Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Ambulatorium - STERYLIZACJA/KASTRACJA - Goldie, zabieg sterylizacji

Marynia - Czw 16 Lut, 2012 16:03
Temat postu: STERYLIZACJA/KASTRACJA - Goldie, zabieg sterylizacji
Jesteśmy po badaniach,Goldie tak się bidulka ze strachu trzęsła,że aż mi jej szkoda było.Brat był jak robili EKG,ale jak pobierali krew to pitnął (bo on z tych wrażliwych :mrgreen: ).Serducho zdrowe,wyniki badań krwi dobre,za 3 godziny będą pozostałe wyniki i wtedy ustalimy termin,najbliższy wolny to przyszły wtorek.Wet.powiedziała,że zabieg wykonywany jest w godzinach dopołudniowych bo wtedy zbiera się cały zespół (trochę mnie tym uspokoiła).Prawda jest taka,że już podjęłam decyzję i w związku z tym mam takiego pietra,że nie wiem jak to przeżyję :roll:
Marynia - Czw 16 Lut, 2012 18:27

Pozostałe wyniki dobre,zabieg we wtorek 11.30 :cry:
besta - Czw 16 Lut, 2012 20:27

Maryniu nie bój się.Będzie dobrze.A my będziemy zaciskać kciuki.
gkoti - Czw 16 Lut, 2012 21:55

Trzymam kciuki, będzie dobrze :wink: Ja też to przeszłam, spokojnie, nie denerwuj się, to ona też będzie spokojna, wszystko przebiega pod opieką lekarzy, a jak pisałaś będzie cały zepspół :wink:
Joasika - Czw 16 Lut, 2012 22:58

Maryniu, wyniki dobre - nie ma się czego bać :mrgreen:
Miła od Gucia - Czw 16 Lut, 2012 23:01

Maryniu Kochana
Goldie, Serduszko nasze
my tu będziemy czuwać i wspierać,
a Ty Maryniu, pisz, pisz
i myśl pozytywnie :lol:

Asia i Basia - Pią 17 Lut, 2012 08:57

Trzymamy kciuki :)
Mirka - Pią 17 Lut, 2012 09:06

Maryniu myslimy o Goldi
a Ciebie wspieramy :smile:

Asia i Stefan - Pią 17 Lut, 2012 09:11

Maryniu kochana, psiak zdrowy, Pańcia musi być dobrej myśli. My jesteśmy i trzymamy kciuki już dziś!
Miła od Gucia - Pią 17 Lut, 2012 09:19

Marynia napisał/a:
zabieg 21 lutego, we wtorek 11.30 :cry:

tu już teraz płynie tyle dobrej energii,. do wtorku to Goldie będzie tak naładowana, że ho ho :lol:

julkarem - Pią 17 Lut, 2012 10:27

ja tez trzymam, będzie git.MUSI !!!!
Hania - Pią 17 Lut, 2012 12:51

Lunka też trzyma kciuki za koleżankę z pokoju.
A ja Maryniu jestem z Tobą :wink:

Marynia - Pią 17 Lut, 2012 13:36

Wiem,że jesteście z nami i jestem Wam za to wdzięczna :lol: kurcze jak pomyślę o wtorku to mnie w żołądku ściska,dam radę :wink:
Joasika - Pią 17 Lut, 2012 13:37

Dacie radę, Maryniu. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :mrgreen:
Monka i Miro - Pią 17 Lut, 2012 19:19

Mnie też tak ściskało, ale psinka młoda, wyniki ma dobre, cały sztab lekarzy będzie czuwał, nasze kciuki ściśnięte mocno za całą akcję, same plusy :) Będzie dobrze :)
Kala - Pią 17 Lut, 2012 21:42

... i my trzymamy :) wszytko będzie w najlepszym porządku Maryniu :) nie ma się czym martwić!
troublemaker - Pią 17 Lut, 2012 21:46

Maryniu, bedzie dobrze na pewno. Najgorszy jest ten 1 dzien, a raczej noc. A potem to juz bedzie smigac i nawet nie bedzie pamietac, ze cos sie stalo.
Bedziemy trzymac mocno kciuki! :) Sciskamy was!

