|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakończone adopcje - Basset ??????
Miła od Gucia - Sro 15 Paź, 2014 11:49 Temat postu: Basset ?????? co z tego wyjdzie
nie wiem, ale informuję Was o tym co robimy
dostaliśmy sygnał, że basset jest przetrzymywany w złych warunkach
Już nasza Moni tam jedzie
to z fejsa
Bogumiła Rychwalska
6 października o 22:13 ·
Szukam Osoby, która pomoże sprawdzić warunki bytowe basseta. Szukam kogoś z okolic Chojnic, woj. pomorskie. Sprawa ważna i poważna, bardzo proszę o pomoc.
694 409 059
Lubię to!Lubię to! · · Udostępnij
Lucyna Sado i Monika Skolasińska lubią to.
3 ponownych udostępnień
Katarzyna Sokołowska-Grygiel Bogusiu, tutaj pisałaś: https://www.facebook.com/groups/wizytypa/?fref=ts ??
Wizyty Przed i Po adopcyjne
3 322 członków
Zdjęcie użytkownika Kasia Kabanta Włodarczyk.
Dołącz do grupy
Dorota Gorczyca-Woźniak
Anna Pietrzak
Alexandra Marry Lenox
6 października o 23:08 · Lubię to! · Usuń podgląd
Katarzyna Sokołowska-Grygiel aaaa przepraszam, dopiero zrozumiałam, nie chodzi o wizytę...
6 października o 23:09 · Nie lubię · 1
Bogumiła Rychwalska dziękuję, już nasza, nasza niezastąpiona Moni Monika Skolasińska, jest w drodze do basseta.
Przed chwilą · Lubię to!
Bogumiła Rychwalska Moni, dziękujemy Ci bardzo, bardzo
Przed chwilą · Lubię to!
jabluszko520 - Sro 15 Paź, 2014 12:37
No właśnie widziałam twój wpis, kiedy będzie coś wiadomo? Czy w razie co - mamy gdzie go zabrać?
Miła od Gucia - Sro 15 Paź, 2014 12:41
Gonia, poczekajmy na wieści od Moni
w razie co będziemy prosić forumowiczów, moze ktoś weźmie na tymczas
jabluszko520 - Sro 15 Paź, 2014 12:42
Miła od Gucia napisał/a: | Gonia, poczekajmy na wieści od Moni
w razie co będziemy prosić forumowiczów, moze ktoś weźmie na tymczas |
czekamy
jabluszko520 - Sro 15 Paź, 2014 13:52
Monika, dziękujemy, że pomagasz, :serce: i stanowczo proszę o zdeklarowanie kosztów paliwa, my to Chcemy zwrócić bez żadnego "ale" - jasne? :*
Lacota - Sro 15 Paź, 2014 21:46
Właśnie wróciłam do domu.
Widok basseta w kojcu to bardzo przykre doświadczenie.
Dzisiaj po raz pierwszy w życiu pomyliłam się okrutnie odnośnie wieku zwierzęcia, typowałam 10 lat, właściciel wyprowadził mnie z błędu. Basset ma tylko 5 lat!!!
Mamy 5-letniego starca!!!!
Pies przebywa w kojcu, bo decydując się na basseta właściciele nie spodziewali się, że bassety specyficznie pachną! Oczy do leczenia, sierść czy jak to nazwać w opłakanym stanie, ogólnie wszystko słabo to wygląda.
Ten pies potrzebuje pomocy!
Nie wiem czy obecni właściciele poprawią jego warunki bytowe czy zdecydują się go zrzec na rzecz naszego forum. Nie wiem. Właściciel ma się zastanowić co zrobi. Mam nadzieję, że podejmie najlepszą z możliwych drcyzji dla dobra pieska.
Myślałam, że będę z nim wracać do domu :-(
Miła od Gucia - Czw 16 Paź, 2014 07:42
Monika
co mam napisać
bezradność
bezsilność
jesteś kochana, że pojechałaś,
Aneczko dla Was buziaki, że pozostaliście obojętni
no co robimy, działamy, myślimy co dalej
pies wymaga leczenia, uszy, oczy
jak trzeba, zapłacimy za tego basseta
nie zostawimy go przecież - prawda /????
gkoti - Czw 16 Paź, 2014 08:26
Bidulek... dobrze by było, zeby włąściciel się namyslił i oddał "kłopot"!!!!!!!!! bo chyba tak go traktuje
Ania i Piotr - Czw 16 Paź, 2014 08:30
Koło basseta nigdy nie przejdę obojętnie
Zwłaszcza koło potrzebującego basseta....Pozostaje nam tylko czekać na decyzję właściciela.
Mam nadzieję jednak, że Monice udało się Pana przekonać...ja nie dałam rady :cry:
Anita od Nera - Czw 16 Paź, 2014 08:33
Czytam i krew mi się burzy!!!Basset mu śmierdzi!!!To niech sobie rybkę kupi!A nie, bo jak nie będzie o wodę dbał, to też mu będzie po jakimś czasie śmierdzieć!I wtedy co:rybkę do kibelka?Niech sobie chłopina maskotkę pieska kupi, wyperfumuje i na tapczanie posadzi, to mu pachnieć będzie!!!
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta!!!
Ania i Piotr - Czw 16 Paź, 2014 08:38
Anita od Nera napisał/a: | Basset mu śmierdzi!!! |
No trzeba przyznać, że bassety mają dosyć specyficzny zapaszek. Może Pan sobie nie zdawał z tego sprawy. Miejmy tylko nadzieję, że zdecyduje się poprawić warunki życia pieska i oddać go w nasze ręce.
jabluszko520 - Czw 16 Paź, 2014 09:13
Proszę Pana, jeśli pan to czyta, niech Pan odda kłopot, bo przecież w tej chwili ten piesek jest dla pana pewnego rodzaju kłopotem.
My obiecujemy znaleźć dla niego najlepszy domek na świecie !
Apeluję o rozsądek, pieska wyleczymy i damy mu drugie, psie życie...
Lacota - Czw 16 Paź, 2014 10:52
Zapaszek basseta to nie jest najgorszy zapach na tym świecie, bywają gorsze
i wcale nie pochodzą od zwierzęcia.
Najbardziej przeraża fakt, że ludzie nie zdają sobie sprawy z potrzeb zwierzęcia.
A przecież wystarczy odrobina dobrej woli, żeby piekło przemienić w raj.
Nie ma takiej opcji żeby ten basset tam pozostał, w takim stanie w jakim go wczoraj zastałam!Dodam, że liczę na polubowne zakończenie sprawy.
madziaa - Czw 16 Paź, 2014 12:25
Bassety nie śmierdzą to cudny zapach bez którego nie warto otwierać rano ślepiów!!!
Mam nadzieje, że ludzie w końcu dorosną i zanim zdecydują się na kupno, przygarnięcie itd. zwierzaka konkretnej rasy najpierw zapoznają się z tematem. Przygotują się, odrobią lekcję
Anita od Nera - Czw 16 Paź, 2014 12:44
W pełni popieram!!! I dlatego jestem tu z Wami.Czytam i czytam, aby jak najwięcej się dowiedzieć o basiorkach.Uczę się na pamięć ich zalet i wad, aby w pełni świadomie podjąć decyzję.Aby coś mi nie umknęło.Ale jednocześnie rośnie we mnie przekonanie, że to właśnie TEJ rasy szukałam.Boję się tylko, że gdy w naszym domu pojawi się basset, to będzie to najbardziej rozpuszczony i najbardziej rozpieszczony pies na świecie.Ale co tam raz się żyje, niech Mu będzie!!! :serce: :serce: :serce:
madziaa - Czw 16 Paź, 2014 12:52
i tak powinno być Mądrzę się teraz a jak wymusiłam zakup Emi to nic nie wiedziałam ba bawet nie widziałam basseta na oczy ale udało się Ona jest moja i nigdy NIGDY nie żałowałam że jest. Kocham jej zapach, boże jak ja uwielbiam się budzić z nosem w Nią wtulonym tak wariatka ale co
Kocham Jej upór, kocham Jej piękne krótkie nóżki i te fałdki, kocham oślinioną mordeczkę i wszystko co się z Nią wiąże. Ale fakt udało mi się choć nie było to mądre z mojej strony.
Basset to specyficzna rana i na prawdę warto je poznać najpierw i niech ta miłość w Tobie Anitko kochana kwitnie, dojrzewa aż wreszcie dopadniesz swojego paszteta.
A jak byś chciała poczuć jak potrafi śmierdolić basset to moja śmierdoli najbardziej zapraszam do nas
Ania i Piotr - Czw 16 Paź, 2014 13:44
madziaa napisał/a: | A jak byś chciała poczuć jak potrafi śmierdolić basset to moja śmierdoli najbardziej zapraszam do nas |
Oj. Ja myślę że mój bassior mógłby bez kompleksów stanąć do walki o pierwsze miejsce na najbardziej intensywny zapaszek i wygrać juz podczas eliminacji Runda finałowa byłaby zbędna
marzanna67999 - Czw 16 Paź, 2014 14:08
Myślę, że Pan będzie chciał udowodnić, że to on tutaj decyduje. Dlatego może wyrazić zgodę na odkupienie psiaka. Myślę, że powinniśmy mu taką formę zaproponować a z tego co wiem Mon i już mu to zaproponowała ! Czekamy w takim razie na decyzję pana. Ten basset nie może tam zostać na Boga !!!
Ania i Piotr - Czw 16 Paź, 2014 14:35
Robimy co się da. Ale jak już pisałam Pan raz podjął decyzję o tym, że piesek zostaje z nimi i na nic się zdała moja argumentacja. Poległam :cry: W tej chwili nie ma co gdybać. Miejmy nadzieję, że po wczorajszej rozmowie z Moniką Pan się jeszcze raz zastanowi...
ŁucjaLuna - Czw 16 Paź, 2014 14:47
Nie wiem , jak Wy , ale ja lubię smrodek mojego Canto. Tak , jak wszyscy odpowiedzialni właściciele basseta najpierw poczytaj .....potem kupuj. Jak chce mało smrodku to niech nie bierze zwierząt.
monika22 - Czw 16 Paź, 2014 14:50
Pan powinien zdawać sobie sprawę z tego, że można sięgnąć po argumenty, które będą się wiązały z niemiłymi konsekwencjami dla Niego. Po co brał psiaka, któremu nie potrafi dać miłości i odpowiedniej opieki. Trzymam kciuki, żeby się udało
fMichalina - Czw 16 Paź, 2014 16:50
Z relacji mojej rodziny mieszkającej w Konarzynach właściciel nie należy do najprzyjemniejszych... No ale miejscową szychą bo odziedziczył masarnie :p Na wsi już tak jest że ludzie z wielką kasą kupują ładne i drogie psy, które zapchlone potem mieszkają w kojcu. Myślę, że jednak odda psa, nie może mu na nim zależeć jeśli ten basset wygląda jak wygląda!
monika22 - Czw 16 Paź, 2014 17:02
Ach,te dzisiejsze ELYTY, szkoda gadać. Mam nadzieję, że da sobie spokój z tym bidulkiem, bo wizerunek mu się sfatyguje
Molly i Gosia - Czw 16 Paź, 2014 17:29
ciezko sie czyta i mysli o czyms takim , nie mi jest tu oceniac kogos ale wszyscy posiadacze bassetow musieli by pozamykac biedne psinki bo smierdza im uroczo lapki czasami z pyszczka ale przez to i ich pokracznosc sa bardziej kochane :serce:
Miła od Gucia - Wto 21 Paź, 2014 10:37
Monika "Lacota"
proszę się nie ociągać i podać koszty paliwa za wyjazd "lokalizacyjny"
w sprawie basseta.
Dziś wieczorem zasiadam do konta basseciego, a my lubimy sprawy poregulować.
Moni, ostrzegam
Wszystkich informujemy, że działamy, jak nie sami poprosimy o pomoc
basseta nie zostawimy
madziaa - Wto 21 Paź, 2014 10:53
Miła z Nią niestety trzeba ostro od razu wal :bije: :bije: :bije: :bije: Bo inaczej się nie za
Lacota - Wto 21 Paź, 2014 11:19
Miła ja byłam w swojej sprawie w tych rejonach.
Do basseta zajechałam po drodze, więc trudno mówić tu o kosztach, bo tych kosztów nie ma!
Madziu co Ty taka bojowa się znowu robisz?
|
|