|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - BENIO w nowym domu P. Wiesławy
Lacota - Nie 31 Sie, 2014 12:05 Temat postu: BENIO w nowym domu P. Wiesławy o wcześniejszych losach Benia
możemy poczytać tutaj
Benio do adopcji
edycja Miła od Gucia
`````````````````````````````````
Benio jest już w swoim nowym domku i ma się dobrze.
Jechaliśmy daleko, ale warto było, pomimo, że te aparaty co stoją przy drodze dwie foty nam zrobili z zaskoczenia
Jestem po rozmowie z Panią Wiesławą, zapoznanie ze zwierzyńcem przebiegło bez zakłóceń.
Noc minęła spokojnie podobnie jak poranek. Benek przywitał się z Nicolą (córką P. Wiesi), liżąc Ją po policzku. Ta dziewczynka ma w sobie coś fajnego, jako zupełny maluch zaginęła rodzicom na posesji. Znaleźli Ją rozebraną do naga, śpiącą z psami w budzie
Ufam, że zaprzyjaźni się z Beniem i doprowadzi go do normalności.
Jestem pełna wątpliwości którymi podzieliłam się dzisiaj z P. Wiesią. Wyjaśniłyśmy sobie raz jeszcze wszystko na spokojnie i nie pozostaje mi nic więcej jak ufać, że wszystko będzie dobrze. Pani Wiesia podniosła mnie na duchu.
I niech nikt nie myśli sobie, że nie jestem świadoma podjętych decyzji i odpowiedzialności jaka na mnie spoczywa.
Benio, ale nam nudno bez Ciebie.
Bądź grzeczny Cycu :serce:
jabluszko520 - Nie 31 Sie, 2014 14:30
Kochana, my tu nic sobie takiego o tobie nie myślimy - wręcz przeciwnie
Jesteś dzielna ale za te fotki to dostaniesz :bije: (Magda jak przyjedzie to ci i tak poprawi :lol: )
Benio, bądź grzeczny i słuchaj nowej pańci, pokochaj ją tak jak pokochałeś Monikę
gkoti - Nie 31 Sie, 2014 22:00
Monia- Beniuto dostał swoją szansę i wierzę, wierzę, wierzę, że to bassecisko kochane wykorzysta ją, bo on wie, ze to dla jego dobra takie poświęcenie i cała masa pracy z twojego serducha popłynęła :serce: Wiesz, że jesteśmy dumni z Ciebie i bardzo Ci wszyscy dziękujemy, a nasze myśli są z Tobą, bo wiemy, co przeżywasz... a tego nie można wycenić żadnymi pieniędzmi ani ubrać w żadne sensowne słowa...
Miła od Gucia - Pon 01 Wrz, 2014 21:30
Moni
i ja za wszystko dziękuję, byłaś i jesteś dobrym duszkiem Benia
podjęłaś się trudnego zadania biorąc Benia do siebie, bardzo trudnego
życzę Beniowi powodzenia w nowym domu
wiem, że Ci tęskno Moni, bo Benio to taki indywidualista
i bliski Twemu sercu
Joasika - Sro 03 Wrz, 2014 10:44
Moni, fantastycznie się spisałaś :serce:
A Benio nie w ciemię bity i na pewno wyczai, że w nowym domu trzeba się zachowywać elegancko
Lacota - Pią 05 Wrz, 2014 07:20
A u Benia życie płynie w spokojnym bassecim tempie.
Szybko chłopak zatrybił, że jest u siebie.
Zaprzyjaźnił się ze zwierzętami i teraz przyszła kolej na dzieci.
Benek piastuje stanowisko asystenta dyrektora w tamtejszej szkole
Strasznie uparł się na woźnego, pilnuje żeby nie palił papierosów po kątach :shoot
i ogólnie ma dużo pracy.
A tak zupełnie poważnie to jestem w ciężkim szoku, że Cycu tak potrafi bawić się z dziećmi. Z jednej strony trochę mnie to przeraża, a z drugiej dzieciaki mają tyle pozytywnej energii, którą go zarażają, może to dla Benia najlepsza terapia.