Bernard - Pią 17 Lut, 2012 23:30

Goldi to twardzielka jest :grin: szybko wydobrzeje :!: nic się nie martw Maryniu,dla niej to pesteczka :mrgreen: :wink:
eufrazyna - Nie 19 Lut, 2012 10:17

Maryniu, bedze wszystko dobrze :)
Marynia - Nie 19 Lut, 2012 15:20

Zaczynam się denerwować,szukam sobie różne zajęcia,żeby odpędzić myśli,Goldie jakby coś przeczuwała,nie spuszcza mnie z oka,odkąd jestem w Katowicach jakby straciła apetyt,żeby już było po wszystkim :!:
gkoti - Nie 19 Lut, 2012 15:49

Maryniu, będzie dobrze, nie może być inaczej :wink: Ja też się martwiłam, gdy Blaneczka miała mieć sterylkę, wierzę ci, ale spokojnie, niech niunia nie wyczuwa tego...szybko dochodzą do siebie po zabiegu, nie martw się :wink:
zuza i gabi - Nie 19 Lut, 2012 20:31

Maryniu odpręż się,pomyśl sobie,że już jest po wszystkim,że wszystko się udało,bo Goldi
naprawdę wyczuwa twój stres i napięcie.

My mocno trzymamy kciuki za dziewczynkę :grin:

Molly i Gosia - Pon 20 Lut, 2012 08:22

i my trzymamy kciuki !!!
koluś - Pon 20 Lut, 2012 10:23

no przecież Golducha to zuch dziewczyna, wszystko będzie dobrzeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
Batus - Pon 20 Lut, 2012 18:07

Trzymamy kciuki, będzie dobrze :) !!!
Miła od Gucia - Wto 21 Lut, 2012 10:36

to trzymamy kciuki
Maryniu, bądź spokojna
wszystko będzie dobrze
Goldie trzymaj się

Hania - Wto 21 Lut, 2012 10:45

Trzymam kciuki :smile:
Mirka - Wto 21 Lut, 2012 10:46

ja predko sprzatam i tez trzymam mocno kciuki
Maryniu daj znać juz po......bedzie ok :smile:

ania123 - Wto 21 Lut, 2012 11:01

powodzenia!
Asia i Basia - Wto 21 Lut, 2012 11:04

Bedzie dobrze, trzymamy cala rodzinka :)
besta - Wto 21 Lut, 2012 11:50

Trzymamy,trzymamy.Będzie dobrze.
Marynia - Wto 21 Lut, 2012 12:10

Dzieki Wam bardzo,siedzę i ryczę,brat na mnie nawrzeszczał,zadzwonią jak Golducha będzie na nogach,tak się bidulka denerwowała :cry:
Asia i Basia - Wto 21 Lut, 2012 12:17

Zaraz napisz, jak ja odbierzesz, czekamy na wiadomosci :)
lora - Wto 21 Lut, 2012 12:39

Marynia napisał/a:
Dzieki Wam bardzo,siedzę i ryczę,brat na mnie nawrzeszczał,zadzwonią jak Golducha będzie na nogach,tak się bidulka denerwowała :cry:

Świetnie Cię rozumiem, ale jeszcze chwilka i po strachu :grin:
Wszystko będzie super. Trzymamy kciuki całą zgrają :grin:

Marynia - Wto 21 Lut, 2012 16:44

Dziekuję wszystkim za to,że byliście z nami.Jesteśmy już w domu,Goldie sama pokonała droge do auta,jest jeszcze oszołomiona,zrobiła rundkę dookoła domu,zrobiła siku,teraz śpi.Nie dostałam żadnych leków,jutro mamy przyjechać na kontrolę,kupiłam jej czerwony kubraczek.Żałuję,że dopiero teraz zdecydowałam się na sterylizację,ale jak mówią lepiej póżno niż wcale.Badania kosztowały 118+zabieg 421 nie jest żle.Przy okazji kupiłam Karsivan,który bierze od czasu ostatniego ataku padaczkowego i dzięki któremu był to ostatni atak.Będzie dobrze :lol:
gkoti - Wto 21 Lut, 2012 16:56

