Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Spotkania i Zloty - II ZLOT BASSECIARZY - zakończony :)

Hubertus - Pią 30 Cze, 2006 09:03
Temat postu: II ZLOT BASSECIARZY - zakończony :)
Słuchajcie. Chciałbym wam zaproponować spotkanie w ośrodku wypoczynkowym Lipiny nad jeziorem Mąkolno koło Sompolna.

Byliśmy w tym Ośrodku z Kasią w zeszłym roku. Dwa jeziora, kupa lasów, pola i kilometry dróg do spacerowania.
Bardzo sympatyczni właściciele ośrodka. Psiaki witają z otwartymi rękoma i bez dodatkowych opłat.
W ośrodku znajdują się chyba trzy rodzaje domków do wynajęcia. Żadne luksusy ale miejsc na grilla, plaża, plac zabaw, pomost, kawiarnia - wszystko jest na miejscu.
W sezonie obowiązkowe jest chyba wykupienie obiadów, więc i wyżywienie byłoby załatwione.
Dzwoniłem tam dzisiaj i podałem, że szukam miejsca na około 40 osób z psami na jakiś weekend.
Jeszcze dziś powinienem znać możliwe terminy i ceny.

tu link do stronki tego ośrodku http://www.lipiny.prv.pl/
Zapoznajcie się proszę dokładnie z ofertą ośrodka

Potem dorzucę kilka naszych własnych fotek.

Proszę napiszcie co o tym myślicie.

Tylko nie liczcie na paradę bassetów tak jak to było w Ślesinie - tam niestety tylko mała wioska w okolicy

Pozdrawiam

Aktualizowana na bieżąco lista zgłoszonych będzie dostępna pod adresem http://www.bassety.net/2zlot.htm

Hubertus - Pią 30 Cze, 2006 09:20

oto fotki

Parking na auta

plaża z pomostem

miejsca do spania

zadowoleni wczasowicze ;)

wypoczywający plażowicze ;)

... i nikt nie chciał grać z nami w piłkę ;)

i pełen zadowolenia uśmiech basseta :lol:

Hubertus - Pią 30 Cze, 2006 09:39

ośrodek jest nad jeziorem Mąkolno - czerwony kwadrat
usytuowany w jego południowo-wschodniej części - czerwony punkt

a na zachód.... Ślesin 8)

Aleksander - Pią 30 Cze, 2006 11:10

Hubertus my bardzo chętnie ale uzalezniamy wyjazd od daty. Było by super takie spotkanie i nie wyobrażamy sobie tego spotkanka bez nas...... :thx
Marcik - Pią 30 Cze, 2006 12:42

My równiez się piszemy :) Pięć osób i jeden Śmierdziel :)
Bacha - Pią 30 Cze, 2006 13:35

To my też. 2 bassety + 2 ludzie.
Hubertus - Pią 30 Cze, 2006 14:02

OK, termin to 1-3 września, czyli trzy dni - piątek , sobota, niedziela

Koszt 25 zl na osobę + 15zl za wyżywienie

W sezonie biorą 15-17zl za wyżywienie, więc może na początku
września, kiedy to już praktycznie po sezonie, wezma mniej niż 15zl.

Dodatkowo to całe "wyżywienie" ogranicza się chyba jedynie do obiadu.

Przepraszam wasza te małe nieścisłości (za to "chyba") ale jestem w trakcie przenoszenia mojej firmy ze Świnoujścia do Szczecina i latam "z wywalonym jęzorem" ledwo znajdując czas na odsapkę.

Chwilowo zrobiona jest "rezerwacja" na 40 bassetów ;)
Obiecałem zadzwonić do tego ośrodka za kilka dni w celu potwierdzenia całej imprezy.

Jak już zbierzemy garstkę ludzi, to może pomyślimy o szukaniu sponsorów. Może nawet udałoby się nagłośnić ten zlot tak jak poprzedni. Ale to już potem - jak już zbierze się większa grupa.
Jeśli będzie mniej zrobimy coś bardziej kameralnego ;)

Hubertus - Pią 30 Cze, 2006 14:18

Tak więc zapisy na II ZLOT czas zacząć ;)

proszę przesyłać zgloszenia na adres admin@bassety.net w formie

Imię i Nazwisko:
ilość osób dorosłych:
ilość dzieci:
ilość psów (imiona, rasa):
ilość posiłków:
termin pobytu:
tel. kontaktowy:
adres mail:
nr GG lub skype:

przy czym Imię i Nazwisko to dane osoby zamawiającej,
więć powinna ta osoba być również wliczona do "ilości osób"

"ilość posiłków" - zaznaczcie proszę ilość posiłków na jeden dzień pobytu
Jeśli chcecie dla swoich dzieci zamówić 1/2 posiłku to proszę też to wyraźnie zaznaczyć.
Jeśli nie chcecie posiłków to wpiszcie "0"

Inna sprawa, że prawdopodobnie nie będziemy musieli zupełnie wykupować posiłków (ale to jesty jeszcze w fazie ustalnia).

Wasze adresy mail, numery telefonów, GG, czy Skype zostaną zebrane wyłącznie do wiedzy "organizatorów" - w celach kontaktowych.
Tak więc proszę nie obawiać się o ich "upublicznienie".
Wiem, że wielu z Was już opublikowało swoje dane na forum, ale z pewnością są tacy, którzy tego sobie nie życzą - tak więc ich wola będzie uszanowana.

Nie podaje żadnych numerów kont, nie zbieram żadnych pieniędzy.
Z reszta i tak pewnie juz po ustaleniu wszelkich detali "obciążymy"
obowiązkiem zbierania funduszy naszego "męża stanu" ;) Krzyśka :P

Aleksander - Pią 30 Cze, 2006 15:51

Super. Termin dla nas w samą 10. Tak więc dwoje osób dorosłych i dwa siersciuchy. To na dobry początek. I mam nadzieję że więcej osób będzie chętnych a jak nie to kameralna impreza tez jest super. Zaraz wyśle zgłoszenie.
=AsMiNn= - Pią 30 Cze, 2006 15:56
Temat postu: Oooo!
Oooo! Bardzo lepiej ;-) My się chętnie piszemy. Termin nawet nam spasował. Bedzie nas około piątki i jeden bassecik ;-) Dobrze że jednak ten zlot się odbędzie. :thx :thx
Miła od Gucia - Pią 30 Cze, 2006 16:44

Wspaniale, nam termin odpowiada i miejsce także. Już się cieszę na spotkanie. Tylko Gucia muszę utemperować, chyba kupię mu na wszelki wypadek kaganiec.
Jestem do dyspozycji organizatora. Już powoli zacznę działać w sprawach sponsoringu. Hubertus czekam na dyspozycje.

Hubertus - Pią 30 Cze, 2006 17:00

hihihi jakie dyspozycje Bogusiu? :wink:

Postanowiłem Was wszystkich zwyczajnie do kupy w końcu zebrać i tyle ;)
To ja raczej liczę na jakieś zaangażowanie innych forumowiczów, a w szczególności organizatorów I-ego Zlotu :)
Za dużo było dyskusji - kiedy komu co pasuje. Teraz jest konkretny ośrodek, konkretny termin i juz miła dla oka liczbna chętnych, która ma szansę urosnąć :thx

tylko jeszcze raz proszę

KONIECZNIE WYSYŁAJCIE ZGŁOSZENIA NA WSKAZANY ADRES E-MAIL.
Dobrze, że piszecie w postach, że chcecie jechać, ale post do nieczego nie zobowiązuje,
a przesłane przez was maile będziemy dodatkowo potwierdzać telefonicznie, żeby nie było żadnych niedomówień.

Licząc mnie i Kasię, Freda i Arona mamy chyba w tej chwili około 18 osób i 9 psiaków :) To dopiero kilka godzin od ogłoszenia, więc mam nadzieję, że na tym się nie skończy :wink:

joania - Pią 30 Cze, 2006 21:18

my też się piszemy, ale administrator jest na urlopie. To jak powstanie lista?
Krzysiek - Sob 01 Lip, 2006 00:04

joania napisał/a:
...administrator jest na urlopie. To jak powstanie lista?

Nie martw się Joaniu - Internet jest wszędzie nie tylko w domu ;)
Poza tym drugi administrator czuwa na forum, więc nic nie szkodzi jak ja zajrzę rzadziej, a pocztę będę starał się odbierać na bieżąco.
Wyjeżdżam jutro rano - jak uda mi się tam zlokalizować dojście do netu to będę się pokazywał, a jeśli nie to zostaje jeszcze połączenie przez komórkę, chociaż na chwilę.
A co do samego Zlotu - oczywiście pomogę organizować razem z Bogusią.
Może jeszcze ktoś się dołączy? Ewa? Jak u Ciebie z czasem - na wiosnę mieliśmy razem działać - może teraz też będziesz mogła...
Pozdrawiam
Krzysiek.

Miła od Gucia - Sob 01 Lip, 2006 09:03

To może zgłoszenia będę ja przyjmować na swój emal i jak w tamtym roku będę na bieżąco uaktualniała listę, która będzie do wglądu na forum. To jest moja propozycja.
kamil5513 - Sob 01 Lip, 2006 16:26

Julian Szałkiewicz
GUERNICA
Piotrków Kujawski

Zaproszenie na Zlot oczywiście przyjmuję z przyjemnością:
1 pies +2 osoby

allessandra - Sob 01 Lip, 2006 21:48

My też jedziemy, to jest 2 osoby + nasza ,,córa''! Już wypełniam formularz...
Cieszymy się, że nasza Melania pozna tyle zacnych osobistości podobnych do niej!
Pozdrawiamy i do zobaczenia...