W każdym bądź razie ja za Cyca mocno trzymam kciuki i śledzę każdy Jego dzień.
Dla mnie zawsze będzie moim psem :serce:
Miła od Gucia - Pią 05 Wrz, 2014 07:59
dziś wstawię zdjęcia Cyca z nowego domku.
Moni :serce:
Miła od Gucia - Sob 06 Wrz, 2014 19:50
Pora na fotki Benia z nowego domu
Benio przebywa
u Pani Wiesi, która jest Szefową Małej Szkoły" Niepublicznej Szkoła Podstawowa w Koninie Żagańskim
BASSiBAWARIA - Sob 06 Wrz, 2014 22:22
W ciszy śledzę jego losy...oby chłop się spisał.
Cały czas jestem dobrej myśli,choć z lekką trwogą zaglądam do tematu Benia.
:serce:
Magdaa - Nie 07 Wrz, 2014 14:15
Tak oglądam zdjęcia i jestem pełna podziwu ,dla wszystkich. Benio to inny pies ,a dzieciaki są świetne ,super szkoła!
Lacota - Pon 08 Wrz, 2014 06:32
Wczoraj rozmawiałam z Panią Wiesią :lol: :lol: :lol:
U Benka wszystko dobrze. Nic się przy nim nie robi, Benek robi co chce. Generalnie P. Wiesia skupia się bardziej na edukacji dzieci i dorosłych, którzy z Cycem obcują codziennie.
Benio ma do swej dyspozycji 150 dzieci, które wita rano przy bramie, a po zajęciach odprowadza pod bramę i ani kroku dalej. Najwięcej czasu spędza z Panią Wiesią, razem się budzą i razem zasypiają :lol: Benio teraz pracuje na wielu etatach. Do 16-tej to asystent dyrektora, później patroluje posiadłość. Pani Wiesia mówi, że jak Benio huknie tym swoim basem, to nikt obcy nie odważy się wejść :shoot :shoot :shoot
No i pojawiło się coś jeszcze takiego jak zazdrość. Sąsiedzi zazdroszczą Pani takiego Przystojniaka :serce:
Wczoraj Cycu był na długim spacerze, który zakończył się kąpielą w rzece.
Pani Wiesia próbowała obciąć mu jakieś kołtuny, niestety nie pozwolił sobie, reakcja jak zawsze ta sama :shoot
Może się zdarzyć tak, że o Beniu usłyszycie jeszcze w ogólnopolskich stacjach telewizyjnych Nic więcej Wam nie zdradzę
gkoti - Pon 08 Wrz, 2014 21:12
Beniuto, o żesz ty gwiazdorze sprawuj się dalej tak ładnie, to powiedzą same "ekskluzywy" i oby tak było :serce:
Miła od Gucia - Czw 27 Lis, 2014 14:14
nie wiem czy wszystkim się link otworzy
Benio w całej krasie i centrum zainteresowania
i jakie ma nowe bajeranckie szelki
http://slide.ly/view/4031...ce=Fb_ORG_Share
Magdaa - Czw 27 Lis, 2014 17:15
Cudowna kobieta ! Bardzo jej podziękuj za opiekę nad Beniem Miłka. Chciałabym ,żeby moje dzieci.były wv takiej szkole. :serce:
Miła od Gucia - Czw 27 Lis, 2014 17:34
to prawda, widać, jak te dzieci kochają zwierzęta, są uczone tego.
