|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Żywienie - Co wasze bassetki jedzą najchętniej?
zuziakrezel - Pon 12 Lip, 2010 08:35 Temat postu: Co wasze bassetki jedzą najchętniej? Co wasze bassetki jedzą najchętniej
Monia - Pon 12 Lip, 2010 09:08
brokuł, banany, zielony ogórek, kiszony ogórek, marchew-gotowana, surowa, zieloną pietruszkę, szczypiorek, pomidory,
uwielbia ale już nie dajemy:
jajka surowe i ugotowane, jogurty, surowe mięsko- drobiowe, wołowe, rybę, ser biały, ser żółty,
Teraz ograniczamy się do karmy, warzyw i owoców.
gocha - Pon 12 Lip, 2010 10:12
Temat żywienia jest bardzo rozległy, najpierw poczytaj Zuziu, a potem zadawaj pytania, nie ma sensu powielać odpowiedzi.
Mirka - Pon 12 Lip, 2010 10:30
wszystko :shock: :shock:
tu nalezy zapytać
czy powinny
Monka i Miro - Pon 12 Lip, 2010 11:21
A Chester to najchętniej zjada.... te rzeczy które nie należą do niego :twisted:
Batus - Pon 12 Lip, 2010 15:45
Monka i Miro napisał/a: | A Chester to najchętniej zjada.... te rzeczy które nie należą do niego :twisted: |
zuziakrezel - Czw 15 Lip, 2010 13:40
Monia napisał/a: | brokuł, banany, zielony ogórek, kiszony ogórek, marchew-gotowana, surowa, zieloną pietruszkę, szczypiorek, pomidory,
uwielbia ale już nie dajemy:
jajka surowe i ugotowane, jogurty, surowe mięsko- drobiowe, wołowe, rybę, ser biały, ser żółty,
Teraz ograniczamy się do karmy, warzyw i owoców. |
Ja nigdy nie dawałam surowych jajek mojemu pieskowi
zuziakrezel - Czw 15 Lip, 2010 13:42
Batus napisał/a: | Monka i Miro napisał/a: | A Chester to najchętniej zjada.... te rzeczy które nie należą do niego :twisted: |
|
Potwierdzam :wink:
gocha - Czw 15 Lip, 2010 13:51
'surowego mięsa nie należy dawać psom, jeśli oczywiście chcesz mieć milutkiego pupilka domowego do przytulania itp. :wink:[/quote'
A to niby dlaczego Zuziu ?
Batus - Czw 15 Lip, 2010 14:56
Użytkownik zuziakrezel pilnie proszony o przedstawienie się w dziale powitań
Asia i Basia - Czw 15 Lip, 2010 16:37
[/quote]
Potwierdzam :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :grin: :lol: :razz:[/quote]
Ja nie chcialabym byc niegrzeczna, ale mam wrazenie , ze pomylilas forum o psach z forum graficznym. Fajnie by bylo gdyby mozna bylo Twoje posty czytac, bo na razie to one dla oka barzdziej sa. Postaraj sie ograniczac te ozdobniki, bo to troche wyglada jakbys chciala cos wykrzyczec. Jesli nie jestes zorientowana, jak funkcjonuje nasze forum napisz, chetnie Ci pomoge. I zapraszam do mnie do Powitan na mala kawke, a moze Cole? Pozdrawiam Asia i BAsia
besta - Czw 15 Lip, 2010 17:06
Nie rozumiem....dlaczego surowego jajka nie?Jajko wystarczy sparzyć wrzątkiem i dopiero wybic ze skorupki moje tak jedzą i zapewniam salmonellozy nigdy nie miały.
A surowe mięso...hmmmm a o barfie słyszałaś(ja co prawda nie stosuję z lenistwa chyba :wink: )ale własnie ten sposób żywienia psów opiera się o surowiznę(tak ogólnie mówiąc).Moje dostaja od czasu do czasu surowe mięso .A kiedyś daaaawno temu ,gdy o suche karmy nie było wcale tak łatwo, miałam pudlicę której podstawą zywienia była surowa wołowina i zapewniam,że był to normalny ,łagodny pies a nie jakaś krwiożercza bestia.
