|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Ambulatorium - SIERŚĆ Inna szczotka do czesania
olgaem - Pon 03 Mar, 2014 21:00 Temat postu: SIERŚĆ Inna szczotka do czesania Ostatnio w zoologicznym zauważyłam takie cudo do czesania psa
(na wzór) http://p.alejka.pl/i2/p_n...nr-2333_0_b.jpg
czy ma ktoś z was takie coś? albo o tym słyszał? Musimy kupić swojemu piegusowi coś do czesania (wiosna idzie pieski linieją) i zastanawiam się czy jest to skuteczne? Czy lepsza zwykła (miękka) szczotka?
madziaa - Pon 03 Mar, 2014 21:15
Ja mam coś podobnego, mam gumową rękawice ale myślę, że działanie jest podobne działa rewelacyjnie a i Emi woli być pielęgnowana (czesana) tym niż szczotką. Fajnie zbiera złosy, łatwo się to czyści dla mnie fajna sprawa.
Joy - Pon 03 Mar, 2014 22:11
U mnie sprawdziło się średnio, ale pies był szczęśliwy :wink: Za to zgrzebło dla konia było prawdziwym hitem :lol: W każdym razie taka gumowa nie zaszkodzi, wydaje mi się że lepiej będzie zbierać niż miękka. Ja Mańka jeszcze traktowałam furminatorem i też się super sprawdzał ;] bo Rocher to nie gubi prawie
Miła od Gucia - Pon 03 Mar, 2014 22:41
Olga, jak masz chwilkę zapraszam tutaj, wiele cennych opinii
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=1154
mnie kawa z kudłami przestała smakować :lol: :lol: :lol:
olgaem - Wto 04 Mar, 2014 18:33
Dziękuję za link , przeczytałam te wypowiedzi, ale na razie nie chcę kupować furminatora, nie znamy jeszcze zbyt dobrze możliwości "kłaczenia" Hasana i boję się że furminator będzie go drapał po skórze. Jak się bardziej poznamy to może, może... :wink:
Poprzedniego psa czesałam szczotką dla niemowląt (bardzo miękką), ale on mało gubił sierści i w ogóle miał ją bardzo króciutką. Chciałam poznać opinie na temat tej gumowej szczotki bo szczerze przyznam że mnie zaskoczyła w zoologicznym <chyba muszę nadrobić psie trendy!>
Asia i Basia - Wto 04 Mar, 2014 20:15
Mialam taka "szczotke", bylam zadowolona,zbierala martwy wlos, do tego talk, ale byla dosc twarda. TEraz mamy furminator i zwyczajna flanelowa sciereczke do zbierania "kurzu" z psa.
Joasika - Wto 04 Mar, 2014 20:45
U nas się ta gumowa szczotka/zgrzebło nie sprawdziło - Berta ma sierść gęstą, włos dość długi i uwielbia hurtowo gubić kłaki
Za to mamy furminator, który sprawdza się wyśmienicie, a do tego Berta uwielbia, jak ją wyczesujemy
gkoti - Pią 07 Mar, 2014 09:01
ja również przeszłam przeróżne szczotki i tylko furminator sprawdza się , jest rewelacyjny, nim nie zrobisz żadnej krzywdy, a wyciągniesz co trzeba , po prostu delikatnie, gdzie można mocniej przycisnąć, jest wyjątkowo skuteczny...
Choć u mnie skuteczność oznacza to, że czeszę na zmianę, bo wygląda na to, że linieją cały rok jedno skończy, drugie zaczyna...mają całkiem inną sierść i to sie na mnie mści... nie smakują mi kudły ich w jedzeniu ani w piciu kawki, więc latam z odkurzaczem i ścierą ciurkiem...Trudno... latem troszke więcej wolnego, bo siedzą na dworze więcej... ale i tak je kocham
|
|