A zwierzęta całe szczęśliwe
I będę powtarzać, że pies i człowiek muszą się znaleźć,
jak te dwie połówki
Pamiętacie jakie były problemy z Beniem
a tu proszę, aż nie do wiary
dzieci go głaszczą, Benio na samotność nie narzeka
moni - Czw 27 Lis, 2014 18:13
Benio długo czekał na kochający domek,ale warto było :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:
Miła od Gucia - Sro 03 Gru, 2014 21:39
Pani Wiesia napisała:
Cytuję za zgodą Pani Wiesi:
`````````````````````````````
Witam. Benio spoko, okazało się , iż miał styczność w swoim życiu z myślistwem, pieknie tropi płową zwierzynę. Nasze szkolne go nie interesują, ale obce za płotem, owszem. Przekochany Benio, ma mnóstwo przyjaciół a najwiecej dzieci. Byłam teraz na kilkudniowej konferencji na południu, Benio pod opieka całej szkoły i mojej 10 latki. Wszystko ok. Ale wyczułam po przyjeździe tęsknotę i niesamowity uśmiech. Benio uwielbia szybką jazdę, i piekne samochody.Pozdrawiam.
``````````````````````````````````
dziękujemy Pani Wiesiu
Och ten Benio jak każdy facet
szybka jazda, super fura i dziewczyna :lol:
jabluszko520 - Sro 03 Gru, 2014 21:48
Cieszę się, że Benio ma tak dobrze i że się tak przyzwyczaił do dzieci, pozdrawiamy serdecznie :serce:
gkoti - Sro 03 Gru, 2014 22:09
to teraz wiem, dlaczego u Moniki nie wychodził z auta
Miła od Gucia - Nie 07 Cze, 2015 13:31
Moni "Lacota" podesłała nowe wieści od Pani Wiesi
dzięki Monika
Benio daje się czesać, kąpać.
Jest cudownie Benio zachowuje się cudownie wobec dzieci, koni.
Pozdrawiam
``````````````````
Jak sobie przypominam losy Benia, aż nie wierzę, Benio i czesanie i kąpanie.
Benio szukał tego domu, to on szukał, aż znalazł i kocha dzieci i zwierzęta.
Mam nadzieję, że to samo będzie z Tobim, że on też sobie szuka tego domu.
Pani Wiesiu pozdrawiamy i Beniuta i cały zwierzyniec ściskamy
A Dzieciom mówimy wielkie dziękuję, że potrafią tak pięknie przyjaźnić się z Beniem.
Lacota - Nie 07 Cze, 2015 15:27
Woźny znowu mnie mile zaskoczył.
Dobrze się czyta takie dobre wieści.
Pani Wiesiu jestem pełna podziwu.
Jednak jak swój trafi na swego to zawsze kończy się dobrze.
Cycu!!!a mi tak tęskno do Ciebie.
Neit - Nie 07 Cze, 2015 15:49
Pranie z namaczaniem
A ja się właśnie dzisiaj z rana zastanawiałam co tam u Benia. Najwyraźniej przyciągnęłam myślami
Tak się cieszę, że wszystko dobrze się układa
Lacota - Nie 07 Cze, 2015 16:02
Neit napisał/a: | Pranie z namaczaniem |
Neit och te Twoje teksty. Padłam.
A jest co namaczać.
jabluszko520 - Nie 07 Cze, 2015 16:28
Ale gigant haha pranie z namaczaniem - genialne
Benio jesteśmy z ciebie dumni
ŁucjaLuna - Nie 07 Cze, 2015 18:51
Mieszkamy jakieś 30 km od Benia. Chyba na wakacje się wybierzemy. Moze się chłopaki spotkają.
marzanna67999 - Nie 07 Cze, 2015 21:37
Bo część mojego serca jest przy Beniu i Pani Wiesi bo coby nie powiedzieć nos mnie zawiódł i wiedziałam, że właśnie w tym bajkowym miejscu, w tym cudownym ciepłym domu Beniu odnajdzie prawdziwe szczęście.
