Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - FLIPA i FLAPA w schronisku Z. Góra, potrzebne domy/mają domy

Remus - Czw 31 Lip, 2014 18:57
Temat postu: FLIPA i FLAPA w schronisku Z. Góra, potrzebne domy/mają domy
Moi Drodzy!

Smutna wiadomość, potrzebna natychmiastowa pomoc!!! - Natrafiłam dzisiaj na kolejne 2 bassetki, które przebywają w schronisku w Zielonej Górze :mur: :mur: :mur:

Poniżej informacje i zdjęcia ze strony internetowej schroniska:

FLAPA
wielkość:ok. 31 cm
chip: tak
Flapa została znaleziona razem z Flipą w okolicach Bobrowic pod Zielona Górą. Suczki były bardzo odwodnione i wycieńczone. Prawdopodobnie były „ maszynkami do rodzenia” wskazują na to powyciągane gruczoły mleczne i ogólny zły stan zdrowia suczek oraz przerośnięte pazury, które wbijały się w opuszki i uniemożliwiały normalne poruszanie po drodze. Flapa jest łagodną, przyjacielską, trochę upartą suczką. Widać, że życie dało się jej we znaki, pomimo tego jest radosna. Lubi spacerować i bardzo lubi jak się ją drapie za uszami. Czeka na dobrego właściciela, który pokaże jej normalne, radosne psie życie.

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

FLIPA
wielkość:ok. 30 cm
chip: tak
Filpa została znaleziona razem z Flapą w okolicach Bobrowic pod Zielona Górą. Suczki były bardzo odwodnione i wycieńczone. Prawdopodobnie były „ maszynkami do rodzenia” wskazują na to powyciągane gruczoły mleczne i ogólny zły stan zdrowia suczek oraz przerośnięte pazury, które wbijały się w opuszki i uniemożliwiały normalne poruszanie po drodze. Flipa jest łagodną, przyjacielską, trochę upartą suczką. Nie jest agresywna do ludzi, ani do inny psów. Lubi spacerować i bardzo lubi jak się ją drapie za uszami. Czeka na dobrego właściciela, który pokaże jej normalne, radosne psie życie.

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

Dzwoniłam do schroniska i dowiedziałam się, że wydadzą pieski tylko bezpośrednio przyszłym właścicielom. Mogą iść do adopcji każda osobno.

Kochani musimy im pomóc, musimy coś zrobić. Czy jest wśród nas ktoś chętny na adopcję dziewczynek???

marzanna67999 - Czw 31 Lip, 2014 20:07

Dwie sponiewierane życiem bassecie dziewczynki. Dwa spragnione miłości pieski. Makabrycznie traktowane, rodziły i rodziły, rodziły i rodziły!!! A gdy już rodzić nie mogły, gdy już nie można było na nich zarabiać, porzucone jak śmieci na ulicy. Błąkały się, były głodne, zaniedbane, spragnione i wycieńczone. Przerośnięte pazurki, gruczoły melczne do samej ziemi!!!! Traktowane podle bo stan ich zdrowia mówi sam sam za siebie. Jedna ma 8 lat, druga 6 lat. Ale już są bezpieczne, już są otoczone opieką w Schronisku Zielona Góra. Należy jednak pamiętać, że to tylko schronisko. Basset w schronisku UMIERA!!!! Bassecie dziewczynki muszą W TRYBIE PILNYM znaleźć nowy dom!!!! Mogą być adoptowane oddzielnie. BAŁGAMY WSZYSTKICH O POMOC!!!!!!!!!!!!
gkoti - Czw 31 Lip, 2014 20:31

Cudne, biedne :serce: :serce: :serce: dziewczynki
Miła od Gucia - Czw 31 Lip, 2014 20:31

Jedna z "dziewczynek" jest chora, będzie miała operację.
gkoti - Czw 31 Lip, 2014 20:32

A co sie stało? musi być coś poważnego, skoro operacja....
marzanna67999 - Pią 01 Sie, 2014 20:34

