|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - MEGAN (petit basset griffon vendeen).
olka_p - Czw 24 Maj, 2012 20:01 Temat postu: MEGAN (petit basset griffon vendeen). witam!
a więc tak... w mojej rodzinie odkąd byłam mała zawsze był jakiś psiak. najpierw była czarno-biała suczka Łapka ze schroniska, a następnie w 2003r. przybył do nas beagle Dar (w papierach Druid) z hodowli Beta Plus. i tak wiódł życie niezależnego samotnika, gdy w sierpniu zeszłego roku spokojne życie seniora zburzyła mała bassetka Aula z Wydziału z Filozofii (być może niektórzy kojarzą ją z forum ).
lecz w październiku rodzice wyprowadzili się z psami do domu pod Puszczę Kampinoską, a ja zostałam w Warszawie w mieszkaniu ze względu na to, że studiuję zootechnikę na SGGW i dojazdy stamtąd trwałyby mnóstwo czasu... z psiakami widywałam się w weekendy i w święta, ale nie dało się ukryć że strasznie za nimi tęskniłam, a w moim zwierzyńcu składającym się m.in. z trójki uroczych szczurów i 4 gekonów lamparcich i tak brakowało mi stukotu psich pazurów o podłogę... i w końcu gdy mój plan zajęć się poluźnił, przeszukałam ogłoszenia i w oko wpadło mi jedno... zrobiłam wielki wywiad, zorganizowałam transport i tak oto 20 maja spod Starogardu Gdańskiego z hodowli Marsten Hau zamieszkała ze mną 7miesięczna sunia Megan rzadkiej rasy petit basset griffon vendeen.
Megan na żywo okazała się jeszcze fajniejsza niż na zdjęciach. :razz: jest bardzo łagodna, jeszcze trochę nieśmiała. bezproblemowo znosi jazdę samochodem, dogaduje się z innymi psami. w domu jakby psa nie było. jeszcze nie słyszałam jej szczekającej. od razu reaguje na komendę 'fe!' i wie, po co pies wychodzi na spacer. no niestety ze spacerami jest trochę problemu, bo jeszcze wszystko miastowe ją przeraża... ale powoli, powoli... chociażby zaczęła już pierwsza wchodzić do windy. uczę ją zostawania samej, na szczęście nie ma lęku separacyjnego. wszyscy są nią zauroczeni, pewna pani na spacerze stwierdziła, że sunia wygląda jak pluszowy psiak. ;p a więc podsumowując, Megan jest cud miód.
no cóż, w tej chwili już nie wiem, co jeszcze o niej napisać. jutro jedziemy zapoznać się po raz pierwszy z resztą kłapouchów, czyli Aulą i Darem. wątek tej dwójki też mogę rozwinąć, jeśli kogoś będzie interesować, bo jest co opowiadać.
a teraz kilka zdjęć petita w całej okazałości (niestety nie za dobrej jakości, w weekend będę miała dostęp do porządniejszego aparatu, więc postaram sie zrobić zdjęcia całej trójcy )
pozdrawiam!
joi - Czw 24 Maj, 2012 20:08
Jak fajnie piszesz o petitku. Super. Cudnie że jesteś, będziemy mogli porównać petitka z bassetem. Witam serdecznie :lol:
olka_p - Czw 24 Maj, 2012 20:16
Meguś pozwoliła mi dziś pospać prawie do 11 i dopiero wtedy wyszłyśmy na poranny spacer, a Aula budzi moich rodziców skoro świt, by pójść do ogrodu za potrzebą. ;p mimo wszystko jestem śpiochem i taki układ bardzo mi odpowiada. :wink:
julkarem - Czw 24 Maj, 2012 20:38
Witamy. No to mamy pierwsza petitkę na forum
portenito4 - Czw 24 Maj, 2012 20:44
usciski dla Auli od brata Rudolfa :smile:
Marynia - Czw 24 Maj, 2012 20:45
Witamy Megan,Aulę i Darunia i czekamy na fotki
joi - Czw 24 Maj, 2012 20:52
Czekamy na fotki z utęsknieniem i relacje z życia
besta - Czw 24 Maj, 2012 20:54
Witaj,witaj i rozwijaj wątek nie tylko dwójki ale trójki psiaków.Bardzo chętnie poczytamy i pooglądamy. :grin:
Joasika - Czw 24 Maj, 2012 21:02
Serdecznie witamy Pańcię wraz z prześliczną Petitką, eeeeee....Megan znaczy się
eufrazyna - Czw 24 Maj, 2012 21:08
Witamy i czekamy na wiecej zdjec Sciski dla Auli
Miła od Gucia - Czw 24 Maj, 2012 21:17
witamy serdecznie
oczywiście, rozwijaj wątek, pisz, pisz
Aulę znamy, znamy :lol:
olka_p - Czw 24 Maj, 2012 21:21
Aula przesyła mokre całusy dla brata. :lol:
myślę, że Aula byłaby bardzo niepocieszona i zazdrosna, że temat byłby tylko o Megan, więc oto fotorelacja z jej życia. :wink:
Miła od Gucia - Czw 24 Maj, 2012 21:22
uwielbiam oglądać takie radosne pychole :lol:
Bernard - Czw 24 Maj, 2012 21:23
Witajcie ,ale fajna rodzinka
Kala - Czw 24 Maj, 2012 21:28
witamy!!!!! przeurocze te Wasze psiaczki :lol:
portenito4 - Czw 24 Maj, 2012 21:54
jaka Aula jest urocza i drobniutka...
