Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - FLIPO basset 6 latek DO ADOPCJI/ ma dom u Patrycjapl1

jabluszko520 - Sro 15 Paź, 2014 13:15
Temat postu: FLIPO basset 6 latek DO ADOPCJI/ ma dom u Patrycjapl1
Pies, znaleziony przy ul. Skłodowskiej w Zielonej Górze. Pilnie szukamy jego właścicieli, pies jest nie do wydania do 23.10.2014r.
rasa: w typie Basseta
odrobaczenie: tak
odpchlenie: tak
wielkość: ok. 35 cm
chip: tak

http://schronisko.avx.pl/...item/3580-flipo

madziaa - Czw 16 Paź, 2014 12:26

Boże jaki śliczny i ten opluty pysk :serce: :serce: :serce:
Miła od Gucia - Czw 16 Paź, 2014 13:23

madziaa napisał/a:
Boże jaki śliczny i ten opluty pysk :serce: :serce: :serce:

Madzia, a to nie Twój bassior ?????? :lol:

madziaa - Czw 16 Paź, 2014 13:28

Miła nie podpuszczaj wariata ! Bo jak sobie wbije w głowę to może być problem i będziesz wtedy w nagrodę gnała ze mną po Niego :yahoo
owadomorek - Czw 16 Paź, 2014 17:07

pysk jest opluty i Flipo bardzo się stara, żeby inni też mieli te pyski/twarze oplute... Bez różnicy zresztą, samochód kierownika też dostał ozdoby :P

Poza tym jak wracałam ze spaceru, to stały dwie pracownice, takie zachwycone, to leeeciiimyyy, ale jak tylko zobaczyły bliżej te oglucone fafle to było "nieee! zabierz! trzymaj!" :D a weź wyhamuj takim...

Miła od Gucia - Czw 16 Paź, 2014 19:43

trzeba zakupić służbowe dresiki przeciwbassetowoglutowe :buha:
Joasika - Sob 18 Paź, 2014 09:50

Aaaaaaleeee pięęęęęęęknyyyyy :serce: :serce: :serce: :serce:
marzanna67999 - Sob 18 Paź, 2014 11:10

rewelacyjny jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Musi w końcu trwafić na swojego człowieka, należy mu się to precież. I ta trzepocąca warga, kocham :serce:
gkoti - Sob 18 Paź, 2014 14:14

Ależ śliczność , cudowny czarnusek :serce:
BASSiBAWARIA - Sob 18 Paź, 2014 19:06

Fakt,jest nieziemsko przystojne bassecisko :serce:
owadomorek - Czw 30 Paź, 2014 09:48

Nieziemsko przystojne, ale i nieziemsko pocieszne, radosne i w ogóle :D
Dzięki Flipie i Flapie rozkochałam się w bassetach, a przez Flipo mam fioła na ich punkcie :D

Jest cudowny, radosny, lubi biegać i brykać (jaaacie, to możliwe u basseta!), nawet patyczki go interesują i sam do zabawy zaprasza. No i jest kontaktowy bardzo, zwłaszcza, jak już kogoś pozna od tej ciasteczkowej strony :buha:

I ta ogoniasta antenka stercząca pionowo do góry od momentu wyjścia z kojca :serce:

Miła od Gucia - Czw 30 Paź, 2014 10:40

Kto na forum pisał, że szuka kolegi dla swego basseta

Flipo się kłania

gdybym miała już ten swój domek, Flipowki już by z Mają się bawił - ech,

owadomorek - Czw 30 Paź, 2014 11:06

Jak się tego bassiorka rozbawi, to potem już pluje radością na prawo i lewo. Spacery są zawsze obok wybiegu dla psów i baaardzo chciał się pobawić z kolegą zza siatki. Kolega nie chciał, strasznie na Flipo ujadał, ale bassiorek dalej merdolił ogonem i skakał, i biegał wzdłuż płotu :)

Idealnie pokazuje basseciemu laikowi, że ten typ rasy to nie jest leeeżeeeniee i powoolne chodzenie łapa za łapą i przystawanie co jaiś czas smętnie się patrząc... :mrgreen:

Nic z tego, Flipo dziarsko i energicznie trupta po lesie, czasami nawet lekko podbiegnie! A jak coś zauważy, to faktycznie przystaje, ale tak dumnie głowę zadziera i obserwuje, co tam się dzieje.