Ulka - Nie 02 Lip, 2006 11:05

My tez sie piszemy 2 osoby i Figa
Hubertus - Nie 02 Lip, 2006 13:12

Mam nadzieje, że wszyscy wysyłają zgłoszenia na podany wcześniej adres mail.

Pozdrawiam

Krzysiek - Nie 02 Lip, 2006 14:10

Hubertus napisał/a:
Mam nadzieje, że wszyscy wysyłają zgłoszenia na podany wcześniej adres mail.

Pozdrawiam

Niestety nie :(
Dotychczas otrzymałem TYLKO TRZY zgłoszenia.
Pozdrawiam
Obecny/nieobecny ;)
Krzysiek.

Hubertus - Nie 02 Lip, 2006 14:28

Tak więc apeluje raz jeszcze do wszystki chętnych

proszę przesyłać zgloszenia na adres admin@bassety.net w formie

Imię i Nazwisko:
ilość osób dorosłych:
ilość dzieci:
ilość psów (imiona, rasa):
ilość posiłków:
termin pobytu:
tel. kontaktowy:
adres mail:
nr GG lub skype:

przy czym Imię i Nazwisko to dane osoby zamawiającej,
więć powinna ta osoba być również wliczona do "ilości osób"

"ilość posiłków" - zaznaczcie proszę ilość posiłków na jeden dzień pobytu
Jeśli chcecie dla swoich dzieci zamówić 1/2 posiłku to proszę też to wyraźnie zaznaczyć.
Jeśli nie chcecie posiłków to wpiszcie "0"

Inna sprawa, że prawdopodobnie nie będziemy musieli zupełnie wykupować posiłków (ale to jesty jeszcze w fazie ustalnia).

Wasze adresy mail, numery telefonów, GG, czy Skype zostaną zebrane wyłącznie do wiedzy "organizatorów" - w celach kontaktowych.
Tak więc proszę nie obawiać się o ich "upublicznienie".
Wiem, że wielu z Was już opublikowało swoje dane na forum, ale z pewnością są tacy, którzy tego sobie nie życzą - tak więc ich wola będzie uszanowana.

>>> Brak zgłoszeń doprowadzi do <<<
>>> odwołania całego "zlotu" <<<
>>> proszę wziąść to pod uwagę <<<

Miła od Gucia - Nie 02 Lip, 2006 18:43

Jeśli jakieś zgłoszenia wpłyną do mnie, natychmiast je przysłam na admin itd. Już jedno wysłałam przed chwilą.
Myśle, że wspólnymi siłami zorganizujemy ten zlot. Najważniejsze, że już coś się dzieje. A więc kochani ja tradycyjnie przygotuje dla wszystkich plakietki, oczywiście dla bassetów także, one są najwazniejsze. Będę szukała sponsorów, może coś wydrabię. A Wy pomyślcie o konkursach, wesołych, nie zajmujących dużo czasu. Jeśli ktoś ma możliwość może szukać sponsorów, choćby na drobne nagrody i smakołyki dla psiaków.
Co do rozpropagowania Zlotu, skontaktuję się z Ewcią w tej sprawie i tym się zajmiemy (prasa itd.).
A więc Hubertus dzielnie rozpoczął i trzyma rękę na "Ośrodku". Krzyś zbiera zgłoszenia. A ja i reszta będziemy organizować rozrywkę. Chętnych z pomysłami zapraszamy na forum.

Hubertus - Nie 02 Lip, 2006 19:43

Ja chciałbym dodatkowo każdego z basseciarzy, który wysłał już do Krzyśka "oficjalne" zgłoszenie, o przesłanie na mój adres mail hubnet@poczta.onet.pl po jednej (możliwie najładniejszej) fotki swojego pupila, którego zabiera na Zlot (oczywiście mam na myśli wszystkie psiaki - nie tylko bassety ;) )
Tak więc proszę o fotki + imię psa.

Reszta pozostanie niespodzianką ;)

pozdrawiam

gocha - Pon 03 Lip, 2006 11:34
Temat postu: zlot
Ja też się piszę, tylko mam problem z samochodem. Mąż pracuje, więc muszę jechać sama, stąd moje pytanie, czy ktoś z okolicy Katowic ma wolne miejsce dla jednej osoby i jednego basseta??Odpowiedzcie. jeżeli tak to zaraz robię zgłoszenie.
Buba - Pon 03 Lip, 2006 20:27

My też będziemy (z foxem naturalnie) :thx
Hubertus - Pon 03 Lip, 2006 20:49

Kolejne ważne ogłoszenie dotyczące zlotu

Biorąc pod uwagę przykre doświadczenia z poprzedniego zlotu, które spowodowane były udziałem
w zlocie suczek w trakcie cieczki chciałbym zaapelować o nie zabieranie ich ze sobą w/w "stanie"

Nikomu nie mogę zakazać przyjazdu, bo nie takie sa założenia Zlotu.
Jednak może być to kłopotliwe - dla właściciela suczki jak i dla właścicieli "zakochanych" psów ;)

Przemyślcie to proszę. Jeśli macie jakieś propozycje, to są one jak najbardziej mile widziane.

Jaga - Wto 04 Lip, 2006 07:08

No to my sie zgłosiliśmy. Jeszcze tylko musze ładne zdjęcia znaleźć, ale to już w domu :D .
Ciesze się, że w końcu coś sie krystalizuje :D

Jaga - Wto 04 Lip, 2006 09:47
Temat postu: Re: zlot
gocha napisał/a:
Ja też się piszę, tylko mam problem z samochodem. Mąż pracuje, więc muszę jechać sama, stąd moje pytanie, czy ktoś z okolicy Katowic ma wolne miejsce dla jednej osoby i jednego basseta??Odpowiedzcie. jeżeli tak to zaraz robię zgłoszenie.

Gocha, myślę, że możemy zabrać się razem. Ty masz suczkę - z tego co pamiętam - więc nie powinno byc problemu :D . Auto duże więc powinniśmy się zmieścić :D

gocha - Wto 04 Lip, 2006 13:33
Dzięki serdeczne, no to jadę.Bardzo się cieszę, że nas zabierzecie. Tak, mam suczkę i do tego bardzo młodą, więc nie powinno być nieporozumień.
Jaga - Wto 04 Lip, 2006 14:11
Temat postu: Re: zlot
gocha napisał/a:
Dzięki serdeczne, no to jadę.Bardzo się cieszę, że nas zabierzecie. Tak, mam suczkę i do tego bardzo młodą, więc nie powinno być nieporozumień.

No to jak się dwie młode zabiorą do zabawy w samochodzie, to możemy nie dojechać :lol: :wink:
Chyba, że one będą biegły za autem (w ramach rozgrzewki :wink: :lol: )
Żartuję oczywiście :D

Hubertus - Czw 06 Lip, 2006 15:39

LISTĘ CHĘTNYCH
DO UCZESTNICTWA W ZLOCIE
ZAMYKAMY W NIEDZIELĘ 09/07/2006.

W poniedziałek postaram się aby lista chętnych została opublikowana i wtedy zadecydujemy co dalej.

pozdrawiam

Hubert

Miła od Gucia - Pią 07 Lip, 2006 16:27

Kochani co się z Wami dzieje, czytam posty, chętnych na zlot co nie miara, a oficjalnych zgłoszeń tyci, tyci. To od Was zależy czy się zlot odbędzie. Hubertus podał bardzo czytelnie i dokładnie jak się zgłaszać na zlot. Termin, kochani zaraz mija. Sami rozumiecie, sprawy organizacyjne, ośrodek, rezerwacja. Hubertus musi się określić kierownictwu ośrodka co do ilości. Chcecie, żeby go kosztami obciążyli ?
joania - Pią 07 Lip, 2006 16:55

my się zapiosaliśmy na adres taki jaki podał Hubertus czyli na administratora
dobrze zrobiłam?

gocha - Pią 07 Lip, 2006 17:43
Ja z Manią też się zapisałam, może trzeba podać na forum nicki chętnych i imiona psów ? Będzie wiadomo kto jedzie, a czyje zgłoszenie nie poszło, ale to przed upływem terminu.
Aleksander - Pią 07 Lip, 2006 21:21

Słuchajcie a może to wina wakacji, urlopów i tego typu rzeczy. Gdybyśmy wyjechali na wakacje to nawet nie wiedzielibyśmy o zlocie:( Z drugiej strony logiczne, ze termin, trzeba zaklepać. LUDZIE ZAPISUJCIE SIĘ, BO NIE BĘDZIE W KOŃCU TEGO ZLOTU :thx :thx :thx !!!!!!!!

My chcemy jechać! :thx
My chcemy jechać! :thx

Hubertus - Nie 09 Lip, 2006 18:49

To nie może być wina wakacji i urlopów... najwyraźniej nie ma zbyt wielu chętnych na spotkanie...