Kurcze nikt nie odwiedza tematu o suczkach :(
Neit - Pią 01 Sie, 2014 21:55

Strasznie mnie boli serducho, że tyle biednych maleństw nie ma odpowiedniego domu. Ale kurcze serce sercem, a warunków człowiek nie ma :( Musze chyba wygrać jakąś porządną kumulację w lotto i stworzyć azyl dla niechcianych bassetów. Nigdy nie pojmę jak można tak traktować żywe stworzenie :mur:
gkoti - Sob 02 Sie, 2014 18:39

No właśnie, co z dziewczynkami? czy coś się dzieje u nich? a na fb są?
Miła od Gucia - Sob 02 Sie, 2014 19:07

https://www.facebook.com/...07730864&type=3
Miła od Gucia - Wto 05 Sie, 2014 02:47

W schronisku Flipę i Flapę odwiedził Jarek K.
Mówi, że dziewczynki są cudowne, tak proszą o miłość.
Starsza Flapa, będzie operowana, przepuklina. Ma też coś z oczkiem.
Sunie będą sterylizowane.
Suczki zostały zaszczepione, dlatego nie mógł ich zabrać na spacer.

gkoti - Wto 05 Sie, 2014 15:38

Kochane szkrabki, proszą o miłość, pragną jej...
marzanna67999 - Wto 05 Sie, 2014 19:46

ale cuda !!!!!!!!!!!!!!!!
agad - Sob 09 Sie, 2014 20:58

Popytam oczywiście wśród znajomych w sprawie adopcji - obie są cudowne! A Flipa raczej na pewno jest spokrewniona z moją Etną - praktycznie siostra bliźniaczka. Gdyby nie to, że Etna jest teraz niepełnosprawna, to sama bym jedną z nich przygarnęła.
A.

dora - Czw 21 Sie, 2014 14:17

Mysmy nasza boni,rasa mieszaniec tez zabrali z schroniska w gdyni-ciapkowo ,a jak wyjezdzalismy do irlandii to po calej kwarantannie przyjechalismy po nia i zabralismy ze soba na zielona wyspe.Obecnie jest teraz mama naszego basseciaka.Tacy ludzie ,ktorzy wyrzucaja psy bo sa dla nich juz niepotrzebne ,powinni byc surowo karani.
owadomorek - Pią 29 Sie, 2014 13:39

Dzień Dobry,
tutaj było powitanie oraz kilka zdjęć Flipy i Flapy. Postanowiłam jednak je skasować, ponieważ doszło do mnie, że ktoś miał z tym problem...

Nie chcę wywoływać konfliktów, najważniejsza przecież jest pomoc zwierzakom.

Pozdrawiam
Magda

owadomorek - Pią 29 Sie, 2014 13:42

Tutaj były kolejne zdjęcia bassetek. Już ich nie ma.

Pozdrawiam
Magda

owadomorek - Pią 29 Sie, 2014 13:46

Tutaj był trzeci post z kilkoma zdjęciami Flipy i Flapy. Powtórzę: postanowiłam jednak je skasować, ponieważ doszło do mnie, że ktoś miał z tym problem...

Pozdrawiam
Magda

Lacota - Pią 29 Sie, 2014 13:51

owadomorek napisał/a:
Dziewczyny już niedługo w schronisku posiedzą... Tylko teraz nie oddychamy, żeby wszystko poszło jak należy... ;)

No dobra, skoro to ma w czymś pomóc to ja od teraz na bezdechu chodzę :P

Kciuki trzymam i to mocno :lol: I pewnie wszystko pójdzie jak należy innej opcji nie ma :lol:

jabluszko520 - Pią 29 Sie, 2014 14:08

Witaj :serce: Dziękujemy za piękne zdjęcia :cmok:
Dziewczyny są przeurocze :serce:
Trzymamy kciuki za pozytywne zakończenie :yahoo doczekać się już nie możemy zdjęć z nowych domków :mrgreen: i my również od dzisiaj na bezdechu jesteśmy :lol:

owadomorek - Pią 29 Sie, 2014 14:33

Dziewczyny są przeurocze, jedna przez druga włażą pod pachy.
Flipa bardziej woli wpatrywać się w oczy, i mam wrażenie, że jest ciut szersza, większa, jakoś tak minimalnie.

