Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Powitania - Wpadłem by się z Wami przywitać

robert.n - Sob 21 Paź, 2006 14:46
Temat postu: Wpadłem by się z Wami przywitać
Od kilku dni jestem właścicielem prześlicznej basetki o imieniu Berta.
Za 2 dni skończy ona 8 tydzień swojego życia.
Od dłuższego czasu przymierzałem się do zakupu rodowodowego szczeniaczka rasy Basset i zacząłem przeglądać ogłoszenia oferujące te przepiekne pieski w internecie. Berta, tym czasem, została znaleziona przeze mnie zupełnie przypadkowo na poznańskiej giełdzie dla zwierzaków i pomimo, że nie posiada metryczki urzekła mnie swym wyglądem od pierwszego wejrzenia ;)
Jedyne co udało mi się dowiedzieć od Pana sprzedającego pieski na giełdzie, to fakt, że otrzymał on pieska od właścicieli suki w zamian za pokrycie. Jego samiec posiada rodowód natomiast mama Berty nie.
Odkąd ją zobaczyłem rodowód przestał mieć dla mnie jakiekolwiek znaczenie. Dla mnie jest ona najpiekniejsza na świecie i wniosła do mojego domu tyle radości, że już nie wyobrażam sobie domu bez niej.

Aleksander - Sob 21 Paź, 2006 17:32

Witamy i pozdrawiamy i oczywiście życzymy wielu radości i pociechy z maleństwa. No i oczywiście czekamy na zdjęcia. Aleksander z Dagmarą , Demeter i Morfeuszem.
robert.n - Sob 21 Paź, 2006 17:52

A oto jak wygląda mały rozrabiaka :)

Kasia :) - Sob 21 Paź, 2006 20:51

śliczne umaszczenie - takie jak najbardziej lubie u basseta :)
witam ciepło - Kasia z klanem czarnych i bassetem Fredem

Ewa z Matyldą i Bobem - Wto 28 Lis, 2006 11:31

Nadrabiam zaległości - przepraszamy, że tak późno, ale bardzo serdecznie witamy nową piękność na Forum :)

Ewa z Piesynkami

PS - na rozrabiakę to ona nie wygląda - sama słodycz :)

robert.n - Wto 28 Lis, 2006 14:30

:) W tej chwili ma już 3 miesiące i zmienia się w oczach :shock:
Rośnie jak na drożdżach - a z aniołka robi się mały diabełek 8)

Dziękujemy za powitanie i pozdrawiamy

Crazy-Kasia - Wto 28 Lis, 2006 19:48

Jaaaaaaaaaaaka cudowna, kiedy tata wniósł baryłe do domu o 12 w nocy zatkało mnie. Cały obsiusiany, mordeczka cała w karmie...Ale jaki bYŁ i jest cudwony :) :):):)