Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - BASIA bassetka - znaleziona w Ciechanowie/ma dom

jabluszko520 - Czw 06 Lut, 2014 21:23
Temat postu: BASIA bassetka - znaleziona w Ciechanowie/ma dom
Czyja to zguba?
Poszukujemy właściciela tej oto pięknej sunieczki.

Kontakt poprzez forumowe PW lub telefoniczny.dane podane w zdjęciu.

madziaa - Czw 06 Lut, 2014 22:11

ale śliczna pesinka miejmy nadzieje, że właściciel ją szybko odnajdzie i wróci szczęśliwie do domku
gkoti - Czw 06 Lut, 2014 23:29

jaka pięknotka, gdzieś ty sie poturlała dziewczyna, zamiast siedzieć w domku...
Miła od Gucia - Czw 06 Lut, 2014 23:30

no wygląda na to, że nasz Karol "wisnianol" ją zna
jutro dalej działamy w "dochodzeniu"

madziaa - Pią 07 Lut, 2014 07:44

oooo no to czekamy na dalsze wieści
Joasika - Pią 07 Lut, 2014 07:49

Ach te bassety...Jak one lubią się szlajać :wink:

Dobrze, że jest szansa na szybki powrót do domu :smile:

Miła od Gucia - Pią 07 Lut, 2014 09:26

obdzwoniłam okoliczne schroniska z zapytaniem, czy nie ma zgłoszeń o zagubieniu suczki, czy poprzez schroniska nikt nie szuka bassetki

Niestety, nie, nikt bassetki nie szuka
czyżby ktoś porzucił suczkę
resztę sprawdzi Karol
który jest bliżej miejsca "akcji" :lol:

Miła od Gucia - Pią 07 Lut, 2014 09:57

WIELKIE podziękowania dla Pani Ani i Jej Rodziny
za to, że przygarnęła błąkającą się suczkę, że nie pozostawiła jej samopas.
Dziękujemy Pani Aniu.

Moja intuicja podpowiada mi, że tej bassetki nikt nie szuka, że została porzucona.
Ale robimy, co możemy, że wszystkie informacje, które mamy sprawdzić.

Sunia jest bardzo łagodna, grzeczna.
W zależności od efektów poszukiwań właściciela, Panią Anię wesprzemy

madziaa - Pią 07 Lut, 2014 11:51

Hmm Twoja intuicja się rzadko mili Bogusi hmm w sumie jak Cię znam to nigdy Cię nie zawiodła :( Oj biedna pesinka dobrze, że teraz jest pod opieką. Dziękujemy za przygarnięcie kluchy oczywiście trzeba wspomóc obowiązkowo
gkoti - Pią 07 Lut, 2014 13:31

"Nasze" bassiorki mają szczęście jednak ... :wink: :wink: :wink: Dziekujemy :)
luluamelu - Pią 07 Lut, 2014 21:23

a...to moze moja bassetka... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...zartuje oczywiscie....oby jednak domek sie znalazł...

...a tak na powaznie,cos ja jeszcze niegotowa na nowe psiatko,ale moja Olka wczoraj sobie o Rysku przypomniała i poplakała sie ...Chyba trzeba pomysleć.... :wink: :wink: :wink:...

Miła od Gucia - Pią 07 Lut, 2014 22:08

luluamelu napisał/a:
a...to moze moja bassetka... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...zartuje oczywiscie....oby jednak domek sie znalazł...

...a tak na powaznie,cos ja jeszcze niegotowa na nowe psiatko,ale moja Olka wczoraj sobie o Rysku przypomniała i poplakała sie ...Chyba trzeba pomysleć.... :wink: :wink: :wink:...

no to już jesteś moja :lol: :lol:

BasiaiHenry - Pią 07 Lut, 2014 22:23

Miła od Gucia napisał/a:
WIELKIE podziękowania dla Pani Ani i Jej Rodziny
za to, że przygarnęła błąkającą się suczkę, że nie pozostawiła jej samopas.
Dziękujemy Pani Aniu.

Moja intuicja podpowiada mi, że tej bassetki nikt nie szuka, że została porzucona.
Ale robimy, co możemy, że wszystkie informacje, które mamy sprawdzić.

