdaniem?

Magda i Rudolf - Sro 23 Lis, 2011 23:49

Jestem ZA
Miła od Gucia - Czw 24 Lis, 2011 07:53

Stan konta na dzień 20.11.2011 - 1.751,09

Jeśli będę dalsze wpisy dotyczące wsparcia Pysia, ja proponuję zdjąć tę końcówkę konta :lol:
i proponuję przyznać Pysiowi 151,09 :lol: :lol:

a my będziemy mieli równy rachunek - i Pysio będzie zadowolony.

julkarem - Czw 24 Lis, 2011 08:43

TAK :wink:
watla - Czw 24 Lis, 2011 08:46

tak jak najbardziej
eufrazyna - Czw 24 Lis, 2011 08:55

Dziekuje serdecznie dziewczyny, naprawde jest potrzebne wsparcie temu psiakowi.
Kala - Czw 24 Lis, 2011 10:11

oczywiście za :)
koluś - Czw 24 Lis, 2011 14:55

no pewnie że trzeba wesprzeć Pysia :!:
zuza i gabi - Czw 24 Lis, 2011 16:38

Należy się mordce kochanej :grin:
Marynia - Czw 24 Lis, 2011 16:45

Jak najbardziej ZA :lol:
Miła od Gucia - Czw 24 Lis, 2011 18:46

Aga,
proszę prześlij mi dane, na kogo przelać pieniążki.
Czy wysłać Tobie ???

Niech już Pysio ma Wasze, nasze hi hi wsparcie
Proszę ucałować Pysia od nas wszystkich i powiedź mu, że my tu go wspieramy i trzymamy kciuki.

eufrazyna - Czw 24 Lis, 2011 22:08

Bogusiu, przesle Tobie na pw namiary na Monike, niech pojdzie bezposrednio. Jeszcze raz wielkie dzieki :)Monika tez bardzo dziekuje, rozmawialam z nia dzisiaj.
gkoti - Czw 24 Lis, 2011 22:10

oczywiśćie, żę ZA!Pysio na pewno już teraz dorosły pieso :wink: a może jakaś foteczka?
eufrazyna - Czw 24 Lis, 2011 22:17

Wstawię :)
eufrazyna - Nie 27 Lis, 2011 15:31

Wklejam maila od Moniki:

Dziękuję bardzo.

Jestem na prawdę bardzo wzruszona tym, co robicie i bardzo wam dziękuję w imieniu Pysia. Dzięki tym wpłatom mogę mu kupować dobrą karmę, glukozaminy i inne pierdoły na stawy.

Pozdrawiam serdecznie i jeżeli będzie możliwość, to proszę o przekazanie basseciarzom i bassetom uścisków i podziękowań:)

eufrazyna - Czw 22 Gru, 2011 20:07

Z serii Wigilijne Cuda :grin:
Pysiek znalazl dom!!!!!!!!! Dom fajny, dom z ogrodem, rodzina, ktora sie martwi, czy Pysio ich zaakceptuje i pokocha :grin: Nie na odwrot!
Dom i rodzina sa w Poznaniu, pojada po Pysia jeszcze przed Nowym Rokiem i stad moja goraca prosba- czy znajdzie sie z Poznaniakow osoba chcetna do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej? Bardzo to wazne, nie ukrywam, ze po cichu licze na Karoline/Kale :) Ale moze kto inny chcialby i moglby sie tego podjac? Podam adres i telefon na pw?Czas nas goni, bo to swieta, moze bylaby mozliwosc zajrzec tam zaraz po nich?

Miła od Gucia - Czw 22 Gru, 2011 20:44

cudna wiadomość
Marynia - Czw 22 Gru, 2011 20:46

Ale super wiadomość :lol:
J-A - Czw 22 Gru, 2011 21:07

Witam wszystkich bardzo serdecznie i przyznaję,że jestem pierdoła ,jakich mało....! :oops:

To ja od pewnego czasu prowadzę wątek Pyśka (teraz -Morgana) na Dogomanii...Z Eufrazyną utrzymuję regularny kontakt,wiem,że bardzo pomagaliście psiukowi,ale...do głowy mi nie przyszło,że Szczeniak ma tutaj swój wątek! :oops:
Eufrazyna chyba nie chciała mi wytykać mojej indolencji (hmmmm....głupoty -po prostu!) ,bo to bardzo wrażliwa Osoba...no i pewnie dlatego nigdy mnie tu nie przygnała!

Dopiero dzisiaj się dowiedziałam!!!! :oops:

Jakoś tak mam,że nie proszę o pomoc dla naszych psiaków na forach różnych ras,bo wiem,że macie mnóstwo własnych psiaków w potrzebie,no i ...teraz głupio mi strasznie!Nie wiem,co ja sobie myślałam,że niby skąd wzięły się te wszystkie pieniądze dla Pyśka....?

Bardzo,z całego serca dziękuję Wam za pomoc dla Szczeniaka! Psiak nie miał wiele szczęścia w życiu,ale ważne jest to,że nie spotkał się z obojętnością na bassecim forum i bardzo mu pomogliście! Bez Was jego losy potoczyłyby się znacznie gorzej!

