|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
O bassetach... - Co basset potrafi unieść - kije i nie tylko
Miła od Gucia - Sro 09 Lis, 2011 12:52 Temat postu: Co basset potrafi unieść - kije i nie tylko Wedle życzenia, bardzo proszę, podejrzałam Was :lol:
ania123: co wy na to zeby zalozyc temat w o bassetach o psach z patykami? ja dzis znalazlam u siebie na komputerze zdjecia kropki z wielkimi badylami i odrazu pomyslalam o stefanie i platonie
x e [Dzisiaj 11:56] ania123: moze fajnie by bylo miec temat ze zdjeciami gdzie bassety nosza w gebach konary wieksze od siebie?
x e [Dzisiaj 12:02] Asia i Stefan: Aniu ja jestem za, będę miała trochę do dodania w tym temacie
x e [Dzisiaj 12:38] Joasika: Bryyyyyy.... Świetny pomysł, Aniu z tymi badylami :!: Jestem za :!:
to zaczynam
Lutex - Sro 09 Lis, 2011 12:57
no Gucio wysoko podniosl poprzeczke - takiego wielkiego patola sobie znalazl do niesienia
koluś - Sro 09 Lis, 2011 13:25
ja to nie wiedziałam, że Guciol taki silny, normalnie pudzian z niego!
ania123 - Sro 09 Lis, 2011 13:26
a to wesoly Kapciuszek ktory sobie przyniosl badylka do domu
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
musze zaczac zabierac aparat na podworko bo Kapciucho uwieeelbia nosic patyki, jak jeszcze maja listki to juz w ogole pelnia szczescia
koluś - Sro 09 Lis, 2011 13:40
a Koluś nie ma żadnego zdjęcia z badylem
Lutex - Sro 09 Lis, 2011 13:59
ania123
patyki? ladne patyki :shock: to z czym Kapciuszek walczy to drzewko prawie
Asia i Stefan - Sro 09 Lis, 2011 16:00
No to i ja wrzucam już wcześniej dodane u Stefana w temacie focie z badylem, słit sesja nad Wartą o zmorku
Lutex - Sro 09 Lis, 2011 16:43
Stefan tak ladnie niesie dragala na pierwszym zdjeciu jakby szedl po linie w powietrzu i trzymal kija dla balansu. normalnie artysta
Monka i Miro - Pią 11 Lis, 2011 21:05
Zdjęcie z dzisiaj, trochę rozmazane bo w biegu... i zawsze robi dziad tak, że leci z tym kijem i wszystkich po nogach ładuje od tyłu... i jak jest już z przodu to staje i niby go gryzie a w tym czasie wszyscy go wyprzedzą... i wtedy podnosi głowę i jazda od nowa i tak w kółko i w kółko :twisted: a ostatnio jeszcze inną zabawę sobie znalazł, mianowicie leci z tym kijem w krzaczory i zaczyna kopać (kilka pociągnięć łapą, bo jak tu kopać z kijem w paszczy) i wrzuca ten kij do tego "dołu" i nijak się ten kij nie mieści (dziwne, nie?? ) i szczeka na niego, żeby wlazł do dołu... i jak kij nie słucha to Czesiek wydaje z siebie zirytowany warkot... bierze go w paszcze i leci w inne miejsce... no i znów wszystko od początku i tak potrafi kilkanaście razy :shock:
A w największym szoku byłam jak w lecie byliśmy w górach i doszliśmy do tak stromego miejsca, że już prawie pionowo było... a Czesiek właśnie kijka znalazł, którego za nic nie mógł zostawić... kijek miał ponad metr długości... i wspinał się z tym kijem dobre 10 minut, mam gdzieś zdjęcia, jak znajdę to umieszcze.
