Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - Gryzak-Goral / adopcja "Serpente"

eufrazyna - Pon 05 Mar, 2012 21:12
Temat postu: Gryzak-Goral / adopcja "Serpente"
Moja kolezanka z rodzina, bawiac wlasnie w gorach, znalazla psa. Przyblakal sie, a oni nie chca go tak zostawic, bo maja obawy, ze jak sie nie zajma jego losem, to szybko zakonczy on swoj zywot, bo jest niczyj, a psy sie w tamtych rejonach wyrzuca czesto, a przygarnia rzadko.
Pies na ich oko jest okolo polroczny, ma chyba jeszcze mleczaki, jest karny, milutki, lubi dzieci, jest nieduzy, Anita mowi, ze tak w rozmiarze Lilly i raczej duzy nie bedzie. Opisala go jako dluzszego, rudego ratlerkowatego piesa, cos tako okolo 5 kg wagi.
Bogusia zaraz wstawi zdjecia, bo jej przeslalam mmsy (nie posiadam kabelka i nie mam jak zrzucic).Na zdjeciach wyglada na wiekszego niz jest w rzeczywistosci.
Moze ktos sie skusi? Moze ktos zna kogos, kto o Gryzaku marzy, chociaz jeszcze o tym nie wie?
Anita z rodzinka deklaruja wyprawke dla psa, jezeli znajdzie sie ktos dobry dla niego. Sami maja dwa psy i male dziecko, a mieszkanie nie jest niestety z gumy.
Dla zainteresowanych podaje Anity xxxxxxxxxxxx .
Wracaja z gor w sobote i planuja Gryzaka przywiezc, fajnie byloby, jakby sie znalazl dla niego dom.

Miła od Gucia - Pon 05 Mar, 2012 21:47

a oto i Gryzak
szukajmy mu domku

gkoti - Pon 05 Mar, 2012 21:52

Jaki ładny, widać po oczkach, że to milusi piesiu. Bardzo podobny do Bąblą mojej koleżanki .
Joasika - Wto 06 Mar, 2012 08:09

Śliczny piesiorek :mrgreen:

Mam nadzieję, że znajdzie kochający dom :smile:

Miła od Gucia - Wto 06 Mar, 2012 08:27

cześć Gryzaczku
pamiętamy o Tobie :lol:

watla - Wto 06 Mar, 2012 10:11

Taki rudy Pascal. Niech szybciutko domek znajdzie
jabluszko520 - Wto 06 Mar, 2012 21:01

Gryzak jesteś śliczny! obyś szybko znalazł swój domek
luluamelu - Sro 07 Mar, 2012 21:54

O,moja sunka-znajda (niestety juz od 20 lat za TM)tez tak wygladała....ej,inteligentna bestyja to była....temu tez fajnie ze slipków patrzy :wink: Obys domek znalazł ,piesku!
eufrazyna - Czw 08 Mar, 2012 10:39

Szukamy, szukamy :)
eufrazyna - Pią 09 Mar, 2012 09:35

Anita znalazla psu dom. Zostanie w gorach :)Mozemy przeniesc do zakoczonych adopcji :) Powodzenia piesku :)
Joasika - Pią 09 Mar, 2012 09:40

Super wiadomość :!:

Wiedziałam, że znajdzie dom :!: :mrgreen:

Miła od Gucia - Pią 09 Mar, 2012 10:37

Aguś pisz coś więcej
Anitka Kochana jesteś

super wiadomość :lol:

luluamelu - Pią 09 Mar, 2012 15:33

cudnie!
eufrazyna - Nie 11 Mar, 2012 14:20

Gryzak pojechal z Anita do Lublina jednak :) Znalazla mu dom fajny i sprawdzony u kolezanki swojej Mamy :) Takze historia jak najbardziej z happy endem :)
gkoti - Nie 11 Mar, 2012 16:06

Kocham takie happy endy :wink: Superowo!!!
jabluszko520 - Nie 11 Mar, 2012 23:42

Świetna wiadomość :mrgreen:
julkarem - Pon 12 Mar, 2012 10:59

super :mrgreen:
eufrazyna - Nie 15 Kwi, 2012 08:28

Dokonczenie historii Gryzaka :)
Pies czekal w domu Anity na znalezienie rodziny, ta sie znalazla, ale Gryziol tak sie zzyl z Anity domownikami i oni z nim, ze stalo sie co nastepuje (przeklejam maila od Anity za jej zgoda :) ):

"Kochana,
Jak wiesz, Gryzioł jest nasz....i chyba takie było jego przeznaczenie, to on nas znalazł i od pierwszego dnia nie odstępował na krok.
Rozruszał nasze dwa kundle na maksa, szaleją nieprawdopodobnie, mamy w chacie darmowy cyrk.
Wbrew pozorom to bardzo przemyślana decyzja. Otóż Gryziołka oddaliśmy do nowego domku 9 kwietnia, ale już 10 rano pojechaliśmy go wykraść. Wiedzieliśmy, że idzie w dobre ręce, do pani, która i sama potrzebuje miłości i chce ją dać. Jednak nie daliśmy rady- bezsenna, spłakana noc, nasze piszczące kundle i Eryk, który co chwilę latał myć ręce....dopiero później skojarzyłam,że kiedyś mi się wypsnęło: Jak kto chce mieć psy, musi myć ręce ! "
Eri myślał, że zbyt rzadko mył i dlatego Gryzioła nie ma z nami....Poza tym, sama wiesz, półtora miesiąca przytulania, zabaw, spacerów i nie dało się!
Dawno, bardzo dawno nie widziałam płaczącego Darka!
Gdy następnego dnia po niego pojechał....była wielka euforia, Gryzioł z rozpędu wskoczył na Darka i już nie zszedł z kolan. Darek prowadził z psiurem na kolanach, a ten spokojnie spał. Nasze psy oszalały na jego widok z radości. I tak nam ta euforia trwa."

No i tak w tym trwaja :)
Anita bardzo sie cieszyla, ze tylu ludzi sie interesowalo u nas losem Gryzaka i jeszcze raz chciala podziekowac :)

Asia i Basia - Nie 15 Kwi, 2012 08:56

Ale zakonczenie :) Fajna historia, oby takich zakonczen wiecej bylo :) Pozdrowienia dla calej rodzinki Anity :) to sie chlopakowi poszczescilo, ze do takich ludzi trafil.
Miła od Gucia - Nie 15 Kwi, 2012 17:35

eufrazyna napisał/a:
Jednak nie daliśmy rady- bezsenna, spłakana noc, nasze piszczące kundle i Eryk, który co chwilę latał myć ręce....dopiero później skojarzyłam,że kiedyś mi się wypsnęło: Jak kto chce mieć psy, musi myć ręce ! "
Eri myślał, że zbyt rzadko mył i dlatego Gryzioła nie ma z nami....Poza tym, sama wiesz, półtora miesiąca przytulania, zabaw, spacerów i nie dało się!
Dawno, bardzo dawno nie widziałam płaczącego Darka!
Gdy następnego dnia po niego pojechał....była wielka euforia, Gryzioł z rozpędu wskoczył na Darka i już nie zszedł z kolan. Darek prowadził z psiurem na kolanach, a ten spokojnie spał. Nasze psy oszalały na jego widok z radości. I tak nam ta euforia trwa."

No i tak w tym trwaja :)
Anita bardzo sie cieszyla, ze tylu ludzi sie interesowalo u nas losem Gryzaka i jeszcze raz chciala podziekowac :)

Jejku, popłakałam się

cudna historia
w której jest ogrom miłości do zwierząt
a to mycie rąk, jakie skojarzenie
i jakie poświecenie, żeby piesek wrócił
Niesamowite

pozdrawiam Państwa cieplutko z pełnym szacunkiem

Joasika - Nie 15 Kwi, 2012 19:29

Ale historia :!:

I jakże wspaniałe jej zakończenie :lol:

eufrazyna - Nie 15 Kwi, 2012 20:01

Jeszcze tylko dopowiem, ze te "kundle", to basset Czarek i spaniel Lucek ;)
gkoti - Nie 15 Kwi, 2012 21:04

Ale numer, historia jak z filmu z super scenariuszem :lol: Pozdrowienia dla Gryzaka- Górala, jego braci "kundelków" i nowej, ukochanej rodzinki :wink: az sie popłakałam też :wink:
jabluszko520 - Pon 16 Kwi, 2012 08:05

Historia wzruszająca, pozdrawiam cieplutko, :grin:
...muszę iść oczy wytrzeć... :lol:

koluś - Pon 16 Kwi, 2012 15:40

super zakończenie, pewnie właśnie tak miało być :mrgreen:
eufrazyna - Nie 22 Kwi, 2012 10:26

To tak na zakonczenie zdjecia Gryziola ze swojego domu, z jego kumplami Bassetem Czarkiem i Spanielem Luckiem :)

ania123 - Nie 22 Kwi, 2012 10:34

zdecydowanie maly mial wielkiego farta :)
Asia i Basia - Nie 22 Kwi, 2012 10:40

Fajnie tam ma. Jakie maja czadowe poslanie :)
Joasika - Nie 22 Kwi, 2012 11:39

Jaka fajna trójca :lol:
Miła od Gucia - Nie 22 Kwi, 2012 15:32

jaka cudna ekipa :lol:
Serpente - Wto 08 Maj, 2012 07:41

Jako, że udało nam sie odzyskać tożsamość na NB (wszystko dzięki Bogusi), to jeszcze raz - ale tym razem osobiście- bardzo dziękujemy za zainteresowanie i parę dobrych słów.
Doceniamy to!
Pławiący się w szczęściu posiadania trzech wiosennie liniejących, solidnie liniejacych psiaków.
ADE