Flapa natomiast odwraca się pupą i "głaszcz mnie teraz" ;) I biedna szoruje tymi "wymionami" po ziemi, nie wiem, czy da się to jakoś "naprawić"...

jabluszko520 - Pią 29 Sie, 2014 15:39

owadomorek napisał/a:
I biedna szoruje tymi "wymionami" po ziemi, nie wiem, czy da się to jakoś "naprawić"...

Majka miała tak samo, trzeba jej czasu i diety, odpowiedniej wytyczonej przy pomocy weta najlepiej. Majce znikły-wciągnęły się, będzie dobrze.

Joasika - Pią 29 Sie, 2014 20:47

Fajowa dziewczyny :mrgreen:

Wszystkie trzy :buha:

A cycuchy niekoniecznie się wciągną - mojej Bercie się nie wciągnęły :mur:

Można zoperować listwę, ale to zawsze ryzyko.

Trzymam kciuki i wstrzymuję oddech na poczet powodzenia akcji :yahoo

gkoti - Pią 29 Sie, 2014 22:54

Cudowne dziewczynki :serce: jestem pewna że wszystko będzie dobrze-innej opcji nie zakładamy, już widzę radość w oczach tych dziewczynek i ich nowych rodzin :serce:
Asia i Basia - Sob 30 Sie, 2014 11:22

Piekne i takie duuuze,dorodne. Trzymamy kciuki za nowe domki:)
Miła od Gucia - Pon 01 Wrz, 2014 17:16

Miło mi poinformować,
że w dniu dzisiejszym
to jest 1 września Flipka i Agatka pojechały do nowych domów
Flipka już mieszka z Miłą i Guciem
a Flapka, aktualnie Agatka u Marzanny od Jacka

Odbierałyśmy bassetki tego samego dnia, celowo, aby żadna z nich ani chwili była sama w klatce.

zapoznanie

podpisanie umowy
Miła od Gucia

marzanna67999

Pragnę z całego serca podziękować, wszystkim, którzy się opiekowali i troszczyli o obie bassetki w schronisku.
Dziękuję władzom schroniska, szczególnie Pani Magdzie za długie rozmowy i za obdarzenie mnie zaufaniem. Nie zawiodę, Flipka będzie miała co najważniejsze, miłość, ciepło i czułość, opiekę lekarską i wszystko czego jej potrzeba.

Flapa/Agatka
wymaga leczenia, Marzanna już dziś była u weterynarza.

Dziękuję Jarkowi za odwiedziny bassetek w schronisku, za dostarczenie im karmy i kocyków i poduszek.

kiedy chciałam się z Jarkiem rozliczyć, powiedział, że mowy nie ma - dziękujemy

Paniom Wolontariuszkom

Cudownym Paniom, które robią cudowne zdjęcia

a wszyscy w schronisku w Zielonej Górze są pełni ciepła, atmosfera cudowna, pieski w biurze pilnują porządku ;) te staruszki kochane.
To są pieski które piszą bloga

Jeśli komuś nie podziękowałam - przepraszam
tyle wrażeń, i tyle ludzkiej życzliwości

Kochani dalsze losy
Flapki / Agatki możecie już śledzić w temacie

Jacek Agatka i Marzka, Agatka wita z nowego domu

a losy Flipki
w temacie

Gustaw, Flipka od Miłej

jabluszko520 - Pon 01 Wrz, 2014 17:42

:serce:
Gratuluję, dziewczyny ale trafiłyście na super domy :yahoo

gkoti - Pon 01 Wrz, 2014 18:10

Kochane panienki- Flipko i Agatko- jestem pewna, wiem, wiem, wiem ;) że trafiłyści edo najwspanialszych domków z mozliwych i że będziecie tam szczęśliwe, co dla nas wszystkich jest najważniejsze :serce: :serce: :serce:
Evika - Pon 01 Wrz, 2014 19:09

Super dzień dla obu dziewczynek i ich nowych Rodzin!! Gratulacje i uściski :serce:
Molly i Gosia - Wto 02 Wrz, 2014 08:40

:yahoo super dziewczyny urodzily sie pod szczesliwymi gwiazdami trafily do cudnych domkow gratulacje dla rodzinek :D :D :D
BASSiBAWARIA - Wto 02 Wrz, 2014 09:49

Wzruszające.