Prócz tego, to oczywiście uparty i stawiający na swoim psiur... Siniak już mi zszedł, ale długo miałam sino-niebieską śliwkę na ręku. Ja chciałam iść lewą stroną słupka, Flipo prawą. To był pierwszy dzień, nie myślałam, że jest tak silny! Próbowałam go ciągnąć na swoją stronę, ale on zupełnie chyba nie zauważył... Moja ręka spotkała się więc ze stalowym słupkiem, a mi na usta cisnęły się wszelkie epitety nienadające się do opisania...

A niedawno była w odwiedzinach u niego koleżanka moja, baaardzo chciała poznać i kropki pomacać ;) Spacerujemy sobie i mówi Renia, że on ma jakieś modzele na tylnych łapach, takie odciski mu porosły! Mówię, nieee, to skóra! Renia nie wierzyła... Aż się zatrzymaliśmy i pomacała, że to takie spadające, piękne skarpety :buha:

gkoti - Czw 30 Paź, 2014 15:22

Kurczę- tak patrzę i widzę, że ma chipa Flipo... i nie da rady odnaleźć włąściciela?
jabluszko520 - Czw 30 Paź, 2014 16:23

Ale cudnie go opisałaś! :serce: jak ja bym chciała mieć możliwości - już byłby mój! :serce:

Kto szuka basseta, kto? Idealny towarzysz. O zaletach przygarnięcia dorosłego już psiaka chyba nie muszę pisać? http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=4098
Tu nie będziecie mieli zasikanych podłóg, obgryzionych mebli, wstawania w nocy na siusiu, zero podgryzania rąk, zero kupowania karmy dla małych piesków. wszystko już z górki, wystarczy dobrze się poznać, mieć cierpliwość , wzajemną akceptację i gotowe :yahoo
Uwierzcie, jest więcej pozytywów w adopcji dorosłego basseta niż w kupnie małego szczeniorka. I nie są to puste słowa, wszystko potwierdzone jest moją - naszą praktyką a wiem co piszę :mrgreen:
Komu, komu uroczy bassecik? :cmok:

jabluszko520 - Czw 30 Paź, 2014 16:25

gkoti napisał/a:
Kurczę- tak patrzę i widzę, że ma chipa Flipo... i nie da rady odnaleźć włąściciela?

chip jest schroniskowy, chyba (?)

owadomorek - Czw 30 Paź, 2014 17:39

Zgadza się, jest to chip schroniskowy. Po przyjęciu, Flipo nie miał żadnych oznaczeń.

Byłam dzisiaj z nim na spacerze i muszę powiedzieć, że on KOCHA inne psy... Było mi go żal, nie miał z kim się pobawić... Na spacerze mijaliśmy jakieś dwa z właścicielem, ale mamy zasadę, że nie pozwalamy się bratać psom ze schroniska z innymi psami. Nie wiadomo, jak zareagują, czy nie przenoszą choroby na przykład, różnie bywa. Również nie łączymy sami "naszych" psów w pary, robią to pracownicy. Zwłaszcza, że te spotkane psy były trochę najeżone, ponoć nic by nie zrobiły, ale nie były tak wylewne jak bassior. A on jak dziecko... "Ale gdzie idziecie! Chooodźcie do mnie! Chooodźcie, poganiamy!"...

Potem spotkaliśmy psa schroniskowego na spacerze. Mały, ale waleczny, baaardzo ujada, nie lubi innych psów. Darł się również na Flipo, ale ten po prostu z radością szczeniaka "aaale pozwól mi! Pobiegnę się pobawić, coooo...? No weeeź, daj mi, pobieegnę...".

Ech, to nic, że tamten odżarł by mu uszy przy samej głowie. "Ale moooogęęęę się pobawić...?" :D Dreptał aż w miejscu, jak dziecko chcące do toalety, ale miał taką radość na paszczy wymalowaną, że naprawdę było mi go żal :/

marzanna67999 - Czw 30 Paź, 2014 17:46

Gosiu potwierdzone i moim doświadczeniem. A wątpliwości było ogrom. A czy Jacek zaakceptuje, a czy nie będzie zazdrosny. A czy Agatce nie udzieli się stres separacyjny, a czy w związku z tym oboje nie będą szczekali jak pójdę do pracy, a czy w zwikązku z tym oboje nie będą sikali w domu pod moją nieobecność czy kupę robić.
A wszystko przeszło Jackowi jak ręką odjął. Nie ma stresu separacyjnego, zaakceptowali się praktycznie od razu, stali się super rodzeństwem :yahoo
Adoptowanie psa gdy ma się już jednego w domu jest najlepszą rzeczą jaką można zrobić. Psy się wówczas ze sobą nie nudzą. Często słyszę że mam teraz podwójny kłopot a ja naprawdę mam mniej pracy niż przy jednym !!!!!!!!! Naprawdę !!!!!!
Adoptujcie Flapo bo wszystkie dzieci z rodziny Flipa, Flapka i Flapo są cudowne :serce: :serce: :serce:

Joy - Czw 30 Paź, 2014 17:50

Znajomo brzmi takie zachowanie, Rocher zachowuje się podobnie i Maniek też taki był, choć do czasu :lol: ; ładny pies, mam nadzieję, że szybko znajdzie fajny dom ;)
ElenaJerry - Czw 30 Paź, 2014 19:16

Muszę się zgodzić. Basset jest psem, który kocha inne psy. Często zdarza się, że nie ma znaczenia, czy inny pies jest przyjazny, czy nie, basset chce być przyjacielem wszystkich. Miałem suniu labrador gdy przyszedł pierwszi basset. Kiedy labradorka odszedla, samotny basset był tak smutny, że nie można było oglądać. Przyjęliśmy drugiego psa i jest dużo lepiej dla obu .Myślę, że gdyby był drugi pies basset, byłoby nawet lepiej, bo bassety mają charakter wyjątkowo przyjazny i lubią siebie wzajemnie. Kocham moje psy. Miałem różnych ras. Teraz mam jednego basseat i jednego nebasseta i powtórzyć-oba psy kocham, ale wiem, że kiedy nadejdzie czas po opuszczeniu jeden z nich, będę szukała drugiego basseta. Dwa pieski są tylko trochę bardziej martwi, ale dużo, dużo więcej przyjemności dla ludzi i psów. Kto ma trochę warunki dla dwa psy i ma jednego basseta, bardzo polecam przyjąć drugi pies. Nie trzeba wahał się przyjąć psa dorosłego. Bassety nadal są jak dzieci i dorosły pies kocha bardzo mocno i wdzięczny dla poprawy ich życia, nawet więcej niż szczeniak, dla którego szczęśliwe życie i miłość właściciela jest oczywiste.
ElenaJerry - Czw 30 Paź, 2014 19:26

Nie wspominając, że Flipo jest wspaniały pies, bardzo ładny basset. Pięknie barwiony.
Ale najważniejsze, że jest przyjazny.Kto go adoptuje, na pewno razem będzie wiedział, że to była doskonała decyzja.Gdybym miała tylko jednego basseta,ja sama chciałbym go przygarnąć.

Miła od Gucia - Czw 30 Paź, 2014 19:27

gkoti napisał/a:

To czip nadany przez schronisko

Miła od Gucia - Pią 31 Paź, 2014 22:08

a co tu taka cisza
pozwolicie Flipowskiemu w schronisku siedzieć ?????

ElenaJerry - Sob 01 Lis, 2014 08:33

Nie jest możliwe, że ludzie nie walczą o tak doskonałego basseta. :cry:
ElenaJerry - Sob 01 Lis, 2014 22:27

Gdzie są dobre wieści o nowym domu? :cry:
Joasika - Nie 02 Lis, 2014 07:00

Oj, Flipo, Flipo...

Jaka szkoda, że u mnie malamut się rządzi...

Chętnie bym Cię przygarnęła do serca, boś wyjątkowo przystojny :serce:

ElenaJerry - Nie 02 Lis, 2014 10:14

Ja też tak powiedzieć. W duchu żalu Tary ponieważ dla mnie przychodzi do głowy: "teraz chciałbym dwa bassety gdybym miał tylko jeden pies." :oops:
Kocham Tara, :serce: też trochę wstyd, że tak myślę :oops: ale basset jest basset i dwa bassety są lepsze niż jeden.
A co więcej, jest to bolesne, aby zobaczyć basset hound w schronisku :cry:

jabluszko520 - Wto 04 Lis, 2014 10:24

odświeżamy, rozgłaszajcie pieska, niech świat o nim usłyszy
gkoti - Wto 04 Lis, 2014 20:40

Udostępniam, ale cisza jakaś... :cry:
pati - Wto 04 Lis, 2014 23:09

nas męczy mocno Flipo, ale myślimy i myślimy...
owadomorek - Sro 05 Lis, 2014 13:24

Komu ciężko podjąć decyzję na podstawie zdjęć, bardzo proszę, jest i PRAWIE na żywo ;)
https://plus.google.com/photos/100242787858022590240/albums/6078195370421592145?authkey=COmA4rnH-fePdA

a zima się zbliża...

jabluszko520 - Sro 05 Lis, 2014 13:44

:serce: :serce: :serce: ujęcie jak biegnie po smaczka jest słodkie :cmok:
Neit - Sro 05 Lis, 2014 14:36

Przecudny jest. Zakochałam się normalnie :serce:
ElenaJerry - Sro 05 Lis, 2014 19:03

Ccodziennie myślę o Flipovi. jak to możliwe, że nikt nie zdecydował się dać dom i tulić niego. Przecież musi być strasznie smutny w schronisku. :cry:
Mam wyrzuty sumienia, że nie mogę po prostu dać domu Flipovi :mur:

owadomorek - Sro 05 Lis, 2014 20:32

Eleno, ja chętnie przejadę się na Słowację, myśl, myśl, jak się ma dwa psy, to i trzeci znajdzie miejsce :mrgreen:

A tak poważnie - nic na siłę, w końcu się ktoś znajdzie. Flipo to piękny bassior o pięknym umaszczeniu i cudownym charakterze, w końcu kogoś urzeknie na dobre...

ElenaJerry - Sro 05 Lis, 2014 20:43

Ahoj Magda. Nie wykluczam. Mówić prawdę, jedyną rzeczą, która mi przeszkadza to, że wiem, że mój mąż nie zgodzi się z trzecim psem. :cry: Jeśli liczy się tylko do mnie, ma już Flipo obywatelstwo słowackie. Daj pieszczotę chłopakovi ode mnie :cmok:
gkoti - Czw 06 Lis, 2014 17:03

Nie wiem- może ja jestem jakaś nienormalna. ale kocham dupeńki bassecie, a na trzecim filmiku on tak ślicznie kręci zadeczkiem ;) jest cudowny :serce:
ElenaJerry - Czw 06 Lis, 2014 18:44

Nie jestem pewna co dupenky, ale jesli to, co mysle, to ja tez kocham. :D
On jest bardzo ładny. Ja lubię kiedy mają bassety nad oczami symetryczne plamy innego koloru. To jest bardzo miłe.

gkoti - Czw 06 Lis, 2014 23:03

Elena- myślę, że myslimy obie o tym samym, czyli pięknym tyłeczku bassecim z ładną łatką pod ogonem :buha:
ElenaJerry - Pią 07 Lis, 2014 10:31

Faktycznie myślałam twarz i te brązowe plany nad oczami, ale "dupka" jest również bardzo ładna, jak macha :buha:

_________________-
edit. jabluszko520

ElenaJerry - Pią 07 Lis, 2014 10:33

Powinno być "dupka" :lol: nie pupa

ElenaJerry - Pią 07 Lis, 2014 10:37

Piszę na iPad i popravili robi!!! "dupka"

_________
edit. jabluszko520

owadomorek - Sob 08 Lis, 2014 11:28

hoohohoh, mam kolejne filmiki, nie mogłam się oprzeć ;)

Zapięłam go na 10metrową linkę, żeby sobie potruptał "luzem". Co jakiś czas mu wyjmowałam linkę spomiędzy łap i... za krórymś razem czuję, że nie idzie... Odwracam się, a bassior stoi z lewą, tylną łapą w górze i patrzy się zmętnie "ojeeej, bo mi się znów zaplątało... i co teeeraaaz...." :buha:

Skakał też wokół mnie i mówię do niego "nie mam nic dla ciebie, nie mam żadnego smaczka". Niestety nie wpadłam na to, że bassior zrozumie "...mam...dla ciebie....SMACZKA"... Na dźwięk ostatniego słowa tylko oczyska mu się otworzyły :shock: :buha:

Ech, grzeczny, kontaktowy, słucha się, za patyczkami gania, pobiegać lubi, co jakiś czas się odwraca i sprawdza czy idę... BraćBraćBraćBrać do dooomuuu :mrgreen:

Filmiku tuuutaaaj: https://plus.google.com/photos/100242787858022590240/albums/6078195370421592145?authkey=COmA4rnH-fePdA
Trzy pierwsze już były, dosłałam trzy ostatnie.

jabluszko520 - Sob 08 Lis, 2014 12:07

istne szaleństwo :yahoo :serce:
Asia i Basia - Sob 08 Lis, 2014 12:51

Piekny pies, trzymam kciuki, zeby znalazl jak najszybciej domek.
marzanna67999 - Sob 08 Lis, 2014 13:24

A jakie ma piękne Fąfle :yahoo Jest cudny, cudny !!!!!!!!Gdybym miała dom już byłby u mnie :cry: Madziu naprawdę nikt o niegpo nie pyta????? Przecież to ideał jest :lol: On jest Madziu na fb????
Joasika - Sob 08 Lis, 2014 13:41

Cudny :serce:

I ten pysk zapluty :haha: :buha:

Basseci ideał :serce: :serce: :serce:

ElenaJerry - Sob 08 Lis, 2014 17:40

uważnie obserwując video zauważyłem, że naprawdę jest urocza "pupencja" :D

ElenaJerry - Sob 08 Lis, 2014 17:45

nie mogę już pisać o pupie, bo tak naprawdę nie wiem, dlaczego piszę" d" i nadal się z niego "p" :oo:
ważne jest to, że cały Flipo jest niesamowity :serce:

owadomorek - Sro 12 Lis, 2014 19:02

ekhem... no więc... 8)

Może i dostałam dzisiaj w twarz bassecią śliną, bassecim obciętym pazurem i mydłem pryskającym na bassecią skórę... może i wróciłam do domu brudna, z zasierścionymi ubraniami, nie wspomnę o zapachu, jaki za mną się ciągnął...

aaaaleeeee

Wczorajsza noc była ostatnią nocą Flipa w schroniskowej budzie ;)

Dzisiaj pojechał do doomuuu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Joy - Sro 12 Lis, 2014 19:19

Super wiadomość :D
jabluszko520 - Sro 12 Lis, 2014 19:31

Cudownie! :yahoo :yahoo :yahoo
Oby domek był bardzo, bardzo kochającym , życzę powodzenia i pańciorstwu i psince :cmok:

Ogromnie gratuluję :yahoo

gkoti - Sro 12 Lis, 2014 19:50

Ojej, cudownie, cudownie, cudownie :yahoo
Asia i Basia - Sro 12 Lis, 2014 20:06

:yahoo
ElenaJerry - Sro 12 Lis, 2014 20:58

Cieszę się, że ma dom. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwy.Serdeczne podziękowania dla wolontariuszy w schronisku, Magda :serce:
Joasika - Sro 12 Lis, 2014 21:42

Hurra!!!!! :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo
marzanna67999 - Czw 13 Lis, 2014 17:36

Madziu !!!!!!!!!!!!!! Cudowna WIADOMOŚCI. Tak bardzo się cieszę :serce: Życzymy z Jackiem i Agatką wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Flipuniu kochany :serce: :serce: :serce:
Evika - Czw 13 Lis, 2014 18:51

Kapitalna wiadomość!! :yahoo
Lacota - Czw 13 Lis, 2014 21:09

Super wiadomość
:yahoo :yahoo :yahoo
A ciekawe, jak Owadomorek radzi sobie bez uchola przecudnego?
Owadomorek, dajesz radę?

owadomorek - Pią 14 Lis, 2014 08:33

Lacota napisał/a:

A ciekawe, jak Owadomorek radzi sobie bez uchola przecudnego?
Owadomorek, dajesz radę?

ja się cieszę, że więcej tego Zaplutego Uszatego za kratami nie muszę oglądać ;)
cóż, (nie)cierpliwie czekam na wieści, nie będę podpytywać, chociaż korci, ale jednak poczekam....

pokochałam bassety, baaardzo :serce: ale naprawdę wolę oglądać na Waszych zdjęciach, czy jak się uprę, to pojadę do Miłkowej Majki, niż patrzeć jak Uchol w schroniskowym kojcu tęskni za ludźmi...

Miła od Gucia - Pią 14 Lis, 2014 13:15

bardzo się cieszę, że bassiorek znalazł domek

Madziu, zapraszamy, kiedy tylko chcesz
:lol:

BASSiBAWARIA - Pią 14 Lis, 2014 19:27

Cudowna wiadomość!!!

Bardzo,bardzo się cieszę,tym bardziej iż szalenie mi się Flipo spodobał i serce mi płakało z żalu,bo wiem iż na tą chwile choć bardzo chcę to domku dać nie mogę kolejnemu,a on stał się mym faworytem wśród poszukujących .

Niech anioły mają go w swej opiece i domek był wymarzony dla niego.

Nie da się go nie kochać,za to ,że jest bassetem i taki przyjacielski do wszystkiego i wszystkich :serce: :serce: :serce:

jabluszko520 - Czw 20 Lis, 2014 11:36

Dalsze losy Flipa możecie śledzić tu:
Flipo u Patrycjapl1

Nowy temacik dla pieska jest założony w dziale Mój basset, przenoszę więc do zakończonych.
:pa: