|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Ambulatorium - Profesjonalna Pierwsza Pomoc Przedweterynaryjna Miła i Flipa
Miła od Gucia - Czw 28 Kwi, 2016 21:11 Temat postu: Profesjonalna Pierwsza Pomoc Przedweterynaryjna Miła i Flipa Wraz z Flipką zapisałyśmy się na KURS Profesjonalnej Pierwszej Pomocy Przedweterynaryjnej zorganizowany przez LARW. I tak dnia 24 kwietnia 2016 roku całą niedzielę spędziłyśmy na szkoleniu. Bardzo dziękuję Szkoleniowcom prowadzącym zajęcia za wiedzę, którą nabyłam, choć zdaję sobie sprawę, że jeszcze wiele przede mną. Bardzo się cieszę, że mogłam uczestniczyć w tym kursie, wiele, wiele się nauczyłam. Atmosfera na kursie wspaniała, choć zajęcia odbywały się przez cały dzień łaknęłam wiedzę przekazywaną w bardzo wyczerpujący jakże fachowy sposób. Dziękujemy. Flipa spisała się na medal, pozwalała nam ćwiczyć na sobie. Mam nadzieję, że i ona otrzyma zaświadczenie.
Wszystkie zdjęcia są podczas szkolenia.
LARW : Lubuski Ambulans Ratownictwa Weterynaryjnego
oddychaj, oddychaj
Flipa, ćwiczymy bandażowanie
tamujemy ranę
już na noszach, czekamy na Ambulans
czy oddycha ?
egzamin, ratujemy psa powieszonego na drzewie
Flipa zmęczona, odpoczywa, obok Mejdej
Lacota - Pią 29 Kwi, 2016 21:59
Gratulujemy Miła, gratulujemy.
A dla Flipy pełna podziwu jestem.
Ma więcej cierpliwości niż ja.
gkoti - Sob 30 Kwi, 2016 17:26
Bo Flipeczka wie, o co chodzi
Aśka - Nie 01 Maj, 2016 10:15
Super!!!
Ja po ostatnich przejściach z moimi psami (tak, Bobber dalej jest moim psem, pomimo że go już nie ma), też zaczęłam o tym coraz bardziej myśleć... Miła, nie wiesz czy coś takiego na Lubelszczyźnie jest organizowane?
Miła od Gucia - Nie 01 Maj, 2016 19:41
trudno mi powiedzieć, teraz coraz więcej organizacji organizuje takie kursy
trzeba by poszperać po necie
RicoSB - Nie 01 Maj, 2016 21:31
Na zlocie ktoś może podzieli się swoją wiedzą
Miła od Gucia - Nie 01 Maj, 2016 21:37
oczywiście ale oby tylko teoretycznie
RicoSB - Nie 01 Maj, 2016 21:38
no przecież nie inaczej. Kilkadziesiąt bassetów w jednym miejscu - co może pójść nie tak?
|
|