|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Szczenięta - Klucha jest mamusią
Jacek - Czw 12 Lip, 2012 19:09 Temat postu: Klucha jest mamusią Byliśmy dzisiaj na USG i Kluseczka będzie miała szczeniolki
Na razie wygląda na to, że miot będzie nieduży, więc może się zbytnio nie umęczy.
Będziemy informować o rozwoju sytuacji.
Niestety nie będziemy z tego względu na zlocie :sad: :sad:
Miła od Gucia - Czw 12 Lip, 2012 19:17
Klusia, Mamusia, Klusia, Mamusia
szkoda, że nie będzie Was na zlocie
a Klusia i Jej maleństwa są najważniejsze
to trzymamy kciuki i łapki
piszcie, piszcie :lol:
Dorti - Czw 12 Lip, 2012 19:23 Temat postu: Re: Klucha będzie mamusią
Jacek napisał/a: | Byliśmy dzisiaj na USG i Kluseczka będzie miała szczeniolki
Na razie wygląda na to, że miot będzie nieduży, więc może się zbytnio nie umęczy.
Będziemy informować o rozwoju sytuacji.
Niestety nie będziemy z tego względu na zlocie :sad: :sad: |
Gratulacje Jacku :wink:
portenito4 - Czw 12 Lip, 2012 19:53
ale super!!!!! gratulacje!!!!
Joasika - Czw 12 Lip, 2012 20:37
No, gratulujemy :!:
gkoti - Czw 12 Lip, 2012 20:43
Gratulacje dla Klusi i Dziadków :wink:
eufrazyna - Pią 13 Lip, 2012 06:51
Gratulacje Kluseczka moja kochana, prosze wyglaszczcie ja ode mnie (zwlaszcza po puchatym ogonku )!
Marynia - Pią 13 Lip, 2012 09:44
Gratulacje,przesyłamy mizianki dla Kluseczki
koluś - Pią 13 Lip, 2012 10:10
Klusia, gratki!!!
Asia i Stefan - Pią 13 Lip, 2012 18:29
Jacku serdeczne gratulacje dla całej Waszej rodzinki.
I również jest mi smutno, że nie dotrzecie na zlot.
Jacek - Sro 01 Sie, 2012 17:20
Oto kluseczka-gruba beczka.
Zostało dwa tygodnie :lol:
Uploaded with ImageShack.us
Miła od Gucia - Sro 01 Sie, 2012 17:33
Widzę, że ciąża sprzyja Klusi, jaka zadowolona
grubasek, proszę ją po brzusiu wygłaskać
Joasika - Sro 01 Sie, 2012 21:53
Klucha z kluseczkami w środku
besta - Sro 01 Sie, 2012 21:54
Ala brzuszek :lol: :lol:
gkoti - Czw 02 Sie, 2012 09:13
.Sliczniusia mamusia :wink:
eufrazyna - Czw 02 Sie, 2012 10:12
Moja Klusia ulubiona
julkarem - Pią 03 Sie, 2012 12:41
Ale grubaskowa z takim zapleczem w brzucholu
koluś - Pią 03 Sie, 2012 13:45
no rasowa Kluseczka teraz!
Miła od Gucia - Pią 03 Sie, 2012 19:34
Jacekkk
proszę, więcej Klusi :lol:
Marzanna - Sro 15 Sie, 2012 16:25
No cóż, miało być fajnie , a wyszło nie tak. Kluseczka w niedzielę 12-tego około 17-tej ku naszej radości podjęła próby pokazania nam swoich maluszków, ale było ciężko, bardzo było ciężko. Starała się , jak umiała, nie był to w końcu jej pierwszy raz. Miała przy sobie nie tylko nas , ale bardzo dobrą, doświadczoną i pełną największego poświęcenia dla swoich czworonożnych pacjentów, naszą zaufaną panią doktor weterynarz. Ale wszystkim trzem maluchom, które Kluśka w sobie nosiła przez ostatnie dwa miesiące, pękły pęcherze płodowe, prawdopodobnie już w momencie rozpoczęcia akcji porodowej…. Zaczęły się problemy. Ogromne. Tylko sunia, która rodziła się jako druga je przeżyła i jest z nami.
Nic na to nie poradzimy. Nie zaczarujemy rzeczywistości. Zrobiliśmy wszystko, żeby było dobrze i żeby się wszystko udało. Na to, co się stało, nikt nic nie mógł poradzić. Ani przewidzieć.