LISTĘ CHĘTNYCH UWAŻAM ZA OFICJALNIE ZAMKNIĘTĄ

W jednym z postów prosiłem o przesyłanie fotek swoich pupili, którzy wezmą udział w zlocie...

jeśli ilość "oficjalnych" zgłoszeń jest porównywalna z ilością fotek, które dostałem, to raczej nie liczyłbym na powodzenie tej całej imprezy :?

joania - Nie 09 Lip, 2006 18:55

ja jeszcze nie przesłałam fotki, ale na zlit się zapisałam .Zdjęcia prześlę trochę później gdyż siadł mi aparat :cry:
Aleksander - Nie 09 Lip, 2006 18:58

To samo z nami. Jutro jada goście i zajme sie fotkami.
gocha - Nie 09 Lip, 2006 19:02
Hubertus napisał/a:

jeśli ilość "oficjalnych" zgłoszeń jest porównywalna z ilością fotek, które dostałem, to raczej nie liczyłbym na powodzenie tej całej imprezy :?

Napisz jaśniej, bo nie rozumiem.Nie będzie zlotu, czy niespodzianki.A przecież jeżeli jest nas mało, to zrobimy zlot kameralny, też może być fajnie.
A w ogóle, to napisz kto się zgłosił i ile nas jest chętnych.

Hubertus - Nie 09 Lip, 2006 19:23

Czekam na wiadomość od Krzyśka - on ma wszystkie aktualne dane.

Mnie osobiście troszkę zapał wygasł, ale poczekam cierpliwie na newsy od wczasującego się Admina i zobaczymy jak się potoczą dalsze losy spotkania

Miła od Gucia - Nie 09 Lip, 2006 20:41

No to czekamy, skontaktuję się z Krzysiem.
Ulka - Nie 09 Lip, 2006 20:52

Z niecierpliwoscia czekamy na informacje. Specjalnie pożyczyłam aparat i pstrykałam Fidze fotki cały dzisiejsze dzien
Jaga - Pon 10 Lip, 2006 06:52

My przesłaliśmy zarówno zgłoszenie jak i fotki - mam nadzieję, że nie za duże :D i mimo wszystko mamy nadzieję, że zlot się odbędzie. Może badziej kameralny niż poprzedni, ale jednak :D .
Ja sie już cieszę.

Bacha - Pon 10 Lip, 2006 08:14

Ja też powysyłałam wszystko. Jak nas będzie mało to trudno. Nie rezygnujmy, bardzo chcemy się spotkać nawe w kameralnym gronie. Mam nadzieję, że "do zobaczenia"!
Jaga - Sro 12 Lip, 2006 10:46

No i co ze zlotem i lista chetnych?
Dzieje sie coś czy umarło?

Hubertus - Sro 12 Lip, 2006 10:57

Krzysiek jest off-line i ni jak nie moze przeslac listy chetnych. Osobiście nie mam z nim kontaktu.

Krzysiek zaproponował Bogusi, żeby zebrać jeszcze raz wszystkie zgłoszenia, ale ja nie mam do tego chęci powiem osobiście.

Jeśli Wy jeszcze macie chęci to przesyłajcie zgłoszenia do Bogusi na bogumila0000@poczta.onet.pl

Jeśli chcecie poczekać to Krzysiek wraca za jakiś tydzień...

zostawiam wam wolną rękę

ogólnie jeden wielki klops wyszedł :(

Bacha - Sro 12 Lip, 2006 11:14

No jaki klops!!! Z 10 osób jest na pewno, nie możemy się w takim składzie spotkać??
Jaga - Sro 12 Lip, 2006 13:41

Dla mnie to nie problem, moge wysłac jeszcze raz do Bogusi.
Nawet w 10 osób będzie fajnie :D .

edit: już wysłałam

Aleksander - Sro 12 Lip, 2006 14:07

Dla nas to też nie problem, tym bardziej, że my posłaliśmy nasze zgłoszenie najpierw do Bogusi. Mam nadzieję, że Bogusia o nas pamieta. Hubertus nie zrażaj sie jak będzie mniej ludzito też będzie super będziemy mogli sie bardziej poznać.
gocha - Sro 12 Lip, 2006 15:54

Ja wysłałam powtórne zgłoszenie do Bogusi, ale na PW, Bogusiu potwierdż czy dotarło.Pozdrawiam

Nawet jeśli będzie nas mniej, to też może być fajnie.

joania - Sro 12 Lip, 2006 16:14

Wysłałam ponowne zgłoszenie do Bogusi.My też chcemy żeby zlot się odbył.
Bacha - Sro 12 Lip, 2006 18:57

Też wysłałam.
gocha - Sro 12 Lip, 2006 19:00

No, to z moich wyliczeń jest co najmniej 11 bassetów.Nie wiem jak to się ma do ilości ludzi, ale to wcale nie tak mało.
Miła od Gucia - Sro 12 Lip, 2006 20:29

No to robię listę. Hubertus, nie zniechęcaj się, ja zrobię wszystkie papierkowe sprawy.
Podaję zgłoszenia, które dotarły do mnie. A Krzyś jak wróci to uzupełnimy, chyba, że zainteresowani prześlą do mnie jeszcze raz swoje zgłoszenia.

1. 2. ....Kasia Hubertus..................... 1. 2. 3. 4. FRED, ARON, MIA, BIBI
    3. ....... Gosia.................................... 5. MANIA
    4.5. .....Dagmara Aleksander ........... 6. 7. DEMETER MORFEUSZ
    6. 7. ....Joasia Sławek ...................... 8. GAPA
    8. 9. ... Basia + ... ............................ 9. 10. FINA BASS
    10. 11..Jadwiga Grzegorz + dz. ....... 11. 12. 13 AFRA KARO CERA
    12. .......Bogumła ............................. 14. GUSTAW

13,14,15,16,17 Marta + 4 os. ..............15. ........BARY
18, 19....Ula Daniel ............................16. .........FIGA

Hubertus - Sro 12 Lip, 2006 22:22

ten klops, który miałem na myśli to fakt tej klapy organizacyjnej i zamieszania jakie wyszło. Nie chciałem Was prosić o ponowne przysyłanie zgłoszeń, bo sam osobiście na waszym miejscu bym się zniechęcił lub zwątpił w organizację tego zlotu

Ale skoro macie ochotę to ślijcie ślijcie ;) może coś sie jednak uzbiera ;)

Hubertus - Czw 13 Lip, 2006 16:21

Chciałbym Was wszystkich przeprosić za to moje "zniechęcenie" ale prawda jest taka, że jest to zwyczajny brak czasu. Pracuję w cyfrowej drukarni i akurat teraz prowadzimy dość dużą kampanię, która niestety pochłania praktycznie większość mojego wolnego czasu.

Tak więc czekamy na resztę zgłoszeń i na zakończenie części "organizacyjnej" ;)

Nowe zgłoszenia oczywiście mile widziane 8)

Aleksander - Czw 13 Lip, 2006 18:17

Czemu ta lista taka licha. Z tego co policzyłem jak ludzie pisali w tym temacie to brakuje 5 rodzin z pieskami, które chciały jechać. A gdzie Krzysiek? Oczywiście jeśli lista już teraz miałaby byc zamknięta to trudno my i tak sie piszemy na kameralne spotkanie.
gocha - Czw 13 Lip, 2006 19:45

Niektórzy z nas znają się bliżej i utrzymują kontakty również poza forum, może podzwońmy do tych co wyjechali i nie wiedzą.
Hubertus - Czw 13 Lip, 2006 19:52

Lista jest wciąż otwarta ;) Myślę, że jeśli poczekamy do tego weekendu to już niczego to raczej nie zmieni. Jednak po weekenzie raczej będę musiał już zadzwonić do tego ośrodka, żeby zarezerwować miejsca.

Mam nadzieję, że uda się dorwać Krzyśka ;)

Miła od Gucia - Czw 13 Lip, 2006 20:04

To są tylko zgłoszenia, które dotarły do mnie, Krzysiek wraca 20 lipca i wówczas uzupełnimy listę. Oczywiście czekam na zgłoszenia innych chętnych.
Marcik - Czw 13 Lip, 2006 20:14

Zapisaliśmy się pięć osób plus pies, jesli jeszcze można.
Ulka - Czw 13 Lip, 2006 20:46

Czesc
My tez wysłalismy zgłoszenie 2 osoby i pies. Mam nadzieje, ze dotarło.

Miła od Gucia - Czw 13 Lip, 2006 22:05

Dzięki Hubertus, wiesz za co.
Zgłaszajcie, zgłaszajcie, na bieżąco odbieram pocztę.
Słuchajcie, dziś ożyłam wraz z Guciem. Deszcz, deszcz upragniony, poszliśmy na spacer wtedy, kiedy padało, co za ulga a jaki zapach cudny trawy.

joania - Sob 15 Lip, 2006 12:06

Bogusiu jak wygląda lista aktualnie? Czy przybyło ludzi?
Miła od Gucia - Sob 15 Lip, 2006 21:59

Jest więcej chętnych to wynika nawet z postów wyżej, ja wpisałam te osoby, które przysłały na mój e-mail zgłoszenia, a część zgłoszeń jest w poczcie e-mailowej Krzysia więc czekam do 20 lipca jak on wróci i uzupełnimy listę.
gocha - Nie 16 Lip, 2006 11:45

No to super, mnie nie będzie teraz przez tydzień, myślę, że nic się nie zmieni.
Jedziemy z Mańką wypoczywać.!!!!!

