|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - GUCIU 2 w trakcie leczenia, przygotowywany do adopcji, 5-l.
Miła od Gucia - Wto 15 Paź, 2013 19:10 Temat postu: GUCIU 2 w trakcie leczenia, przygotowywany do adopcji, 5-l. GUCIU 2 w trakcie leczenia, przygotowywany do adopcji, 5-letni
cytuję z f-ka za Karola Paula Psypilneadopcje
Gustaw - cudowny basset szuka domu
Zaktualizowano w zeszłą sobotę
Gustaw to typowy przedstawiciel swojej rasy, piękny, bardzo uparty, śliniący się. Gutek został wyrzucony na śmietniku gdzie czekał na pomoc ponad 2 tygodnie. Ma chore uszy - jest w trakcie ich leczenia poza tym odczuwa ból plecków wiec przy podnoszeniu potrafi poburkiwac. Psiul ma ok 5 lat, jest przyjacielski, cudny, dość posłuszny jak na basseta ale... ale nie lubi wykonywać poleceń troszkę się przy tym buntuje, wykona polecenie z przyjemnością gdy będzie pozytywnie nagrodzony, Jest psem bardzo wpatrzonym w człowieka i z tego powodu może być zaborczy w stosunku do innych psów pod jednym dachem, z suczkami dogaduje się bez problemu, na spacerach na psy nie zwraca uwagi. Szukamy mu domu najchętniej z ogrodem gdzie nie musiałby pokonywać dużej ilości schodów, dom bez małych dzieci. Gutek przebywa w hoteliku pod opieką Karola Paula Psypilneadopcje
Karola, o Guciu 2 pisze tak ciepło:
jest super kochanym psiakiem - jak się zmęczy, to się kładzie i daje brzuszek do głaskania. Jest bardzo dzielny - uwielbia spacery, w ogóle najchętniej cały czas siedziałby na dworze i chodził, niuchał, zdobywał świat. Cudnie "mamrocze" - jakby rozmawiał sam ze sobą - coś tam sobie najwyraźniej opowiada. A dzisiaj big day - lecznica i kompleksowy przegląd. Umówiłyśmy go na 19 i siedzimy tak długo, jak będzie trzeba.
Informacje z dziś, tj. 15.10.2013
Karola Paula Psypilneadopcje
Gustaw dnia 14.10 był w klinice w Warszawie na badaniach. Przy wejściu do poczekalni przywitał sie z każdym, cały czas ogon chodził w kółko wszyscy chętni zostali obdarowani soczystym buziakiem
Diagnoza:
- gronkowiec w uszach - leki, zastrzyki, maść (codziennie)
- zalecenie monodiety antyalergicznej bez podjadania nawet ulubionego chlebka
- obcięte pazurki
- badanie kręgosłupa - wszystko ok
- dysplazja stawu biodrowego, chrząstki luźne właściwie wszystko zaniedbane - staw biodrowy bardzo obolały - leczenie zachowawcze dopiero po odstawieniu leków na uszy, aby nie obciążać wątroby jednocześnie (po wyleczeniu uszków będzie dostawał leki przeciwbólowe i odbudowywujące
Zalecenia:
-hydrobieznia, chodzenie tylko po płaskim, spokojne spacerki bez nadmiernych szaleństw i galopów; żadnych schodów, żadnego noszenia.
Dodatkowo 2 razy w tygodniu będziemy jeździć na ozonowanie uszków
--------------------------------
My miłośnicy bassetów pomagamy, na ile możemy, aby wesprzeć Paulę i Karolę.
Wysłaliśmy karmę dla Gutka2 i wsparcie finansowe na leczenie.
Karola Paula Psypilneadopcje :
Doszła karma jest zdjecie z podziękowaniem w albumie " paczuszki od Was" ale i tu jeszcze raz podziękowania za specjalistyczną karme dla Guciola!!! dziękujemy
Tu w tym miejscu chciałabym nawiązać do wydatków związanych z Guciem2. Guciu2 przebywa na domu tymczasowym pod opieką Karoli i Pauli z Psypilneadopcje. My jako forum Nasze Bassety chcemy pomóc Dziewczynom w utrzymaniu i leczeniu Gucia2.
w uzgodnieniu z Karolą (a Ona z kolei z weterynarzem) zakupiłam dziś CANIVITON Forte plus 90 tabletek – 106,80
i krople do uszu OTEX – 32,88
jutro zrobię paczuszkę i wyślę Guciowi2.
Chciałam jeszcze dodać, że forum "Adopcje Bassetów" także zadeklarowało swą pomoc dla Gucia2.
tu jest filim z guciem2
https://www.facebook.com/...76¬if_t=like
na f-ku jest prowadzony temat Gucia2
https://www.facebook.com/...comment_mention
Bardzo, bardzo dziękujemy Karoli Pauli za cudowne zajęcie się Guciem2, zresztą jak widziałam wszystkimi psiakami, które mają pod opieką tak troskliwie się opiekują
dziękujemy i służymy pomocą :lol:
gkoti - Wto 15 Paź, 2013 21:46
Zdrowiej nam Guciolku, będziesz miał jeszcze kochany domek z ogródeczkiem, ale wtedy będziesz szczęśliwy :wink: Jakiś ty śliczny chłopak :wink:
jabluszko520 - Sro 30 Paź, 2013 17:37
wizyta w klinice, 17.10 :
" Guciulo dziś znów odwiedził warszawską klinikę. Karola czekała z nim aż 4 godziny, ale się doczekała. W tym czasie Gucio wycałował wszystkich państwa, którzy również czekali w kolejce, po czym odstawił boski teatrzyk: usiadł na samym środku, popatrzył w prawo, potem w lewo, pomamrotał coś sobie pod nosem, po czym walnął się brzuszkiem do góry i czekał cały zadowolony aż go ktoś pomizia Znalazło się paru zachwyconych chętnych W tym czasie pozostałe pieski dostawały delirki ze strachu przed nadchodzącą wizytą. A Gucio był po prostu szczęśliwy, bo w centrum zainteresowania Potem było trochę mniej przyjemnie - ozonowanie i czyszczenie uszków, ale obyło się bez płaczu :smile: "
https://www.facebook.com/...18204339&type=3
Gucio niedługo będzie potrzebował karmy. Szczegóły Karola poda nam potem. Czekamy na info.
madziaa - Sro 30 Paź, 2013 20:35
Ale On piękny o matko Śliczny tylko Go ściskać i całować
gkoti - Sro 30 Paź, 2013 20:37
No to cudownie Guciolku, zdrowiej i ciesz sie, że chcą cie głaskać :wink:
Miła od Gucia - Sro 30 Paź, 2013 22:43
o, super Gosiu, że uaktualniasz, to ten temat jest Twój :lol:
ja tylko się podłączę
spytaliśmy Karolę, czy coś potrzebuje
----
Karola Paula Psypilneadopcje
- już wszystko wiem: karmy starczy nam jeszcze na 4-5 dni, więc jeśli jest taka możliwość, będziemy mega wdzięczne za paczuchę. Może być ta sama (podpasowała Guciowi), ale może też być jakaś inna, tańsza - jak Wam Bogusiu wygodnie / P.
----
karmę zamówiłam już w Netfutter, taką samą jaką miał, to nawet lepiej dla Gucia2 żeby nie zmieniał, to dobra karma
Miła od Gucia - Czw 31 Paź, 2013 08:57
karma zamówiona, dotrze do Gucia2 lada moment.
Dodam, że do kosztów karmy, w łowie dołożyły się "Adopcje-bassety".
jabluszko520 - Czw 31 Paź, 2013 13:10
super, że robimy zrzutkę, nam wszystkim będzie łatwiej, dzięki
madziaa - Czw 31 Paź, 2013 13:19
w kupie siła fajnie
jabluszko520 - Czw 31 Paź, 2013 13:20
Karola: "oczywiście, że bassety mają w sobie coś dumnego - prooooszę bardzo, oto dowód" :wink:
jabluszko520 - Wto 05 Lis, 2013 17:31
Karma dotarła :
Karola: " Bogusiu karma doszła i psie ciasteczka tez DZIĘKUJEMY !!!!!!!!!!!!!"