jak lezy na przedostatnim zdjeciu to ma taka sama mine jak Rudolf
olka_p - Czw 24 Maj, 2012 22:14
e tam, i tak kawał baby z niej. :smile:
a to zdjęcie pod tytułem "znajdź 5 różnic".
Bernard - Czw 24 Maj, 2012 22:38
Ja tam mało spostrzegawcza widzę tylko dwie różnice, kolor Auli i podłoże na którym się wyleguje :razz:
Bernard - Czw 24 Maj, 2012 22:39
reszta, wypisz wymaluj
watla - Pią 25 Maj, 2012 07:30
Serdecznie witam.Chętnie poczytam o Petitce i reszcie Waszej fajnej rodzinki.
Bardzo podoba mi się fotografia z basenem i parasolem.
No i znajdź pięć różnic - bezcenne
gkoti - Pią 25 Maj, 2012 08:56
Witamy i my :wink: Sliczny ten twój- wasz zwierzyniec :wink: i tak ładnie opisujesz :wink:
koluś - Pią 25 Maj, 2012 09:13
hahaha fajne zdjęcia do porównania!
olka_p - Pią 25 Maj, 2012 10:05
z Megan na razie najgorsze są spacery... niejedna osoba chciałaby poczochrać takiego kudłacza, tylko że ona najchętniej by uciekła w drugą stronę. samochody są straszne, zaparkowany motor też, ludzie są straszni, bo tacy wysocy, jedni mają siatki, inni kule, inni jadą rowerze albo prowadzą wózek. i tak wyprowadzam ją na zamkniętym osiedlu. szczęście w nieszczęściu nie jest to paniczny paraliżujący strach, że Megan nie chce się w ogóle ruszyć z miejsca, bo mimo wszystko kudłata galaretka jakoś za mną pójdzie.
jabluszko520 - Pią 25 Maj, 2012 10:25
prześliczne psiaki :razz:
koluś - Pią 25 Maj, 2012 10:27
odsyłam do tematu "wychowanie", gdzie jest wiele porad dotyczących m.in. postępowania z bojaźliwym bassetem, może akurat jakieś wskazówki się przydadzą
ania123 - Pią 25 Maj, 2012 11:12
olka_p napisał/a: | z Megan na razie najgorsze są spacery... niejedna osoba chciałaby poczochrać takiego kudłacza, tylko że ona najchętniej by uciekła w drugą stronę. samochody są straszne, zaparkowany motor też, ludzie są straszni, bo tacy wysocy, jedni mają siatki, inni kule, inni jadą rowerze albo prowadzą wózek. i tak wyprowadzam ją na zamkniętym osiedlu. szczęście w nieszczęściu nie jest to paniczny paraliżujący strach, że Megan nie chce się w ogóle ruszyć z miejsca, bo mimo wszystko kudłata galaretka jakoś za mną pójdzie. |
oj ;\
sama przez to przechodzilam z Kropka, wiec wiem ze to nie jest latwe
ale bedzie lepiej niech mala wszystko robi w swoim tempie i na swoich zasadach, wtedy szybko zobaczy ze swiat nie jest taki straszny
koluś - Pią 25 Maj, 2012 11:24
ania123 napisał/a: | olka_p napisał/a: | z Megan na razie najgorsze są spacery... niejedna osoba chciałaby poczochrać takiego kudłacza, tylko że ona najchętniej by uciekła w drugą stronę. samochody są straszne, zaparkowany motor też, ludzie są straszni, bo tacy wysocy, jedni mają siatki, inni kule, inni jadą rowerze albo prowadzą wózek. i tak wyprowadzam ją na zamkniętym osiedlu. szczęście w nieszczęściu nie jest to paniczny paraliżujący strach, że Megan nie chce się w ogóle ruszyć z miejsca, bo mimo wszystko kudłata galaretka jakoś za mną pójdzie. |
oj ;\
sama przez to przechodzilam z Kropka, wiec wiem ze to nie jest latwe
ale bedzie lepiej niech mala wszystko robi w swoim tempie i na swoich zasadach, wtedy szybko zobaczy ze swiat nie jest taki straszny |
z tym też się zgodzę, ale miałam te same problemy z Kolusiem, pies się męczył, my się męczyliśmy, a po tresurze oczywiście pozytywnymi metodami - nie ten pies! więc warto włożyć też trochę czasu i wysiłku, bo niestety trochę to potrwa...
