Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Zakończone adopcje - DISEL Przepiękny basset do adopcji, 8 lat/ ma dom

marzanna67999 - Sob 23 Lip, 2016 08:57
Temat postu: DISEL Przepiękny basset do adopcji, 8 lat/ ma dom
Zapraszam wszystkich chętnych do adopcji przepięknego basseta o imieniu Disel. Disel wchodzi w ósmy rok swojego życia. Został kupiony jako szczeniak od osoby prywatnej i przez całe swoje życie przebywał w domku, z którego teraz ze względu na trudną sytuację życiową właścicieli musi odejść. Disel jest zdrowy, nie chorował. Nie było z nim problemów. Nie jest kastrowany. Właścicielka pisze o nim tak: Disel jest bardzo przyjazny do ludzi, uwielbia głaski, układa się na stopy i łapką prosi aby nie przestawać. Uwielbia zabawy zwłaszcza piłką. Nie ma dla niego znaczenia czy bawią się z nim dzieci czy dorośli. Dzieci bardzo lubi, lubi też inne zwierzęta w tym koty, których nawet się trochę boi. Ważne jest aby go ciągle głaskać, wtedy będzie najszczęśliwszym, psem na świecie. Disel w swoim domu spędził dobre życie, jest związany z córeczką właścicielki. To był pies kochany i rozstanie z rodziną będzie dla niego trudnym przeżyciem. Dlatego będzie wymagał na początku bardzo dużo uwagi, zainteresowania i miłości aby zminimalizować stratę jaką poniesie po latach dobrego życia ze swoimi właścicielami. Potrzebujemy mądrych i odpowiedzialnych ludzi, którzy przygarną tego cudownego basseta, pięknego i jak na basseta praktycznie bez wad. Bogusia wstawi zdjęcia i sami zobaczycie jakie to cudo. Disel znajduje się w Bolesławcu, powiat bolesławiecki , woj. Dolnośląskie. Jest 18 km ode mnie także jestem z nim na bieżąco.
Kontakt w sprawie adopcji - Marzanna 609 44 33 65
Bogusia 694 409 059

Miła od Gucia - Sob 23 Lip, 2016 10:02

Oto i sam DISEL

Miła od Gucia - Sob 23 Lip, 2016 10:06

w umowie będzie warunek o poddaniu Disela kastracji.
Wszelkie procedury adopcyjne jak wizyta przedadopcyjna bez zmian

e_kelma - Sob 23 Lip, 2016 12:21

Cudny piesek szkoda że u mnie tak mało miejsca <3
Miła od Gucia - Sob 23 Lip, 2016 12:24

hi hi
Kochana z Ciebie osoba

gkoti - Sob 23 Lip, 2016 12:26

Cudny <3
RicoSB - Sob 23 Lip, 2016 14:38

Jest pięknym psiakiem. Jajecznym psiakiem :)
marzanna67999 - Sob 23 Lip, 2016 19:44

W czwartek muszę zabrać Disla i nie mam gdzie go dać........... :(
Lacota - Sob 23 Lip, 2016 21:50

Piękny jest <3
I kolejne super imie Disel.

Mało czasu macie dziewczyny, bardzo mało.
Dla mnie za daleko.
No, ale jeśli będzie potrzeba piląca to dt mu damy.

marzanna67999 - Nie 24 Lip, 2016 10:26

Monia ech ty jak zwykle niezawodna, brak słów <3
Miła od Gucia - Nie 24 Lip, 2016 10:38

Uwaga
okolice BOLESŁAWCA
czy mógłby ktoś Disla wziąć na tymczas

monika22 - Nie 24 Lip, 2016 14:11

Jeśli będzie taka potrzeba, to możesz na nas liczyć.
Kłopot tylko z transportem, ale i to się ogarnie.
Baks jest super psem, Figa, jak to Figa, myślę,
że tymczas nikomu nie zaszkodzi

Miła od Gucia - Nie 24 Lip, 2016 15:18

Monika dziękuję z całego serca, już nie miałam śmiałości Cię obarczać
marzanna67999 - Nie 24 Lip, 2016 19:20

Monika nawet nie wiem jak ci dziękować, dziękuję narpawdę <3 Rozmawiałam z babcią, która opiekuje się Dislem. Poprosiłam aby przygotowała jego rzeczy na środę. Powiedziała mi, że Disel sie szybko aklimatyzuje. Kiedyś pojechał i został oddany pod opiekę wujostwa to nawet nie zauważył, że nie ma jego opiekunów. Liczę na to, że chłopak szybko odnajdzie się w nowych warunkach.
Molly i Gosia - Nie 24 Lip, 2016 20:24

biedny psiaczek :( taki piekny :cmok: trzymamy kciuki
gkoti - Nie 24 Lip, 2016 21:51

Kochane dziewczyny wszystkie <3 <3 <3
RicoSB - Nie 24 Lip, 2016 22:09

to gdzie chłopak jedzie?
marzanna67999 - Pon 25 Lip, 2016 17:05

szukam na cito osoby do wizyty przedadopcyjnej w potencjalnym domku dla Disla w Grodzisku Mazowieckim. Po wstępnych rozmowach zakładając, że domek spełnia warunki szukam również transportu z Bolesławca do Grodziska Mazowieckiego. Sprawa bardzo pilna.Disel musi być zabrany w środę.
609 44 33 65

Lacota - Pon 25 Lip, 2016 17:24

marzanna67999 napisał/a:
szukam na cito osoby do wizyty przedadopcyjnej w potencjalnym domku dla Disla w Grodzisku Mazowieckim. Po wstępnych rozmowach zakładając, że domek spełnia warunki szukam również transportu z Bolesławca do Grodziska Mazowieckiego. Sprawa bardzo pilna.Disel musi być zabrany w środę.
609 44 33 65

Pewnie Miła coś załatwi.
Nie stresuj się Marzanna :cmok:
No chyba, że prowadzisz tą adopcję już sama.
Piszesz, że TY szukasz, a ja już baranieje do końca.
Chyba atakuje mnie kaszel kenelowy :roll: :P

Miła od Gucia - Pon 25 Lip, 2016 19:22

czy jest ktoś na forum z okolic Grodziska Mazowieckiego - prosimy odezwijcie się

NIEAKTUALNE

Marzanna już znalazła osobę do przeprowadzenia wizyty

marzanna67999 - Pon 25 Lip, 2016 20:38

jeśli wizyta pa wyjdzie pozytywnie to potrzebny transport Disla. Ja do Wrocławia postaram się go dostarczyć a potem z Wrocławia do Łodzi. Z łodzi zostałby odebrany przez nowego właściciela. Może jakieś krótsze trasy dojazdu do Łodzi tak wahadłowo???? Pomoże ktoś????
e_kelma - Pon 25 Lip, 2016 21:29

A jak miałaby wyglądać ta trasa
marzanna67999 - Wto 26 Lip, 2016 07:52

W środę zabieram Disla do siebie licząc na to, że wizyta pa wypadnie pozytywnie. Nie wiem jak dogada się z moimi bassetami. Mieszkam w bloku i jestem po dwóch ciężkich operacjach. Ostatnia była 3 tygodnie temu. Samo wyjście z trzema bassetami na spacer będzie ciekawym doświadczeniem. Jednakże uznałam, że to będzie najlepsza opcja na tą chwilę. W czwartek odbędzie się wizyta pa a w piątek Disel mógłby jechać do nowego domku. Niestety nikt nie odezwał się z możliwością przewiezienia pieska dlatego na stronie " transport zwierząt" pojawił się chłopak, który za kwotę 410 zł przewiezie Disla do nowego domku. Policzył 750 km z Bolesławca do Łodzi.
I tutaj moja ogromna prośba. Jeśli ktoś mógłby wesprzeć mnie finansowo w jakiejkolwiek kwocie byłabym bardzo wdzięczna.
Elana - dziękuję <3

marzanna67999 - Wto 26 Lip, 2016 09:41

Z radością pragnę poinformować, że Pan Leszek przyszły właściciel Disla aby zaoszczędzić mu dodatkowej traumy podjął decyzję, że przyjedzie po niego osobiście do Bolesławca aby psiak nie musiał przechodzić z rąk do rąk. Zobowiązał się również, że osobiście poniesie koszty przejazdu za co jestem mu ogromnie wdzięczna. Dzięki takiej decyzji nie muszę już szukać transportu i środków na pokrycie kosztów przejazdu Disla do nowego domku.
Panie Leszku podziękowania składam dla Pana i Pańskiej żony.

RicoSB - Wto 26 Lip, 2016 09:50

świetnie. To się nazywa oddanie sprawie. Mam nadzieję, że piesio i właściciel zagoszczą na forum i będziemy mogli się cieszyć wspaniałymi zdjęciami
ŁucjaLuna - Wto 26 Lip, 2016 09:55

Wspaniale, że właściciel będzie mógł go od razu odebrać oszczędzając mu dodatkowych stresów. Oby wszystkie adopcje tak się kończyły. Zapraszamy nowych właścicieli na nasze forum zakręconych pozytywnie na punkcie bassetów.
zojka - Wto 26 Lip, 2016 09:58

Panie Leszku, to najlepsza decyzja pod słońcem!
Zaoszczędził pan Dislowi niepotrzebnego stresu.
I już w czasie drogi będziecie mogli się poznawać :D

Molly i Gosia - Wto 26 Lip, 2016 10:19

super wiesci od rana . my tez mamy nadzieje ze Disel zagosci na forum ze swoja nowa rodzina :yahoo <3
Miła od Gucia - Wto 26 Lip, 2016 21:59

cudowne wieści
powodzenia Disiel

klusia - Wto 26 Lip, 2016 23:32

Powodzenia kochany !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :yahoo :cmok:
marzanna67999 - Czw 28 Lip, 2016 13:06

I tak to Disel pojechał wczoraj do nowego domku do Pana Leszka i jego przeuroczej żony. Nowi właściciele chłopaka okazali się bardzo sympatycznymi i empatycznymi ludźmi, bije od nich ciepło a wrażliwość jest aż namacalna. Cieszę się, że Disel właśnie do nich trafił, jestem przekonana, że w nowym domku będzie bardzo szczęśliwy. Nowi Państwo mają działkę w Borach Sucholskich więc Disel będzie wyjeżdżał na urlop i chodził na długie spacery.
W rzeczywistości Disel okazał się psem jeszcze piękniejszym niż na zdjęciach. Jest wyjątkowej urody i charakteru. Ja również zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia. Powodzenia piesku na nowej drodze życia..

a oto co Pan Leszek pisze dzisiaj :
"Serdecznie witam.
Disel szybko się adaptuje. nie ma problemów z resztą psów. Próbuje
zachęcić je do zabawy, ale one są jeszcze niepewne. To niedługo minie,
jak go dobrze poznają. Lubi spacerować i węszyć w ogrodzie. W
przeciwieństwie do reszty psów nie jest zainteresowany stróżowaniem,
więc nie pędzi do bramy na każdy sygnał. Psy spały razem. na zdjęciu
widać miejsce za kominem gdzie śpią - udało mi się zrobić na nim na
nim tylko zdjęcie Disla. Kanapę i fotele musiałem zastawić, więc nie
miał wyboru.Tak jak mówiłem mam remoncik - stąd bałagan i pełno pyłu
gipsowego. Z jedzeniem nie było problemów - na filmikach widać, ze
zgodnie jedzą i nie wyżerają sobie z misek. Widać też, że Disel żył
sam bo powoli je. "

Pan Leszek razem z Dislem odwiedzili już weterynarza, chłopak został odkleszczony, za kilka dni zostanie odrobaczony a po 15 sierpnia będzie kastrowany.
Ja ze swojej strony chciałabym bardzo, bardzo podziękować Panu Leszkowi i jego małżonce za wszystko a przede wszystkim za serce okazane Dislowi. Dziękuję.

Zdjęcia i filmy z wczoraj i dzisiaj wstawi Bogusia

Miła od Gucia - Czw 28 Lip, 2016 16:42

wstawiam fotki i filmy od Marzanny

seria pierwsza z samej adopcji

nowi Opiekunowie Disla

Miła od Gucia - Czw 28 Lip, 2016 16:45

i filmy z adopcji

Rico Artur, dziękuję za pomoc przy transformacji filmów

https://youtu.be/XTOCH1twAK0

https://youtu.be/kdwnA8XfUno

https://youtu.be/aq6Qza91ySI

https://youtu.be/_Jo1U467MJE