|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Wychowanie - Ja oduczyć 2 latniego basseta sikać?!
Crazy-Kasia - Nie 29 Paź, 2006 19:52 Temat postu: Ja oduczyć 2 latniego basseta sikać?! Ludzie mój Baryła soka po nocach....co noc...każdego dnia a to tylko dlatego, że go się nie wpuszcza do łóżka....to chore!!! :x :x :x :x :x
gkoti - Nie 29 Paź, 2006 20:19
jesli nasika wepchnij mu pysk w te siki...po kilku razach powinno pomoc... )
Hubertus - Nie 29 Paź, 2006 21:35
Sorry Gkoti ale tak głupiej rady dawno nie widziałem.
W najlepszym wypadku osiągniesz tylko tyle, że pies za którymś razem sam wsadzi pysk w siki.
skąd Ty bierzesz takie pomysły????
Hubertus - Pon 30 Paź, 2006 15:46
Ok, skoro zablokowałem temat swoją uwagą, to może ja zadam pytanie.
Kasiu o której godzinie ostatni raz wychodzisz z psem?
Czy pies ma stały dostęp do wody?
joania - Pon 30 Paź, 2006 18:08
To może Ty daj jakiś madry pomysł , a nie krytykuj
Hubertus - Pon 30 Paź, 2006 18:37
zadałem pytanie i czekam na odpowiedź. A tekst z mazaniem psa w sikach uważam za wybitnie durny - tak samo durny jak np. opinia, że suka przynajmniej raz w życiu powinna mieć szczeniaki. Niestety takie opinie wciąż egzystują wśród posiadaczy psów - a coś takiego trzeba tępić. Wolałbym, żeby Kasia nie potraktowała poważnie rady Gkoti.
Moja rada jest prosta - wyprowadzać psa późno w nocy - nawet jeśli miałaby to być 23:00. Druga sprawa, że możnaby również nie dawać psu wody przed spaniem.
Niestety moja rada to czysty strzał w ślepo - bez odpowiedzi Kasi mogę tylko domniemać pewne fakty.
Może ty coś poradzisz skoro się już odzywasz zamiast zbędnie zaśmiecać temat?
joania - Pon 30 Paź, 2006 18:50
Ja nie zaśmiecam ,tylko uważm że Ty wszędzie wszystkich krytykujesz , a mało radzisz, więc z tąd moje pytanie co do Twojej rady ,jeżeli uważasz że Gkotki opowiada bzdury.
Koniec tematu z mojej strony .
Crazy-Kasia - Pon 30 Paź, 2006 19:21
Nio dzięki ludzie ale to nie pomaga....tobi wychodzi na długi spacer od około 20 do 21 a później jeszcze tylko że na 5 minut..ale on to robi tylko dlatego że go sie do łóżka nie wpuszcza....i nie...nie daje mu żadnej wody przed spaniem :thx :thx
Buba - Pon 30 Paź, 2006 19:33
Hm..specem nie jestem, ale skoro mówisz że to wygląda na "specjalne" działania z zemsty, to kłania się psia behawiorystyka. Jeden z rozdziałów w książce pt: "zapomniany język psów" mówi o podobnym problemie. Podaj mi swój adres e-mail to zeskanuję ten rozdział i Ci podeślę - bo nie chce mi się przepisywać kilku kartek :lol:
Może to podsunie Ci jakieś rozwiązanie..
A ile chłopak ma lat?
A może to problem zdrowotny?
patyk - Wto 31 Paź, 2006 10:41
Jan Fennel "Zapomniany jezyk psow", to jedna z obowiazkowych pozycji w biblioteczce kazdego kynologa
Oddawanie moczu spowodowane jest Albo problemem urologicznym, Albo stanowi problem natury bechawioralnej. W tym drugim przypadku najczesciej związane jest z okazywaniem nadmiernego poddania (zaburzenia emocjonalne)! Występuje najczęściej u szczeniąt, młodych suk oraz osobników starszych i dotyczy zwierząt obu płci. Zaburzenie bierze swój początek już we wczesnym okresie życia szczeniąt, na skutek błędów popełnianych podczas okresu socjalizacji.
Kiedy mowimy "Zlosliwy pies", oznacza wtedy jak malo o nich wiemy...
NIE WOLNO nuzac psiego pyska w jego odchodach!!! - psy nie sa koprofilami...
Crazy-Kasia - Wto 31 Paź, 2006 14:59
Bardzo mi pomagacie....ale ta psia menda(mama go tak nazwała) sika i sie jeszcze na ciebie tak złośliwie patrzy....osz tooo wrednosko psisko....a mój e-mail to kasiunia-love@wp.pl :thx
Buba - Wto 31 Paź, 2006 17:29
jutro pod wieczór Ci wyślę skan bo wtedy będę w domu. Nie odpowiedziałaś w jakim pies jest wieku.
patyk - Sro 01 Lis, 2006 00:45
BUBA - pies ma dwa lata (tak jest w temacie)
Dorota - Sob 04 Lis, 2006 22:07
To ja tez poprosze o rozdział tej ksiązki:)) Nasz Hekuś tez ma dwa lat i tez sika w nocy jak sie go do wyrka nie wpuści. Nadomiar tego pare dni temu pozwoliłam mu wpakopwać sie na lóżko to sie w nie zesikał Wg mnie to sikanie to forma jakiegos sprzeciwu z jego strony, tak samo robi jak nie chce w danym momencie zostac sam w domu.
Moj mail: dorotka.20@interia.pl
Buba - Pon 06 Lis, 2006 20:10
dziewczyny, macie rozdział na mailu :wink: przegapiłam te 2 lata - najciemniej pod latarnią..
Crazy-Kasia - Nie 12 Lis, 2006 14:02
Heh dziękuje wam bardzo, już mój Baryłka przestał sikać pod szafą....Hehe zdaje mi się, że to przez wyjazd tatuśka na pare tygodni...ALE DZISIAJ NASRAŁ!!! To jest nie życiowe.....Już takiej wrednej Godzilli nie wdziałam...Nosz to podły psi mend...... :x :x :x :x
Anna Rowińska - Sro 29 Lis, 2006 16:46
Cześć, ja mam 13 miesięczna suczkę i ona noc w noc i co noc sika lub i nie tylko. Ja mam tego tak serdecznie dosyć, że zaczynam się zastanawiać czy nie oddać jej. Przez 10 miesięcy już mnie tak męczy ja tego dłużej nie wytrzymam!!!
Agata - Czw 30 Lis, 2006 15:33
Witaj Aniu.
Wiem, że to męczące :? Ale to powinno minąć, tylko czasu potrzeba. Jednemu mniej, drugiemu więcej.
A ile razy dziennie sunia je ? O której godzinie dostaje ostatni posiłek ?
Może wspólnymi siłami coś zwojujemy :wink:
Ania, wiesz, najlepiej oddać psa, ale to nie o to chodzi, chyba, że jej nie kochasz tak bardzo, że "byle co" Cię załamuje do tego stopnia, że myślisz o oddaniu jej
Ja bym nigdy z tego powodu nie zrezygnowała ze swojego przyjaciela, przenigdy. Może i zła, ale bym co rano grzecznie sprzątała jej odchody i tyle. Wiem, że to nie rozwiązanie, ale jeśli się kocha...
|
|