Dziękujemy Pani Wiesiu
gkoti - Nie 07 Cze, 2015 22:43
madziaa - Pon 22 Cze, 2015 06:37
Proszę jaki się Benio grzeczny zrobił, nawet się wykopać da rewelacja
Miła od Gucia - Czw 12 Lis, 2015 20:34
Moni przysłała nam nowe zdjęcia Benia od P. Wiesi
jak widać Beiuto ma się dobrze
dziękujemy za wieści
Miła od Gucia - Czw 12 Lis, 2015 20:51
cytuję, Pani Wiesia pisze:
``````````````````
"Mała Szkoła" Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Koninie Żagańskim Benio ma się dobrze, cały czas ma kontakt z dziecmi, zwierzętami szkolnymi, wspólnie chodzi na spacery z naszą klaczą Educadą. Biegnie obok niej i cieszy się bardzo. Benio uwielbia spacery. Jak deszcz nie pada to wychodzi za zagrode i udaje psa pasterskiego. Pilnuje zwierzaków jakby mu ktoś kazał. A jaki wazny. W szkole mamy nowego woźnego to tak go Benio wyszkolił iż rano bez kanapki woxny nie może wchodzić na teren. Wszystko jest ok, w lecie dokuczała mu ta psia choroba, drapał się, to coś na mmm nie pamietam. Obecnie jest ok, nasza pani weterynarz czuwa. Dziekuję cały czas losowi z Benia, cudowne i bardzo mądre psisko. A że wydziela smrodek w lecie to mi nie przeszkadza. Postaram sie poprawiś i wiecej o nim pisać.Jestem osoba trochę zakreconą , każdą wolną chwilę spędzam ze zwierzetami. Nawet z Beniem musielismy ganiać lisa który załatwił nam ół zagrody.Cóż , damy radę. Sedecznie pozdrawiam wszystkich miłośników zwierzat małych i dużych Pozdrawiam
``````````````````
gkoti - Czw 12 Lis, 2015 21:53
takie wieści to miód na serce Piękny Beniuto, widać że szczęśliwy
Lacota - Pią 13 Lis, 2015 07:59
A Cycu rządzi.
I woźnego po kątach ustawia.
Tak trzymaj Benio.
Czasem tęskno mi do niego.
Mój Król Kudłaty
klusia - Pią 13 Lis, 2015 17:15
Piękny
Lacota - Pon 29 Sie, 2016 12:40
Najnowsze wieści od Benia.
Pozwolę sobie Panią Wiesię zacytować:
,,Witam.Jest ok.Rano jak idziemy na spacer to Benio wraca do stada po czasie.Nie odpuszcza lisom. Następnie ucina sobie kilku godzinną drzemkę.Ogoliłam go aby czuł się lepiej.Prześlę zdjęcia.Pozdrawiam I dziękuję za super psa"
Boże, jak to dobrze, że znalazł się ktoś taki jak Pani Wiesia i nad bestią panuje.
Na Benia nawet było strach patrzeć, bo czasem mu się to nie podobało.
A tu Pani sobie go kąpie, czesze, obcina. Niesamowite.
Faktycznie musi trafić swój na swego.
Mi z Beniem było nie po drodze jednak.
Pani Wiesiu to ja dziękuję. I podziwiam za odwagę,
bo to była naprawdę odważna adopcja.
A Cyc wiedzie spokojne, szczęśliwe życie i o to w tym wszystkim chodziło właśnie.
ElenaJerry - Pon 29 Sie, 2016 20:42
kiedy ja wchodzilam po raz pierwszy na forum, nie mialam jescie tutaj swoje konto, tylko czytalam i czytalam i ta historia Benia byla jedna z pierwszych-tez zastanawialam sie o adopcji tego psiaka, jednak obawialam sie i mialam juz dwa psy, w tym Tare jescie nie socjalizowana....czekalam i balam sie razem z forumowiczami kiedy Benio uciekl i kiedy nic nie bylo wiadomo...kiedy Lacota tej reky plastikowj do miseczky mu dawala i on strasznie wariowal.... wszystko...pamiatacie pewnie...dzis tez jestem szczestliwa. Benio trafil na swojego i dla mnie Benio z swojja historia tutaj na forum mnie towarzyszyl od początku
Dzieky pani Wieslawa, dzieky Lacota i wiele innym.to byla trudna adopcja.