racuchkasz - Nie 13 Lis, 2011 18:53
hahaha czesio to jest gość
jak go zabiorę ze sobą to mnie z nim zauważą?nie to mały przecież kij jest
ooooj coś mnie ciąży na prawo
Miła od Gucia - Nie 13 Lis, 2011 19:12
źle wyważył środek kija :lol:
kto by pomyślał, że te nasze bassety takie silne :lol:
Marynia - Pon 14 Lis, 2011 19:57
Goldie, jakiś rok temu :lol:
Joasika - Pon 14 Lis, 2011 20:02
Baaardzo fajny temat, hihihi.... :lol:
Szkoda, że moja Berta to taka damulka, co to kija do paszczy nie weźmie
Marynia - Pon 19 Gru, 2011 17:32
Dzisiaj wracając z działki poszłyśmy zobaczyć co w polu piszczy :wink:
pańcia,patyk znalazłam,wezmę go sobie
sprawdzę,czy smakuje
ech,niechce mi się go już nieść
ania123 - Pon 19 Gru, 2011 17:50
no patycek sobie dziewczyneczka znalazla
koluś - Pon 19 Gru, 2011 18:55
Pańcia, a Ty co nie pomogłaś nieść, co? :razz:
julkarem - Pon 19 Gru, 2011 19:24
jakieś ślady śniegu u Ciebie widze Marynia
Marynia - Pon 19 Gru, 2011 20:13
julkarem napisał/a: | jakieś ślady śniegu u Ciebie widze Marynia |
No tak,w mieście śniegu niet,ale na polach się dzielnie trzyma :wink:
Makbet - Pią 03 Lut, 2012 21:48
No bo przecież w temacie jest kije i nie tylko :razz:
lora - Pią 03 Lut, 2012 22:24
Duże pieski noszą kije, a malutkie zaczynają od samej kory :grin:
No chyba, że to wiewiórka :shock:
Miła od Gucia - Pią 03 Lut, 2012 23:05
dobre, hi hi
gkoti - Pią 03 Lut, 2012 23:50
Właśnie też się zastanawiałam, co jest w pyszczachu, ale jaką ma minę przy tym... :wink:
lora - Sob 04 Lut, 2012 14:51
Zdradzisz nam co Makbet upolował, bo przyznaję że od wczoraj się zastanawiam co on targa z taką dumą
Miła od Gucia - Sob 04 Lut, 2012 19:50
Joasika - Sob 04 Lut, 2012 20:08
Gucio :!: Co Ty wleczesz
jabluszko520 - Sob 04 Lut, 2012 20:33
Piękne zdjęcia, moja Maja nie chce nosić żadnych patyków, być może poprzedni właściciel nie zabierał jej na spacery.... :sad:
jabluszko520 - Sob 04 Lut, 2012 20:34
lora napisał/a: | Zdradzisz nam co Makbet upolował, bo przyznaję że od wczoraj się zastanawiam co on targa z taką dumą |
Ja też chcę wiedzieć, bo przyznam, że myślałam, że to jakieś zwierzątko umarłe już sobie
julkarem - Nie 05 Lut, 2012 08:03
rzeczywiscie Guciolek schudł :grin:
eufrazyna - Nie 05 Lut, 2012 08:14
Powtórzę się po raz n-ty: ona tak fajnie oczka mruży!!!!!
Magda i Rudolf - Nie 05 Lut, 2012 10:55
Guciolek walczy jak lew z kijem :grin:
Makbet - Nie 05 Lut, 2012 11:07
jabluszko520 napisał/a: | lora napisał/a: | Zdradzisz nam co Makbet upolował, bo przyznaję że od wczoraj się zastanawiam co on targa z taką dumą |
Ja też chcę wiedzieć, bo przyznam, że myślałam, że to jakieś zwierzątko umarłe już sobie |
Hmmm... Faktycznie na tym zdjęciu to tak enigmatycznie wygląda, ten Makbeci "skarb" :wink: I żeby przypadkiem nikt nie myślał, że poluję z Makbetem na Bogu ducha winne wiewiórki tudzież inne małe leśne stworki, ogłaszam wszem i wobec, że moje kłapuche szczęście ukierunkowuje swoje myśliwskie zapędy na różnego rodzaju... szmatki, gałgany, zagubione rękawiczki i inne części człowieczej garderoby... Nic nie daje mu takiej frajdy na spacerze, jak właśnie takie znalezisko... Co tam kijek, phi. Już szyszki są ciekawsze :lol: Tak więc wracając do sedna - Makbet trzyma w pysku gałgan niewiadomego pochodzenia...
lora - Nie 05 Lut, 2012 21:47
Joasika napisał/a: | Gucio :!: Co Ty wleczesz |
Jak nic Guciolek zauważył, że zima na dobre się zadomowiła i przezorny psiak chrust do kominka znosić zaczął, żeby mu pańcia przypadkiem nie zmarzła
jabluszko520 - Nie 05 Lut, 2012 21:58
lora napisał/a: | Joasika napisał/a: | Gucio :!: Co Ty wleczesz |
Jak nic Guciolek zauważył, że zima na dobre się zadomowiła i przezorny psiak chrust do kominka znosić zaczął, żeby mu pańcia przypadkiem nie zmarzła |
o tak tak i z jaką dumą to wlecze, uśmiech od ucha do ucha, no i że pańcia będzie zadowolona już jest pewien
Mirka - Nie 05 Lut, 2012 22:08
stara fotka ale zobaczcie jakie kijaszki sie nosi :wink:
Joasika - Nie 05 Lut, 2012 22:11
Łomatko :!: :shock:
Jeszcze powiedz, że się w drzwiach z TYM zmieścił :shock: :shock: :shock: :shock:
lora - Nie 05 Lut, 2012 22:30
Lepiej się przyznaj coś Ty temu pisu obiecała za targanie tego "patyczka"
Joasika - Nie 05 Lut, 2012 22:42
lora napisał/a: | Lepiej się przyznaj coś Ty temu pisu obiecała za targanie tego "patyczka" |
Mirka - i pamiętaj, że środki dopingowe są zabronione :lol: :!:
jabluszko520 - Nie 05 Lut, 2012 23:36
:shock: toż to basseci Pudzian!