I tą drogą chylimy czoła i dziękujemy naszej Vet Pani doktor Magdalenie z gabinetu na Żwirki i Wigury w Grodzisku Mazowieckim za to co dla Kluśki i dla nas zrobiła, i że była dla nas na posterunku przez 24 godziny.
I cieszmy się, że choć ta maleńka z nami jest.
Popatrzcie, jaka jest „ginesiowa”. Imię powinna mieć na „B” i „z Wydziału Filozofii” . Córcia nasza chciałaby, żeby było jakoś śmiesznie, a my, żeby z tą basseciąfilozofią jakoś się wiązało. Macie może jakiś fajny pomysł?
gkoti - Sro 15 Sie, 2012 17:35
Przykro nam bardzo. że tak się stało, ale jest sliczna klusinka malutka i oby była zdrowa razem z mamusią :wink:
Dorti - Sro 15 Sie, 2012 19:30
Natura silniejsza od nas.
Cieszę się bardzo, że chociaż jedno maleństwo udało się ocalić :wink:
Dużo zdrówka dla Klusi i maleńkiej B :grin:
Gratulujemy serdecznie :wink:
Asia i Basia - Sro 15 Sie, 2012 19:33
Przykro,ale na nature nie ma mocnych. Ale jaka ta malusia fajna czarniutka, jak Baska moja, niech zdrowo sie Wam chowa, a imie jakies na pewno wymyslimy. Filozoficznie i na B :grin:
Miła od Gucia - Sro 15 Sie, 2012 20:31
Przykro mi bardzo,
tak mi się smutno zrobiło :cry:
Klusi i Malutkiej dużo zdrówka życzę
Imię nie związane z filozofią, ale z tańcem, muzyką
BACCARA
pozdrawiam Was
Marzanno, Jacku
Asia i Basia - Sro 15 Sie, 2012 20:37
Za mna Bromba chodzi
Dorti - Sro 15 Sie, 2012 20:44
Balladyna, Basjana, Bibiana, Bona, Benita :wink:
koluś - Sro 15 Sie, 2012 20:53
Przykre to bardzo,ale dobrze że Klusi chociaż jedna kruszynka się ostała. Nad imieniem pomyślimy
eufrazyna - Sro 15 Sie, 2012 21:37
Moja propozycja to Balbina z Wydzialu Filozofii. Jest sliczna. Przykro mi bardzo z powodu pozostalych kluseczek :sad:
Kamoos - Czw 16 Sie, 2012 11:15
Zdrówka dla mamusi i malutkiej czarnulki :smile:
julkarem - Czw 16 Sie, 2012 11:45
Ale smutno ale najważniejsze że jedna kluseczka została
JolaP - Czw 16 Sie, 2012 18:55
Szkoda, że maluszki nie przeżyły :sad: ; dobrze że choć jedno maleństwo jest! Aby tylko zdrowo rosło i było radością dla innych!
troublemaker - Czw 16 Sie, 2012 19:13
A moze wlasnie "Mala B" ? Jak Mala Mi z Muminkow.. Jakos tak mi sie skojarzylo z ktoregos z postow..
Joasika - Czw 16 Sie, 2012 21:48
Tak mi przykro, że maleństwa nie przeżyły :cry:
Dobrze, że Klusi została ta jedna kluseczka.
besta - Pią 17 Sie, 2012 05:47
Szkoda maluszków :sad: .Malutka niech zdrowo rośnie,dla mamuni też dużo zdrówka.
A imię- może Bajka,Ballada :grin:
Czikosz - Pią 17 Sie, 2012 13:23
Mnie po głowie chodzi imię Bastet. Szkoda maluchów. :sad:
Daj znać jakie imię nosi maluch.
Dodo AiJ - Pią 17 Sie, 2012 13:38
szkoda maluszków...naprawdę szkoda....a dla panienki Brysia z Wydziału Filozofii :grin: Albo Bazia z Wydziału Filizofii, lub Bombka :grin:
osiedlanka123 - Pią 17 Sie, 2012 14:12
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Słodka
besta - Pią 17 Sie, 2012 16:05
A ja sobie tak myślę,że jak została taka "rodzyneczka",a rodzynki to bakalie ,to może Bakalia z Wydziału Filozofii?
