Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Ambulatorium - SKÓRA - Ropień

besta - Nie 11 Wrz, 2011 17:32
Temat postu: SKÓRA - Ropień
Wczoraj zauważyliśmy u Gajki mocno posklejaną sierść koło jednego sutka.
Jak to miejsce przemyłam okazało się ze jest tam dziura :shock: ,widać rózową tkankę.Jest już po 14 lecznice pozamykane,dzwonię do "mojego"Tomka -oczywiście przyjdzie.A my zachdzimy w głowę co się stało psy się pogryzły podczas naszej nieobecności,zaczepiła o coś podwoziem,ropień??Po badaniu okazało się ,że to ropień na szczęscie szybko zauważony.Wet oczyścił to miejsce,popsikał sreberkiem dał antybiotyk na 8dni i kazał obserwować jeśli nie będzie chciało się goić to trzeba usunąć cały sutek operacyjnie,Gajka już młoda nie jest i zabieg ryzykowny.

Coś ostatnio moje psiuty chorować postanowiły :sad: .Besta nieżyt zołądka i jelit,Camaro kontuzja kolana(żeby kózka nie skakała....)
a już Gajka tydzień bez wizyty weta uważa za tydzień stracony, ledwie zaczęła wychodzić z zapalenia skóry to przypałętał się ropień.

eufrazyna - Nie 11 Wrz, 2011 20:29

Nie martw się, ważne że szybko wyłapane. Dawaj znać co się dzieje.
Joasika - Nie 11 Wrz, 2011 20:49

Kofana :!:

Ty to specjalistką od kleszczy już jesteś :!:

Mogłabyś wykłady na ten temat robić :!:

Więc nie bojaj - będzie dobrze - przecie wszyscy kciuki trzymamy :wink: :!:

zojka - Nie 11 Wrz, 2011 21:03

No to tak jak u mnie ... zaczynamy chorowanko...

Zdrówka Gajce życzymy.
I pańci też :lol:

Miła od Gucia - Nie 11 Wrz, 2011 21:36

Daga, trzymajcie się,
zły okres minie i zdrowie wróci
ale co nerwów nam przysporzą, to nasze

Asia i Basia - Nie 11 Wrz, 2011 22:31

Oj, faktycznie pech Wasz przesladuje, ale pamietaj, ze wzsystko przemija, nawet najdluzsza zmija ;) BEdzie dobrze, szybko wykryliscie tego ropniaka, teraz zaleczyc tylko i na pewno beda zdrowiec Twoje psiurki. Trzymam za to kciuki :)
Dorti - Pon 12 Wrz, 2011 07:47

Teraz należy czekać kiedy Twoje psiuty postanowią pobyć w zdrowiu :wink:
Zdrówka życzymy :wink:

Mirka - Pon 12 Wrz, 2011 08:35

Dagmara
trzymamy kciuki za Gajkę
i reszte stadka,będzie dobrze :smile:

Marynia - Pon 12 Wrz, 2011 09:23

My też trzymamy mocno kciuki,co by choróbska sobie poszły jak najdalej od Was :lol:
besta - Pon 12 Wrz, 2011 17:44

Dzięki za dobre słowa :grin: .U Gajki jeszcze trochę ropy leci ale mamy antybiotyk na 7 dni więc myślę,że będze dobrze.A Camarko dostał leki i też będzie gucio.Tylko ile to stresu dla mnie :roll:
Ja już mam pdejrzenia ,że im bardziej dbam ,chucham to one bardziej niedomagają.Podobnie było z moimi dzieciakami jak były małe ich koledzy latali za przeproszeniem z gilami do pasa a u moich byle katarek kończył sie zapalniem oskrzeli

zojka - Wto 13 Wrz, 2011 06:14

besta napisał/a:
Dzięki za dobre słowa :grin: .U Gajki jeszcze trochę ropy leci ale mamy antybiotyk na 7 dni więc myślę,że będze dobrze.A Camarko dostał leki i też będzie gucio.Tylko ile to stresu dla mnie :roll:
Ja już mam pdejrzenia ,że im bardziej dbam ,chucham to one bardziej niedomagają.Podobnie było z moimi dzieciakami jak były małe ich koledzy latali za przeproszeniem z gilami do pasa a u moich byle katarek kończył sie zapalniem oskrzeli

Oczywista oczywistość z tym dbaniem :shock:

U mnie jest jeszcze jedno powiązanie. Kiedy powiem głośno, że czekan na przypływ gotówki (kredycik z zakładu pracy, trzynastka, albo nawet jakieś dodatkowe zajęcie) to od razu znajduje się dziura. Psuje się autko, przychodzi mandacik, ktoś natychmiast musi iść prywatnie do lekarza....

Daguś, a Ty co bierzesz?
Jakieś relanium czy prozac?

besta - Wto 13 Wrz, 2011 06:33

Nic nie biorę......na razie :razz:
I ja tez nie przyznaję się do przypływu gotówki.
Czasem mi się tylko głupio pomyśli że o! wystarcza kasy.I zaraz po głupiej myśli mam nadprogramowe wydatki.I taki wniosek:staram się nie myśleć :mrgreen: :twisted:

besta - Pią 16 Wrz, 2011 16:31

Na razie ropień sie zagoił jeszcze podajemy antybiotyk,ale mam nadzieję,że bedzie dobrze i obejdzie się bez zabiegu :grin: .
Miła od Gucia - Pią 16 Wrz, 2011 21:00

To dobrze, teraz trzeba uważać, żeby tego miejsca nie zraniła.