No widzisz, i po wszystkim. Będzie jeszcze troszkę obolała, oszolomiona, ale 2 dni i po sprawie. ja dla Blaneczki miałam przeciwbolowe , ale dawałam tylko, gdy widziałam, że bardzo się kręci, chyba tylko raz. Bedzie dobrze, tylko jej nie przekarm teraz, delikatnie :lol:
Joasika - Wto 21 Lut, 2012 17:02

I po strachu :mrgreen:

Hurra :!:

Goldie to dzielna dziewczyna :mrgreen:

Wymiziaj ją od nas :mrgreen:

Mirka - Wto 21 Lut, 2012 17:02

super......najgorsza pierwsza doba
pozniej bedzie jak nowa :smile:

Marynia - Wto 21 Lut, 2012 17:04

Joasika napisał/a:

Hurra :!:

Goldie to dzielna dziewczyna :mrgreen:

:mrgreen:

Goldie dzielna,ja mniej :oops:

koluś - Wto 21 Lut, 2012 17:08

kochana Goldusia!
Asia i Stefan - Wto 21 Lut, 2012 17:11

Marynia też dzielna, teraz już tylko będzie się goić i wracać do siebie! Cmok Cmok Goldie!
julkarem - Wto 21 Lut, 2012 17:50

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Marynia - Wto 21 Lut, 2012 20:42

Zrobiłam Goldie legowisko na parterze,żeby jak najmniej po schodach chodziła.Troszkę pospała po czym wybrała się na spacer,chwilkę na dworze a potem po schodach na górę,ja proszę i proszę żeby się położyła a ona depcze i depcze,to ja znów proszę to ona na spacer chce,po spacerze jak zaczęła krążyć po pokoju i spoglądać na kanapę,to ja ją na legowisko,brat krzyczy na mnie i mówi,ze pies chyba lepiej wie czy go boli,a mnie mało serce nie wyskoczy.Tak się kręciła,że w końcu wsadziliśmy ją na kanapę i zasnęła.Będę spała obok niej,żeby jej do głowy nie przyszło skakać.Nie wiem co jej lekarze zrobili,jakie leki dali,że nic ją nie boli,jest tylko lekko oszołomiona po narkozie :lol:
ania123 - Wto 21 Lut, 2012 20:49

Maryniu mi sie wydaje ze ona przez pierwsze dni w ogole nie powinna chodzic po schodach, ja mysle przynajmniej ze lepiej dmuchac na zimne, mi przynajmniej weterynarze mowili ze najgorsze jest skakanie i chodzenie po schodach
Marynia - Wto 21 Lut, 2012 21:46

Wiem Aniu,ale jak pytałam wet.w Raciborzu to powiedziała,że na drugi dzień może już chodzić(bo ja mieszkam na II piętrze bez windy)i dlatego przyjechałam do brata,przygotowałam jej legowisko na parterz,ale za nic nie chce tam być,a następny pokój jest na półpiętrze.Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.Brat się ze mnie śmieje,że przesadzam,a on już trochę psów w swoim życiu miał i jakieś doświadczenie.
Marynia - Wto 21 Lut, 2012 21:51

Golda śpi snem kamiennym (ponoć sen to najlepsze lekarstwo) nie kwili,nie stęka,nie trzęsie nią,po powrocie lekko wymiotowała,to chyba po narkozie.Potem położę sie koło niej i przytulę :lol:
Miła od Gucia - Wto 21 Lut, 2012 21:52

to dobrze, niech śpi, niech regeneruje siły
Maryniu, a Ty się odpręż, wycisz, pogłaszcz Goldie
i śpijcie obie dziś spokojnie :lol:

Mirka - Wto 21 Lut, 2012 21:53

Marynia napisał/a:
Wiem Aniu,ale jak pytałam wet.w Raciborzu to powiedziała,że na drugi dzień może już chodzić(bo ja mieszkam na II piętrze bez windy)i dlatego przyjechałam do brata,przygotowałam jej legowisko na parterz,ale za nic nie chce tam być,a następny pokój jest na półpiętrze.Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.Brat się ze mnie śmieje,że przesadzam,a on już trochę psów w swoim życiu miał i jakieś doświadczenie.

