Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Powitania - WITAMY SERDECZNIE

marta_zbyszek - Czw 05 Cze, 2008 06:32
Temat postu: WITAMY SERDECZNIE
Chcieliśmy się nieśmiało przedstawić i przywitać.Nazywam się marta i wraz z mężem Zbyszkiem i córą cztero letnią Jagodą jesesmy opiekunami BOLKA. Jesteśmy rodzinką już 5 lat. Nasz pupil uwielbia gonitwy po lesie ale za to nie cierpi wody.
Jak każdy zarejestrowany na tym formum Basset śpi w naszym łóżku i to na honorowym miejscu z łbem na poduszce.
Jesteśmy również noclegownią dla naszego kocóra NERO. Nie można w stosunku do kota powiedzieć że się jest właścicielem bo koty chodzą swoimi drogami. Uwielbia spacery i naszego BOLO jest z nami od roku.

Jaga - Czw 05 Cze, 2008 06:36

Bardzo serdecznie witamy, i mamy nadzieję, że będziecie się dobrze z nami bawić :)
marta_zbyszek - Czw 05 Cze, 2008 06:43

dziękujemy. NA PEWNO BĘDZIEMY SIĘ DOBRZE BAWIĆ JAK MOGŁO BY BYĆ INACZEJ W GORNIE MIŁOŚNIKÓW BASSETÓW I NIE TYLKO
Grzegorz - Czw 05 Cze, 2008 07:13

No w końcu ...... a trwało to ze trzy lata zanim się zarejestrowaliscie .......pomimo Naszych namów...... witamy tutaj !!
Miła od Gucia - Czw 05 Cze, 2008 07:18

No proszę, czego sie dowiaduję, że tak długo Wa trzeba było namawiać, abyście dołączyli do najwspanialszej grupy na świecie.
Witamy Was serdecznie, macie co poczytać. Prosimy o zdjęcia i niesamowite opowieści o Bolku.

Renia - Czw 05 Cze, 2008 07:18

Witamy :)
Dorti - Czw 05 Cze, 2008 07:18

Witamy serdecznie. :lol: :lol: :lol:
marta_zbyszek - Czw 05 Cze, 2008 07:27

Będziemy się kajać i przepraszać ale mamy usprawiedliwienie na naszą opieszałość. Boimy się trochę jak BOLUś zareaguje na tyle bassetów na raz. Odkąd rzdzieliliśmy go półtorej roku temu z jego towarzyszem dotychczasowego życia Malamutem i na nowymym miejscu zamieszkania ugryzł go paskudnie inny psiak w zadek bardzo agresywnie reaguje na psie towarzystwo. Lubi jak na razie tylko jedną bokserkę. I tu prośba do Grzesia - jakbyśmy mogli zaaranżować spotkanie z Twoimi pociechami w celu sprawdzenia reakcji Bolusia. Może nam coś doradzicie.
ewan - Czw 05 Cze, 2008 07:30

TW Bolek ;)
witamy serdecznie :)

Miła od Gucia - Czw 05 Cze, 2008 07:33

Bolek zajrzyj na stronę urodzinową bassetów.
Renia - Czw 05 Cze, 2008 09:48

Marta, ja tez sie bardzo boje bo moja Beti tez potrafi z zębami do psów wyskakiwać :( a jak juz zobaczy yorka to koniec chce go koniecznie zjeść ale trudno musze zaryzykowac - w takiej grupie będą sie musiały jakoś akceptować.
Miła od Gucia - Czw 05 Cze, 2008 09:52

E dziewczyny, spytajcie jak Gustaw szalał na pierwszym zlocie - to był postrach, tylko słyszałam "trzymaj naszego, trzymaj, Bogusia idzie z Guciem".
A na ostatnim zlocie - niech inni powiedzą.

Mirka - Czw 05 Cze, 2008 10:39

My również serdecznie witamy :lol: :lol: :lol:
Fanfan z rodziną - Czw 05 Cze, 2008 11:45

Na ostatnim zlocie Gucio był baaaaaaardzo grzeczny...czego nie moge powiedzieć o Faniu :roll: . Proponuję gdzieś zamknać Karolka, Fania i Bolka...i niech się chłopcy wychowają :lol: :wink:
marta_zbyszek - Czw 05 Cze, 2008 12:23

To jest myśl. Może jak trafi na równego sobie hojraka to go to usadzi
Miła od Gucia - Czw 05 Cze, 2008 12:49

[quote=" Proponuję gdzieś zamknać Karolka, Fania i Bolka...i niech się chłopcy wychowają :lol: :wink:[/quote]
kurcze, nie chciałabym oglądać efektów , a może właśnie zdarzyłby się cud.

marta_zbyszek - Czw 05 Cze, 2008 18:36

Zwierzaki są nie przewidywalne - a bassety do tego uparte więc mogło by się to źle z kończyć. Choć nigdy nic nie wiadomo....
gocha - Czw 05 Cze, 2008 18:38

Witajcie serdecznie. Ja do kompletu niewychowanych chłopaków mogę jeszcze dorzucić swojego Ignasia.
marta_zbyszek - Czw 05 Cze, 2008 19:34

widzę że nie jestem osamotniona i jest więcej długich agresorów. A czy mogę prosić o poradę w sprawie syndromu samotności u długouchych. Nasz Bolek pomimo wielkiej agresji do innych czworonogów (wyłączając koty bo te porostu ubóstwia) to w momencie w którym zostaje sam w domu zamienia się w małego płochliwego szczeniaczka, który boi się każdego puknięcia w drzwi i robi wszystko aby wydostać się z zamkniętego domu. Po czym kiedy mu się to nie udaje demoluje cały dostępny metraż. Wiem że nasze kochane czworonogi są upartymi złodziejami które dążą do celu po trupach, ale w tym przypadku odrobinę przesadza.
Fanfan z rodziną - Czw 05 Cze, 2008 20:49

Ale mój pies nie jest agresorem :roll: . On po prostu chce być najważniejszy, a że gabaryty dają mu pewną przewagę pośród kolegów...to już inna bajka. A Gucia ( który rzekomo jest agresywny ) wręcz uwielbia. Dowodem na to są zdjęcia ze zlotu, na którym świetnie się bawiły. Nasz Fanio po prostu jest zazdrosny o Grześka, stąd pewna awersja między nim, a Karolem. Już Grześ kiedyś o tym pisał - Fanfanowi się wydaje, że Karolek codziennie dostaje kabanoski, a Fanio tylko "przy okazji" :wink:
marta_zbyszek - Czw 05 Cze, 2008 20:53

Rozumiem :smile:
Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 16 Cze, 2008 17:27

Trochę późno, ale dołączam się do serdecznych powitań :)

To ja - Ewa - ofiara stereotypu o niemożności wychowania basseta ;) (to tak a'propos agresji, dominacji etc. hihihi, bo ja bardzo łatwo uwierzyłam w mit o tym, że basset jest niewychowywalny i tym sposobem Matylda jest rozpuszczona jak dziadowski bicz ;) Ale teraz jak już wiem, że można to obiecuję, że kolejnego szczeniaczka basseta wychowam ;) )

marta_zbyszek - Wto 17 Cze, 2008 19:25

łatwo powiedzieć trudno zrobić jak tu takiemu odmówić jak popatrzy tym swoim smutno- błagalnym spojrzeniem :smile:
Nadia - Sro 18 Cze, 2008 21:18

Witamy serdecznie:):):)