ania123 - Pią 25 Maj, 2012 11:34
nie no oczywiscie ze trzeba w to wlozyc duzo pracy i wysilku tylko mowie ze wedlug mnie najlepszy sposob to robic wszystko w tempie psa, i nie dopuszczania do takich sytuacji z ktorymi pies nie potrafi sobie poradzic
i nagradzac nagradzac nagradzac za kazdy nawet najmniejszy postep - na przyklad spojrzenie na obcego czlowieka, powachanie (nawet z daleka) itd
olka_p - Pią 25 Maj, 2012 15:49
dziś Megan zapoznała się ze swoimi kłapouchymi ziomalami. na początku nie zapowiadało się za dobrze, bo Aula swoją nachalnością, piszczeniem i kompletnym brakiem manier ją przestraszyła. ale za to w ogrodzie sytuacja się odmieniła. basset z bassetem sie dogadał. :lol: i zaczęło sie wielkie szaleństwo w berka gryzionego po całym ogrodzie albo wielkie zapasy pod brzozą do upadłego... :grin: a senior Dar wręcz sie zdziwił, że nagle Aula go przestała męczyć, bo znalazła sobie nowa PSIApsiółę, z którą świetnie sie dogadała. :wink:
Joy - Pią 25 Maj, 2012 18:11
ale piękny petitek ♥! zawsze bardzo mi się podobały, śliczna jest!
Marynia - Pią 25 Maj, 2012 20:15
Masz się czym chwalić,piękna gromadka :lol:
Kala - Sob 26 Maj, 2012 11:15
Marynia napisał/a: | Masz się czym chwalić,piękna gromadka :lol: |
oj piękna piękna :lol: a Megan jest przeurocza!
eufrazyna - Sob 26 Maj, 2012 13:14
Zmachane, ale szczesliwe
olka_p - Sob 26 Maj, 2012 15:37
dziękuję w imieniu kłapouchów.
chciałam trochę rozreklamować petity, bo to naprawdę urocze psiaki. łagodne, wesołe, bystre i jak na psy gończe całkiem posłuszne. ale rasa dość rzadka, jeśli ktoś skojarzy że "to te psy z reklamy chappi" to jest dobrze. niektórzy myślą nawet, że to kundelki. a wg mnie gończe wandejskie to rasa godna uwagi, bo niestety wielu ludzi chcąc mieć psa rasowego idzie za modą (beagle, labrador), nie czytając w ogóle opisu rasy. potem są rozczarowani i psa oddają, bo za duży do mieszkania, nieposłuszny, ucieka, ma "adhd", niszczy itp...
a to potwierdzenie słów często powtarzanych w opisie rasy petitów "diabeł w polu, anioł w domu".