Maryniu nie martw sie Goldi to mądra i stateczna juz sunia,wie co może a czego nie :wink:
pamietasz jak ja po sterylce Dusi spałam na parterze w salonie na bardzo niewygodnej kanapie,zeby została na parterze?i co sie okazało ja sie meczyłam na sofie a Dusia w nocy i tak powedrowała na pietro do sypialni i się wyspała w łóżku :wink:

Marynia - Wto 21 Lut, 2012 22:04

Miruś,to samo powiedział mi brat,dlatego wsadzilismy ją na jej kanapę :wink:
Mirka - Wto 21 Lut, 2012 22:06

Marynia napisał/a:
Miruś,to samo powiedział mi brat,dlatego wsadzilismy ją na jej kanapę :wink:

no i dobrze, niech wypoczywa .....zobaczysz jutro będzie juz super
trzymajcie sie dziewuszki :lol:

Dorti - Wto 21 Lut, 2012 22:18

Bardzo się cieszę, że wszystko ok z Goldusią :wink:
Przechodzi to bardzo dzielnie jak i przyrodnia siostra Lulcia :grin:
Wszystko będzie oki a Ty z czasem będziesz się z tego śmiała.
Ściskamy Was mocno :wink:

besta - Wto 21 Lut, 2012 22:34

Super wieści .Teraz tylko będzie się goić.
A co do tuptania i skakania.To Besta po zabiegu przełaziła całą noc a Gajka 12godz. po podwójnym zabiegu sama wskoczyła do bagażnika mało na serce nie padłam,była tak szybka,że nie zdązyłam nawet się schylić żeby ją podnieść(a podobno bassety są powolne)

Hania - Wto 21 Lut, 2012 23:37

Jutro będzie nowy dzień i wszystko będzie lepiej :lol:
Miłych snów wam życzę :lol:
Dobranoc :cool:

gkoti - Wto 21 Lut, 2012 23:52

Kochana, mądra Goldisia, jutro będzie już głodna na pewno i bardzo wyspana pod pani paszką :wink:
Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 08:12

witaj Maryniu, hej Goldie

dziewczynki,
jak przespałyście noc ???

Marynia - Sro 22 Lut, 2012 08:16

Wieczorem chciałam się położyć na kanapie koło maupy i ją przytulić to nic,że niewygodnie,a ona zlazła z kanapy i znów zaczęła tuptać po mieszkaniu,myślę pewnie chce siku,wypuściłam na ogródek ona w przód a ja za nią,po powrocie okazało się,że to za mało,znowu na dwór i powrót,a ona dalej krąży i daje znać,że ona nie chce na ogródek ona chce na spacer no to idziemy,a właściwie lecimy,serce mam w gardle.Po powrocie myślę no teraz będziemy na parterze,lecę po legowisko i co Golda wali na górę,to ja z legowiskiem na górę.Okazuje się,że ona nie chce spać na kanapie tylko w pokoju gościnym na łóżku pietro wyżej.A ja tam wszystko posprzątałam,pościel wrzuciłam do prania,zanim tam wystartowałam Goldie już była na łóżku,spałyśmy jak w barłogu.Przytuliłam się do niej a ona w/g mnie coś za szybko oddycha,serce znó w gardle,myślę zaraz zbudzę brata,ale on mnie znów op....y.Zasnęłam nawet nie wiem o której.Teraz jesteśmy po spacerze i jak myślicie gdzie Golducha śpi, na fotelu.I co ja mam zrobić????
Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 08:21

Marynia napisał/a:
I co ja mam zrobić????