Marzanna - Pią 17 Sie, 2012 16:19
Kochani bardzo dziękujemy Wam za słowa pocieszenia, bo dalej bardzo nas boli to co się stało, ale rzeczywistości nie zaczarujemy i nic się juz nie da zmienić. Ale mamy tą małą Klusieczkę i o niej trzeba pomyśleć.
Malutka "B" jest strasznym wędrowniczkiem,przy mamusi lubi leżeć tylko wtedy gdy je, a tak przewraca sie po całym kojcu, co Kluśkę doprowadza do rozpaczy. Jest taka ruchliwa jak Aferka. I bardzo niezależna. Jak chce się jej pomóc chwycić suteczek do possania , to zawsze wybierze inny, a jak sie chce ją przekonać, że wskazany przeze mnie jest naprawdę najlepszy, to mruuuczy, stęka i kłóci się po swojemu. Strasznie śmieszna. Może wieczorem uda się nam zrobić jej jakieś zdjęcia to wkleimy.
Dzięki też za propozycje imion. Wszystko zapisujemy i do konsultacji z córką naszą będzie.
luluamelu - Sob 18 Sie, 2012 22:20
Ktos tutaj pisał ,ze Bromba to fajne imie.Tez mi się tak wydaje.Przecież ta bajkowa Bromba miala takie długie uszy,byla bardzo madra(w końcu wszystko mierzyła ,o ile jeszcze pamietam) i taka miała Brombową,swoją filozofie...No,ale to nie ode mnie zależy :wink: ...Sliczna ta panienka!
Evika - Nie 19 Sie, 2012 15:40
witam, dopiero przeczytałam.... smutne,... ale cieszcie się maluszkiem - a może BRAWURA??
olka_p - Pią 24 Sie, 2012 23:55
jaka szkoda. :cry: mokre całusy od Auli.
ja proponuję Bajkę z Wydziału Filozofii.
portenito4 - Sob 25 Sie, 2012 11:16
Rudolf proponuje Bébé z Wydziału Filozofii (jak portugalski piłkarz albo hiszpańska piosenkarka... może to mało filozoficznie, ale...), ściska młodszą siostrę i domaga się zdjęć!
jabluszko520 - Sob 25 Sie, 2012 12:05
A może: Betina albo Brenda albo Bonni albo Bakteria :lol: albo Bona - mogę tak jeszcze
domelcia - Sob 25 Sie, 2012 12:41
Jacku bardzo mi przykro, że tak się to rozwinęło, szczęście że macie małą czarną ślicznotkę (uwielbiam takie płaszczowe umaszczenie). Zatem ja dla tej śliczności proponuję po prostu Bella Wymiziajcie dziewczynki ode mnie
Asia i Basia - Sob 25 Sie, 2012 14:38
Jak malenka, czy wszystko w porzadku?
Marzanna - Nie 26 Sie, 2012 12:14
Nareszcie chwila żeby coś o małej napisać.
Malutka „B” otworzyła oczka i ni hu hu wcale nie chce się ze mną zadawać. Wszystko koło niej może zrobić tylko Jacek. Ponieważ z Kluseczki malutka niewiele jada dokarmiamy ją troszkę. Dokarmiamy to dużo powiedziane. Ja mogę tylko popatrzeć. Jak Jacek podaje małej butelkę to jest zadowolenie , pomrukiwanie i malutka patrząc mu prosto w oczy zjada posłusznie. A ja ją wezmę na ręce, to wrzask w niebogłosy, protest, zdecydowanie NIE NIE NIE…. No i cóż. Efekt taki, że tylko Jacek może ją nakarmić, ja nie. Ale za to waży prawie półtora kilograma.
Ginio co przychodzi do domu to nos wsadza do kojca i sprawdza, czy jest malutka. Ambroży , jak tylko jest w domu to kładzie się koło kojca i pilnuje. Obaj panowie ustępują Klusce, która przynajmniej raz dziennie kłapiąc zębami pokazuje, że nie życzy sobie ich asysty. Znoszą to cierpliwie, żaden nawet się nie odszczeknął.
Malutka kilka dni temu pierwszy raz wyszła na słoneczko(jeszcze wówczas nie widziała). Tak się nosek do słoneczka wyciąąąągał. Ginio oczywiście pilnował córeczki, bo Kluseczka ‘za potrzebą’ w las poszła w tym czasie.