Sunia jest bardzo łagodna, grzeczna.
W zależności od efektów poszukiwań właściciela, Panią Anię wesprzemy

Obawiam się Bogusiu,że możesz mieć rację,bo przecież ferie zimowe dla jednych są w trakcie dla innych się zaczynają a tak z pieskiem w Alpy??niedaj Boże trzeba by jeszcze dopłacić i co?lepiej na mrozie zostawić……przykre i smutne ale niestety prawdziwe...

luluamelu - Pią 07 Lut, 2014 22:27

Obawiam się Bogusiu,że możesz mieć rację,bo przecież ferie zimowe dla jednych są w trakcie dla innych się zaczynają a tak z pieskiem w Alpy??niedaj Boże trzeba by jeszcze dopłacić i co?lepiej na mrozie zostawić……przykre i smutne ale niestety prawdziwe...[/quote]

swieta prawda....a przeciez jak sie wróci to se mozna nowego,szczeniaczka kupic.... :neutral: :neutral: :evil:

luluamelu - Pią 07 Lut, 2014 22:28

Miła od Gucia napisał/a:
luluamelu napisał/a:

no to już jesteś moja :lol: :lol:

hihihi.. :mrgreen:

Miła od Gucia - Pią 07 Lut, 2014 22:41

Poczekamy jeszcze na wieści od Karola
tymczasem sunia jest bezpieczna, i już pokochana :lol:
a dalej zobaczymy, będzie dobrze
tym bardziej, że to starsza sunieczka
będzie miała spokojną, głaskaną starość

marzanna67999 - Sob 08 Lut, 2014 08:37

gdy od jakiegoś czasu próbuję prosić różne fundacje aby pomogły bigielce przywiązanej na krótkim łańcuchu do budy tak krótkim, że głowa jej do budy nie wchodzi oraz jej trzema szczeniakami i nikt może nic zrobić, właśnie jako przykład podałam nasze forum i Was pokazując, że żaden basset nigdy w potrzebie nie zostanie, natychmiast jest reakcja i pomoc to usłyszałam, że bassetów jest dużo mniej niż bigli. No cóż każde usprawiedliwienie jest dobre.Tylko, że tu nie chodzi o ilość bassetów a o ludzi, którzy mają serce większe od dzwonu o organizację o natychmiastową chęć niesienia pomocy naszym basiorkom!. A bigielka ciągle na łańcuchu.
Cieszę się tak bardzo, że nasza sunia przynajmniej ma dobrze. Służe pomocą jeśli potrzeba :)

Miła od Gucia - Sob 08 Lut, 2014 09:34

wyślij mi na f-ku na pw wszystko o tej bigielce, fajnie by było gdybyś zrobiła zdjęcie, pomożemy
volarius - Sob 08 Lut, 2014 20:02

jedna uratowana z masakry bigielka mieszka już parę lat u moich rodziców... :razz:
olgaem - Nie 09 Lut, 2014 01:39

Dziś na tablicy facebookowej bassety s.o.s pojawiła się właśnie informacja o tym psiaku, że się nią interesują.
wisnianol - Pon 10 Lut, 2014 15:54

Moje przypuszczenia o uciekającej zaniedbanej suni raczej sie nie sprawdziły, ale nadal będę szukał jakichś informacji!
Miła od Gucia - Wto 11 Lut, 2014 08:15

Karolu bardzo dziękujemy za zaangażowanie.
Miła od Gucia - Wto 11 Lut, 2014 08:16

wisnianol napisał/a:
Moje przypuszczenia o uciekającej zaniedbanej suni raczej sie nie sprawdziły, ale nadal będę szukał jakichś informacji!

słuchaj
bo może się okazać, że to inna i tę błąkającą się uciekinierkę ludzie będą chcieli oddać do adopcji :lol: :lol:

Miła od Gucia - Wto 11 Lut, 2014 14:03

karma dla suni została zamówiona
lada moment powinna dotrzeć przesyłka

jabluszko520 - Czw 13 Lut, 2014 08:59

Karmę wysłaliśmy,
koszt karmy to 130 zł
firma Netfutter dołożyła od siebie 1 kg ciasteczek - dziękujemy :grin:

na zdrowie psinko :smile:

Miła od Gucia - Czw 13 Lut, 2014 14:19

nie hi hi Aniu

Basia, tak ma na imię sunieczka - bardzo, bardzo dziękuje za wsparcie.
Basia ma domek, fajny domek
na dniach nasza koleżanka bassecia jedzie odwiedzić Basię i przekazać 100 zł na początkowe koszty leczenia. Pomimo, że Basia ma domek, chcemy pomóc ludziom, którzy pokochali bassecicę, która oczywiście wylądowała w łóżku :lol:

jabluszko520 - Czw 13 Lut, 2014 20:47

Ale ma cudowne imię! :mrgreen:
Asia i Basia - Sob 15 Lut, 2014 15:28

No,cudowne, oby nie byla taka zlosnica i psota jak jej imienniczka BArbara moja.
jabluszko520 - Sob 15 Lut, 2014 15:30

Asia i Basia napisał/a:
No,cudowne, oby nie byla taka zlosnica i psota jak jej imienniczka BArbara moja.

oj tam, oj tam
:lol:

luluamelu - Nie 16 Lut, 2014 21:03

No.i cudnie ,ze nastepna znajdka grzeje doopke w ciepłej chałupce....ja tam sie ciesze!!! :wink: :wink:
Miła od Gucia - Sro 19 Lut, 2014 22:59