Życzymy smacznego i tak jak Bogusia Ci pisała Guciolku, pamiętaj, ciasteczkami masz się podzielić ze WSZYSTKIMI pieskami,
https://www.facebook.com/...oto_album_reply
jabluszko520 - Czw 07 Lis, 2013 11:31
O, i do Guciolka2 posłanko dotarło, Karola Paula Psypilneadopcje: " Już mam relację, że jest rewelacyjne, że wygląda tak mega profesjonalnie, że właściwie chętnie byśmy je wzięły dla siebei - jako mini szezlong! Jutro wstawimy fotkę, podziękowania i fotkę jedzonka Dziękujemy meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeega wszystkim basseciarzom, którzy się na nie złożyli! "
A my czekamy na obiecane foteczki :razz:
Miła od Gucia - Wto 12 Lis, 2013 09:56
To ja, Gucio, czytam tu sobie, kto mi taką super karmę przysłał. Czyżby "basseciarze" Taaaak! Znów podesłali pychotki! Dziękuję bardzo. Hau-hau.
jabluszko520 - Wto 12 Lis, 2013 11:08
Na zdrówko psinko :grin:
Miła od Gucia - Pią 22 Lis, 2013 08:26
Kochani doczytałam na fejsie, że Karola boryka sie z finansami. Ma tyle psów pod opieką. Wiem, że Ona sama nas nie poprosi, a jednak Guciu2 jest cały czas u niej na tymczasie.
Może choć ze 100 wyślemy ????
Mam nadzieję, że i Guciu2 już niedługo znajdzie sobie sam swego kochającego opiekuna.
gkoti - Pią 22 Lis, 2013 18:27
Bogusiu- jesli jest z czego, to pewnie, ze tak :wink: Na zdróweczko dla Guciolka i reszty ferajny :lol:
Miła od Gucia - Pon 25 Lis, 2013 13:15
Ten Gutek2 Kochany
"poszedł przelew"
PSY - PILNE ADOPCJE dla Karoli, Pauli na utrzymanie Gucia2 od forum. Nasze Bassety
25-11-2013 -150,00 zł
Miła od Gucia - Pią 29 Lis, 2013 12:53
Informuję, że wpłynęło 250 zł od forum "Adopcje-bassety" na kastrację Fredzika i na Gucia2 bardzo dziękujemy
jabluszko520 - Pią 29 Lis, 2013 14:14
Cudownie, dziękujemy w imieniu piesów. :smile:
gkoti - Pią 29 Lis, 2013 16:53
Dziękujemy bardzo, bardzo
madziaa - Wto 03 Gru, 2013 10:39
Super, dziękujemy
Miła od Gucia - Czw 05 Gru, 2013 10:00
Paula Karola
potwierdziła, że pieniążki w kwocie 150 wpłynęły na rzecz pomocy Guciowi2
Miła od Gucia - Nie 15 Gru, 2013 23:02
Garść informacji i zdjęć od Karoli
o Guciu2
Taki jestem piękny
No i w końcu zdjęcie na kanapie, którą Guciu2 bardzo lubi
Saleństwa, turlanie, ziewanie
wyglądam jak cocer spaniel
Guciu2 cały czas jest pod opieką weterynarza i walczą z uszami, jest na antybiotyku i ma krople do uszu, Karola mu te uszyska codziennie pielęgnuje.
Co do formy Gucia, Karola zauważyła, że odkąd zaczął brać Caniviton Forte nastąpiła poprawa ze stawami, chętniej biega, na kanapy się pakuje.
Forma mu dopisuje, przez te uszy i antybiotyki które bierze, musi też być na specjalnej karmie.
Moje pytanie, czy możemy zakupić worek karmy dla Gucia2 i jeszcze jedno opakowanie Canivitonu forte.
Proszę Was o wypowiedzi.
madziaa - Nie 15 Gru, 2013 23:06
ja jestem jak najbardziej za, jestem na TAK. Skoro Mu służy możemy myślę pomóc pieniążki są
jabluszko520 - Pon 16 Gru, 2013 09:57
Ja również się zgadzam, ale pamiętajcie o opłacie ze serwer. Jeśli nam starczy to jestem na tak.
gkoti - Pon 16 Gru, 2013 10:23
Oj Pieszczoszek ma dobrze, to należy go jeszcze dopieścić Pewnie, że należą mu sie witaminki i super papciu
Miła od Gucia - Sro 18 Gru, 2013 23:40
240,00 GUCIU2 Karma Happy Dog Sensible Irland 15 kg + odżywka na stawy Caniviton Forte Plus. Wysyłka na dom tymczasowy Gucia2. Przelew za karmę dnia 18.12.2013 r. na Netfutter.
Paczka do Gucia2 w drodze
|
|