Bardzo dziękujemy za wszystkie propozycje imion dla „B”. Przyznajemy się, że najbardziej podobają nam się : Bajka, Brawura, Bakteria, Bakalia, Benita i Bromba. Mamy jeszcze chwilkę, żeby wybrać. Myślę, że tu Jacek będzie decydentem. Widać dlaczego. Gdyby komuś coś jeszcze wpadło na myśl, to proszę napiszcie.
gkoti - Nie 26 Sie, 2012 12:27
Ależ śliczna Klusieńka :wink:
Miła od Gucia - Nie 26 Sie, 2012 13:18
No proszę
Jacka sobie upatrzyła na Tatusia :lol:
wyobrażam sobie widok Jacka karmiącego małą :lol:
musi to rozkosznie wyglądać.
Zdrówka życzę wszystkim Waszym bassiorkom
jabluszko520 - Nie 26 Sie, 2012 13:45
Jakaż ona urocza, mała Baby, :*
julkarem - Nie 26 Sie, 2012 19:25
jakie cudo malutkie
Magda i Rudolf - Nie 26 Sie, 2012 20:41
Zdjecie Ginia z malutka jest poprostu bomba! Dopiero tam widac jakie to malenstwo:)
Asia i Basia - Nie 26 Sie, 2012 21:33
Alez ona fajniusia :!: Niech sie Wam dalej zdrowo chowa, a ze do Jacka ciagnie - coz sie dziwic,przeciez to kobitka
olka_p - Nie 26 Sie, 2012 21:36
z imion może być jeszcze Blanka albo Bomba - ciekawa by była reakcja ludzi, jak ktoś by zaczął wołać psa do siebie "Bomba!" na środku ulicy.
Jacek - Nie 09 Wrz, 2012 19:33
Nasza ślicznotka skończyła właśnie cztery tygodnie i wąży już ponad 2,5 kg.
Besta-dziękujemy. To Ty zaproponowalaś imię BAJKA i zostajesz chrzestną mama.
To oznacza, że koniecznie musisz nas odwiedzić i wygłaskać malutką.
Czikosz - Nie 09 Wrz, 2012 19:41
Jak się to stworzenie Bajkowe cudnie patrzy! Gratuluje Wam tego pięknego stworzenia, które w Waszej hodowli przyszło na świat.
Joy - Nie 09 Wrz, 2012 19:47
urocza jest. tylko pozazdrościć :smile:
Marynia - Nie 09 Wrz, 2012 19:48
Śliczna Bajeczka
zuza i gabi - Nie 09 Wrz, 2012 19:52
Jaka śliczna i ma już takie mądre spojrzenie :grin:
Kamoos - Nie 09 Wrz, 2012 21:07
Śliczności :smile:
Dorti - Nie 09 Wrz, 2012 21:08
Jacek piękna jest dziewczynka
taka Bajkowa :wink: :grin:
ona już na świecie 4 tyg a my mamy 4 tyg do przyjscia na swiat małych brzdąców :grin:
besta - Nie 09 Wrz, 2012 21:19
Bardzo mi miło :grin: .Dziewczynka rzeczywiście bajkowa :wink: .
Batus - Nie 09 Wrz, 2012 21:41
Śliczna Bajeczka Rośnij mała
julkarem - Pon 10 Wrz, 2012 10:47
Cudowna
gkoti - Pon 10 Wrz, 2012 19:22
Rośnij śliczna i bądź zdrowa, cudowna jesteś :lol:
eufrazyna - Wto 11 Wrz, 2012 12:54
Jaka ona sliczna
koluś - Wto 11 Wrz, 2012 15:23
no mała Klusia jest iście Bajkowa !!!
Asia i Basia - Wto 11 Wrz, 2012 20:17
Nie tylko bajeczna,ale i waleczna - taka byla malenka,slabiutka kruszynka, a teraz - bajka normalnie
Jacek - Sro 12 Wrz, 2012 08:16
No maleńka to ona nie była. Urodziła się z wagą 550 g.
Dzisiaj przekroczyła 3 kg. Energii ma za kilka więc się nie nudzimy
i czasami to musimy przed nią uciekać bo nam kapcie rozszarpuje
Asia i Basia - Sro 12 Wrz, 2012 11:31
Dla mnei to one wszystkie takie malusie sa. Wazne, ze duza urosla I jeszcze urosnie :grin:
|
|