Jak Wam wcześniej pisałam Baśkę odwiedziła Gosia z Ciechanowa, forumowa "SemperCordis". Suczka jest bardzo zadbana, wszyscy ją kochają, i jakże by inaczej, Baśka już się wpakowała do łóżka. Baśka ma zrobione niezbędne badania weterynaryjne, obcięte pazurki. Jak zobaczycie na zdjęciach jest szczęśliwa, z czego bardzo się wszyscy cieszymy. Opiekunowie Baśki bardzo Wam dziękują za wsparcie, za karmę i pieniążki. Jak mówią, dalej to już będziemy sobie radzić, bardzo ją kochamy, jest nasza. Dziękujemy Państwu bardzo.

Gosiu, a Tobie bardzo dziękuję, że znalazłaś czas aby odwiedzić Baśkę, udzielić rad i wszelkiej pomocy.
Opiekunowie byli bardzo zadowoleni z wizyty Gosi i cieszą się, że mają Gosię w pobliżu.

Jeśli coś pominęłam Gosia mnie uzupełni.

a teraz sama Baśka

madziaa - Sro 19 Lut, 2014 23:01

Kurczaki ale Ona ma fajny brzuchal, na prawdę piękna kluseczka z Niej
Marynia - Czw 20 Lut, 2014 11:18

Basia jest cudna :lol:
jabluszko520 - Czw 20 Lut, 2014 12:57

Ależ ona jest ładna! :grin:
Joasika - Czw 20 Lut, 2014 19:06

Ale łaciatka :!: :mrgreen:

I widzę, że już sędziwa dziewczyna :roll:

gkoti - Czw 20 Lut, 2014 21:42

Jest śliczniusia :)
BASSiBAWARIA - Nie 23 Lut, 2014 22:33

Pięknie na pleckach leży Basiunia :mrgreen:
Miła od Gucia - Pon 03 Mar, 2014 20:59

Baśka się odezwała
wraz ze swoim Pańciostwem przesyłają Wam moc uścisków i pozdrowień

i co, fajnie ma prawda ???

wiem, że to nieładnie, ale wywalenie jęzora było silniejsze

i tak sobie myślę, czy coś dostanę, za to, że byłam grzeczna

madziaa - Pon 03 Mar, 2014 21:13

Baśka normalnie klasa najlepsze pierwsze zdjęcie :) Kochana wywalaj nam ozorka wywalaj, super żeś kobito taka szczęśliwa. Uściski dla całej rodziny która o Ciebie tak dba i kocha
gkoti - Pon 03 Mar, 2014 21:35

Ojejku Basiulku- całuję w ten pyszczek kochany, głaszczę te prześliczne kropeczki i pozdrawiam Twoje Pańciostwo :lol:
marzanna67999 - Pon 03 Mar, 2014 21:55

Miła bardzo miła wiadomość i cudak z niej kochany :) Pozdrowienia dla całej rodzinki :)
jabluszko520 - Czw 06 Mar, 2014 14:07

Basia, znalazłaś swoje miejsce więc idziesz do zakończonych, buziole ;)
Miła od Gucia - Nie 23 Mar, 2014 11:01

hej hej
wieści od Pańci Baśki

cytuję:
Dzien dobry, przeslam zdjecie mojego basiora jak zrobilo sie cieplo to ciagle chce na dwor wydeptala mi kwiatki pozdrawiam:-)

Joasika - Nie 23 Mar, 2014 11:27

Kwiatki wydeptała :?:

Znaczy się basset w każdym calu :!: :lol:

jabluszko520 - Nie 23 Mar, 2014 13:45

haha, cudne zdjęcie, mizianki za te kwiatuszki, :lol:
gkoti - Nie 23 Mar, 2014 17:42

Baśka- idzie wiosna, ty podpatrz, gdzie Pańcia marchewke posieje- nawet nie wiesz, jaka ona słodziutka jest i zdrowa, gdy jest taka ciupeńka :)
Miła od Gucia - Pią 31 Paź, 2014 17:23

odezwała się nasza Baśka z Pańcią

dostałam od nich informacje
````
Dziendobry Pani Bogusiu nie bylo czasu sie odezwac jak to w gospodarstwie teraz jestem juz wolniejsza dziekuje za pamiec o mojej Basiuli paczuszke dostalismy baska ma sie dobrze spasla sie teraz ledwo chodzi pewnie zapomiala juz o dawnym domu bo do niedawna nie byla taka lakoma pozdrawiam
pozdrowienia dla wszystkich na forum
````

dziękujemy za wieści
już się martwiłam że paczuszka pozlotowa nie doszła

i my pozdrawiamy Basie i Pańcie

jabluszko520 - Pią 31 Paź, 2014 17:25

Pozdrawiamy serdecznie :D