Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Powitania - Moja Parówka

smerf - Czw 26 Sty, 2012 14:31
Temat postu: Moja Parówka
Witam wszystkich i przedstawiam moja paróweczkę kilkanaście miesięcy temu.
Miła od Gucia - Czw 26 Sty, 2012 22:59

witaj Darek
napisz coś więcej o swojej Paróweczce
jak ma na imię, itd, itd

witamy Cię na forum i zapraszamy

smerf - Pią 27 Sty, 2012 08:03

Psisko ma na imię Nero (taki sentyment do tego imienia). Dziś ma już 1,5 roku, jest uparty, uwielbia podczas mojej nieobecności obsikiwać mieszkanie i nie tylko!!!.
Ma swojego ulubionego kota - Mikiego i razem stanowią niezły tandem. Mają niewątpliwie spółkę z.o.o, Miki zwala co sie uda na podłogę a Nero sprawdza organoleptycznie wytrzymałość tego co spadnie.
Im więcej czytam o Parówkach tym bardziej utwierdzam się w tym że wybrałem właściwie. Zawsze uwielbiałem ich przepiękny szczek, wspaniałe ślepia, no i ten wyraz pyska. Miałem poprzednio Owczarka którego w rok nauczyłem czystości. Teraz to już 1,5 roku i całkowita porażka. Już już miałem nadzieje Nero miał fazę i przez 4 dni miałem czyste mieszkanie, po nocy załatwiał się na dworze, czekał na mój powrót z pracy i dopiero po wyjściu na dwór uwalniał wszystko co przetworzył, ale to tylko 4 dni i powrót do szarej zasikanej rzeczywistości, po nocy trzyma się i jeśli wyjdę zaraz po przebudzeniu jest ok a dodam że wychodzę z nim około 20 a rano około 6 wynika że 10 godzin wytrzymuje, do pracy wychodzę o 7 wracam 15.30 i baseników jest kilka a i czasami fetor wskazuje, że i z kupskiem nie wytrzymał. Ale i tak go uwielbiam.
To na pierwszy post było by tyle.
Pozdrawiam wszystkich

gkoti - Pią 27 Sty, 2012 08:17

No to witamy z bassiorkiem razem, prawdziwy basset, wypisz , wymaluj kalkomania wzorcowa, hihi z zachowaniem, chociaz z sikaniem i gęstszymi pozostalościami niekoniecznie :lol: moje robią to na dworze, czasami tylko jakieś siuski, ale baaardzo rzadko..
Dorti - Pią 27 Sty, 2012 08:39

Witamy serdecznie :wink:
koluś - Pią 27 Sty, 2012 08:49

witamy i my! :mrgreen: wklej więcej fotek Nerusia
jabluszko520 - Pią 27 Sty, 2012 09:22

Jeju jest śliczny! Witamy :mrgreen: Fajny opis - prawdziwy basset haha :mrgreen: uczy cierpliwości :lol:
julkarem - Pią 27 Sty, 2012 11:03

witamy i my
watla - Pią 27 Sty, 2012 11:09

Witamy serdecznie
Asia i Basia - Pią 27 Sty, 2012 11:12

Witamy serdecznie, wiem co znaczy miec po owczarku basseta, niebo a ziemia. Ja juz sie przyzwyczailam, choc jesli sie przylozysz to i basset potrafi zaskoczyc checia do nauki i wynikami. Powodzenia w "szkoleniu" i zapraszamy do pisania. Mozesz w dziale Moj Basset zalozyc Wam wlasny watek. Tam opisuj Twoja przygode z bassetem.
Gosia B - Nie 29 Sty, 2012 14:12

Witam serdecznie obu Panów.... pozdrawiam serdecznie