Krzysiek - Wto 18 Lip, 2006 19:26

Witajcie
Wróciliśmy z urlopu i od razu sprawdziłem zgłoszenia.
Lista osób które zgłosiły się na mojego maila jest zamieszczona pod adresem http://www.bassety.net/2zlot
Proszę aby każdy kto się zgłaszał sprawdził czy jest na tej liście.
Bogusiu jeśli masz inne zgłoszenia to proszę podeślij je do mnie abym mógł zaktualizować listę.
Z tematów technicznych - nie bardzo wiem jak rozwiązać sprawę posiłków ponieważ każdy pisał inaczej - może trzeba by uściślić czy zamawiamy konkretną ilość śniadań, obiadów i kolacji czy też w zgłoszeniach podajecie tylko kto będzie chciał a szczegóły będzie każdy załatwiał na miejscu - co chce i ile. Hubert - jak Ty planowałeś rozwiązać sprawę posiłków? Druga sprawa to samo zakwaterowanie. Jeśli ma to być lista konkretnych zgłoszonych osób to należałoby ją uzupełnić o rodzaj / ilość zamawianych miejsc noclegowych - tylko jedna osoba napisała konkretnie że chce domek dla dwóch osób.
Ogólnie to sądzę że skoro już jest ponad 30 osób to chyba ten mini zlocik się odbędzie.
Pozdrawiam
Krzysiek.
P.S.
Tam gdzie byłem nie mogłem dostać się do netu, więc zawaliłem trochę temat zgłoszeń za co przepraszam - myślę że jednak nic się nie stało i Hubert trzyma miejsce dla basseciarzy ;)
K.

Jaga - Sro 19 Lip, 2006 06:46

Ja myślę, że szczegóły posiłków, to każdy sam sobie ustali na miejscu. Tak chyba będzie najwygodniej.
A jeśli chodzi o zakwaterowanie, to my prosimy domek dla trzech osób ( z trzema psami domek jest zdecydowanie wygodniejszy niż pokój :D ).
edit:
I jeszcze jedno - widzę Krzyśku, że w podsumowaniu tej listy uwzględniłeś tylko dwoje dzieci zgłoszonych przez Grzegorza K. Otóż my też najprawdopodobniej przyjedziemy z córką (14 lat) - co pisałam w zgłoszeniu :) .

Bacha - Sro 19 Lip, 2006 08:11

Jaga ma rację, najlepiej poustalać posiłki na miejscu. My prosimy o domek 2 lub 4 osobowy, jakie będą. Cieszę się bardzo że sprawa Zlotu odżyła.
allessandra - Sro 19 Lip, 2006 08:30

Mam pytanko, czy sprawę noclegu deklarujemy na forum, czy może należy informacje przesłać do Admina?
Jeśli na forum to my prosimy o domek dla dwóch osób.
Aleksandra i Konrad Brzozowscy + Melania

Pozdrawiamy cieplutko wszyskich uczestników...

Aleksander - Sro 19 Lip, 2006 08:32

Bardzo się cięszę że nareszcie wszystko ruszyło. Co do posiłków to na miejscu. A jesli chodzi o domek to dwuosobowy lub czteroosobowy (Basiu jak 4 to może razem? przygarniecie nas?)
Marcik - Sro 19 Lip, 2006 09:11

To nawet nie wiedziełama, że wybór jest domek-pokój. My oczywiście domek 5 osobowy :) Jesli takie będą :) a co do posiłków to ponoć były brane pod uwagę obiady tylko. NO to jak w końcu?
Krzysiek - Sro 19 Lip, 2006 11:07

allessandra napisał/a:
Mam pytanko, czy sprawę noclegu deklarujemy na forum, czy może należy informacje przesłać do Admina?...

W zasadzie to ta informacja jest potrzebna Hubertowi do rezerwacji w ośrodku - ja tego obiektu nie znam i nie wiem jakie są tam domki/pokoje.
Oczywiście proszę o wpisywanie swoich potrzeb ( może być tu na forum ) a ja uzupełnię listę o dodatkową inforamcję jaki rodzaj zakwaterowania.
Jaga napisał/a:
... my też najprawdopodobniej przyjedziemy z córką (14 lat) - co pisałam w zgłoszeniu :).

Fakt - przyznaję że przegapiłem Waszą córkę - przepraszam, zaraz poprawię :)
Pozdrawiam
Krzysiek.

Bacha - Sro 19 Lip, 2006 11:16

To pewnie od razu zdeklarujmy domek 4 osobowy - Aleksander z Dagmara i Bacha z Leszkiem. Hubert, czy te domki 4 osobowe są 1 czy 2 pokojowe? To tak z ciekawości.
Kasia :) - Sro 19 Lip, 2006 11:44

jeśli chodzi o domki w tym ośrodku, wieczorkiem postaram się wrzucić kilka fotek zrobionych w zeszłym roku. Najfajniejsze są domki 2 osobowe, wszystkie stoją blisko siebie a pośrodku placyk z ławami i grillem 8) ogólnie ośrodek bardzo sympatyczny i przynajmniej wszyscy będą mieli do siebie blisko , a nad jezioro po prostej w dół 3, 5 minuty. I dostęp do jeziora całkowity, nie tak jak w Ślesinie, bassety będą mogły brodzić do woli, a i pomost jest bardzo fajny, to na tyle, wieczorem fotki!
Sylwia i Paweł i Gapa - Sro 19 Lip, 2006 12:04

Witajcie! :D
My też wpisaliśmy sie dopiero teraz ale mamy nadzieje, że jeszcze nie za późno. Od początku, kiedy mamy Gape, czyli od pażdziernika czekaliśmy na tez Zjazd, bardzo sie cieszymy że w końcu was wszystkich poznamy.:lol:

Jaga - Sro 19 Lip, 2006 14:18

Krzysiek napisał/a:
Fakt - przyznaję że przegapiłem Waszą córkę - przepraszam, zaraz poprawię :)

Nieszkodzi :)

Kasia :) napisał/a:
Najfajniejsze są domki 2 osobowe,

A czy w takim 2-osobowym zmieścimy sie w trójkę z trzema psami :?:

joania - Sro 19 Lip, 2006 17:17

a ja pisałam że domek dwu osobowy
Ulka - Sro 19 Lip, 2006 18:24

My chcielibysmy domek 2-osobowy . Ula Daniel i Figa
Kasia :) - Czw 20 Lip, 2006 22:09

oto kilka fotek z ośrodka, qrcze, myślałam, że mam tego więcej ale chiba część skasowałam :oops:

ogólnodostępny grillik. a w tle jeden z domków - minimum 4 osobowy:

widok na część ośrodka - tą z jeziorem :wink:

druga część ośrodka - ta z domkami i mój kundel na zwiadach 8)

Aleksander - Nie 23 Lip, 2006 09:34

Ośrodek spoko. Mam nadzieję że innym się tez podoba. Nie wiem tylko dlaczego w tym temacie tak cicho. My juz naprawde nie możemy sie doczekać spotkania.
Monika - Nie 23 Lip, 2006 18:50

Ośrodek jest super! My również zamawiamy domek 2- osobowy + basset na 2 noclegi. Już nie możemy doczekac się tego zlotu. Byliśmy w zeszłym roku i było fantastycznie!
Miła od Gucia - Nie 23 Lip, 2006 21:13

Myślę, że tak długo trwała organizacja zlotu, że wszyscy chętni tak się cieszą, że już nic nie piszą hi hi.
gocha - Nie 23 Lip, 2006 23:00

Ja też się cieszę, że zlot się odbędzie.Mania wreszcie pozna bassecią rodzinę.Ja jadę tylko z nią, więc ktoś samotny , lub do większego domku chyba nas przygarnie.
Krzysiek - Nie 23 Lip, 2006 23:18

Bogumiła od Gustawa napisał/a:
...Myślę, że tak długo trwała organizacja zlotu...

Nie wiem Bogusiu co masz na myśli pisząc że długo? Przecież Hubertus dopiero niedawno rzucił propozycję żeby zrobić Zlot.
A jeśli masz na myśli wiosenną próbą moją i Ewy to po prostu zostaliśmy zbojkotowani przez basseciarzy i nie masz co tego liczyć do obecnego Zlotu.
Hubertus - czy temat domków jest w jakiś sposób zaklepany?
Pozdrawiam
Krzysiek.

Jaga - Pią 28 Lip, 2006 11:46

My w poniedziałek wybywamy na urlop na dwa tygodnie :thx :thx :thx , więc będziemy odcięci od netu. Mam nadzieje, że do tego czasu cos sie już skrystalizuje.
Jak by była konieczność kontaktu - to na ten telefon podany w zgłoszeniu na zlot.

Hubertus - Pią 28 Lip, 2006 11:53

Rozmawialem juz z wlascicielami osrodka. Termin 1-3 wrzesnia wciaz jest aktualny. Reszte szczegolow podam po weekendzie.
Hubertus - Wto 01 Sie, 2006 16:21

Sytuacja wygląda następująco

do dyspozycji mamy

7 domków 2-osobowych
5 domków 4-osobowych
i są jeszcze domki 3 pokojowe, gdzie w każdym pokoju są 4 łóżka - czyli można "zaaplikować" 12 osób w jednym domku.

Proszę piszcie kto w jakim domku chciałby mieszkać. W szczególności zależy mi, żebyście dogadali się między sobą w kwestii wspólnego mieszkania w jednym domku.

Druga sprawa, że opłata za "dobę" to 20 zl + zużyty prąd (ale to już jakieś grosze są)
Doba zaczyna się o 12:00 i konczy oczywiście o 12:00 dnia następnego.

Zakładam, że wszyscy wyjadą do domu w niedzielę więc możemy liczyć nasz pobyt jako dwie doby.

Dzieci jada za darmo.

Proszę o szybkie określenie się kto z kim mógłby mieszkać, tak żebyśmy nie musieli tego ustalać na miejscu.

Jak to już ustalimy zrobimy małą zbiórkę (po 10 zł od rodzinki) na zaliczkę.

pozdrawiam

Marcik - Wto 01 Sie, 2006 18:26

Prosimy o domek 4-osobowy ;) Czy mamy jeszcze na maila pisac zgłoszenie?
Krzysiek - Wto 01 Sie, 2006 20:25

Witam
W kwestii organizacyjnej i porządkowej.
Zaczyna nam się robić mały bałaganik. Dlatego też proszę o jednoznaczne decyzje kto gdzie i jak - mam na myśli wszystkie sprawy zgłoszeń. Jeżeli ma to mieć "ręce i nogi" to wiedząc już jakie są do dyspozycji domki proponuję aby każdy ze zgłoszonych dosłał do mnie mailem swoje życzenia dotyczące zakwaterowania i ja je dopiszę do listy.
Te osoby które już mają zaznaczone na liście pokoje, mogą nie wysyłać powtórnie chyba, że zdecydują się na jakąś zmianę.
Ponieważ czasu nie jest za dużo, a i tak każdy już wie gdzie i z kim będzie chciał być to myślę że wszyscy powinni uzupełnić te brakujące dane do końca tygodnia.
Jeśli nie ma innych propozycji od pozostałych organizatorów to proszę o przyjęcie tej propozycji do realizacji.
Pozdrawiam
Krzysiek.

Leniuch - Czw 03 Sie, 2006 19:24

heh no to jedziemy z Leniuchem :) ))
Jak ja lubie spontany juz sie doczekac nie moge,pozdrawiamy i do zobaczenia:))

gocha - Czw 03 Sie, 2006 19:36

Gratulacje za dobrą decyzję. :thx :thx :thx
Leniuch - Czw 03 Sie, 2006 20:17

Napisalam w formularzu,ze beda 3osoby plus pies ale doszla do tego Gocha z Mania wiec jest nas 4doroslych i dwa bassety:))razem zawsze razniej.
Domek 4osobowy jakby byl to byloby super;))

Sylwia i Paweł i Gapa - Czw 03 Sie, 2006 21:46

My, jeżeli jeszcze są to prosimy domek 2 osobowy. Dzięki :)
Marzanna - Sro 09 Sie, 2006 09:06
Temat postu: My też chcemy domek na zlocie
Poprosimy o dwuosobowy jeśli można i jeśli jest jeszcze taka możliwość. Jest nas: dwie dorosłe osoby tj.Marzanna i Jacek plus dwa lub trzy psy: Gines(basset) i Kapsel(niebasset) na pewno i zastanawiamy się czy wziąć ze sobą Pusię(przygarniętą znajdkę) - ona jest zazwyczaj bardzo przestraszona, gdy wokół są inne nieznane jej psiaki- no cóż reaguje strachem, czasem agresją, trochę przecierpiała w swoim życiu zanim trafiła pod mój dach.Ona chyba zostanie z rodzicami- tak będzie pewnie lepiej dla niej, mniej stresująco. Pozdrawiamy wszystkich i czekamy na zlot. To już tylko 3 tygodnie. Ale fajnie.
Marzanna

Hubertus - Sro 09 Sie, 2006 14:35

pilne !!! pilne !!! pilne !!! pilne !!! pilne !!! pilne !!! pilne !!!
Niestety pomimo wyraźnego formatu przesyłanych zamówień wciąż brak wielu informacji.
Przede wszystkim niejasna jest kwestia zamawianych domków.
Zgodnie z aktualną listą jest 7 zgłoszeń na domek 2 osobowy i to niestety zamyka limit dostępnych domków.
Są 3 zgłoszenia na domki 4 osobowe i jedno na domek 3 osobowy - w ośrodku tym nie ma domków 3 osobowych, więc ta radzinka będzie zakwaterowana w domku 4 osobowym [bez ponoszenia dodatkowych kosztów]
Dostępnych jest jeszcze 5 domków 4 osobowych i kilka domków 3 pokojowych , które mogą pomieścić do 12 osób (każdy pokój to 4 osoby).

Osoby, które do tej pory nie określiły jaki domek chciałyby zamówić muszą dokonać szybkiego wyboru z kim z poniższej listy chciałyby zamieszkać.

1. Berta Grzegorz K 1-3.09
    plus 1
    plus 2 dzieci

2. Willy Krzysztof W 2-3.09
    plus 2lub3

3. Gustaw Agnieszka B 2-3.09
    Fox plus 1

4. Demi Wioletta Sz 1-3.09
    Julian Sz

5. Gustaw Bogusia 1-3.09

6. Molly Aneta K 1-3.09
    plus 1

7. Wilhelm Agata Ch 1-3.09
    plus 1

Chciałbym uniknąć sytuacji, w której będziecie zdani na "los" w kwestii ulokowania was z innymi współlokatorami.
Właścicielka ośrodka zapewniła mnie, że znajdzie się miejsce dla każdego.
Proszę zdecydujcie się szybko co chcecie dalej robić.

Hubertus - Sro 09 Sie, 2006 14:40

Proponuję aby te dwie "drużyny" zamieszkały razem w związku z identycznym terminem pobytu

Willy Krzysztof W 2-3.09
    plus 2lub3

Gustaw Agnieszka B 2-3.09
    Fox plus 1

Hubertus - Sro 09 Sie, 2006 14:44
Temat postu: Re: My też chcemy domek na zlocie
Marzanna napisał/a:
Poprosimy o dwuosobowy jeśli można i jeśli jest jeszcze taka możliwość. Jest nas: dwie dorosłe osoby tj.Marzanna i Jacek plus dwa lub trzy psy: Gines(basset) i Kapsel(niebasset) na pewno i zastanawiamy się czy wziąć ze sobą Pusię(przygarniętą znajdkę) - ona jest zazwyczaj bardzo przestraszona, gdy wokół są inne nieznane jej psiaki- no cóż reaguje strachem, czasem agresją, trochę przecierpiała w swoim życiu zanim trafiła pod mój dach.Ona chyba zostanie z rodzicami- tak będzie pewnie lepiej dla niej, mniej stresująco. Pozdrawiamy wszystkich i czekamy na zlot. To już tylko 3 tygodnie. Ale fajnie.
Marzanna

Wszystko OK tylko proszę podaj termin swojego pobytu na zlocie

Hubertus - Sro 09 Sie, 2006 15:02

oto aktualna lista "zlotowiczów"
kolor szary to to zgłoszenia "zamknięte"
pozostałe kolory, to również zgłoszenia "zamknięte" - dotyczą osób, które postanowiły zamieszkać razem w 4-osobowych domkach.

Pozycje "białe" to wszystkie "niepełne" zgłoszenia, które wymagają uzupełnienia danych (rodzaj domku / termin pobytu)

Krzysiek - Sro 09 Sie, 2006 18:00

Hubertus napisał/a:
Proponuję aby te dwie "drużyny" zamieszkały razem w związku z identycznym terminem pobytu

Willy Krzysztof W 2-3.09
    plus 2lub3

Gustaw Agnieszka B 2-3.09
    Fox plus 1

Mała uwaga Hubertus.
Krzysztof W plus 2 lub 3 to już jest cały domek 4 osobowy, więc trudno ich połączyć z Agnieszką plus 1 osoba.
Przepraszam wszystkich wymienionych jako "plus" ale to dlatego że zgłaszający nie podali Waszych imion 8)
Pozdrawiam
Krzysiek.

Hubertus - Sro 09 Sie, 2006 19:56

święta racja, moje przeoczenie

Czekamy więc na propozycje

gocha - Sro 09 Sie, 2006 22:21

Hubert, ja uzgodniłam już wszystko z Karoliną od Leniucha, więc można nas wpisać razem, jako 4 osoby i 2 psy do jednego domku, bo teraz nasze zgłoszenia są rozbite.
Hubertus - Czw 10 Sie, 2006 11:17

tak, tak wszystko jest ok, są rozbite ale zaznaczyłem je tym samym kolorem. Jak już ostatecznie zakonńczymy sprawę domków przedstawię poprawioną listę
Leniuch - Sob 12 Sie, 2006 08:44

teraz zostało tylko czekanie na zlot ;) )juz sie doczekac nie moge zreszta Leniuch tez ;) )
Sylwia i Paweł i Gapa - Sob 12 Sie, 2006 12:58

Chcielibyśmy zapytać gdzie wysłać tą zaliczkę?
joania - Sob 12 Sie, 2006 19:15

No właśnie ,czy konto jest podane na stronie ośrodka?
Hubertus - Nie 13 Sie, 2006 20:03

Niestety z bardzo ważnych powodów osobistych muszę wycofać się z udziału w tym zlocie.
Dodatkowo potrzebuję osoby chętnej do przejęcia organizacji zlotu.
Właściwie na tym etapie zostało tylko zebranie zaliczki (200pln) i przesłanie jej na adres ośrodka. Ja niestety nie mam w tej chwili możliwości zajmowania się tym tematem.
Tak więc razem z Kasią nie weźmiemy udziału w zlocie.

Krzysiek - Nie 13 Sie, 2006 21:40

Hubertus napisał/a:
Niestety z bardzo ważnych powodów osobistych muszę wycofać się z udziału w tym zlocie...

:cry:
No to sprawa się rypła...
Bogusia - w Tobie nadzieja na podjęcie "rękawicy" i doprowadzenie do szczęśliwego spotkania chętnych.
Myślę że sama zbiórka zaliczki i przelanie na konto ośrodka to nie duży problem. No ale ktoś - jakaś konkretna osoba musi się tym zająć.
Pozdrawiam
Krzysiek.

joania - Pon 14 Sie, 2006 11:52

Czy w obecnej sytuacji nie mozna,skoro osrodek jest zamówiony i rozdzielone domki ,wpłacać kwoty za dwie doby każdy indywidualnie z podaniem jaki domek czyli czy dwu osobowy czy inny, imię i nazwisko i po sprawie ,chyba konto ośrodka podano na stronie, a Hubertus wszystko podobno wcześniej obgadał z właścicielem . No można na przekazie jeszcze dopisać zlot bassetów i koniec i tylko czekać na przyjazd.
joania - Pon 14 Sie, 2006 12:05

Słuchajcie przed chwilą rozmawiałam z włascicielem ośrodka i podał mi adres na który trzeba dokonywać wpłaty przekazem pocztowym

Halina Mazurkiewicz
62-600 Koło
Ul.Stary Rynek 3
Wpłaty mają być dokonane do końca tego tygodna w kwocie 50zł.-zaliczka
z dopiskiem ile dni ,imię i nazwisko ,jaki domek , proszę się trzymać listy jaką utworzył Hubertus ,żeby nie było zamieszania kontakt tel z ośrodkiem na stronie www.
To tyle co mogłam to załatwiłam proszę o szybkie wpłaty , z podaniem że to zlot bassetów.

joania - Pon 14 Sie, 2006 15:18

Zapomniałam zaliczka 50zł.Prponuje aby za domek 4 osobowy zapłaciła jedna osoba a potem się rozliczycie.
Skoro Hubertus zrezygnował został po nich domek dwuosobowy Krzyśku zrób aktualną listę.
Ja już dokonałam wpłaty zaliczki.
Proponuję aby wszyscy co wpłacili się odezwali to zobaczymy czy wszyscy się odliczą.

Miła od Gucia - Pon 14 Sie, 2006 19:52

Przykro mi, ale ja własnie parę dni temu zgłosiłam swoją rezygnację. Nie mogę przyjechać, no chyba, że się zdarzy cud, wówczas zjadę a nocleg załatwię na własną rękę. A teraz czytam, że Hubertus nie może. Szkoda. Ja również się cieszyłam na to spotkanie, ale życie nieraz inaczej układa dni.
Krzysiek - Pon 14 Sie, 2006 20:38

Bogumiła od Gustawa napisał/a:
... parę dni temu zgłosiłam swoją rezygnację...

:shock: :shock: :shock:
Co to się dzieje? Ja tam nic o tym nie wiem.
Ale wygląda na to że musicie wyznaczyć jakiegoś następce żeby ktoś to dalej pociągnął i doprowadził do szczęśliwego zakończenia. Oczywiście można też każdy na własną rękę, bo już niby wszystko załatwione, ale wydaje mi się że powinien być jakiś koordynator tego przedsięwzięcia.
Pozdrawiam
Krzysiek.
P.S.
Listę oczywiście mogę uaktualnić, ale w zasadzie to już niczego nie zmieni, bo każdy wie co i jak.
K.

joania - Wto 15 Sie, 2006 08:21

no ale po co ten cały koordynator przecież ustaliłam z Panem że można dokonywać wpłat indywidualnie tylko to ma być do końca tego tygodnia i tyle .
Ja mam tylko zadzwonić i się dowiedzieć czy ludzie powpłacali czy nie .

Jaga - Sro 16 Sie, 2006 07:53

joania napisał/a:
Słuchajcie przed chwilą rozmawiałam z włascicielem ośrodka i podał mi adres na który trzeba dokonywać wpłaty przekazem pocztowym

Halina Mazurkiewicz
62-600 Koło
Ul.Stary Rynek 3
z dopiskiem ile dni ,imię i nazwisko ,jaki domek , proszę się trzymać listy jaką utworzył Hubertus ,żeby nie było zamieszania kontakt tel z ośrodkiem na stronie www.
To tyle co mogłam to załatwiłam proszę o szybkie wpłaty , z podaniem że to zlot bassetów.

Witamy po urlopie :D
Powiedzcie jeszcze, czy należy dokonywać wpłaty tylko przekazem pocztowym? Nie mozna przelewem na konto?

Hubertus - Sro 16 Sie, 2006 08:02

joania napisał/a:

Chyba się zapędziliście ździebko...

jak zaliczka może wynosić 50 zł skoro doba ustalona została na 20 zł???

jeśli ktoś przyjeżdża w piątek i zostaje na dwie noce (piątek/sobota i sobota/niedziela) to w sumie płaci 40zł + koszt zużycia prądu (a to już iście groszowa sprawa), więc jak nic 50zł zaliczki to ciut za dużo :?

Poprzednio ustaliłem z właścicielką ośrodka, że wpłacimy 200zł zaliczki za wszystkich a resztę dopłaci się na miejscu.
Chciałem, żeby ktoś chętny zgłosił się na przejęcie sprawy i poprowadzenie jej do końca. Wtedy tej osobie przekazałbym całość istotnych informacji. Teraz robi się coraz większe zamieszanie.

Podsumowując:

Osoby jadące na trzy dni - piątek/sobota/niedziela płacą w sumie za dwie "doby" 40zł. Zakwaterowanie piątek o 12:00. Opuszczenie domków niedziela 12:00 (z pewnością dopuszczalny jest "poślizg")

Osoby jadące na dwa dni tj. sobota/niedziela płacą w sumie 20zł za jedną "dobę hotelową". Oficjalne zakwaterowanie 12:00 w sobotę i opuszczenie domków 12:00 w niedzielę.

Tak więc jeszcze raz proszę nie zapędzajcie się z tym płaceniem zaliczki.
Jedna osoba powinna podać swój numer konta - zebrać od każdego np. po 10zł i zapłacić 200zł zaliczki tak jak było uprzednio ustalone (wyraźnie na to zwróciłem uwagę w moim poprzednim poście)

joania napisał/a:
no ale po co ten cały koordynator przecież ustaliłam z Panem że można dokonywać wpłat indywidualnie tylko to ma być do końca tego tygodnia i tyle .
Ja mam tylko zadzwonić i się dowiedzieć czy ludzie powpłacali czy nie .

po to żeby uniknąc takiego zamieszania jakie jest teraz

joania - Sro 16 Sie, 2006 08:48

może i się zapędziliśmy , ale tak naprawdę wszystko by zostało odwołane, bo organizatorzy zrezygnowali, a kwota zaliczki Pan powiedział 50zł to 50zł.Jakiś problem? Tak Jaga tylko przekazem pocztowym.
joania - Sro 16 Sie, 2006 08:55

Ok. masz rację Hubert , ale Pan był zdziwony że ty się tym nie zajmujesz?bo tak się umawiałeś .Ja zapytałam Pana jak można dokonać wpłat,więc Pan dpowiedział że po tyle jak wyżej. a co do dwóch dób to się zgdza bo domek 2 osobowy to 80zł, a domek 4 ososbowy to 160 zł. Jeżeli jedzie jedna osoba to się rozliczy z zaliczki z tą która zapłaciła , jeżeli komuś nie pasuje to po co ta cała afera ze zlotem po raz drugi.
Jaga - Sro 16 Sie, 2006 11:04

Hubertus napisał/a:
jak zaliczka może wynosić 50 zł skoro doba ustalona została na 20 zł???

Ja to zrozumiałam tak, że zaliczka wynosi nie 50 zł za osobę, ale 50 zł za domek.
Poza tym myślę, że mamy trochę mało czasu na szukanie nowego "koordynatora", skoro zaliczki muszą wpłynąć do końca tego tygodnia. Może juz nie komplikujmy bardziej, niech każdy wpłaci sam.

Marzanna - Sro 16 Sie, 2006 11:23

Płacimy zatem po 50zł przekazem i czy po zapłacie mamy o tym komuś meldować?. W końcu nasza poczta działa tak jak działa i może być różnie. Ale faktycznie trzymajmy się terminu do końca tego tygodnia.
Pozdrawiam Zlotowiczów.
I już się cieszę.
Marzanna z psiakami

Hubertus - Sro 16 Sie, 2006 13:15

joania napisał/a:
jeżeli komuś nie pasuje to po co ta cała afera ze zlotem po raz drugi.

afera? 8)

powiem tak... trzeba było samemu wziąść się za organizację całości od początku zamiast teraz marudzić. Jeśli zrezygnowałem w tak "newralgicznym" momencie, to znaczy, że miałem ważny powód.

napisałem poprzednio
Cytat:
Dodatkowo potrzebuję osoby chętnej do przejęcia organizacji zlotu

no cóż.. nikt się nie zgłosił.
Teraz już za późno na cokolwiek. Tylko co teraz zrobicie jeśli połowa z was nie zapłaci na czas?

z resztą nie ma co ciągnąć tego tematu - mam nadzieję, że zlocik się uda.

pozdrawiam

ps.
Owszem przy domku 2-osobowym to koszt 80zł, a domek 4 osobowy 160 (zakładając, że wszystkie osoby są dorosłe- dzieci mają nocować za darmo (a przynajmniej tak ustaliłem z właścicielką)).

joania - Sro 16 Sie, 2006 14:02

Afery nie ma tylko jak się coś zaczyna to trzeba skończyć ,nawet jak się nie jedzie ,albo wyznaczyć zastępcę .
Przynajmniej tak mnie się wydaje. a tak to wyszło jak wyszło totalny sponton ludzi chcących się spotkać.
Ja w sobotę mam do Pana zadzwonić i się dowiedzieć ile jest wpłat i ile jest domków zapłaconych . No to do zlotu siemka.

Ulka - Sro 16 Sie, 2006 17:59

My już wpłciliśmy zaliczke (50zł) , a wiec do zobaczenia na zlocie
Ula Daniel Figa

Bacha - Sro 16 Sie, 2006 21:14

Dlaczego przekazem?? Ja nie mam kiedy stać w kolejce na poczcie, w Warszawie to niestety horror. Jedyna nadzieja w Aleksandrze albo wpłacę dopiero w sobotę. Bardzo mi przykro i chyba wszystkim, że i z tak małego grona co chwilę ktoś odpada. Nie klei się ten Zlot ale ja wierzę że mimo to będzie udany!!!
Jaga - Czw 17 Sie, 2006 11:40

Wysłaliśmy przekaz 50 zł.
Ja sie tylko boję - znając tempo naszej poczty - że te przekazy do soboty nie dojdą.

joania - Czw 17 Sie, 2006 12:05

jeżeli są jakieś wątpliwości co do wpływania pieniędzy z przekazów to nr.tel ośrodka
063-27-15-027,0602331415

Marzanna - Pią 18 Sie, 2006 11:48

A myśmy też już wczoraj zapłacili i mamy nadzieję, że pieniążki dotrą na czas i zlot będzie suuuuper.Jedno co ,to z szybkości nie zaznaczyłam na odcinku dla adresata , że to za zlot, ale myślę, że właścicielka ośrodka będzie wiedziała , że to za to. No to do zobaczyska Zlociarze /Basseciarze.
Pozdrawiam.

Bacha - Pią 18 Sie, 2006 13:05

Jutro wpłacam za nas i za Aleksandra z Dagmarą - domek 4 osobowy. Na pewno te pieniążki nie dotrą na czas. W związku z tym wielka prośba do Joasi-jak będziesz dzwonić do ośrodka żeby sprawdzić wpłaty to potwierdź, że nasza "idzie" . Wpłacę na pewno, w końcu to nam zależy na zarezerwowaniu domku. Wpłata będzie na nazwisko Dańczak Barbara.
Przepraszam za kłopot ale dopiero jutro mogę wybrać się na pocztę.
Mam nadzieję, że się spotkamy.

joania - Sob 19 Sie, 2006 16:11

dzwoniłam do Pana z ośrodka i zarezerwowanych jest dwanaście domków.Wpłaty jeszcze nie dotarły , ale mówiłam że już kilka osób wpłaciło.
Proszę o zgłoszenie tych osób które wpłaciły a się nie ujawniły.
Chcę wiedzieć czy ilość wpłat będzie zgodna jak zadzwonię w sobotę 26.

Bacha - Pon 21 Sie, 2006 07:50

Zgodnie z obietnicą wpłaciłam w sobotę za domek 4 osobowy.
gocha - Wto 22 Sie, 2006 20:28

No ja znów mam problem.Miałam dogadany domek z Karoliną od Leniucha, ale teraz kiedy ona sprzedaje Lenia to chyba nieaktualne.Co prawda nic nie pisała, że rezygnuje ze zlotu, ale to chyba jasne, skoro ma ciężko chorą mamę i sprzedaje Lenia.Ja jadę na miejsce z Jagą i jej Rodziną, więc chyba dopiero jak dotrę, będę szukała kogoś, kto ma wolne miejsce w domku.Zaliczki nie wpłacam, bo w tej sytuacji oddam pieniądze osobie, która będzie miała wolne miejsce.[/img]
Uszesa - Wto 22 Sie, 2006 22:03

Zagapilismy sie totalnie, czy można jeszcze wpłacić pieniadze, nie jest za pózno i czy jest jescze domek 2 osobowy na 2 dni,( piatek, sobota).
Jestesmy na liście, tzn zglaszalismy sie wczesniej - Wilhelm basset + 2 0s dorosłe. Czy ktoś może coś wie więcej, bo doczytałam sie, ze Hubert nie jedzie. Pozdrawiam i z gory dziekuje za info

Bacha - Sro 23 Sie, 2006 08:45

Myślę, że nie powinno być problemu z miejscami, w końcu to koniec wakacji. Zawsze możesz zadzwonić do ośrodka.
Przeglądnęłam ostatnie posty i do wpłaty zaliczki "przyznali" się:
Joania
Marzanna
Ulka
Jaga
Aleksander
Bacha
Gocha-wpłaci na miejscu
A gdzie reszta???? Mam nadzieję , że Joasia wie więcej, może ktoś zgłosił do niej na PW.

joania - Sro 23 Sie, 2006 11:13

Basiu ja wiem tyle co ty , jeżeli chodzi o wpłaty to wydaje mi się że jeszcze można .
Podałam nr tel więc proszę się kontaktować z osrodkiem bezpośrebdnio.
Ja będę dzwoniła 26 sierpnia.

Bacha - Sro 23 Sie, 2006 11:19

Dzięki Joasiu, czyli ile nas jest okaże się na miejscu. Fajnie, że się spotkamy, mam nadzieję że będzie ciepło.
Uszesa - Sro 23 Sie, 2006 12:14

udało nam sie zarezerwować domek 2os. Także my na pewno bedziemy! Cieszę się ze sie poznamy, i my, i nasze bassety! Do zobaczenia! Agata, Paweł i Wilhelm Basset
Sylwia i Paweł i Gapa - Czw 24 Sie, 2006 10:19

My też jesteśmy, właśnie wpłaciłam zaliczke, już nie możemy sie doczekać. :lol:
Willy - Czw 24 Sie, 2006 16:32

Trochę się zagapiłem - dużo pracy, ale myślę że z miejscem nie powinno być jeszcze problemu, więc spotkamy się na Zlocie.

Oficjalnie oznajmiam, że Krzysiek W. jedzie na zlot wraz z rodzicami i ze swoim Willym.

Monika - Czw 24 Sie, 2006 19:03

Wpłaciliśmy pieniązki w sobotę. Czekamy na spotkanie bassetów: Monika, Marcin no i oczywiście Berta (która jeszcze chyba o niczym nie wie i właśnie dzisiaj kończy 3 latka). Do zobaczenia na zlocie.
Willy - Pon 28 Sie, 2006 23:19
Temat postu: program?
Skoro mamy zapewnić sobie sami jedzenie, to chciałbym ustalić, co kto przywozi i o której robimy grilla/ognisko :?:
Przy okazji proponuję ustalić chociaż ramowy program zlotu, żeby każdy wiedział co, gdzie, kiedy 8)

Do soboty wieczorem wszyscy się raczej zjadą , więc proponuję zrobić wieczorem "oficjalne" spotkanie.

Co o tym sądzicie :?:

PS
Prośba do administratora/koordynatora o podanie liczby psów i osób na zlocie.

Jaga - Wto 29 Sie, 2006 06:52
Temat postu: Re: program?
Willy napisał/a:
Skoro mamy zapewnić sobie sami jedzenie, to chciałbym ustalić, co kto przywozi i o której robimy grilla/ognisko :?:
Przy okazji proponuję ustalić chociaż ramowy program zlotu, żeby każdy wiedział co, gdzie, kiedy 8)

Do soboty wieczorem wszyscy się raczej zjadą , więc proponuję zrobić wieczorem "oficjalne" spotkanie.

Co o tym sądzicie :?:

PS
Prośba do administratora/koordynatora o podanie liczby psów i osób na zlocie.

Ja nie wiem, czy sami mamy zapewnic sobie jedzenie. Mowa była, że można będzie juz na miejscu wykupić jakieś żarełko. A co do ogniska / grilla, to nie wiem, czy nie lepiej byłoby na miejscu zrobic "ściepkę" i cos kupić juz tam , a nie wozić przez pół Polski. Nawet jakby w tej wsi nie było sklepu, to można wysłać "delegację" na zakupy. To takie moje przemyslenia, nie wiem czy słuszne i trafione :wink:

Hubertus - Wto 29 Sie, 2006 07:12

Ośrodek w tym okresie nie zapewnia już wyżywienia.
A jeśli chodzi o okoliczne miejscowości, to można tam znaleźć conajmniej dwa sklepy

Kasia :) - Wto 29 Sie, 2006 07:16
Temat postu: Re: program?
Jaga napisał/a:
A co do ogniska / grilla, to nie wiem, czy nie lepiej byłoby na miejscu zrobic "ściepkę" i cos kupić juz tam , a nie wozić przez pół Polski. Nawet jakby w tej wsi nie było sklepu, to można wysłać "delegację" na zakupy. To takie moje przemyslenia, nie wiem czy słuszne i trafione :wink:

Ośrodek stoi totalnie na uboczu, dookoła same lasy do najbliższej wsi jest niezły kawałek - tak około 20 minut marszem, a do najbliższego sklepu jest ok. 2 km, za to sklepy są w okolicy ze 3 i nawet względnie zaopatrzone. O lokalizację trzeba będzie spytać gospodarzy ośrodka. Polecam sklep w miejscowości bodajże Sompolno - jest najdalej, ale największy wybór kiełbach i piwa. Na świeże mięsiwa bym jednak nie liczyła. Ta miejscowośc jest po drodze do Lipin od strony Inowrocławia. Tak samo cały osprzęt do grila proponuje kupić gdzieś po drodze, bo na miejscu prawie po sezonie może nie być. Samego grila do gospodarze mają, nawet w większej ilości :wink:

Jaga - Wto 29 Sie, 2006 07:16

Hubertus napisał/a:
Ośrodek w tym okresie nie zapewnia już wyżywienia.
A jeśli chodzi o okoliczne miejscowości, to można tam znaleźć conajmniej dwa sklepy

A to zmienia postać rzeczy. Myślałam, że przynajmniej obiady jakieś do się wykupić. Ale skoro nie, to będziem grillować na śniadanie, obiad i kolację :wink: .
A Hubertus powiedz jeszcze, czy w domkach jest jakiś aneks kuchenny, naczynia itd, czy to też trzeba ze sobą zabrać?

Bacha - Wto 29 Sie, 2006 08:15

[quote="Hubertus"]OK, termin to 1-3 września, czyli trzy dni - piątek , sobota, niedziela

Koszt 25 zl na osobę + 15zl za wyżywienie

W sezonie biorą 15-17zl za wyżywienie, więc może na początku
września, kiedy to już praktycznie po sezonie, wezma mniej niż 15zl.

Dodatkowo to całe "wyżywienie" ogranicza się chyba jedynie do obiadu."

Taka informacja była w czerwcu, to pewnie coś się zmieniło. Na stronie ośrodka wyczytałam, że domki wyposażone są w aneks kuchenny z lodówką ale bez kuchenki więc z gotowaniem może być problem. Pozostaje tylko gril i suchy prowiant, ale cóż to za problem. Gorzej z koordynatorem bo nie wiadomo kto nim jest. Ale faktycznie pewne sprawy dobrze byłoby ustalić wcześniej żeby każdy wiedział co trzeba zabrać.

Jaga - Wto 29 Sie, 2006 09:01

Dzwoniłam do Ośrodka, żeby sie upewnić czy nasza zaliczka dotarła. Bardzo uprzejma pani powiedziała mi, że wszyscy których ma na liscie zapłacili (ale ja nie wiem kogo ona ma na liscie :D ).
Zwracała uwagę, żeby zabrać ze sobą czajnik elektryczny i jakieś naczynia dla siebie, bo ona może pożyczyć, ale ma raptem dwa czajniki i kilka naczyń, więc dla wszystkich napewno nie starczy. Obiadów faktycznie nie będzie, ale jest tam "restauracja", w której można zjeść pizzę, zapiekanki, lody, chipsy, wypić piwo itp., więc nie będzie tak źle.
Przyznać się kto jedzie juz dzisiaj (pani mi powiedziała, że ktoś z nas już dziś przyjeżdża) ?

gocha - Wto 29 Sie, 2006 10:14

A ja zamiast się cieszyć razem ze wszystkimi, muszę zawiadomić, że niestety, my nie jedziemy.Mania akurat teraz dostała cieczkę :oops: :oops:
więc nic nie poradzę, muszę zrezygnować.Jest mi z tego powodu bardzo smutno.Natomiast wszystkim jadącym ,życzę dużo atrakcji, dobrej zabawy i oby dopisało wszystko, z pogodą włącznie. :lol:

Bacha - Wto 29 Sie, 2006 11:30

Nam też jest bardzo, bardzo przykro ale z drugiej strony jesteśmy wdzięczni bo w ubiegłym roku było trochę kłopotów z powodu cieczek. Niestety niektóre psy w tym nasz Bass dostają "małpiego rozumu" i trudno z nimi wytrzymać. Do zobaczenia innym razem.
allessandra - Wto 29 Sie, 2006 16:57

Uwaga Uwaga!!!
W tym momencie rozmawiałam z przemiłą Panią z pensjonatu do którego się wybieramy na basseci zlot i prosiła zeby przekać wszystkim uczestnikom, żeby wzieli ze sobą czajnik bezprzewodowy, sztucice, talerze oraz kuchenkę gazową z butlą jeśli ktoś będzie chciał coś pichcić!!!
Na miejscu kuchnia jest nieczynna więc liczmy tylko na to co mamy ze sobą.
Aha, i jeszcze ważna sprawa - są grzyby, podobno wysyp!!! Więc dodatkowo dla chętnych bierzemy kosze wilkinowe!
Do piątku...

Aleksander - Wto 29 Sie, 2006 19:15

Przyznajemy się bez bicia , że my jedziemy całą czwórka i juz nie możemy się doczekać. Jaga kiedy i o której zamierzacie wyjechac może sie gdzieś na trasie spotkamy?
Jaga - Sro 30 Sie, 2006 06:42

Aleksander napisał/a:
Przyznajemy się bez bicia , że my jedziemy całą czwórka i juz nie możemy się doczekać. Jaga kiedy i o której zamierzacie wyjechac może sie gdzieś na trasie spotkamy?

Jejku, jak przeczytałam początek Twojego posta, to sie przeraziłam, że znów ktoś odpada, bo coś mu wypadło. Uff, dzieki bogu nie :D .
My będziemy starali sie wyjechać rano w piątek, ale jak nam to "rano" wyjdzie, to juz jest inna sprawa. Prześlę Ci nasze namiary na PW, to będziemy mogli być w kontakcie :D

Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 30 Sie, 2006 13:54

Zlot tuż, tuż... więc, ponieważ tym razem z wielu powodów nie możemy pojechać życzymy wszystkim udanej zabawy i dobrych humorków oraz przepięknej pogody.... i nawet nie macie pojęcia jak bardzo bardzo Wam zazdrościmy :oops:

Ewa i Zbyszek

PS - Mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze. Za rok, może dwa...

PS 2 - Mam też cichutką nadzieję, że zrobicie furę zdjęć i chociaż tyle mojego, co sobie popatrzę :)

Jaga - Czw 31 Sie, 2006 07:47

Czy ktos z was ma dokładny adres tego ośrodka?
Czy poprostu Lipiny i już - bo jak tak to jak tam trafić?
Nawet na ich stronie nie znalazłam.

Marzanna - Czw 31 Sie, 2006 08:00

A my z domu będziemy mogli wyjechać dopiero po pracy w piątek, więc nie wcześniej jak o 20.00, zatem na miejsce dotrzemy bardzo późno- pewnie około północy.Szkoda...., że tak późno.....
Jaga - Czw 31 Sie, 2006 08:26

Marzanna napisał/a:
A my z domu będziemy mogli wyjechać dopiero po pracy w piątek, więc nie wcześniej jak o 20.00, zatem na miejsce dotrzemy bardzo późno- pewnie około północy.Szkoda...., że tak późno.....

Szkoda, że późno, ale ważne że w ogóle dotrzecie :D .
Będziemy czekać :D

Bacha - Czw 31 Sie, 2006 09:24

Też się nie doszukałam adresu, ale myślę że poprostu Lipiny-ośrodek wypoczynkowy Pani Halina Mazurkiewicz. Jakoś się znajdziemy. Martwi mnie pogoda, ale może prognozy choc raz się sprawdzą. Do zobaczenia.
Hubertus - Czw 31 Sie, 2006 09:46

to ja jeszcze raz w kwestii dojazdu...
Te różowe kółeczka to miejscowość Lipiny. Jeśli tam traficie, to z pewnością mieszkańcy was skierują do ośrodka. Podobnie jeśli traficie do Siedlisk czy Mąkolna.
Dodatkowo dołączam mapkę, która raczej nie wymaga dodatkowych objaśnień ;)

Pozdrawiam i życze dobrej zabawy!

Jaga - Czw 31 Sie, 2006 10:36

O jak ładnie oznaczyłeś miejsce naszego zlotu :D
Pozostaje nam wydrukowac sobie mapkę i w drogę. :D

=AsMiNn= - Czw 31 Sie, 2006 13:38
Temat postu: Nistety :(
Z nami jednak nie wypali. Viking akurat w czasie tego zlotu ma umówiony termin kastarcji. Ehhh szkoda. Może w przyszłym roku :(