Lutex - Pon 06 Lut, 2012 09:50
Bono, to chyba ogrodzenie budowal?
Mirka - Pon 06 Lut, 2012 10:38
Lutex napisał/a: | Bono, to chyba ogrodzenie budowal? |
raczej rozbierał :wink:
Monka i Miro - Wto 07 Lut, 2012 21:19
Znalazłam stare zdjęcie, zrobione przez Wishinę, tą od goldenek... Chester miał wtedy pół roku... :twisted:
besta - Wto 07 Lut, 2012 21:23
Hi,hi,hi a to sobie kijaszka znalazł :lol: :lol: :lol:
Joasika - Wto 07 Lut, 2012 21:27
A choinki też nosi A jeśli tak, to mogę Chestera wypożyczyć przed przyszłą Wigilią
Monka i Miro - Wto 07 Lut, 2012 21:28
On jest zboczony jeśli chodzi o patyki... nawet po kastracji... mróz jak cholera, on jeszcze nie do końca czający... ale kija jakiegoś dorwał i targał :shock: wszystko mi opadło jak go zobaczyłam z tym kijem :shock: (Debi się załatwiała wtedy, a on wykorzystał moment postoju)
besta - Wto 07 Lut, 2012 21:28
A jeszcze lepiej PO wyniesie i zutylizuje
Monka i Miro - Wto 07 Lut, 2012 21:30
Joasika napisał/a: | A choinki też nosi A jeśli tak, to mogę Chestera wypożyczyć przed przyszłą Wigilią |
Wszystko nosi tylko nie ręczę za to, że samego pieńka nie dostaniesz bo gałązki opierdzieli
Monka i Miro - Wto 07 Lut, 2012 21:31
besta napisał/a: | A jeszcze lepiej PO wyniesie i zutylizuje |
Ooo to, to, to prędzej
Joasika - Wto 07 Lut, 2012 21:37
Monka i Miro napisał/a: | Joasika napisał/a: | A choinki też nosi A jeśli tak, to mogę Chestera wypożyczyć przed przyszłą Wigilią |
Wszystko nosi tylko nie ręczę za to, że samego pieńka nie dostaniesz bo gałązki opierdzieli |
Ooooo...na to jestem przygotowana, odkąd Berta mi wpierdzieliła wszystkie gałązki do stroików 2 lata temu.
Teraz zachowuję szczególną ostrożność
ania123 - Czw 09 Lut, 2012 16:58
wow Mirka! to dopiero kijek
u nas mniejszy troche ale Kapciu itak byl z siebie bardzo dumny
tylko nie bardzo mu sie udawalo zmieszczenie sie w drzwiach
gkoti - Czw 09 Lut, 2012 17:03
Kapciu, aleeeee zdobycz!!!pchaj, mocno pchaj, drzwi puszczą.... :lol:
lora - Czw 09 Lut, 2012 21:29
I do kominka :grin:
Ja jestem za naniesieniem poprawek we wzorcu. W rubryce "użytkowość" powinno być dopisane- "drwal"
koluś - Pią 10 Lut, 2012 08:23
nie dosyć, że fotogeniczny, to jaki uczynny! drewno do domu znosi
Lutex - Pią 10 Lut, 2012 11:17
hihi ciekawe czy do poslania kijaszek sie zmiesci, bo przeciez jak sie zasnie to taka zabawke koniecznie trzeba miec blisko siebie
racuchkasz - Pią 10 Lut, 2012 12:45
fajna mina kapciu.. ale że jak nie zmieszczę się :shock:
ania123 - Pią 10 Lut, 2012 22:48
racuchkasz napisał/a: | fajna mina kapciu.. ale że jak nie zmieszczę się :shock: |
w Kapcia swiecie nie ma czegos takiego jak 'nie zmieszcze sie' albo 'nie dam rady'. u niego w ogole nie istenieje cos takiego jak fizyczna przeszkoda
wtedy trzeba po prostu mocniej napierac albo cos mocniej popchnac zeby sie przesunelo
zawsze dziala.
racuchkasz - Pią 10 Lut, 2012 23:04
ania123 napisał/a: | racuchkasz napisał/a: | fajna mina kapciu.. ale że jak nie zmieszczę się :shock: |
w Kapcia swiecie nie ma czegos takiego jak 'nie zmieszcze sie' albo 'nie dam rady'. u niego w ogole nie istenieje cos takiego jak fizyczna przeszkoda
wtedy trzeba po prostu mocniej napierac albo cos mocniej popchnac zeby sie przesunelo
zawsze dziala. |
hahahaha no kapciu jest the best :!:
|
|