Super i Gratulacje.

Otrzymały najcudowniejsze domki.

:serce:

Miła od Gucia - Wto 02 Wrz, 2014 21:29

spacer adopcyjny
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

Miła od Gucia - Sro 03 Wrz, 2014 21:21

blog

http://oczami-bezdomnego-...-psiolotka.html

gkoti - Sro 03 Wrz, 2014 22:32

Biedna Agatka, tak ciężko jej się chodzi ... ale Marzanka już zadba o nią, a my jej w tym pomożemy... :yahoo :serce:
Lacota - Czw 04 Wrz, 2014 08:50

Miła, Marzka jestem z Was dumna :serce:
To co zrobiłyście dla tych biednych psich istot zasługuje na szacunek.
Żeby każda historia psa w potrzebie miała taki finał jak ta Flipy i Flapy.
Tego właśnie życzę każdej psiej biedzie.
Dziękuję Wam :cmok:

Miła od Gucia - Czw 04 Wrz, 2014 18:01

to jeszcze przepiękne zdjęcia
z pobytu "dziewczynek" w schronisku
Pani Fotograf ma oko, zdjęcia bajeczne :serce:

moni - Czw 04 Wrz, 2014 18:25

CUDOWNE :serce: :serce: :serce: :serce:
jabluszko520 - Czw 04 Wrz, 2014 20:01

:serce: piękne :D
BASSiBAWARIA - Czw 04 Wrz, 2014 22:17

Bassetki są cudne :serce:

Obie właśnie wygrały los na loterii.. :serce:

Pani Magdo ze schroniska-podjęła Pani jedną z najlepszych decyzji w swym życiu przekazując suczki do tych domów,gdyż lepiej trafić nie mogły! :serce:

Hania - Pią 05 Wrz, 2014 19:05

Miłka jakaś ty szczęśliwa :) a najlepszy tekst który zapamiętałam no i Marek nam plecy umyje ::::))))) obie z Majką robicie mu ochoty :P :P :P :P :P
owadomorek - Pią 05 Wrz, 2014 20:03

BASSiBAWARIA napisał/a:

Pani Magdo ze schroniska-podjęła Pani jedną z najlepszych decyzji w swym życiu przekazując suczki do tych domów,gdyż lepiej trafić nie mogły! :serce:

Na blogu jest napisane jak to było. Tak po prostu MUSIAŁO być :)
Decyzja nie była całkiem moja, ale wspólna. Zresztą, nawet nie trzeba było decydować... To "się samo".

Zdjęcia Gustawa nad morzem i w basenie po prostu nam wycisnęły łzy z oczu :)

i "ja wiem, że nie ma decyzji, ale mam już miseczkę, taką jak ma Jacuś" :mrgreen:

owadomorek - Wto 09 Wrz, 2014 14:12

Suczki mają już artykuły na stronie schroniska :)

http://www.schronisko.avx...-flapavelagatka

http://www.schronisko.avx...25-majavelflipa

Wiadomo więc już OFICJALNIE, że mają dobrze :D :mrgreen:

Edytuję, bo się pytam - można zmienić tytuł tematu? Chyba Marzka i Miłka nie mają zamiaru ich gdzieś wyadoptowywać dalej, więc dziewuszki już nie potrzebuję innych domów :mrgreen:

Miła od Gucia - Wto 09 Wrz, 2014 21:19

ha ha
chyba nie :buha:

Kochani dalsze losy
Flapki / Agatki możecie już śledzić w temacie

Jacek Agatka i Marzka, Agatka wita z nowego domu

a losy Flipki / Maji
w temacie

Gustaw, Flipka od Miłej

jeszcze parę dni zostawiamy
i przenosimy do zakończonych adopcji ;)