|
Nasze Bassety Klub Mi³o¶ników Basset Hound i podobnych. |
 |
Zakoñczone adopcje - BELLA 4 lata do adopcji ze S³owacji/Ma dom
Mi³a od Gucia - Sro 19 Sie, 2015 19:53 Temat postu: BELLA 4 lata do adopcji ze S³owacji/Ma dom Do adopcji jest czteroletnia suczka Bella. Bella jest ze S³owacji.
Bellê przejê³a nasza Elena "ElenaJerry".
Bella by³a do oddania, z og³oszenia.
W zwi±zku z tym, ¿e Bella nie jest sterylizowana, Elena obawia³a siê najgorszego, spaæ nie mog³a.
Dlatego d³ugo nie my¶la³a, i przejê³a suczkê i znalaz³a jej dom tymczasowy.
A my teraz szukamy Belli domku.
Wiêcej napisze sama Elena
Ja wstawiê zdjêcia piêknej i bezpiecznej ju¿ Belli.
mieszka³a w budzie
Jest mo¿liwo¶æ pomocy w transporcie
mo¿e na zlot Elena Bellê przywiezie - zobaczymy
Oczywi¶cie warunek sterylizacja, umowa, wizyta przedadopcyjna, itd.
marzanna67999 - Sro 19 Sie, 2015 20:13
Jest przecudna!!! Elena przywie¼ j± na zlot a zobaczysz, ¿e wyjedzie ju¿ ze swoim cz³owiekiem. Jako¶ takie mam przeczucie
ElenaJerry - Sro 19 Sie, 2015 20:14 Temat postu: Bella z Slowacji Kochani, szukamy odpowiedzialnego wlasciciela dla 4 latnej sunieczky basseta.
Chodzi o bassetku bez rodowodu, nie kastrowanej, zdrowej.
Wlasciciel odda jej za darmo z rodzinnych powodow, bo urodzilo im sie drugie dziecko i nie maja czasu dla psa.
Dla faceta, ktory oddawa suni jest to troche pilna sprawa, bo szykuja sie na urlop i nie wiadomo czy sa chetni szukac naprawdy odpowiedzalnie. Ja bardzo obawialam sie, ze oddaja bassetke w nie dobre rece, po prostu do pseudohodowli, dla tego znalazlam dla suni domek tymczasowi i na pewno obiecalam wlascicielowi, ze pojade i zabiere Belle we wtorek /bo jestem zajata do tej pory/ i on obiecal mnie, ze nie odda jej nikomu innemu. Wiec, mamy wiecej czasu ze by podjac decizje.
Bella jest lagodna, zupelnie nie jest agresiwna do ludzi i dzieci, nie wiadomo jak znoszi sie z innymi psiakmi, bo do tej pory tylko sama zyla na ogrodzie /i mysle ze spacerow i spotkan z innymi psiakmi nie miala wiele/.
Najwiekszy problem jest, ze Belle nie podoba sie jazda w samochodu. Powinno by byly dwie osoby podczas jazdy, jedna do kierowania samochodu i druga do glaskania psa, dla opinie wlasciciela nie chodzi w gre ze by psiak sam siedzal w bagazniku, bo bylo by bardzo trudno sluchac szczekania i placzu. Mysle, ze pomoglo by podac leky dla uspokojenia od weterynarza. Do tej pory Bella nie miala okazje wiele podrozowac w samochodu, jednak kiedy podrozowala, to bez uspokojujacych lekow, nie bylo latwo, ale bylo mozliwe tego wytrzymac..
Jesli gdos zdecyduje sie na Belle, ja jestem gotowa pomoc w tlumaczeniu i moze w transportu do poblizu granic Slowacji i Polsky.
Bedemy szukali domku tez w Slowacji, jednak, kiedy byl by jakys forumowicz zadecydowany...to prosze pisaæ
ElenaJerry - Sro 19 Sie, 2015 21:26
Dzieky Boguniu za temat
Kochani, moze jakys blad wlaczyl sie, ale na pewno nie zabiere Belle na zlot, bo to dla mnie trudna sprawa
Dla nas to bedzie dluga podroz, mysle ze 8-9 godzin i naprawde nie potrafie wyobrazac sobie takiego podrozowania s dwojka bassetow, kiedy oni nie poznaja sie i Bella nie jest jescie przyzwycajona do innych psow, i jescie jest stresowana z jazdy w samochodu.
Na pewno moj maz nie pozwoli mi tego, ale mysle ze dla Belly tez nie byl by to swietny pomysl.
Ja zabralam by jej do mojego domu, ale to niemozliwe, bo tutaj Tara mogla by zrobic wielkego balaganu, wiec, ja naszlam dla Belly domek tymczasowy, kdzie onna bedzie czekala kiedy znajdzie sie gdos, kdo bedzie jej chcial zabrac. Jesli bedzie to gdos z forumowiczow, ja bede pomagala i w transporcie i w tlumaczeniu, jednak sprawa nie jest latwa. Bardzo jestem sczestliwa, ze naslam domku tymczasowego i pani, ktora tez rozumie i pomaga psiakom i wie, ze basseta nie powinno oddawac bez uwazenia, ze bassety, to specialne psy.
Przykro mi ze nie jest mozliwe wykorzystac tej okazji zlotu, jednak, nie chce rizikowac takiej podrozy. Podrozowanie s Bella mysle ze powinno byc specialnie przygotowane z pelna odpowiedzialnosca, wiec-przepraszam-Belle na zlot nie zabierze.
Bedzie ona czekala biezpeczna kiedy znajdzie sie gdos odpowiedzalny, gdo zdecyduje sie.
Wierze ze zrozumie Panstwo mojej opinji, sprawa juz nie jest pilna, mozeme korzystac z czasu ktory mamy kiedy jest dla Belly domek tymczasowy.
jabluszko520 - Sro 19 Sie, 2015 21:32
Elena oczywi¶cie, to jest powa¿na sprawa i ka¿dy rozumie sytuacjê i przyzwyczajenia psa. Mo¿e pomys³em dobrym bêdzie zrobienie og³oszeñ wraz ze zdjêciem- graficznie mogê pomóc, do wydrukowania ju¿ we w³asnym zakresie.
zapytam Eleno czy mamy pomóc w nag³o¶nieniu sprawy w necie tzn.:
czy robiæ og³oszenia w naszych polskich serwisach np. OLX Allegratka itp?
ElenaJerry - Sro 19 Sie, 2015 21:44
Dzieky Jabluszko, oczywyscie, jesli jest mozliwe znajsc prawdziwego basseciarza, mozemy oglaszac Belle tez w Polsce.
A moze Borowskych powinno zapytac bo ona jak siostra blizniaczka Furiatowa wyglada
ElenaJerry - Sro 19 Sie, 2015 22:15
ElenaJerry napisa³/a: | Dzieky Jabluszko, oczywyscie, jesli jest mozliwe znajsc prawdziwego basseciarza, mozemy oglaszac Belle tez w Polsce.
A moze Borowskych powinno zapytac bo ona jak siostra blizniaczka Furiatowa wyglada |
moga jej zabrac kiedy pojda do Polsky z urlopu w Chorwacji, hi hi
RicoSB - Sro 19 Sie, 2015 23:08
Kochani sunia jest cudowna i ju¿ wywo³a³a ma³± k³ótnie w naszej rodzinie. My o ogrodzie niestety mo¿emy pomarzyæ.
Mi³a od Gucia - Czw 20 Sie, 2015 06:37
My¶lê, ¿e o Belli dowiemy siê wiêcej jak bêdzie przebywaæ w domu tymczasowym.
Czy siê zaaklimatyzuje, czy lubi w mieszkaniu przebywaæ
basset to basset z gorszego na lepsze przystosuje siê w mig.
Ale trzeba to sprawdziæ oczywi¶cie.
Moja Majka z komórki i lasu, a proszê od razu wiedzia³a do czego kanapa s³u¿y.
Fakt, ¿e miesi±c nam zajê³o przystosowanie do mieszkania w blokowisku
dzi¶ to anio³ pilnuj±cy domu
Elenko bardzo bardzo dziêkujemy, ¿e sunia jest bezpieczna
i jak to ja zawsze powtarzam,
¿e to pies szuka sobie w³a¶ciciela
to wierzê, ¿e Bella ju¿ kogo¶ sobie wybra³a, teraz to tylko kwestia czasu
Mi³a od Gucia - Czw 20 Sie, 2015 11:38
Jest du¿e zainteresowanie Bell±
¿eby nam nikt nie umkn±³, zapisujê:
1. Jest Pani z Opola, która niedawno straci³a basseta
2. Pani Kasia z Poznania, tak¿e straci³a suniê po sterylizacji i tego zabiegu siê boi
3. Na "Naszych Bassetach" na f-ku rozmowy prowadzi Mycha Nora z Jule Tomsen
`````````````````````````
Jule Tomsen ....can I please have further informations....! Is Bella still in the shelter? thx and greetings from germany!!
Nasze Bassety Bella is save, she is not at animal shelter and she is under the care. Bella is in temporary house.
Ma³gorzata Najda Now we get to know her character, habits and attitudes towards animals and people. The possibility of adoption of Bella asked several people. One of the conditions of adoption Bella is her sterilization.
Obecnie poznajemy jej charakter, nawyki i postawê wobec zwierz±t i ludzi. O mo¿liwo¶æ adopcji Bella zapyta³o kilka osób. Jednym z warunków adopcji Belli jest jej sterylizacjia.
Lubiê to! · Odpowiedz · 7 min · Edytowany
Mi³a Maja Guciu
`````````````````
Jest jeszcze
Hello, good evening!
is Bella Basset hound still in the shelter and is she free for adoption?
How could she come to germany??
thank you so much for further informations and greetings from Hamburg /Germany
Belinda
`````````````````
Mi³a od Gucia - Czw 20 Sie, 2015 21:48
Oprócz wy¿ej wymienionych Rodzin
jest
Rodzina forumowa, nasza, bassecia, maj± ju¿ basseta psa kastrowanego, domek, ogród
trwaj± rozwa¿ania, za i przeciw, i takie podej¶cie mi siê podoba, nie na hura
nie ukrywam, jestem szczera, ¿e to (nie dla mnie) dla psa by³by najbardziej odpowiedni domek
ale powoli czekamy na wie¶ci socjalizacyjne o Belli
Elenko mogê daæ Ci buzi ????
Katarzyna - Czw 20 Sie, 2015 22:15
Witam wszystkich FORUMOWICZÓW, mi³o¶ników BASSETÓW Jestem nowa na forum, mam na imiê Katarzyna, jestem z Poznania. W maju straci³am swoj± ukochan± suniê LEIÊ
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
P.S. Jeszcze wszystkiego nie ogarniam, wiêc przepraszam za kuchy.
Mi³a od Gucia - Pi± 21 Sie, 2015 07:52
witaj Kasiu
zapraszamy, witaj w naszym gronie
Katarzyna - Pi± 21 Sie, 2015 15:45
Mi³a od Gucia napisa³/a: | witaj Kasiu
zapraszamy, witaj w naszym gronie |
Witam i bardzo dziêkujê za dopuszczenie mnie do Waszego, zacnego grona! Forum bassetów by³o zawsze moj± wskazówk± i wsparciem w "obchodzeniu" siê z moj± psin±
Pomimo straty, bardzo chêtnie ogl±dam zdjêcia i czytam o poczynaniach Waszych psów - tak, pomaga mi to w uporaniu siê z têsknot± za Lei±... Wspominam j± ka¿dego dnia...
jabluszko520 - Pi± 21 Sie, 2015 20:10
Katarzyno zapraszam do tego dzia³u http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=8 tam mo¿emy sobie swobodnie porozmawiaæ i siê poznaæ, tutaj proszê o wpisy dotycz±ce Belli, to jej temat
je¶li jeste¶ chêtna aby zaadoptowaæ basseta w potrzebie zapraszam do wpisu w tym temacie: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2892
gdyby¶ potrzebowa³a pomocy to zapraszam na PW, czyli do pisania wiadomo¶ci prywatnej - pod moim postem odno¶nik szary/niebieski o nazwie PW - wystarczy w niego klikn±æ
gkoti - Pi± 21 Sie, 2015 22:54
Bella jest ¶liczna Elenko, bêdzie mia³a kochany domek, zobaczysz, jeste¶ Cudowna
Katarzyna - Nie 23 Sie, 2015 21:01
jabluszko520 napisa³/a: | Katarzyno zapraszam do tego dzia³u http://forum.bassety.net/viewforum.php?f=8 tam mo¿emy sobie swobodnie porozmawiaæ i siê poznaæ, tutaj proszê o wpisy dotycz±ce Belli, to jej temat
je¶li jeste¶ chêtna aby zaadoptowaæ basseta w potrzebie zapraszam do wpisu w tym temacie: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2892
gdyby¶ potrzebowa³a pomocy to zapraszam na PW, czyli do pisania wiadomo¶ci prywatnej - pod moim postem odno¶nik szary/niebieski o nazwie PW - wystarczy w niego klikn±æ |
Ok, zapisa³am siê
Lacota - Pon 24 Sie, 2015 06:30
Elena co u Beli s³ychaæ?
ElenaJerry - Pon 24 Sie, 2015 10:51
Do tej pory nie mamy nowych informacji, ja tylko jutro pojdzie Belle odebrac,jestem na pewno zamowena, bo do tej pory niestety bylam bardzo zajeta. wiec, jutro napisze co i jak, jakie jej zachowywanie. Bella bedzie w domku tymczasowym, musime zrobic jej sczepienia, dac czipa i bedziemy widzieli jaky u niej charakter. No i bedziemy szukali domku stalego, basseciego-tutaj w Slowacji i rowniez w Polsce.
Lacota - Wto 25 Sie, 2015 08:59
Dziêki za info Elena.
No i czekamy na wiêcej po dzisiejszym spotkaniu.
ElenaJerry - Wto 25 Sie, 2015 12:39
Kochani, dzis zabieralam Belly do domku tymczasowego.
Powie, sunia jest bardzo prziaczolska do ludzi, jak przyszedlam do niej, to oczywiszcze na glaskanie i mowienie ona bardzo sie czeszyla i toczyla sie przy mnie jak gdyby byla oddawna moja.
Mysle, ze naprawde ten chlopak nie ofierowal jej duzo czasu a interesu. Kiedy jej zabieralam z domku, to dla niej nic dziwnego-do samochodu weszla troszke z pomoca, no w samochodu masakra. szczekanie, bieganie, musialam jej bardzo trzymac i w koncu dalam jej leky uspokojujace, bo byla naprawdy bardzo stresowana. Te leky /sedalin 1ml /bardzo dobrze zadzialali i od tej pory juz bylo lepiej, Bella troszke spala i trosze taka jak po alkoholu byla. Podroz byla dosc dluga, 200km, ale juz po tych lekoch bylo mozliwe wytrzymac i kiedy przyszlismy do domku tymczasowego-nie chciala wysadacz z samochodu, mysle ze to jescie te leky powodowali, ale nie bylo problemu z wyczagneciem. Po caly czas ani troszke agresii nepojawilo sie. No w DT kiedy zobaczyla sebie w lusterku-to na siebie warkla. Do tej pory nie wiem jescie, jak ona bedzie z innymi psiakmi-tam jest druga sunia-staruszka beagle-bardzo lagodna i jeden tez staruszek-taky mix.zobaczyme.
Bella jest tak pol mojego Jerrego-nie jest dluga, jest to taky mienszy basset, ale troche za gruba moze byc, brakowalo jej spacerow i ruchu, ale /mam nadzieje ze nie/ -no-wiece jaki ludze sa -moze jej szybko chcial facet dac bo....szceniaczky ona bedzie miala Nie wiem-moze nie, bo naprawdy nie wiem ale jak znam ludzi-to taci glupi ktori nie daja zadnego szczepenia psu potrafia wszystko zrobic. No, sprawdzimy, czeka Bellu wizita u weta i bedziemy jakos tej situacii rozwiazac. Wazne, ze Bella jest bezpieczna i nikt jej juz nie skrywdzi.
jabluszko520 - Wto 25 Sie, 2015 12:42
Dziêkujemy za wiadomo¶ci. Bella ma stresuj±cy okres, tyle siê dzieje dziwnych i nowych rzeczy, dajmy jej troszkê czasu na przystosowanie siê do domku tymczasowego. pozdrawiamy
Katarzyna - Wto 25 Sie, 2015 17:42
Wiadomo¶ci dobre, wa¿ne ¿e Bella jest ju¿ bezpieczna i jak ju¿ kto¶ powiedzia³, basset do wygody przystosuje siê w mig Rzeczywi¶cie dzieje siê wokó³ niej du¿o, ale wnet zapomni o ¿yciu w budzie, a i jazdê samochodem polubi - to¿ basset ciekawski strasznie jest
Kawa³ dobrej roboty "odwali³a" Elena
ElenaJerry - Wto 25 Sie, 2015 18:26
Jestem pewna, ze Bella nad zycie pokocha swojego czlowieka, jest ona przytulaskiem i napewno jak Bogunia powiedziala-szybko porozumie do czego kanapa sluzy
Mi³a od Gucia - Wto 25 Sie, 2015 20:59
Elenko jeste¶ Kochana
Bella bezpieczna, czas jest.
Wiem ile serca dajesz, aby Bella by³a szczê¶liwa.
Szczepienia i wszystkie zabiegi przed Bell±.
Elenko jeszcze raz proszê i nalegam, chcemy Ciê wesprzeæ w tych dzia³aniach. Nasze wsparcie finansowe jest dla takich w³a¶nie bassetów i proszê przyjmij, nie upieraj siê.
Wiem ile ponosisz kosztów, podró¿, pewnie za budê zap³aci³a¶, szczepienia, dom tymczasowy, karma, to wszystko kosztuje, a my, jak wszyscy tu na forum, chcemy w tym uczestniczyæ.
Na Zlocie po licytacji chcemy Ci przekazaæ okre¶lon± kwotê pieni±¿ków dla Belli
¦ciskam Ciê i do zobaczenia
Lacota - Sro 26 Sie, 2015 07:06
Elena jeste¶ niesamowita.
Dziêkujê
ElenaJerry - Sro 26 Sie, 2015 08:08
Boguniu kochana, to nie chodzi w gre, ja koszty pomocy dlanBelly chetnie zaplace. dawno ju nie wyslalam dla bassetow w potrzebie, wiec, niech jest teraz dla Belly. No i budy nezakupilam, nie bylo mozliwe transportowac, i nie bede dla Belly ona nadal potrzebna. Bella dzis ma swoj kocyk w korytarzu i tam spi i leniuchuje i ma dostepu do ogrodku i jest w kontakcie z ludzmi i dziecmi, mysle ze bardzo poprawione warunky zycia jak do tej pory.
ElenaJerry - Sro 26 Sie, 2015 08:15
Szukamy dobrego domku, jest wiecej chetnych, niestety pojawuje sie ze problemom jest, ze dla wszystkych troche za daleko. jesli gdos zdecyduje sie, to musi wiedzec i byc chetny ofierowac moze caly dzien na podruz, jeslingdos zakocha sie w Belle, to ja mysle ze warto dla sunii. ja jestem przygotowana pomoc i dac te srodky uspokojujace, podrozowanie w tym przypadku jest o wiele latwie. jednakmjescie wiele przed nami, wizita u weta, sprawdzenie zdrowka, szczepenie, czipowanie a moze w koncu i sterylka tutaj i Bella bedzie prygotowana do przeprowadzki. ja powtarzam tylko, Bella jest przytulanka, ktora nad zycie zakocha sie w swojim panciorstwie, tego jestem pewna.
ElenaJerry - Sro 26 Sie, 2015 09:58
Kochani, dobre wieszci, juz dla Belly jakys dobry domek sie pojawia, pani, ktora naszla domku tymczasowego radzi takym osrodkem dla zwierzakow w potrzebie i ja juz jakys czas s nia wspolpracuje i wspieram .ona najwiecej roboty zawsze odwali i tu w tym przypadku Belli tez tak jest. No i do niej gdos o Belle pytal, zobaczymy. wiem juz ze ona nie da psiaka do domku niesprawdzonego, tylko jesli beda odpowiedne warunky i odpowiedni ludzie, znam juz za dlugi czas jak ona postepuje, wiec, ja ufam jej bezgranicznie, ze nie odda zadnego psa w nieodpowiedzialne rece. jednak postanowilismy zrobic tutaj nie tykko sczepenia i czipowania, ale tez sterylky. pokazalo sie, ze nie jest Bella w ciazy tylko troche za gruba, brakowalo jej chyba ruchu.wiec, sterylka moze byc w krotkim czase i kiedy bedzie wszystko gotowe, juz bedzie dla Belly domek sprawdzony. Mam nadzieje ze wsyzstko sie uda, bo Belle nalezy sie
Jak bym wiedzala cos wiecej, moze jakies foty, to podaje informacje.
Asia i Basia - Sro 26 Sie, 2015 15:42
Jesli trzeba bedzie dom u Hamburgerow sprawdzic dajcie znac.
jabluszko520 - Sro 26 Sie, 2015 17:55
cudownie! bardzo kibicujê suni, buziaki
Eleno bardzo dziêkujê za tak troskliw± opiekê i ogromne zaanga¿owanie,
gkoti - Sro 26 Sie, 2015 22:56
Cudne wie¶ci Elenko, jestes the best i Kochana
klusia - Sro 26 Sie, 2015 23:10
ELENA THE BEST
Mi³a od Gucia - Sro 09 Wrz, 2015 20:04
Bardzo siê cieszê, ¿e Bella ma domek,
¿yczê jej wielu szczê¶liwych lat w mi³o¶ci
Joasika - Pi± 11 Wrz, 2015 18:52
|