A w związku z tym,że Święta Bożego Narodzenia tuż...tuż... :wink:, życzę wszystkim BASSETOLUBNYM ,by były piękne i niepowtarzalne,zaś wszystko,co zdarzy się w 2012 roku,-absolutnie bezproblemowe!:)

A Pysio-Morgutan :wink: być może spędzi Sylwestra ze swoimi Ludźmi i ci właśnie-już go nie porzucą!

gkoti - Czw 22 Gru, 2011 22:48

No fantastyczne wieści :wink: Niech mu się szczęści, należy mu się w końcu za to, co przeszedł, kochany psiaczek :wink:
gkoti - Czw 22 Gru, 2011 22:49

No fantastyczne wieści :wink: Niech mu się szczęści, należy mu się w końcu za to, co przeszedł, kochany psiaczek :wink:
troublemaker - Czw 22 Gru, 2011 23:13

Super wiadomosci :) Niech mu teraz bedzie dobrze :)
Mirka - Pią 23 Gru, 2011 00:19

super wiadomosć
niech ci sie szczęsci pieseczku :lol:

Miła od Gucia - Pią 23 Gru, 2011 08:26

J-A witaj serdecznie, dziękujemy za miłe słowa
i Tobie życzymy wszystkiego dobrego
a Pysiolek zapadł w serca nasze
jak będziesz mogła, pisz, jak mu w nowym domu :lol:

julkarem - Pią 23 Gru, 2011 19:38

super :mrgreen:
koluś - Pią 23 Gru, 2011 22:41

ale superowa wiadomość :!: :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kochany Pysio, ale dostał prezent :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Joasika - Sob 24 Gru, 2011 08:40

Cudowna wiadomość na święta :mrgreen:
J-A - Pią 30 Gru, 2011 18:41

Kopiuję swój własny post z wątku Morgutana na DGM:

No to ogłaszam światu,że Morgutan odbywa podróż do swojego Domku-właśnie w tej chwili są w okolicach Kutna i .....jadą dalej!

Niunio jest bardzo grzeczny,trochę przestraszony,ale nie wycofany,z chłopczykiem (7-letnim synkiem Pani ) pełna komitywa!
Pani powiedziała mi,że można zmieniać tytuł wątku,ponieważ Szczyl znalazł wreszcie SWÓJ DOM!

Dt Morgutanka na razie przeżywa traumę porozstaniową i -wg relacji Pańci Pyśka-miał łzy w oczach w chwili pożegnania....Tak to już jest....

Niedługo psiak trafi do weta-ortopedy w Poznaniu,który zadecyduje,kiedy będzie można wyjąć to całe ustrojstwo z łapki.Na razie Morgan musi się jednak trochę zaaklimatyzować....Państwo dostali całą dokumentację medyczną psiuka,czyli wszystkie zdjęcia rtg,opis leczenia itp.

I co? Chyba mamy przepiękny finał Pyśkowej historii???

Wszystkim,którzy trwali przy psiaku przez te wszystkie miesiące jego trudnego życia i ani przez chwilę nie zwątpili,że będzie dobrze-z całego serca dziękuję!

Dt-za 7 miesięcy z Pyśkiem (choć miał być u Was tylko miesiąc...),jego operację,nadzorowanie procesu leczenia,zsocjalizowanie malucha i miłość,jaką od Was dostał...

Eufrazynie i innym basseciarzom-za ogromne wsparcie duchowe i finansowe-

Mai 602- za stałą obecność na wątku,wsparcie finansowe oraz "złote ogłoszenie" ,dzięki któremu psiak znalazł najlepszy z możliwych Domek!

Stałym deklarowiczkom Niunia-za opiekę i ogromne wsparcie!

Wszystkim ,którzy się psiakiem interesowali,robili bazarki ,zaglądali,podnosili wątek-WIELKIE DZIĘKUJĘ!

Kala - Pią 30 Gru, 2011 20:44

strasznie się cieszę! sama poznałam nową rodzinkę Pysia vel Morgutana i byłam zachwycona! trzymam mocno kciuki za naszego psiaczka ;) Pysio całusy dla Ciebie :*
koluś - Pią 30 Gru, 2011 20:55

kochany Pysio! :lol:
gkoti - Pią 30 Gru, 2011 23:04

I niech Nam i Wam zdrowo i szczęśliwie rośnie nasz Pysiaczek :wink:
Miła od Gucia - Pią 30 Gru, 2011 23:14

Cudownie
Nowy Rok w nowym domku
Ukłony dla Państwa którzy adoptowali Pysia, och przepraszam :lol: Morgutana
Powodzenia, zaglądajcie proszę choć raz kiedyś, napiszcie jak się ma, może fotkę.
J-A dziękujemy i Tobie za wieści i za wszystko co zrobiłaś.

Super
Już zmieniam tytuł - z wielką radością :lol:

zojka - Sob 31 Gru, 2011 00:07

Jakie fajne wieści!!
Niech się piesu i ludziom darzy!

eufrazyna - Sob 31 Gru, 2011 09:05

Karolina, bardzo Tobie dziekuje za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej.
Jola, Monika :) Nareszcie pies ma dobry dom, mozemy odetchnac :)
Basseciarze, dzieki za wspieranie psa, nareszcie happy end :)

eufrazyna - Sob 03 Mar, 2012 11:02

Wiesci o Pysiu :) Ma sie bardzo dobrze, jest szczesliwy i kochany w swoim poznanskim domu. Trafil do takiej rodziny, o jakiej od poczatku dla niego marzylismy :) Wszystko jest u niego dobrze :)
Miła od Gucia - Sob 03 Mar, 2012 12:19

bardzo się cieszę i pozdrawiam Pańciostwo Pysia :lol:
gkoti - Sob 03 Mar, 2012 14:10

No to świetnie!więcej takich wieści :wink: Pozdrawiamy Pysia i jego nową rodzinkę :wink:
Joasika - Sob 03 Mar, 2012 21:54

Hurra :!:

No nareszcie Pysio będzie miał jak w raju :mrgreen:

koluś - Nie 04 Mar, 2012 13:49

super, że Pysio trafił w końcu na kochający domek, należało mu się!
Kala - Wto 06 Mar, 2012 08:12

ale się cieszę! super wieści aguś :) a już zaczynałam się martwić, z oczywistych względów hiihi ;) w końcu domkiem byłam zachwycona :roll: