Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Tęczowy Most - BAKS TM i FIGA TM u Ilony i Edzio

Miła od Gucia - Wto 27 Lut, 2018 22:30
Temat postu: BAKS TM i FIGA TM u Ilony i Edzio
Baks i Figa
bassety forumowe do adopcji
Szukamy im domku, chętnie z ogrodem, ze względu na stan zdrowia Baksa.

Bassety obecnie przebywają w domu tymczasowym u Izy od Fisiaczka i Mobilka.

Na dniach będą wykonane badania weterynaryjne. Iza pojedzie z nimi do weta.

Baks i Figa u Izy

Baksio

Baks z lewej

Baks

Kochana parka

https://www.facebook.com/...e=3&pnref=story

Miła od Gucia - Czw 01 Mar, 2018 09:47

wczoraj to znaczy 28 lutego w środę Iza była z Baksem u weterynarza na ogólnym badaniu psiaka.
Baks jak wiadomo przyjechał z Ukrainy w tragicznym stanie
Monika wyprowadziła go, wykastrowała, bo miał problemy z prostatą.
Także i sprawy zwyrodnieniowe stawowe u Baksa się odzywają

Czekamy na wyniki
i prawdopodobnie jak zdecyduje wet (serce) będzie miał robiony porządek z zębami bo są ropienie.
Będziemy Was informować na bieżąo

I SZUKAMY DOMU, DOMU Z OGRODEM

Miła od Gucia - Czw 01 Mar, 2018 21:36

280,00 BAKS i FIGA Specjalistyczna karma. Przelew Netfutter. Wysyłka na dom tymczasowy do Izy.
Miła od Gucia - Nie 04 Mar, 2018 21:49

BAKS i FIGA do adopcji

bassety obecnie na tymczasie u naszej Kochanej Izy, która ma Mobilka (też z adopcji i Melę ze schroniska.
Iza bardzo dziękujemy
od lewej FIGA, BAKS, Mela i Mobil

SZUKAMY DOMU STAŁEGO DLA BAKSA I FIGI

Kochani, pytajcie, szukajcie domku, domku z ogrodem

Baks we wtorek będzie miał usuwane zęby, są niestety ropienie i trzeba z tym zrobić porządek, że chłopak nie cierpiał

Miła od Gucia - Pon 05 Mar, 2018 23:22

Są zapytania o adopcje, najwięcej zainteresowania ma Frodo, Paris a niestety na końcu Baks i Figa, tylko jedna Rodzina zapytała o tę parkę. Ale nic na siłę, ja powtarzam, że to pies wybiera Człowieka. Proszę Państwa, w związku z tym, że z wieloma z Państwa rozmawiałam, mimo to wysyłam Wam ankiety, jeśli komuś nie wysłałam, proszę się przypomnieć.
Prowadzenie rozmów z wieloma osobami w sprawie rożnych bassetów - nie chciałabym ominąć żadnego domku. Ankiety pozwolą nam lepiej się poznać.
Pamiętajcie o jednym, że kierujemy się dobrem psa, wybieramy domki pod danego basseta.
Ankiety zostaną, i oczywiście przy kolejnych bassetach do adopcji będzie Państwo w pierwszej kolejności informowani.
Stan na dziś jest taki, że analizujemy, rozmawiamy
Jesteśmy do Waszej dyspozycji

tele. 694 409 059

Miła od Gucia - Wto 06 Mar, 2018 10:47

BAKS w tej chwili jest na zabiegu usuwania zębów i będzie miał przy okazji prześwietlone biodro.

OPIS BAKS i FIGA

Ze względu na zażyłość, psy do adopcji tylko razem. Ze względu na zdrowie, jak niżej, szukamy domu z ogrodem, i ewentualnie jeśli chodzi o zwierzęta to samce.

BAKSA sprowadziliśmy w maju 2016 roku z Ukrainy. Co to była za bida.
Baks ma około 8 lat, tak orientacyjnie weterynarz ocnia wiek.
To basset bardzo łagodny, spokojny, lubi spacery krótkie i większość czasu poświęca na sen.
U Baksa stwierdzono spondylozę odcinka piersiowo-lędźwiowego.
Kręgosłup siada i ma problemy z prawą tylną łapką.
Baks jest łasuchem i uwielbia głaski człowieka, jest bardzo wdzięczny za to, że dostał nowe życie.
Nic tylko go pokochać.

FIGA jest z sierpnia 2012 roku, a więc ma 6 lat. Była leczona w kierunku kulawizny. Gdy ją Monika adoptowała w 2013 r. Figa była w bardzo złym stanie. Monika doprowadziła do porządku i choroby skórne i inne.
Figa to czort, dlatego lepiej żeby w nowym domu nie było suczek. Psy tak, w domu w którym jest teraz na tymczasie jest basset Mobil, i stworzyli parę do zabaw.
Figa jest babą z charakterem.

Wraz z Izą, u której są teraz bassety Baks i Figa na tymczasie służymy dalszymi informacjami.

Psy do dalszej adopcji pójdą zaszczepione, zaleczone. Dostaną Państwo książeczki zdrowia i dokumenty.

Baks jest kastrowany, a Figa sterylizowana.

Zapraszam chętnych na adopcję. Bassety w tej chwili przebywają w okolicach Katowic.

Lacota - Wto 06 Mar, 2018 10:48

One w niczym gorsze niż Paris czy Frodo nie są przecież. Dwa piękne, wypieszczone bassety. Nic więcej tylko brać. Mówią, że nieszczęścia chodzą parami, a ja mówię, że to szczęście chodzi parami, bo dwa bassety to już mega szczęście. Ja odkąd jednocześnie trafiła do mnie moja Mania i Lilutek mogę śmiało powiedzieć, że nie ma się czego bać. I zachęcam do takich adopcji. Warto. I dla bassetów i dla nas samych.
Miła od Gucia - Wto 06 Mar, 2018 21:01

Baks jest po operacji, śpi, odpoczywa
Ma usunięte zęby, te które były zepsute.
Jeśli chodzi o staw kolanowy, to jest w bardzo złym stanie, chodzi o prawą tylną łapę.
Przy okazji narkozy, zastosowano kwas hialuronowy.
Teraz przez cztery dni będzie dostawał antybiotyk i leki przeciwbólowe.

Lacota - Sro 07 Mar, 2018 07:03

Wracaj szybciutko do zdrowia basseciku cudny :cmok:
Miła od Gucia - Sob 10 Mar, 2018 22:50

Niesamowite
rozmawiałam z Izą

Baks, nie ten sam po zabiegu, widać wyraźnie, że mu ulżyło, wstaje bez problemu, nie oszczędza łapy.

A więc kwas hialuronowy i arthro flex swoje zrobiły

i usunięte ropnie, które pewnie bolały

teraz się uśmiecha, biega i pokonuje dłuższe trasy - bez zmuszania oczywiście

super, bardzo się cieszę

Miła od Gucia - Wto 20 Mar, 2018 09:58

Jak już dziś przy finansach jestem to dodam,
że tu też są wydatki

czekamy na fakturę za leczenie i szczepienie Baksa i Figi

a główna kwota do zapłacenia to będzie koszt operacji BAKSA, ponad 1000 zł.

Bassety przebywają w domu tymczasowym Izy od Mobilka.
Izy wkład jest bardzo duży, jest skromna, ale ja i tak wyciągnę co nie co <3

Miła od Gucia - Wto 10 Kwi, 2018 23:16
Temat postu: BAKS i FIGA w nowym domu Pani Ilony
BAKS i Figa zamieszkali w Nowej licznej Rodzinie Ilony i Tomasza i ich trójką dzieci.
Jest kot, żółw i rybki.
Zapoznanie z kotem trwa. Kot się ukrył na piętrze i ma focha. Ale Państwo się nie poddają, radzą sobie jak mogą. I jest coraz lepiej.
Baks i Figa zamieszkali w domku z ogrodem, a więc będę się wygrzewać na słoneczku. Nowych Opiekunów zaakceptowały od razu, i w nowym domu czują się dobrze.
Baks po operacji czuje się dużo lepiej, także teraz długie spacery bardzo polubił.

1.058,00 BAKS Operacja Baksa zabieg sanacji jamy ustnej, zabieg podania do stawu kolanowego prawego depomedrol i kwas hialuronowy. Faktura Nr 31/01/2018 u mnie do wglądu.
Iza od Mobilka, u której były Baks i Figa darowała jako swoją darowiznę 300 zł do rachunku - dziękujemy.

HEKSA - Sro 11 Kwi, 2018 12:05

Baaaardzo nas uradowała ta wiadomość :tanczy: :tanczy: :tanczy:
A Biba sama może opowiedzieć jak wygląda stopniowe zaprzyjaźnianie się z kotem :buha: Ona miała ich cztery :oo: I dała radę. Koty też dały radę. I teraz się bardzo lubią i często :cmok:
Życzymy wszystkiego co najlepsze na "nowej drodze życia"

Lacota - Czw 12 Kwi, 2018 06:18

Bardzo dobra wiadomość. Teraz trzeba tylko trzymać kciuki, żeby kot zaakceptował nowych domowników. Żeby dał bassetom szanse. A z kotami to różnie bywa. Pomimo powszechnej opinii to bardzo kruche i delikatne psychicznie osobniki. Nie lubią zmian, oj bardzo nie lubią. Jednak ufam że w tym przypadku wszystko skończy się dobrze. Szczęścia w nowym domku życzymy bassecikom, dużo szczęścia.
Miła od Gucia - Sob 14 Kwi, 2018 20:52

Dziś Baks i Figa odwiedziły Salon Psiej Urody

Bardzo się cieszę, że te psiaki znalazły tak Cudowną Rodzinę, to wyjątkowa nasza para forumowa.
Zrobiło się ciepło i psiaki już buszują na dworze, mają do dyspozycji ogród.
Figa oczywiście kradnie co może, choć smaczków specjalnych bezglutenowych im nie brakuje.

Dziękujemy Pani Ilono, Pani i Pani Rodzinie
i proszę wygłaskać Baksa i Figę od nas i kota pozdrowić :D

Baksio w salonie jaki grzeczny

Figa też, choć woli siedzieć

Z Panią z Salonu, oj spodobały się psiaki Pani

leniuchowanie w ogrodzie

Miła od Gucia - Nie 13 Maj, 2018 21:28

Wiadomości od Ilony z nowego domku Baksa i Figi. Kąpiel była, choć bassety nie były zadowolone :) Jak pamiętacie wcześniej pisałam, że kot z zasiedzenia nie był zadowolony, teraz zamieniają się miejscami, jak bassety na dworze, kot w domu i odwrotnie.
Baks i Figa mają się dobrze. Rodzina pokochała je od razu, a Figa i Baks odwzajemniają tę miłość. Mają do dyspozycji duży ogród więc teraz na dworze się wylegują.
Jestem taka szczęśliwa, że udało im się tak cudowny domek znaleźć. Dzięki Izunia "fisiaczek"
Rodzinie Ilony jeszcze raz powtórzę wielkie dziękuję

Miła od Gucia - Sob 21 Lip, 2018 13:20

Najnowsza porcja wieści od Ilony i Jej Rodziny
Postępy niesamowite.
Baks i Figa i koty w prawie pełnej symbiozie.
Czasami Baks pogoni jeszcze kota, ale to nie to co było na początku.
Ilona się śmieje i mówi, że rozumieją wszystko, ale reagują na to co chcą, to co dla nich wygodne - ot cały basset. I z siusianiem już też jest coraz lepiej.

Baksio się modli nad miską

Hipnotyzuje Pańcie

Kot całkiem swobodnie zaczyna się czuć

Baks do kota, bądź kumpel daj trochę

Dziękujemy Kochani, dziękujemy za opiekę, za tak cudowny domek

Miła od Gucia - Sob 18 Sie, 2018 08:20

FIGA..............18.08.2012 r. ..monika22 / Aneta

Dziś 6 urodziny FIGULCA
najlepszego Figuś Kochana

ŁucjaLuna - Sob 18 Sie, 2018 15:35

Wszystkiego najlepszego :cmok:
Miła od Gucia - Sob 15 Wrz, 2018 15:17

nowe wieści z domku Baksa i Figi
trochę z opóźnieniem wstawiam fotki, ale byłam bardzo chora, i w ogóle do netu nie zaglądałam, nie miałam siły.

Ale widok takich zdjęć i szczęśliwych basetów od razu stawia na nogi

Baks jest rozkoszny, widać, że mu takie kąpiele służą

Dziękujemy za cudowne wieści i pozdrawiamy serdecznie

klusia - Nie 16 Wrz, 2018 22:54

Wanienka dla niemowlaków najwyraźniej przypasowała :yahoo :yahoo :yahoo
Miła od Gucia - Pią 21 Wrz, 2018 16:16

Baks i Figa i Młodzież pozlotowo, paczka doszła. Czyż nie rozkoszne

Miła od Gucia - Pon 03 Gru, 2018 22:38

BAKS, FIGA i Pańciostwo przesyłają pozdrowienia.
Bassety zadowolone z nowych legowisk ortopedycznych Hobbydog.

Niech im służą, niech wylegują swoje ciałka.

Pozdrawiamy serdecznie

<3 :cmok: <3

Miła od Gucia - Sob 08 Gru, 2018 20:31

To najcudowniejsza adopcyjna parka BAKS i FIGA. Ale zobaczcie, Baksio potrafi się dzielić. Pozwolił, aby kotek (początki były bardzo trudne, myśleliśmy, że będzie problem. Po adopcji Baksa i Figi kot nie chciał wychodzić. Ale czas i podejście swoje robią).
Także kot wygrzewa swoje kości na ortopedycznym legowisku Baksia, a Baks przejął miejsce kota 😃🤣😃

ściskamy cudowną Rodzinkę

Miła od Gucia - Nie 09 Gru, 2018 22:00

430,00 BAKS i FIGA Legowiska ortopedyczne i kocyki. Przelew na HobbyDog.
Miła od Gucia - Sro 26 Cze, 2019 21:59

Kochani, dziś pozdrowienia od adopciaków BAKSA i FIGI. Ilonko po stokroć będę, będziemy dziękować za adopcję. Film oglądałam parę razy. Nie wyobrażam sobie, żeby można by je rozdzielić. Tak było trudno o adopcję dla dwóch bassetów. A Państwo daliście im cudowny domek, miłość i tę wolność wokół domku. Jakie one szczęśliwe i jakie ożywione, zadbane. Dziękujemy

tu jest film

https://www.facebook.com/...11673657036113/

Miła od Gucia - Nie 18 Sie, 2019 17:03

FIGUNIU kochana z okazji 7 urodzin, cudowności i radości, niech Tobie i Baksikowi się wiedzie, bo macie bajkowe życie

ŁucjaLuna - Nie 18 Sie, 2019 17:04

Wszystkiego najpsieńszego, dużo zdrówka :cmok: :tort:
klusia - Czw 22 Sie, 2019 10:08

Wszystkiego basseciego <3 <3 <3 <3 <3
Miła od Gucia - Sro 17 Lut, 2021 18:22

Kochani pamiętacie naszą adopcyjną parkę BAKSA z Ukrainy i FIGUNIĘ.
Niestety, nie mamy dobrych wiadomości. Ilonka Ilona Talaga-Guzik
była z Figą na czyszczeniu zębów i przy okazji zrobiono badania. Okazało się, że FIGA musi mieć operację, ma 12 cm x 7 cm guza w okolicy wątroby. Jest zaplanowana operacja, ale może się okazać że guz jest nieoperacyjny i wtedy niestety zostanie nam tylko leczenie. Ten guz naciska jej na żołądek. Badania ma porobione, krew, profil geriatryczny, próby wątrobowe, USG i RTG.
Baksiu też wymaga już stałego leczenia.
Kochani Ilonko, Artur, jesteśmy całym sercem z Wami, będziemy Was wspierać, jesteśmy z Wami, będziemy trzymać kciuki i łapki, oby wszystko się udało.

https://www.facebook.com/...208865078623408

Miła od Gucia - Sro 03 Mar, 2021 22:12

FIGA adopcyjna
JEST PO BARDZO, BARDZO TRUDNEJ I POWAŻNEJ OPERACJI. MA USUNIĘTY GUZ I JEDNĄ NERKĘ i GUZEK NA KARKU.
Cytuję za Ilonką Ilona Talaga-Guzik
Artur Guzik
, za zgodą.
Figunia na zabiegu. Zrobią jeszcze morfologię przed operacją bo niestety ale jeszcze miała zapalenie pęcherza . Na szczęście zdążyliśmy skończyć antybiotyk przed operacją. Jak był śnieg to zauważyłam że sika na czerwono i zaraz jechałam z nią do lecznicy. I okazało się że albo pęcherz albo guz naciska .
Tyle co wiem na już: operacja się udała , usunięto guza i niestety również jedną nerkę którą ten guz już zaatakował . Usunięto też mały guzek na karku ( pod obrożą) przy okazji narkozy. Wszystko pójdzie do badania histopatologicznego, za dwa tygodnie powinny być wyniki . Wieczorem koło 18 możemy ją odebrać z lecznicy , dostanie antybiotyk bo wyniki krwi są złe . Jak nie będzie mogła jeść to mamy przyjeżdżać na kroplówki, wszystko okaże się z czasem . Już trochę odetchnęłam że się udało , byle tylko teraz wróciła do formy .
Ta krew w moczu była pewnie dlatego że nerka już nie pracowała , tak mi jej szkoda że nie masz pojęcia . Byle tylko teraz doszła do siebie . I tak będziemy dzisiaj z nią spać bo nie wiadomo co będzie w nocy .
Figunia śpi ,bardzo słabiutka . Na razie jest na lekach przeciwbólowych, ciężko jej chodzić .
A Baksiu pilnuje
Koszt operacji to 970 zł, wsparcie jednorazowe od Nasze Bassety, adopcje, basset, pomoc
.
Ilona, Artur, Figunia i Baks bardzo dziękują za wsparcie, bardzo ❤.
A od nas
Figuniu trzymaj się, zdrowiej, dasz radę, masz dopiero 9 lat, życie przed Tobą. A Baks pilnuje Figi. Ilonko, Artur, i my dziękujemy za tak troskliwą opiekę.

Miła od Gucia - Sob 06 Mar, 2021 22:42

Kochani Ilonka Ilona Talaga-Guzik
pisze, że Figunia jeszcze była na kroplówce ale już jest o wiele lepiej. . Musi zacząć normalnie jeść wtedy wróci do formy. Jak na nią patrzę to jestem dobrej myśli 🙂
Usunięto Fidze wenflon, i Figunia już zaczyna sama jeść, trochę ma spuchniętą łapkę, ale to zejdzie. Pozdrawiamy
``````````
Figuniu jedz Słonko jedz, nabieraj sił. Pozdrawiamy całym sercem.

Miła od Gucia - Pon 22 Mar, 2021 21:51

To niesamowite, jak FIGA dochodzi do siebie, po tak trudnej operacji. Film oglądałam parę razy, ile w niej radości do życia, Kochana Figa, jak zaczepia Baksa. Ale nie mamy dobrych wiadomości, tak jak cudownie dochodzi Figa do siebie i cieszy się życiem, tak są złe wyniki biopsji wycinka wysłanego po operacji do analizy.
Ilonka Ilona Talaga-Guzik
o Artur Guzik
piszą:
W czwartek 18 marca br., Figa miała wyciągane szwy , wszystko ładnie się goi , pobrali jej też krew żeby sprawdzić czy spadł stan zapalny. A więc wyniki ma dobre , stan zapalny ustąpił , czerwone krwinki na razie w dolnej granicy ale z czasem powinny jeszcze się podnieść . Bardzo się bała rano jechać do Lecznicy ,nie chciała wsiadać do auta , ale udało się - jest super 🙂. Apetyt jej dopisuje ,humor też . Już normalnie staje na dwóch łapach i kradnie za stołu .
Jesteśmy szczęśliwi że tak się wszystko udało😍. Teraz tylko czekamy na wyniki histopatologiczne i przy dobrych wiatrach za pół roku kontrola .
Jeszcze raz dziękuję za wsparcie , w tych dziwnych czasach ,kiedy człowiek nie wie czy jutro pójdzie do pracy , bardzo nam pomogliście .
Dziś czyli 22.03.br. przyszły wyniki od Figi . Niestety nie jest dobrze, to był guz złośliwy . Może dać przerzuty . Wysłałam na mail wyniki .

Miła od Gucia - Pią 02 Kwi, 2021 21:21

Opłacone z Waszych Darowizn
marezec 2021
970,00 FIGA od Baksa, na koszty operacji. Faktura nr 5/21, Przychodnia Weterynaryjna Cieszyn.

Miła od Gucia - Nie 14 Lis, 2021 21:31

Przekazuję pozdrowienia i wieści od Ilonki.
Ilona i Artur uratowali małego Edzia, dali mu dom, przygarnęli go, uchronili nie wiadomo nawet czy nie przed śmiercią. Cudowna Rodzina. Edzio wspaniale się odnalazł wśród bassetów.
Dziękujemy Wam cudowna adopcyjna Rodzino <3

Ilonka pisze:
Bardzo dziękujemy za paczkę z prezentami , przecuda . Dziękuję za pamięć !
U nas wszystko dobrze , Figusia mama , pozwala młodemu prawie na wszystko , ale spacery Juz odpadają . Razem z Baksiem pilnują teraz domu. Chodzą sobie po ogrodzie .pod koniec wakacji bylibyśmy na kontroli , na razie plamka na płucach nie powiększa się .
Moje szczeniaczki ❤️ Pozdrawiamy serdecznie, u nas wszystko gra. Cała trójka dogadała się i mamy pełną rodzinkę. Baksiu nawet toleruje młodego na swoim legowisku, ale Edek ma respekt przed starszym. Co prawda nie wychodzą już na spacery, tyle co do ogródka. Ale Baks przestał kaszleć ,a Figa chyba zapomniała o chorobie i nie ma problemów z trawieniem. Nie forsujemy, wiek ma swoje prawa. Teraz siedzą sobie przed domem jak dziadki i obserwują. Cieszymy się tym co jest . Moje staruszki i młody chłopak ,który uczy się od starszych.

Edzio

Miła od Gucia - Pią 01 Lip, 2022 14:15

Nasza Kochana Adopcyjna FIGUNIA odeszła, jak pamiętacie chorowała, była operowana.
Odeszła, biega z naszymi bassetami po Krainie Tęczowego Mostu. Znając Figi charakterek, to już tam robi porządek
Figa jest ze słynnej Parki Baks i Figa. Baksio z Ukrainy i Figa, nierozłączna para od lat. Baksio też jest wiekowy, oby jeszcze potowarzyszył Rodzinie.
Ilonka napisała:
Wiem tylko jedno, że adoptując psa świata nie zmienisz , ale dla tego psa zmieni się cały świat. Figa była trudnym pieskiem, jednak razem z Baksiem tworzyli niepowtarzalny duet. Ta adopcja była jedną z lepszych decyzji mojego życia . Dziękuję Wam za wszystko .
````
Ilonko, Arturze i my dziękujemy za wszystko, adopcja parki to była poważna decyzja.
Bardzo z Wami się smucimy, I nam serducho pęka.
Monika, nie płacz, bo wiem, że popłakujesz. Tulimy Cię w bólu.

Miła od Gucia - Sob 23 Lip, 2022 21:25

I poszedł Baksio, nasz Baksio z Ukrainy, za Figą.
Odszedł Baks, przeżył w Polsce piękne chwile, kochany.
Niewydolność serduszka, przestał też chodzić. Odszedł do Figi, bardzo za nią tęsknił.
Weterynarze ocenili wiek Baksia na 14-15 lat.
Odszedł kochany, przytulony, odszedł bo już chciał.
Smutno nam wszystkim.
Smutno w Rodzinie Ilonki, dopiero co Figa teraz Baksio.
Dali tej parce, parce nierozłącznej, teraz wiem, jak słuszna to była decyzja aby ich nie rozdzielać.
Monika smutna, to Ona Baksa odbierała z granicy, Baks jechał 17 godzin, baliśmy się czy przeżyje tę podróż, był w bardzo złym stanie, a on wyskoczył i jakby był u siebie.

Kochani odeszła nasza cudowna parka, która miała dobre, szczęśliwe życie i cudownych kochających ludzi.

Ilonce i Arturowi jeszcze raz dziękujemy i ściskamy Was, dziękujemy, że adoptowaliście je razem, tak jak były u Moniki nierozłączne.

I Izuni od adopcyjnego Mobilka dziękujemy, że wzięła parkę na tymczas.
I cioci Mirce chrzestnej - od niej się zaczęła akcja "sprowadzić Baksa z Ukrainy"
Marina Dily, Tobie dziękujemy za zaufanie. Marina zorganizowała cały transport, dokumenty Baksowi i nam go przekazała.

https://www.facebook.com/...R4puaXgMoRc2vcl

Miła od Gucia - Sro 10 Sie, 2022 21:05