Miła od Gucia - Sob 26 Maj, 2012 16:15
olka_p napisał/a: | bo niestety wielu ludzi chcąc mieć psa rasowego idzie za modą (beagle, labrador), nie czytając w ogóle opisu rasy. potem są rozczarowani i psa oddają, bo za duży do mieszkania, nieposłuszny, ucieka, ma "adhd", niszczy itp...
a to potwierdzenie słów często powtarzanych w opisie rasy petitów "diabeł w polu, anioł w domu". |
ze mną było podobnie, wprawdzie nie za modą, ale urzekł mnie inny basset, nie poczytałam, nie interesowałam się - jednak ja się nie rozczarowałam, wręcz przeciwnie
ale jest tak jak piszesz, to prawda i potem jest problem z tymi psami, oddawanie, szukanie domów, lub gorzej
---
zaczyna mnie się ta rasa podobać :lol:
olka_p - Nie 27 Maj, 2012 20:52
gończe to bystre psiaki, tylko że ten słuch wybiórczy czasem bywa męczący. ;p
po tym jak w niedzielę przyjechała do mnie Megi, zauważyłam, że boi się mężczyzn. kobiety mogły ją głaskać, za to jak podszedł do niej jakiś facet, to mała chowała się w jak najdalszy kąt w pokoju, a gdy próbował pogłaskać miała strach w oczach. :neutral:
na szczęście moja terapia "przez żołądek do serca" sprawdziła się. :grin: trochę parówek, pasztetu, frolic'ów i potem sama zaczepiała mojego chłopaka i tatę, machając ogonem.
Jacek - Wto 29 Maj, 2012 19:58
Bardzo się cieszymy, że pojawiłaś się na forum.
Megan jest przesłodka i taka wielka radość bije z jej pysia.
Zdjęcia super, a szczególnie podobają mi się te z Aulą ( z oczywistych względów).
Mam nadzieję, że uda nam zorganizować spotkanie petito-houndowo-beaglowe.
olka_p - Nie 10 Cze, 2012 14:41
Jacek napisał/a: |
Mam nadzieję, że uda nam zorganizować spotkanie petito-houndowo-beaglowe. |
zobaczymy, może w wakacje się znajdzie chwila. :wink: ale to już do ustalenia z rodzicami. :wink:
Megi integruje się z innymi gatunkami, a dokładniej z Ciapkiem, Coreyem i Dexterem.
tę pannę uznała za swoją najlepszą kumpelę do zabawy. oczywiście Aula nie nadążą za nią, gdy bawią się w berka (nie bez powodu petity polują na króliki) i śmiejemy się, że w biegu zostawi jeszcze skórę za sobą. :razz:
a gdy pańcia uczy się do sesji, to Megan daje jej świetną motywację do nauki...
joi - Nie 10 Cze, 2012 17:06
Megi jest boska
Miła od Gucia - Nie 10 Cze, 2012 17:14
uwielbiam do tego tematu zaglądać :lol:
Joasika - Nie 10 Cze, 2012 21:01
Wyględne kobitki - obie
Ale taki kudłaty pasztet jest megafajowy :!: I jaki inteligentny :wink: :!:
olka_p - Pon 24 Wrz, 2012 00:12
wątek spadł na druga stronę, więc pora na odświeżenie...
brudny pies to szczęśliwy pies.
kanapa kłapouchów.
sesja jesienna.
Miła od Gucia - Pon 24 Wrz, 2012 07:20
piękne
i wszystkie trzy maja coś wspólnego
leniuchowanie :lol:
jabluszko520 - Pon 24 Wrz, 2012 16:40
Brawa za odwagę z białą narzutką hihi ja tyle w sobie samozaparcia nie mam... :lol:
besta - Pon 24 Wrz, 2012 17:18
Ojciu straaasznie mi się petitek podoba ,strasznie...
olka_p - Pon 24 Wrz, 2012 18:14
petita czeka niedługo wizyta u groomera, bo zaczęła sobie dredy kręcić.
Joasika - Pon 24 Wrz, 2012 18:30
Łomatko :!:
Jaka wyględna Trójca Śnięta :lol: :!:
Lutex - Wto 25 Wrz, 2012 15:47
kanapa klapouchow jest boska
olka_p - Sro 26 Wrz, 2012 13:54
bo przecież kanapa stoi dla psów, a nie dla ludzi... jak się człowiek zmieści, to też może usiąść.
