Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - MOLI

Pit271 - Czw 22 Maj, 2014 21:21
Temat postu: MOLI
Oto Moli ;) Dłogo oczekiwana ale jest :D Ma dopiro 2 miesiące 8)
marzanna67999 - Czw 22 Maj, 2014 21:57

Witamy !!!!!!!!!!!! a gdzie zdjęcia tego cuda??? :)
jabluszko520 - Czw 22 Maj, 2014 22:17

witaj :)
*marzanna zdjęcia na razie sa w powitaniach

Pit, widzę, że Moli już jest u was :) jakie wrażenia, napisz nam coś więcej o tej ślicznotce :mrgreen:

madziaa - Czw 22 Maj, 2014 22:20

Proszę jeszcze tu wsadzimy foteczki ślicznotki

Pit271 - Czw 22 Maj, 2014 22:32

Witam Was wszystkich

Na początku dziękuję dla Madziaa za pomoc w ogarnięciu się 8)

Po przyjechaniu i przywiezieniu Moli do domu odbyło sie wielkie przywitanie przez najmłodszych członków rodziny Filipka i Kacperka :) Radość nie do opisania - jak to Filip określił (ma 4 lata) "Tata - to jest prawdziwy Basset bo ma duze uszy" :) ))

Następnie odbyło się zwiedzanie ogrodu które zakończło się pierwszym posiłkiem w nowym domu :)

Oznaki teskonty za mamą jak i gromadką rodzeństwa przejawiają się do dnia dzisiejszego - jednak wszelkiego rodzaju próby wspólnych zabaw sprawiają, że Moli czuje się i miewa u nas coraz lepiej:))) Tak nam się bynajmniej wydaje :)

Po tych wszystkich wrażeniach i upalnej podróży nadszedł czas na upragniony sen - na początku na butach dzieci a po chwili na swoim nowym miejscu :)
Na noc kojec wzieliśmy do sypialni. Będąc z żoną oboje zmęczeni nie wiemy kiedy Moli go opuściła i znalazła sobie wygodne miejsce pod naszym łóżkiem :) W nocy zupełnie nie piszczała ani nie teskniła - zdarzyło jej się zrobić siusiu ale to w kuchni (czyli musiała przejść całą sypailnie, pokój wypoczynkowy i dopiero dotarła do kuchni) - pełna kultura :) )

Powoli Moli daje nam o sobie znać i przypomina nam o swoim istnieniu :) to znaczy np krok w krok za mną chodzi lub na przykład podczas naszej kolacji najwygodniejszym miejscem na położenie się były moje nogi :) ))
W żadnym wypadku z żoną nie żałujemy przejechania 510km w jedną stronę :) )) po tę Ślicznotkę :0

Jest bardzo zabawna , pocieszna i "niezdarna" - wydaje nam sie ze powoli się rozkręca :) )\\

Jutro wybieramy się na ogólną wizytę do naszego znajomego weterynarza :)

Ogólnie się dzieje :) )))

madziaa - Czw 22 Maj, 2014 22:40

Wszystko co najlepsze przed Wami kochani, basset to cudowna rasa która faktycznie pomalutku pokazuje pazurki, co potrafi jaka wyjątkowa jest. Oj ciekawa jestem kiedy zacznie się domagać miejsca w łóżku :mrgreen:
gkoti - Pią 23 Maj, 2014 06:00

Witajcie :) Moli jest cudowna, taka prawdziwa dziewczynka teraz, ale zaraz będzie dama... :)
Joasika - Pią 23 Maj, 2014 06:54

Czyli Moli przejawia już pierwsze cechy bassecie :buha:

Niezdarne, to one potrafia być do późnej starości (Berta nieustannie deptała sobie po uszach), ale wykazują się też dużą zwinnością (na przykład podczas kradzieży jedzenia :yahoo ).

Przygotujcie się na ofaflucone meble i ściany, na kłaki i piach oraz na znikające jedzenie :haha:

Ale też bądźcie pewni, że macie w domu istotę wyjątkową, ciepłą, rodzinną, cierpliwą (za wyjątkiem jedzenia! :zly: ) i nadzwyczajnie miłą w dotyku, która uwielbia się miziać godzinami.

Ja miałam już wiele psów, ale basset był moim najukochańszym :serce:

Lacota - Pią 23 Maj, 2014 08:25

Jaka śliczna, no nie wytrzymam :serce:
Zdjęcie czwarte bezbłędne. Ewidentnie widać na nim cechy przywódcze małej :lol:
Żeby chociaż przez chwilkę móc pomiziać takiego szczeniorka :lol:

jabluszko520 - Pią 23 Maj, 2014 09:46

Jest cudowna, będziecie mieli prawdziwą damę w domku, pozdrawiamy serdecznie, dajcie znać jak wizyta u weta przebiegła i przesyłamy dla ślicznotki całuski w piękny nochalek :mrgreen:
Magdaa - Pią 23 Maj, 2014 11:47

Ta piękna mordeczka ,tylko przytulać.
Asia i Basia - Pią 23 Maj, 2014 15:07

Mamy wreszcie "dzieciaczka" na Forum :) Piekna, fajnie umaszczona :)
marzanna67999 - Pią 23 Maj, 2014 20:08

Taka malutak, taka słodka, taka rokoszna, taka przytulaska :) Monia masz rację aby tak móc przez chwilę pomiziać baseciego dzieciaczka :) Już ją kocham :)
MagdaR - Wto 22 Lip, 2014 14:09

Moli to dla mnie ideał, jeżeli chodzi o umaszczenie,
jest piękna