Ukochać, przytulić, i być ostrożnym, sprawdzać czy się nic nie dzieje,
oglądaj rankę i obserwuj
Maryniu, odpuściło Ci już - hi hi hi

Marynia - Sro 22 Lut, 2012 08:27

Trochę mi odpuściło,ale jak widzę co ona wyprawia to znów mnie bierze,wczoraj ściągnęłam jej kaftanik to zaczęła się lizać,dzisiaj rano patrzę,że coś nie tak a to tylne łapy wylazły z nogawek,mój plan opieki nad Goldie niewypalił ?Merda już ogonem,wczoraj wieczorem już zaczęła wydawć z siebie znane mi dźwięki nakazujące mi wyjście z nią.Brat mówi,że ją źle wychowałam,jakby jego psy były lepiej wychowane :wink:
besta - Sro 22 Lut, 2012 08:37

Maryniu będzie gut :grin: .Takie łazenie po narkozie to normalne .Besta miała zabieg w piątek i przełaziła całą noc,całą sobotę ;zasneła dopiero w sobotę wieczorem a ja z nią.Ale póżniej było już z górki z dnia na dzień lepiej.
Mirka - Sro 22 Lut, 2012 08:44

Maryniu
Goldi zachowuje sie książkowo,
włączył jej sie wędrowniczek
i silne postanowienie że będę spać tam gdzie chcę :wink:
jest ok :lol:

gkoti - Sro 22 Lut, 2012 08:46

besta napisał/a:
Maryniu będzie gut :grin: .Takie łazenie po narkozie to normalne .Besta miała zabieg w piątek i przełaziła całą noc,całą sobotę ;zasneła dopiero w sobotę wieczorem a ja z nią.Ale póżniej było już z górki z dnia na dzień lepiej.

Święta prawda. Ale uważaj, aby nie zlizała sobie rany i aby nóżek nie otarła w kaftaniczku na łydkach. Blanka na drugi dzień tak sobie otarła, że iść nie chciała i dopiero zauważyłam, o co chodzi, jak go zdjęłam, potem miałam jeszcze robotę ze smarowaniem i gojeniem łydek, nie pomyślałam, ciapa jedna...ale było wtedy gorąco, w maju.

Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 08:48

a ja chce Goldie w czerwonym kubraczku
zrób komórką i wyślij mmeska

Asia i Basia - Sro 22 Lut, 2012 09:41

Fajnie, ze juz po wszystkim. Lazik to normalne, puszcza narkoza, do tego nowa dla niej sytuacja. Dawaj fotke :)
Marynia - Sro 22 Lut, 2012 10:56

Bogusiu fotke strzelilam,ale aparatem,jeśli wejdę na swój laptop(nie chcę bratu mieszać)to wrzucę na forum,nie mogę zrobic telefonem bo teraz ma ściągnięty,jeśli go jej założę to masz jak w banku foteczkę :wink:

Asiu mam trochę różnych fotek,ale jak pisałam korzystam z brata laptopa :(

Asia i Basia - Sro 22 Lut, 2012 10:58

Poczekamy ;) Obserwuj brzucho i ranke co jakis czas. Ja to sie nei moge nadziwic, ze ona juz tak pomyka i skacze n kanapy. Dzielna dziewucha.
Marynia - Sro 22 Lut, 2012 11:10

Asia i Basia napisał/a:
Poczekamy ;) Obserwuj brzucho i ranke co jakis czas. Ja to sie nei moge nadziwic, ze ona juz tak pomyka i skacze n kanapy. Dzielna dziewucha.

Ja też,przed zabiegiem przeczytałam Wasze posty po sterylizacji Waszych suń,żeby być dobrze przygotowanym,a tu niespodzianka,patrzyłam rano na rankę nawet dobrze to wygląda,jak mi się uda to zrobię fotkę telefonem i wyślę do Miłki :)

Asia i Stefan - Sro 22 Lut, 2012 11:19

No od razu się miło dzień w pracy zaczyna, jak się czyta, że Goldie ma się lepiej, niż wszyscy przypuszczali :) Też czekam na zdjęcie czerwonego kapturka ;)
Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 11:58

julkarem - Sro 22 Lut, 2012 12:38

Goldie jak królowa na skórzanej kanapie :wink:
koluś - Sro 22 Lut, 2012 14:01

i Kolusiowy kocyk ma! :mrgreen: najlepsza rekonwalescencja jest właśnie na kanapie! :mrgreen:
Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 14:06

Jesteśmy na podwórku tuż po wizycie,pozdrawiamy Wszystkich
Goldusia i ja bardzo dziękujemy za wsparcie

besta - Sro 22 Lut, 2012 14:20

Ładnie jej w czerwonym :wink:
Marynia - Sro 22 Lut, 2012 14:56

Kocyk zapożyczony od brata,dobrze ze bratowa tego nie widzi,zwłaszcza tej sierści na kocu,ale jej nie ma :wink:
Jestesmy po wizycie,ranka sucha, Guńdzia dostała zastrzyk i od jutra antybiotyk za 76 zł :roll: 2x dziennie po 2 co 12 godzin,w kaftaniku bowiązkowo ma chodzić i pilnować mam,żeby się do ranki nie dostała.po powrocie zrobiłysmy spacer na którym zmoczyła kaftanik,no i co ? pańcia ściągnęła i suszy a ja sobie smacznie pośpię :mrgreen:
Powiem Wam,że do tej pory nie mogłam narzekać na wetów zwłaszcza na ich podejście do mnie i do Goldie,ale w tej są tak fantastyczni ludzie,że jestem w szoku.

Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 15:01

Bo dobrzy ludzie trafiają na dobrych ludzi (z małymi wyjątkami :wink: )
Miła od Gucia - Sro 22 Lut, 2012 19:50

Tak wygląda mój :wink: brzuszek

Hania - Sro 22 Lut, 2012 21:16

Cieszę się że wszystko w porządku :lol:
Asia i Basia - Czw 23 Lut, 2012 08:53

Wyglada ladnie, tez chyba ma to sreberko na szwach prysniete. A te czerwone plamki to uczulenie? Baska miala wlasnie na ten srebrny medykament uczulenie i takie jej powyskakiwaly.
eufrazyna - Czw 23 Lut, 2012 09:26

Goldusia, dałaś radę i wszystko już giciorek :)
Miła od Gucia - Czw 23 Lut, 2012 14:41

Maryniu
jak Twoje Dziecko się dziś czuje ??? :lol:

Joasika - Czw 23 Lut, 2012 14:54

Odblokowanie tematu :mrgreen:
gkoti - Czw 23 Lut, 2012 21:18

I jak nasza Goldusia dzisiaj?czuje się dobrze?mam nadzieję, że tak jest :wink:
Marynia - Czw 23 Lut, 2012 22:00

Oj kobitki,raczej spytajcie jak ja się czuję :mrgreen: :?:
Wczoraj Golda zajęła moją część łóżka i nie chciała się przesunąć,dzisiaj rano zaczęła mruczeć,co oznaczało rusz się pańcia,pora wstać,na podwórku już szczeka na przechodzących wzdłuż ogrodzenia,no i merda ogonem,ranka sucha,maupa jak ma założony kaftanik to włazi w najgłębszy śnieg i po powrocie muszę jej go ściągać i suszyć,a tym samym pilnować co by się nie lizała,wieczorem poszła bez kaftanika i szukała suchego miejsca cwaniara.Dzisiaj wyjątkowo nie skorzystała z kanapy tylko wlazła na łóżko i śpi :mrgreen: Jednym słowem zdrowieje,oby tak dalej :mrgreen:

zuza i gabi - Czw 23 Lut, 2012 22:05

Goldi ty łobuziaro kochana :grin:
Jak to wszystko czytam,to dostałam ochoty na steryklę :grin:

Marynia - Czw 23 Lut, 2012 22:14

zuza i gabi napisał/a:

To ściągnięcia szwów zostało jeszcze 7 dni,jeśli każdy następny dzień będzie lepszy to mogę śmiało powiedzieć, żałuję,że tak długo czekałam.Mimo to,zabieg Goldie kosztował mnie dużo nerwów,bardzo się martwiłam,jak ją zabierali to się odwróciłam,żeby mnie widzieli i zaczęłam płakać,dopiero brat mnie przywołał do porządku.

Bernard - Czw 23 Lut, 2012 23:38

Marynia napisał/a:
zuza i gabi napisał/a:

To ściągnięcia szwów zostało jeszcze 7 dni,jeśli każdy następny dzień będzie lepszy to mogę śmiało powiedzieć, żałuję,że tak długo czekałam.Mimo to,zabieg Goldie kosztował mnie dużo nerwów,bardzo się martwiłam,jak ją zabierali to się odwróciłam,żeby mnie widzieli i zaczęłam płakać,dopiero brat mnie przywołał do porządku.
Maryniu ja to jestem taka panikara :shock: ,że świetnie cię rozumię,jaki większosć,kto by się nie martwił o córeczkę albo synusia :mrgreen: :wink:
Joasika - Pią 24 Lut, 2012 00:05

Kofana Maryniu :!:

To chyba każdy z nas by się martwił o swojego paszteta.

Ja miałam fuksa, że Berta trafiła do mnie po sterylce, bo tak samo bym się zachowywała, jak Ty :roll:

Będzie dobrze - spryciara, wie, jak wykorzystać sytuację :wink:

Marynia - Pią 24 Lut, 2012 09:07

Nie wiem jak ona to robi,że we śnie wyskakuje z kaftanika tylko sznureczki są nadal związane :mrgreen: dzisiaj na dworze ponuro i jest mżawka,zaciągnęła mnie maupa znowu w największy śnieg i błocko,nie chce się z nią szarpać,bo cały czas się boję że jej krzywdę zrobię,no i kaftanik do wysuszenia,wczoraj poświęciłam swoją koszulkę :wink: i jej zakładam bo nie zawsze widzę co to stworzenie robi,a tak w ogóle to ona ma chyba ADHD :mrgreen:
gkoti - Pią 24 Lut, 2012 09:14

NO to cudownie, panna ozdrowiała, my już też spokojniejsi, choć wiedziałam, ze będzie dobrze....z doświadczenia. Moja Blaneczka miała szwy rozpuszczalne, ładnie się wchłonęły :wink: A pańcia teraz zrobić sobie relaksacyjny wieczór i się odpręzyć :lol:
Marynia - Pią 24 Lut, 2012 09:17

Wczoraj zrobiłam sobie relaks w jacuzzi brata :mrgreen:
Miła od Gucia - Pią 24 Lut, 2012 09:40

no i super
tego Ci trzeba było
buziole od Gucia dla Goldusi
ciebie Maryniu guciol nie całuje, bo byś nie kciała :lol:

besta - Pią 24 Lut, 2012 09:48

No i super Goldie to super dzieczyna i co tam jej jakaś sterylka.
Ale jesli przy tym coś od pańci uszczknąć można to już sama radocha :cool:

watla - Pią 24 Lut, 2012 09:55

Ciesze się że wszystko dobrze. Ranka zagoi się raz dwa i będzie Goldusia jak nowa.
lora - Pią 24 Lut, 2012 14:17

I po strachu :grin:
Nasz stres jest jedyną wadą sterylizacji. Reszta to już tylko same korzyści.
Życzę Goldi szybkiego powrotu do kondycji.

eufrazyna - Sob 25 Lut, 2012 10:36

Marynia napisał/a:

Zazdraszczam :)

Kala - Sob 25 Lut, 2012 11:27

eufrazyna napisał/a:
Marynia napisał/a:

ooooo ja zazdarszczam jeszcze bardziej :lol: :lol: :lol:

Marynia - Sob 25 Lut, 2012 12:01

Kala napisał/a:
eufrazyna napisał/a:
Marynia napisał/a:

ooooo ja zazdarszczam jeszcze bardziej :lol: :lol: :lol:

Zazdraszczjcie,zazdraszczjcie :wink: ,jeszcze tydzień i spadamy do domu,postaramy się ten czas wykorzystać maksymalnie :mrgreen:

Miła od Gucia - Sob 25 Lut, 2012 12:54

Maryniu masz Kochanego Brata
zazdraszczam :lol:

Marynia - Sob 25 Lut, 2012 14:07

Miła od Gucia napisał/a:
Maryniu masz Kochanego Brata
zazdraszczam :lol:

To raczej on ma bardzo,bardzo kochaną siostrę :wink: :razz:

eufrazyna - Sob 25 Lut, 2012 14:11

I to jest prawidlowy tok myslenia Maryniu :wink:
Joasika - Sob 25 Lut, 2012 15:03

Goldie zuch :!:

A jacuzzi tyż zazdraszam - jak ja bym się chętnie wytaplała w bąbelkach.... :mrgreen: :wink:

Marynia - Czw 01 Mar, 2012 13:35

Ufff,mogę już odetchnąć,właśnie wróciliśmy od weta,szwy wyciągnięte,waga 33,5 kg,Golda szaleje na ogródku :mrgreen: jeszcze raz dziękujemy wszystkim za rady,porady i trzymanie kciuków :mrgreen:
lora - Czw 01 Mar, 2012 13:40

Miłego dnia już nie musimy Ci życzyć :mrgreen:

Wspaniała wiadomość.

Miła od Gucia - Czw 01 Mar, 2012 14:22

bardzo się cieszymy
jeszcze chwila i obie zapomnicie o zabiegu

a buziak gdzie, fotka gdzie :lol:

besta - Czw 01 Mar, 2012 14:25

No i po strachu :wink: .Super wiadomość :grin:
Marynia - Czw 01 Mar, 2012 14:30

Miła od Gucia napisał/a:
bardzo się cieszymy
jeszcze chwila i obie zapomnicie o zabiegu

a buziak gdzie, fotka gdzie :lol:

buziakami Wszystkich obdzielimy na zlocie(Goldie zęby będę musiała umyć,co by fetoru z paszczy nie wydzielała) ,fotki nie robiłam,ale mam fotki i filmiki jak jeszcze w kaftaniku fruwała :mrgreen: ale wrzucę jak juz będziemy w domku,jedziemy jutro hip hip hurrraaaaaaaaa :wink:

Bernard - Czw 01 Mar, 2012 16:32

Dzielna Golda :mrgreen: bravo maleńka :wink:
koluś - Czw 01 Mar, 2012 17:27

no przecież mówiłam, że Golducha to dzielna dziewucha! :mrgreen:
Joasika - Czw 01 Mar, 2012 17:29

Super Golda, super :!:

Oczywizda, Pańcia tyż superrrrrr :mrgreen:

gkoti - Czw 01 Mar, 2012 18:22

Joasika napisał/a:

Super Golda, super :!:

Oczywizda, Pańcia tyż superrrrrr :mrgreen:

Czysta prawda :lol:

troublemaker - Czw 01 Mar, 2012 18:40

Hurraa!!! Super wiadomosci! :) Juz po wszystkim :)
Sciskamy was mocno!

zojka - Czw 01 Mar, 2012 20:34

Superrr :mrgreen:
ania123 - Czw 01 Mar, 2012 20:37

:)
Batus - Czw 01 Mar, 2012 20:51

odblokowanie tematu
eufrazyna - Czw 01 Mar, 2012 21:12

Hura!!! :mrgreen:
Asia i Basia - Pią 02 Mar, 2012 10:42

Ale fajnie, no widzisz, jak ladnie poszlo :grin: