|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Ambulatorium - JĄDRA bassecie Nabiał
RicoSB - Sob 14 Mar, 2015 22:32 Temat postu: JĄDRA bassecie Nabiał Witam i od razu pytam o poradę i informacje. Nasz Furiacik jako, że jeszcze ma swoje kuleczki zwane nabiałem to są z nimi problemy. Tylna ich cześć zrobiła się taka jak podeszwy na łapkach. Czarna i trochę twarda. Czy to jest normalne? Od czasu do czasu smarujemy to wazeliną, ale bardzo często ta twarda skóra pęka i robią się ranki. Można prosić o jakąś informacje, czy też poradę w tej sprawie? Oraz czy taki stan jest tylko u nas czy to każdy "pełny" basior tak ma?
gkoti - Nie 15 Mar, 2015 08:54
A ja nawet nie wiem, o czym mówisz.... co za kuleczki ? jakieś narośle? z czego to sie zrobiło? i gdzie je ma?
Neit - Nie 15 Mar, 2015 10:48
Gkoti o jajcoszka psie chodzi Te bimbadełka co je matka natura w nie wyposażyła
Ja nie pomogę bo mam dziewczynę, ale u jamników takiego problemu nie mieliśmy.
RicoSB - Nie 15 Mar, 2015 11:30
dokładnie chodzi mi o (uwaga straszne medyczne słowo) jądra Z tyłu są czarne i dodatkowo takie twardawe. Od czasu popęka skórka i robią się tam ranki
Joy - Nie 15 Mar, 2015 14:52
Jak dla mnie nie brzmi to na coś normalnego, Rocher ma włochate jajka i daleko im do takiego stanu, o jakim piszesz :lol: Moim zdaniem wet powinien to zobaczyć, bo to niedobrze, że ciągle na nowo tworzą się tam jakiekolwiek rany...
ElenaJerry - Nie 15 Mar, 2015 18:29
ja tez zgadzam sie s Joy. Moj pierwszi basset Max nie mial sterylky i jego jajka byli po caly czas, nawet kiedy mial 12 lat normalnej wielkosci, konsystencji i skora byla miekka. Mysle ze lepiej nie opoznic wizyte weterynarza. trzymam kciuki ze by nie bylo nic powaznego.
gkoti - Nie 15 Mar, 2015 18:45
Neit napisał/a: | Gkoti o jajcoszka psie chodzi Te bimbadełka co je matka natura w nie wyposażyła
Ja nie pomogę bo mam dziewczynę, ale u jamników takiego problemu nie mieliśmy. |
alem sprytna i błyskotliwa, aż wstyd chyba posta usunę
RicoSB - Nie 15 Mar, 2015 19:04
ech trochę się zmartwiłem:( Muszę się skonsultować z lekarzem. Zdjęcia Wam robić nie będę
Miła od Gucia - Nie 15 Mar, 2015 19:19
tu jest ciut pokrewny temat
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=105
RicoSB - Nie 15 Mar, 2015 22:59
uf dziękuje za temat. Okazuje się, że to zaczerwienienie to rivanolem
RicoSB - Sro 18 Mar, 2015 21:23
Smarowanie rivanolem przez kilka dni i dokładne oględziny (jakkolwiek to brzmi) wykazały wyśmienitą poprawę. Te ranki wyglądały jak obtarcia albo coś
jabluszko520 - Sro 18 Mar, 2015 21:34
no to super
RicoSB - Sro 18 Mar, 2015 21:51
Zdjęć nie będę robić
|
|