Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Ambulatorium - OCZY Wie ktoś co to może być?

djherbert - Pon 02 Lut, 2015 18:32
Temat postu: OCZY Wie ktoś co to może być?
Witam prosze o pomoc pojawiło sie Henremu na oczku nie dawno coś co mnie niepokoji . jeśli ktoś wie co
to może być prosze o pomoc , bo nieche czekać za długo wydaje mi sie ze czeka nas wizyta u weterynaża .

[img] https://drive.google.com/file/d/0B0hVZHZQTSR3U09BQm9BNEpnR2M/view?usp=sharing[/img]

Asia i Basia - Pon 02 Lut, 2015 21:25

Witaj, masz namyslli ten czarny pasek nad rozowym pod galka? trudno na tym zdjeciu cos dokladniej zobaczyc
FOSTER - Wto 03 Lut, 2015 10:54

Faktycznie, mało widać. Na zdjęciu to ja tylko widzę jakby wywaloną trzecią powiekę.
djherbert - Wto 03 Lut, 2015 15:25

[img][/img]

czarna plamka rosnie powoli ale jednak :(

jabluszko520 - Wto 03 Lut, 2015 16:27

Tylko i wyłącznie weterynarz :!:
Nawet jeśli ktoś tutaj potrafi postawić trafną diagnozę na odległość to nie zastąpi ci wizyty u dobrego weta, jeśli jest to jakaś narośl, plamka, która w dodatku rośnie- to konieczna jest wizyta u psiego lekarza.
Pomóc psiakowi może tylko weterynarz, nie my. I dobrze, że nie chcesz za długo czekać, bez badań i fachowej pomocy możesz zaszkodzić.
Jak wrócicie od weterynarza napisz nam co się dzieje z oczkiem. Trzymam kciuki aby nie było to nic poważnego :serce:

djherbert - Wto 03 Lut, 2015 16:44

Dzięki , zwlekałem tlko i wyłącznie na koszta tu w nl ale w takim razje jutro jadę do weterynarza i napiszę co i jak
jabluszko520 - Wto 03 Lut, 2015 20:17

Czekamy na wieści :)
madziaa - Sro 04 Lut, 2015 13:22

wiadomo już co to ? hmm
Asia i Basia - Sro 04 Lut, 2015 13:45

Ciekawa jestem, co to jest, bo Figa ma podobnie na lewym oku, moj wet powiedzial, ze taki jej urok 8)

Neit - Sro 04 Lut, 2015 14:54

Zonda też ma takie coś i też usłyszeliśmy że taki jej urok (ten sam wet?). I też na lewym oczku.
Ona to ma od dawna i nic się nie zmienia, nie rośnie ani nic, bo jakby się coś działo to bym leciała do innego weta już dawno.

Marynia - Czw 05 Lut, 2015 07:44

Goldie ma podobnie też na lewym oku,myślałam ze w dzieciństwie skaleczyła się w to oko :mur:
djherbert - Pią 06 Lut, 2015 19:18

Witam węc naszczeście to jest tylko pigment skóry ,taki sam jak ma w pysku pod wargam z jednej jasny z drugjej ciemny :) uff
jabluszko520 - Pią 06 Lut, 2015 21:14

:tanczy:
gratuluję pozytywnej diagnozy
i widzisz: poszedłeś, sprawdziłeś i masz pewność - super

Asia i Basia - Pią 06 Lut, 2015 23:20

I taki jego urok :lol: to super, witamy w klubie jednookich pigmenciarzy ;)
RicoSB - Pon 09 Lut, 2015 12:31

Furiat ma identyczne coś na prawym oku (chyba) :) Dopiero po pierwszej wizycie u weta to zauważyliśmy, ale skoro on nie zwrócił na to uwagi to my też się tym nie przejmowaliśmy. Kiedyś coś mi strzeliło i myślałem, że to drzazga :)