|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - PAUZA i NELA
pauza - Pon 18 Lip, 2011 10:00 Temat postu: PAUZA i NELA wcześniejsze losy Neli są opisane t u t a j
edit. Miła od Gucia
----------------------------------------------------------
Nela , bo tak ma imię,jest u mnie.Zapchlona,brudna,z sutkami do ziemi.Nie zna schodów.Paznokcie nie obcinane od pięciu lat.Żółte ,małe zęby.Grzeczna,spokojna i cicha.Facet jej nie chce,bo już nie może rodzić.Szczeniła się już 4 razy,a ma 5 lat.Pauza przyjęła ją bardzo dobrze .Leżą obok siebie.Dzisiaj idziemy do wet.Pozdrawiam.
Asia i Stefan - Pon 18 Lip, 2011 10:07
O matko....strasznie się to czyta, biedna sunia.
I on tak po prostu, bez ogródek o tym mówi? Nie chcę, bo już nie produkuje???
Czekam na info po wecie, oby tylko nie było żadnych ukrytych chorób lub dolegliwości.
pauza - Pon 18 Lip, 2011 10:07
Nela pochodzi z pseudohodowli pod Gostyniem,w Piaskach.Byłam ,widziałam!Mała,brudna szopa,w której Nela we własnych odchodach rodziła i cały czas mieszkała.Jak trochę dojdzie do siebie ,fotki wstawimy fotki.
Asia i Stefan - Pon 18 Lip, 2011 10:12
Kurna! nie można tego gdzieś zgłosić?....ręce mi opadają, ryczeć się chce, podziwiam Cię Pauza z całego serca
Renia - Pon 18 Lip, 2011 10:12
aż żal że nie zrobiłaś żadnej fotki ..:( normalnie tylko straż tam nasłać
trzymam kciuki żeby paróweczki się dogadały jak najszybciej.
ania123 - Pon 18 Lip, 2011 10:18
jej
dobrze ze biedactwo trafilo do ciebie i zostalo wyrwane z tamtego piekla
ale jezeli te warunki sa takie zle, psy rodzace co chwile w szopie we wlasnych odchodach, czy nie mozna tego gdzies zglosic? ja wiem ze nic sie nie da zrobic z takimi ludzmi ktorzy maja w domu jakas suczke czy 2 i je kryja, ale jezeli to jest pseudo na taka skale i w takich warunkach to moze mozna cos z tym zrobic? byla przeciez taka glosna sprawa pseudo spod torunia z tymi psami w oborze, gdzie te psy zostaly odebrane i uratowane, a tu z opisu wynika ze te warunki w piaskach sa tak samo zle jak nie gorsze?
Mirka - Pon 18 Lip, 2011 10:27
kurcze serce sie kroi :cry:
madzialinka - Pon 18 Lip, 2011 10:32
pauza napisał/a: | Nela , bo tak ma imię,jest u mnie.Zapchlona,brudna,z sutkami do ziemi.Nie zna schodów.Paznokcie nie obcinane od pięciu lat.Żółte ,małe zęby.Grzeczna,spokojna i cicha.Facet jej nie chce,bo już nie może rodzić.Szczeniła się już 4 razy,a ma 5 lat.Pauza przyjęła ją bardzo dobrze .Leżą obok siebie.Dzisiaj idziemy do wet.Pozdrawiam. |
Czyli tam to standard Doxi do tej pory ma bardzo długie pazury, biust ma już usunięty. Część zębów wypadła po wyczyszczeniu kamienia Mimo to jest u nas już 3 rok i ma się całkiem nieźle.
Trzymamy kciuki i łapy za Nelę .
Jacek - Pon 18 Lip, 2011 10:34
Koszmar. Biedna dziewczynka. mam nadzieję, że
szybko dojdzie do siebie. Zaraz wyślę przelew dla Neli.
Ta pseudohodowla spędza mi sen z powiek. Niestety
dopóki ludzie będą kupować u takich sk.....,
dopóty psiaczki będą cierpieć.
zojka - Pon 18 Lip, 2011 10:36
Madzialinka, Doxi z tego samego okropnego miejsca pochodzi?
Aż nie wiem, co mogę napisać! Bo same truizmy pełne oburzenia przychodzą.
Że też nie ma kary dla takich dziadów!!!!
Tyle lat, tyle psich nieszczęść!!
Pauza - jesteś wielka!
Mirka - Pon 18 Lip, 2011 10:49
pauza napisał/a: | Nela pochodzi z pseudohodowli pod Gostyniem,w Piaskach.Byłam ,widziałam!Mała,brudna szopa,w której Nela we własnych odchodach rodziła i cały czas mieszkała.Jak trochę dojdzie do siebie ,fotki wstawimy fotki. |
mam wrażenie z opisu że Monisia od Kamos pochodzi z tego samego miejsca
co prawda Monisię odbierałam z Gniezna ale dziewczyna która ja mi tam przywiozła tak własnie mi opisała to miejsce,obórko-szopka na błotnistym podwórku i facet wynoszacy Monisię za przednie łapy z owego miejsca,czyli pesudo kwitnie,bo Monisie to juz chyba 2-3 lata temu odbierałam :cry:
Asia i Basia - Pon 18 Lip, 2011 11:15
Tak, i kolo sie zamyka, serce peka, ale tak to wlasnie funkcjonuje. TEraz miejsce sie zwolnilo dla nowej slicznej sunii, ktora bedzie przynosic przez nastepne piec lat dochod temu fabrykantowi. Zapamietajmy te date, uwierzcie, za piec lat bedzie ta sama historia. Okropne.
Biedna ta sunia. Pisz jak najwiecej, moze dasz rade jakies fotki wstawic.
madzialinka - Pon 18 Lip, 2011 11:38
zojka napisał/a: | Madzialinka, Doxi z tego samego okropnego miejsca pochodzi? |
Tak.
zojka - Pon 18 Lip, 2011 11:41
madzialinka napisał/a: | zojka napisał/a: | Madzialinka, Doxi z tego samego okropnego miejsca pochodzi? |
Tak. |
Boże Ty widzisz i nie grzmisz?!
Tylko, że to nie Bóg a człowiek to robi....
zuza i gabi - Pon 18 Lip, 2011 12:54
Łzy same cisną się do oczu jak się to czyta :cry:
Pauza Wielkie Dzięki,że zabrałaś sunie z tego za przeproszeniem gnoju :cry:
Renia - Pon 18 Lip, 2011 13:21
zojka napisał/a: | madzialinka napisał/a: | zojka napisał/a: | Madzialinka, Doxi z tego samego okropnego miejsca pochodzi? |
Tak. |
Boże Ty widzisz i nie grzmisz?!
Tylko, że to nie Bóg a człowiek to robi.... |
Właśnie - bezmyślny człowiek wychowany przez innego bezmyślnego człowieka i na dodatek sam wychowa takich bezmyślnych ludzi.
ale zamotałam.
Kamoos - Pon 18 Lip, 2011 14:29
[quote]mam wrażenie z opisu że Monisia od Kamos pochodzi z tego samego miejsca
co prawda Monisię odbierałam z Gniezna ale dziewczyna która ja mi tam przywiozła tak własnie mi opisała to miejsce,obórko-szopka na błotnistym podwórku i facet wynoszacy Monisię za przednie łapy z owego miejsca,czyli pesudo kwitnie,bo Monisie to juz chyba 2-3 lata temu odbierałam :cry:[/quote
aż mnie ciarki przechodzą ...
Najgorsze jest to że trafią tam kolejne sunie które będą rodzic pozniej kolejne i kolejne ech
Kala - Pon 18 Lip, 2011 16:05
bosh.... biedaczysko! nie ma dość srogiej kary dla takich barbarzyńców
Miła od Gucia - Pon 18 Lip, 2011 18:07
Pauza, dobrze, że Nela jest już u Ciebie
będzie się uczyć żyć od nowa, poznawać nowe rzeczy, których nie miała okazji poznać.
Ściskam Cię Pauza, za Twe dobre serce.
Wyślij mi na emaila czy pw numer konta, wyślę pieniążki od forumowiczów, dla Neli na leczenie na co będzie potrzeba.
pauza - Pon 18 Lip, 2011 21:13
Nelka wydaje się zdrowa.Ma dobry apetyt.Odpchliłam,wykąpałam,wet obciął pazurki.Ale musi zrobić to jeszcze raz.Na spacerze męczy się szybko,nie jest przyzwyczajona.No i te sutki ocierające się o ziemię.w nocy niespokojna,trochę pojękuje.Pewnie tęskni.Ale jest kochana.Wstawię fotki,jeśli opanuję technikę
Mirka - Pon 18 Lip, 2011 21:19
nie ma zdjęć :shock:
a może ja tylko nie widzę
gkoti - Pon 18 Lip, 2011 21:19
Pauza, jesteś kochana :lol: Co do reszty, to po prostu nie wiem nawet, co powiedzieć...dopóki prawo się nie zmieni...Wierzę, że Nela będzie z Wami szczęśliwa i Wy z nią, trzymam za to kciuki :lol:
P.S. Fotek nie widzę...
besta - Pon 18 Lip, 2011 21:24
Pwodzenia malutka w nowym domku.Fotek niet :sad:
Miła od Gucia - Pon 18 Lip, 2011 21:41
Nie widzicie, bo Pauza napisała
Cytat: | Wstawię fotki,jeśli opanuję technikę |
Pauza, jeśli masz problem, wyślij mi na e-maila ja z przyjemnością wstawię, a ty będziesz na spokojnie opanowywać technikę :lol:
Miła od Gucia - Wto 19 Lip, 2011 20:29
Wstawiam fotki
Pauza, dziękujemy za foty
opisy zostawiam Tobie,
to pierwszy spacerek wspólny tak ?
Kala - Wto 19 Lip, 2011 21:04
o matko, ale ma cycuchy biedaczka :cry: ale za to jej się w życiu poszczęściło i dziewczynka w końcu będzie miała prawdziwy dom i towarzysza zabaw
Mirka - Wto 19 Lip, 2011 21:06
sliczne sa obie,
Pauza to dziewczynka bassecia?
a Neli troche liftingu i bedzie piekna i szczęśliwa :lol:
zojka - Wto 19 Lip, 2011 21:14
Biedna niunia :cry:
Ale od dziś będzie jej jak w niebie.
Co powiedział dochtor?
Jak ocenia jej stan?
Joasika - Wto 19 Lip, 2011 21:37
Całe szczęście, że teraz psica będzie miała jak w niebie
Mam nadzieję, że nie jest zbytnio wyeksploatowana i jej stan zdrowia nie jest aż tak zły.
Trzymam kciuki za małą :!:
racuchkasz - Wto 19 Lip, 2011 22:19
na pierwszym zdjęciu myślałem że nela ma kwiatka za uchem hehehe wszystkiego dobrego życzę :!:
Asia i Stefan - Sro 20 Lip, 2011 07:26
Biedna niunia, te cycuchy faktycznie wyciągnięte do granic możliwości. Dobrze jej teraz musi być na trawce, na wolności z dala od tej niewoli, w której do tej pory żyła...podziwiam Cię Pauza i chylę czoła!
Miła od Gucia - Czw 21 Lip, 2011 11:23
Kochani Wasze pieniążki na wsparcie dla Neli płyną, i tak jak obiecaliśmy Pauzie dziś wysłałam pieniążki.
250,00 NELA darowizna od miłośników bassetów Nasze Bassety www.forum.bassety.net na wsparcie, leczenie dla bassetki NELI. Przelew na Rittę P. "pauza" dnia 21.07.2011 r.
Cieszymy się, że Nela powoli dochodzi do siebie i ma za towarzyszkę zabaw bassetkę Pauzę.
Rozmawiałam dziś z Ritą, a co Wam będę pisać, Rita sama się odezwie :lol:
gkoti - Czw 21 Lip, 2011 13:39
Nelcia jest prześliczna :lol: Teraz będzie miała towarzystwo, w parze i kochającej rodzinie będzie szczęśliwa :lol: Pauza, życzę zdrówka dla Neli i dla Was wszystkich, jesteś kochana :lol:
Rogasowa - Czw 21 Lip, 2011 13:41
Śliczna jest Nelcia. A bimbałki naprawdę ma wyciągnięte :(nie wiem bo nie interesowałam się nigdy tym- da się jakoś to operacyjnie poprawić? Na pewno bardzo ją to boli gdy idzie po zwykłym chodniku Biedulka..
pauza - Czw 21 Lip, 2011 17:15
Witam,dostałam dziś pieniądze-250zl-dla Neli.Bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom.Nelka rzeczywiście ma kłopoty z chodzeniem,słabe nóżki,a brzuszek duży.Po spacerze sutki są bardzo otarte i zaczerwienione.Suczka jest nieśmiała,ale ciekawa świata i inteligentna.Bedzie dobrze.
Rogasowa - Czw 21 Lip, 2011 18:17
Może na jakiś mczas dobrym rozwiązaniem na spacery były by fartuszki takie jak po sterylizacji. Ewentualnie trzeba by cos przy pupci wymyślić aby mogła się załatwić bez problemu
pauza - Czw 21 Lip, 2011 21:17
Zapytam wet.Muszę i tak iść z Nelą,bo trzeba przyciąć jej jeszcze raz pazurki,no i przyjrzeć się żółtym i bardzo zniszczonym zębom.
eufrazyna - Pią 22 Lip, 2011 14:52
Odbije w dobrym domu
grejsi - Nie 14 Sie, 2011 13:21
Dacie radę. Fajnie, że z takiego syfu udaje się wyciągnąć te psiaki. Kurde, szkoda, że nie wszyscy wiedzą, że każdy psiak zasługuje na miłość a nie jest maszynką do pieniędzy ;/
Powodzenia
pauza - Pon 15 Sie, 2011 00:41
Witam,kilka słów o Neli.Jest już lepiej.Oczywiście spanko tylko z panią.Teraz w nocy musimy się zmieścić na tapczanie we trzy: Nela.Pauza,no i ja.Nieśmiało.Nela jest trochę nerwowa.Szybko wpada w popłoch i to z wielu powodów:dziwny człowiek,szczekanie innego psa,podniesiony głos.Muszę ją wtedy uspokoić,bo inaczej by uciekła w siną dal.Jest czuła i delikatna,ale potrafi też warknąć na Pauzę przy jedzeniu.Szybko przybiega do nogi,choć potrafi też''nie słyszeć'',kiedy trafi na coś ''pachnnacego.Uwielbia się w tym wytarzać,fe!Mam też nadzieję,że stopniowo zrezygnuje z siusiania w domu.Wszyscy ją kochamy.
eufrazyna - Pon 15 Sie, 2011 07:54
To typowo bassecie nawyki ma Dobry znak
Miła od Gucia - Pon 15 Sie, 2011 09:26
Być może Nela jest zastraszona, co ona miała za życie ??? Smutne i samotne
A teraz proszę, jedzonko, spacery, łóżko - to dla niej nowy świat
Myślę, że z tym siusianiem też jej przejdzie, jak będzie obserwowała Pauzę
Fajna z Was Rodzinka
ślemy całusy
Asia i Stefan - Pon 15 Sie, 2011 09:36
Łezki się aż w oku kręcą, jak się o Was czyta. Psinka taka biedna była, jak do Was trafiła, a teraz doznaje miłości, czułości, wspólnego wylegiwania się w łóżku....Nikt nie zmusza jej do zajścia w kolejną ciążę i karmienia. Z sikaniem sobie też na pewno radę dacie, tylko pewnie to troszkę potrwa.
3majcie się cieplutko, Stefan śle Neli słodkiego buziaka
ania123 - Pon 15 Sie, 2011 10:44
cudni jestescie ze sie zajeliscie tym biednym malenstwem
na pewno jej przejdzie siusianie, tylko trzeba byc cierpliwym,a w miedzyczasie mozecie kupic jeden z tych specjalnych sprayow ktore usuwaja plamy i zapachy, ja bylam bardzo zadowolona
pauza - Pon 15 Sie, 2011 11:01
Dzięki wszystkim za ciepłe słowa.Myślę, że Nelka w tej szopie załatwiała się w dowolnej chwili,nikt jej przecież nie wyprowadzał na spacer.Nauka potrwa pewnie dłużej ,bo to dorosły pies.Zawsze z podziwem i zdziwieniem jednocześnie patrzę na dorosłe psy ,które żyły w trudnych warunkach ,a następnie trafiają do nowych właścicieli.Większosc z nich jest bardzo grzeczna,spokojna i przemiła,jakby nieświadomie chciały się odwdzięczyć. A człowiek tak źle je potraktował.Dlaczego nadal ufają,patrzą w oczy z taką miłością.To wielka tajemnica.
Mirka - Pon 15 Sie, 2011 11:13
pięknie się Nela socjalizuje,pokochala Was bezgranicznie
a ja skromnie poprosze o fotki może jakieś :wink:
pauza - Pon 15 Sie, 2011 20:28
Fotki wkrótce
Asia i Stefan - Pon 15 Sie, 2011 20:31
A ja się podpisuję pod oczekiwaniami
Miła od Gucia - Sob 03 Wrz, 2011 09:02
pauza - Sob 03 Wrz, 2011 20:45
Dziękuję.Najważniejsze,że Nelka jest zdrowa i ma swój dom.
|
|