Miła od Gucia - Wto 30 Sie, 2016 10:38
radość na serce
uwielbiam czytać takie wpisy
"Musi trafić swój na swego"
potwierdzammmmmm
i potwierdza się to przy innych adopcjach
gkoti - Wto 30 Sie, 2016 10:44
No własnie i o to chodzi Beniuto, Beniuto- Ty nam sen z oczu spędzałeś, Monike straszyłeś- a teraz jesteś oczkiem w głowie i Woźnym pierwsza klasa rozpoczynasz naukę zaraz i pracę , bo 1 września tuż.. tuż... Dziekujemy i my za Beniutka i zdrówka dla wszystkich
Molly i Gosia - Wto 30 Sie, 2016 21:26
super wiesci !!!!!!!
Miła od Gucia - Wto 30 Sie, 2016 21:39
no no
bez chichotów
to Benio
Benio
buziaki dla Opiekunki
Pani Wiesiu - dziękujemy
zojka - Sro 31 Sie, 2016 07:33
No przecież się nie śmieję !!
Pani Wiesiu! Pozdrawiamy
Lacota - Sro 31 Sie, 2016 18:07
Piękny, piękny i koniec
A tak się o niego bałam.
A tu Pan Woźny pełnym pyskiem
Lacota - Pon 13 Lut, 2017 08:15
Najnowsze wieści od Benia.
Pani Wiesława napisała
,,U Benia wszystko ok codziennie o 6 rano spacer bez względu na pogodę.
Uwielbia płoszyć lisy, które cały czas nam dokuczają. Zara, młoda suczka moich dzieci, godzinami dokucza mu, oczywiście zabawowo, a on jak poważny facet ma to gdzieś.
Lubi ją. Tylko nie zaprzyjaźnił się z Goldy spaniel. Nie lubi je,j bo ona jest za bardzo nadpobudliwa. Kupiłam leśniczówkę na stałe jeszcze tam nie mieszkam, ale Beniowi tam pasuje. Nocował tam wiele razy. Może prześlę zdjęcia jak będziemy.
Zna go cała wieś, nikt nigdy nie skarżył się na niego.
Jest uparty często wchodzi do sali gimnastycznej i chce z dziećmi ćwiczyć.
Wszyscy maja ubaw. Nie lubi upałów. Dwa razy w roku golę go maszynką do owiec leży pokornie lubi to, bo przynosi mu to ulgę. Nie drapie się. Nie lubi się kąpać ale jest kąpany Ulubiony przysmak to pełna miska makaronu z mięsem.Trochę przytył, jest zdrowy.
No to na tyle. Aha lubi spać. Pozdrawiam i polecam wszystkim bassety. Super rasa"
Miła od Gucia - Pon 13 Lut, 2017 08:41
takie wieści to cudowne wieści
Boże ten Benio łotr i gryzoń
a tu proszę
sami widzicie, wśród nas jest wiele takich Wieś, takich cudnych ludzi
bo to trzeba trafić
bo są połówki człowiek - pies
tylko trzeba się odnaleźć
Benio gdybyś miał problemy z wf, daj znać, ciocia przecież w AWF pracuje
ŁucjaLuna - Pon 01 Maj, 2017 16:36
Czy wiadomo co u Benia ?
Miła od Gucia - Pią 02 Mar, 2018 23:18
Pamiętacie historię BENIUTA
Monika przysłała fotki Benia.
Jak widać Beniuto ma się dobrze
wiedzie się chłopakowi
i oczywiście dogląda gospodarstwa, a potem idzie na lekcje do szkoły
Lacota - Sob 03 Mar, 2018 08:16
No ma się dobrze chłopak. Od niedawna jeszcze piecze na dwuletnim dzieckiem sprawuje i ma mega dużo cierpliwości do malca.
Niesamowity jest ten Benio i teraz mogę się przyznać, że to jest jedyny basset, którego się naprawdę bałam. Dał mi popalić nieźle a u Pani Wiesi ideał.
Najlepszego Cycu, niech Ci zawsze już będzie tak dobrze
|
|