Marynia - Sro 26 Wrz, 2012 14:15
olka_p napisał/a: | bo przecież kanapa stoi dla psów, a nie dla ludzi... jak się człowiek zmieści, to też może usiąść. |
dokładnie tak,nie może być inaczej :wink:
olka_p - Sob 29 Gru, 2012 16:58
Megan uczy się kulturalnego podejścia do innych moich zwierzaków, czyli "patrz, ale nie dotykaj". :wink:
a wczoraj byłyśmy pierwszy raz u groomera na trymowaniu.
zza ściany dobiegła nas piszcząca, skamląca i szczekająca recenzja yorka panikarza, więc Megi zaczęła się zastanawiać, czy zabrałam ją do salonu spa czy tortur.
na szczęście okazała się całkiem grzeczną czworonożną klientką. cały czas ją przytrzymywałam, dzięki temu była spokojniejsza. obyło się bez krzyków czy pisków, większość czasu też grzecznie stała, tylko pod koniec już miała dość trochę. :razz: mimo jej nieufności wobec obcych nawet polubiła groomerkę i w czasie przerw podchodziła do niej, machając ogonem, została wycałowana i obsypana komplementami, ale pod koniec strzeliła focha, bo nie spodobało jej się suszenie. :razz:
i oto efekty:
jabluszko520 - Sob 29 Gru, 2012 17:30
Ale laska z ciebie :grin: no teraz to można, na imprezkę sylwestrową nowy fryz? :lol: super
olka_p - Sob 29 Gru, 2012 17:53
imprezkę sylwestrową z dala od petard. :razz:
Miła od Gucia - Sob 29 Gru, 2012 18:32
super fryzurka :lol:
zuza i gabi - Sob 29 Gru, 2012 21:27
Jaka Ona śliczniutka :grin:
madziaa - Sob 29 Gru, 2012 22:00
ślicznotka, słodka mordka
olka_p - Czw 28 Lut, 2013 00:07
Joasika - Czw 28 Lut, 2013 22:19
Jaaakieeee uuuuuchooooooo... :!:
jabluszko520 - Pią 01 Mar, 2013 10:58
2 zdjęcie jest bombowe, jak słodka śpią :grin: a właściwie to jedno śpi :lol:
gkoti - Pią 01 Mar, 2013 13:03
Ale im dobrze :lol: :lol: :lol:
madziaa - Nie 03 Mar, 2013 15:51
leniuszki kochane
olka_p - Sro 06 Mar, 2013 22:36
okazało się, że mój wykładowca od dietetyki zwierząt czeka właśnie na miot petitów w hodowli i gdy tylko się dowiedział, że mam petita, to co zajęcia jestem wypytywana, jak tam moja petitka, ogólnie jak się zachowuje, co lubi, jestem proszona o pokazywanie zdjęć i przywiezienie jej na uczelnię, itp itd. :lol: i w dodatku zostałam mianowana "panią od petitki".
jabluszko520 - Czw 07 Mar, 2013 07:07
olka_p napisał/a: | okazało się, że mój wykładowca od dietetyki zwierząt czeka właśnie na miot petitów w hodowli i gdy tylko się dowiedział, że mam petita, to co zajęcia jestem wypytywana, jak tam moja petitka, ogólnie jak się zachowuje, co lubi, jestem proszona o pokazywanie zdjęć i przywiezienie jej na uczelnię, itp itd. :lol: i w dodatku zostałam mianowana "panią od petitki". |
haha no teraz nic tylko musisz przygotować wykłady o petitach i dokształcać wykładowcę :lol: :wink:
a tak serio to fajnie, macie dodatkowy temat do pogaduszek :smile:
zojka - Czw 07 Mar, 2013 07:10
Pies brata
Nikt tak dobrze się nie dogada jak dwóch pisarzy :lol:
madziaa - Czw 07 Mar, 2013 07:34
no no dokształcaj wykładowce może na egzaminie będzie łaskawszym okiem patrzył
olka_p - Nie 24 Mar, 2013 17:53
high five!
liczymy każdy twój kęs...
szaleństwo dwóch kłapouchych kumpel. :lol:
"wiosenny" spacer.
gkoti - Nie 24 Mar, 2013 20:03
Fajowa ta twoja zgraja, ale piątka jest najlepsza
Miła od Gucia - Nie 24 Mar, 2013 22:44
super piątka,
i miny bezcenne - wpatrzone - daj coś, daj coś :lol:
Joasika - Pon 25 Mar, 2013 09:12
Stawiam na "liczymy na każdy twój kęs" :lol: :lol: :lol:
madziaa - Pon 25 Mar, 2013 11:48
Ooooo ale banda super, cudowne pychole :-)
olka_p - Pią 26 Kwi, 2013 20:02
wstępne próby pozy wystawowej, oczywiście do dopracowania... ale może jednak coś z tego wyjdzie?
i trochę blond pyszczka.
pracujemy teraz nad pokonaniem strachu przed wszystkim strasznymi rzeczami w mieście...
jabluszko520 - Pią 26 Kwi, 2013 20:13
:lol: pracujcie, pracujcie, na pewno się uda złapać postawę, trzymam kciukasy
blond mordeczka śliczna :grin:
Marynia - Pią 26 Kwi, 2013 20:35
Śliczny ten blond pyszczek
olka_p - Pią 26 Kwi, 2013 22:42
zdjęcie z postawy wczorajsze, a to dzisiejsze z lekcji drugiej. :razz:
zojka - Sob 27 Kwi, 2013 04:41
Śliczna mordunia
Joasika - Sob 27 Kwi, 2013 07:57
Przecudne kudłate stworzenie
Jacek - Sob 27 Kwi, 2013 12:46
Olu, wybierasz się na wystawę w najbliższym czasie ?
Widzę, że trening idzie pełną parą.
olka_p - Sob 27 Kwi, 2013 13:02
na razie oficjalnego startu nie planuję.
musiałabym sprawdzić kalendarz wystaw, czy będzie jakaś w najbliższym czasie w okolicach, bo wtedy moglibyśmy wziąć Aulę i Megan, żeby oswoiły się z taką imprezą. :wink:
Jacek - Sob 27 Kwi, 2013 14:20
19-go maja w Radomiu
26-go maja w Gostyninie k/Płocka
Tam się wybieramy z Ambrożym i Bajką.
Może zgłosisz Megan i Aulę. Jak trzeba to pomożemy przy wystawianiu.
olka_p - Sob 27 Kwi, 2013 20:41
jeśli uda mi się załatwić wszystkie formalności bez problemów, to Megan wystartuje w klasie młodzieży w Gostyninie, a Aula pojedzie póki co jej kibicować. :wink:
madziaa - Wto 30 Kwi, 2013 08:07
cudeńko
olka_p - Sro 01 Maj, 2013 15:41
nie bądź taka, no daj! :grin:
Miła od Gucia - Sro 01 Maj, 2013 17:15
co za proszące minki :lol:
Joasika - Sro 01 Maj, 2013 18:39
No właśnie - daaaaj, nie bądź żyła :!: :lol:
Monka i Miro - Sro 01 Maj, 2013 20:07
Ale extra towarzystwo
I teraz niech Pańcia zdradzi... podzieliła się czy nie?? :twisted:
olka_p - Sro 01 Maj, 2013 20:35
ostatni kęs (podzielony na trzy ) zawsze wędruje do wygłodniałych pyszczków.
jabluszko520 - Sro 01 Maj, 2013 20:50
Ha ha, no tak, nie bądź taka - daj :lol: skąd my to znamy :lol:
madziaa - Pon 06 Maj, 2013 10:56
dokładnie wszyscy to świetnie znamy z autopsji Kochane psiaczki tylko ściskać i całować
SemperCordis - Czw 13 Cze, 2013 13:25
ooooo rany całe wieki tu nie byliśmy . I proszę znajduję 'kudłatego' basseta Jak wspaniale zobaczyć kogoś kto się odróżnia Jest Was tu więcej ?
olka_p - Czw 04 Lip, 2013 17:22
mała aktualizacja u kudłatej bassetki.
rodowody Auli i Megan odebrane.
po szaleństwach w ogrodzie.
dziś byłam z Megan u groomera i w ramach praktyk uczyłam się trymować. :grin:
zmokła kura...
i już po wszystkim.
koleżanka postanowiła przyzwyczaić jednego ze swoich kotów to psów i użyła do tego celu Megan. petitka dobrze sprawdziła się w roli nienachalnego, ale przyjaźnie nastawionego do kotów psa. :wink:
Joasika - Czw 04 Lip, 2013 20:29
Śliczne foteczki
madziaa - Czw 04 Lip, 2013 21:38
Foteczki bajeczne
jabluszko520 - Pią 05 Lip, 2013 10:43
Śliczności!
Asia i Basia - Sob 06 Lip, 2013 23:17
Ale ona jest fajna, i taka kudlata:) nie znam osobiscie zadnego griffonka, powiedz,ile ona wazy ? wyglada taka leciuchna
olka_p - Pon 08 Lip, 2013 23:31
11-12kg w chwili obecnej.
olka_p - Nie 09 Mar, 2014 21:12
Aula z Wydziału Filozofii debiutowała dziś na wystawie we Włocławku i zdobyła ocenę bardzo dobrą w klasie otwartej!
było sporo smakołyków i trochę stresu, ale dzielna Aula dała radę. nauka nie poszła w las, była grzeczna i nawet nie położyła się do góry brzuchem przy robieniu postawy. :lol:
Joasika - Nie 09 Mar, 2014 21:59
Gratulacje :!:
madziaa - Pon 10 Mar, 2014 07:54
Gratuluję
moni - Pon 10 Mar, 2014 11:00
WOW Gratulacje. :lol: :lol: :lol: :lol:
olka_p - Pon 10 Mar, 2014 17:18
dziękujemy. i szykujemy się powoli do kolejnej wystawy.
marzanna67999 - Pon 10 Mar, 2014 21:27
dumni jesteśmy i trzymamy kciuki
jabluszko520 - Pon 10 Mar, 2014 21:40
Ale ma połysk, piękna! :grin:
Miła od Gucia - Pon 10 Mar, 2014 22:24
brawo, brawo :lol:
gkoti - Pon 10 Mar, 2014 23:15
Piękna Ślicznotka- gratulujemy
olka_p - Nie 04 Maj, 2014 20:47
na początku smutna wiadomość...
w marcu u Dara zdiagnozowano chłoniaka. 24 kwietnia pożegnaliśmy naszego ukochanego przyjaciela, który spędził z nami 11lat.
z Aulą poznajemy świat wystaw. choć na ringu potrafi się zbuntować, na szczęście jest wyjątkowo grzeczna podczas jazdy samochodem.
wczoraj na klubowej wystawie bassetów Lusia (pieszczotliwe zdrobnienie od Auli - dość ciekawa ewolucja imienia :lol: ) otrzymała ocenę doskonałą i przywiozła do domu swój pierwszy puchar.
Luśka informatyk.
i blondyneczka Megan
Miła od Gucia - Nie 04 Maj, 2014 20:58
Bardzo mi przykro z powodu odejścia Dara.
Smutne są pożegnania.
Aula jest piękna, gratuluję
Blondyneczka Megan jest urocza z brązowym wąsikiem
Magdaa - Pon 05 Maj, 2014 06:12
Współczuję straty Dara. :cry:
Dziewczyny śliczne , no jak puchar to doskonałe :wink:
Samochód wybitnie dla niej !
Joasika - Pon 05 Maj, 2014 07:39
Przykro mi z powodu Dara :cry:
Składam gratulacje z okazji zdobycia pierwszego pucharu Lusi :smile:
A do kudłatych blondynek mam szczególny sentyment :wink:
gkoti - Pon 05 Maj, 2014 16:59
Pożegnania naszych pupilków są takie straszne, przykro mi bardzo, bardzo...
A dziewczynki są śliczne, no i widać zdolniachy .
olka_p - Sob 10 Maj, 2014 21:04
dziękujemy za miłe słowa pocieszenia.
tutaj jeszcze jedno zdjęcie z wystawy klubowej.
tydzień temu zostaliśmy zaproszeni na małe spotkanie bassetów z Wydziału Filozofii. na zdjęciu po lewej nasza Aula i Megan, a ja jestem otoczona przez Czakrę, Bombę, Aferę i Asystenta Ambrożego (mam nadzieję, że nie pomyliłam żadnego psiaka ). Megan postanowiła się pobawić w berka z resztą psiaków. oglądanie gonitwy kilku bassetów za skoczna, zwinna petitką było bezcenne. :lol:
dziś wybraliśmy się na międzynarodową wystawę do Łodzi z zamiarem ukończenia hodowlanki. wzięliśmy ze sobą namiot, który okazał się wyjątkowo przydatny, by zbyt dużo rzeczy nie rozpraszało Luśki.
i udało się! Aula zdobyła lokatę II/3 i została suką hodowlaną.
mamy burzę mózgów i wymyślamy przydomek hodowlany. przymierzamy się też do poszukiwań kawalery dla Luśki.
olka_p - Nie 14 Wrz, 2014 18:53
Aula dostała cieczki, kawaler już wybrany. planujemy krycie Vadimem z hodowli Wesołe Smutasy. szczeniaki otrzymają przydomek hodowlany Strawberry Fields Hounds. trzymajcie kciuki!
Miła od Gucia - Nie 14 Wrz, 2014 21:20
trzymamy
uwielbiam dział z maluszkami :lol:
|
|