gocha - Czw 15 Lip, 2010 17:32
"Mit 4 - Od jedzenia surowego mięsa pies stanie się agresywny
Karmienie surowym mięsem nie ma wpływu na zachowania agresywne. Surowe mięso zawiera dużo substancji mineralnych, głównie fosfor, wapń, potas i sód oraz witaminy A, D i niektóre z grupy B, jest najlepszym źródłem aminokwasów egzogennych i żelaza. Surowe mięso jest dla psa smacznym pożywieniem, lekkostrawnym i dobrze przyswajalnym. Należy jednak mieć na uwadze, że dieta mięsna zawiera dużo białka. Pies dzięki niej ma dużo energii a brak warunków do spalania powoduje nerwowość, która może być mylona z agresywnością "
To cytat ze stronki weterynaryjnej na temat żywienia i zachowań psów. To, że surowizna powoduje agresję to taki sam mit jak to, że dziecko od jedzenia cukierków ma robaki, albo, że jak pies je trawę to będzie padał deszcz
Ja sama znam kilku hodowców którzy z powodzeniem stosują BARF i nie mają problemów z zachowaniem psów, w tym jednego hodowcę bassetów (Poczytaj Zuziu co to jest BARF)
Mirka - Czw 15 Lip, 2010 17:36
zuziakrezel napisał/a: | [surowe jajka nie polecam bo może dostać salmonellę,a surowe białko nie jest dla psa najlepsze :neutral: a surowego mięsa nie należy dawać psom, jeśli oczywiście chcesz mieć milutkiego pupilka domowego do przytulania itp. :wink: |
a co surowe mieso ma wspólnego z milutkim pupilkiem
Zuzia zapytam wprost ile masz lat
Miła od Gucia - Czw 15 Lip, 2010 18:51
aż muszę otworzyć forum przez inną przeglądarkę żeby zobaczyć te cuda.
gocha - Czw 15 Lip, 2010 19:03
Dziewczyny, ja to w ogole nie wiem po co tak naprawdę dyskutujemy. Najpierw Zuzia nas pyta co jedzą nasze psy, później sama nam pisze co powinniśmy podawać a czego nie.
Tak jest w kolejnym już temacie.
Mirka ma rację, dowiedzmy się najpierw ile Zuzia ma lat, a potem możemy ją nauczyć korzystać z forum.
Miła od Gucia - Czw 15 Lip, 2010 19:09
Zuza, proszę abyś zareagowała na wiadomości moderatorów i forumowiczów.
Monia - Pią 16 Lip, 2010 10:45
Zgadzam się z resztą ekipy.
A co do surowego mięsa to: psy są zwierzętami mięsożernymi a na dodatek nie widziałam jeszcze żadnego psa by sobie sam gotował!
A co do jajek pies wie co i ile może zjeść, salmonellą się sam nie zarazi jak kradnie jaja z kurnika, spokojna głowa.
Pies agresywny po surowym mięsie buhahaha, bez urazy chyba masz zasadę dawać tyle by pies tylko leżał i nic nie robił.
zuziakrezel - Pią 16 Lip, 2010 15:53
Miła od Gucia napisał/a: | Zuza, proszę abyś zareagowała na wiadomości moderatorów i forumowiczów. |
To że wyjechałam na kilka dni i nie zabrałam ze sobą komputera to chyba nie jest przestępstwo
zuziakrezel - Pią 16 Lip, 2010 15:56
Mirka napisał/a: | zuziakrezel napisał/a: | [surowe jajka nie polecam bo może dostać salmonellę,a surowe białko nie jest dla psa najlepsze :neutral: a surowego mięsa nie należy dawać psom, jeśli oczywiście chcesz mieć milutkiego pupilka domowego do przytulania itp. :wink: |
a co surowe mieso ma wspólnego z milutkim pupilkiem
Zuzia zapytam wprost ile masz lat |
Mam 27 lat i przeczytałam chyba co najmniej 20 dużych ksiązek o psach więc bardzo niegrzecznie jest obrażać innych forumowiczów
Batus - Pią 16 Lip, 2010 15:59
Nikt nikogo nie obraża, pytanie o wiek (zwłaszcza taki piękny) nie jest obraźliwe :razz:
Asia i Basia - Pią 16 Lip, 2010 16:02
A, to pewnie mlodsza siostra taka czynna na forum byla Witaj i nie unos sie, chcialabym miec 27 lat
Batus - Pią 16 Lip, 2010 16:03
A ja bym chciała przeczytać 20 dużych książek o psach, ale...mi się chyba nie chce
Wystarczy to co mam na codzień, starcza za całą powieść hi hi
Asia i Basia - Pią 16 Lip, 2010 16:05
Tak, a ja powiem "non scholae, sed vitae magistra"
Batus - Pią 16 Lip, 2010 16:07
Asia, sprawdziłam w google, nooo
gocha - Pią 16 Lip, 2010 16:12
Mnie się też nie chce czytać 20 dużych książek o psach
Tylko skąd Zuziu te pytania jak już wszystko wiesz :~
Dziecko, na jakie kilka dni bez komputara wyjechałaś ? :shock: codziennie jesteś aktywna, to widać po wpisach i nie tylko :wink:
A może jest Was dwie
Mirka - Pią 16 Lip, 2010 16:28
a ja mam 49 lat
nie przeczytałam 20 duzych książek o psach
i nie wiem czym Cie obraziłam
zuziakrezel - Nie 18 Lip, 2010 09:23
A za niektóre posty to ja nie ponoszę odpowiedzialności bo jak wyjechałam to brat zaprosił kolegę i mi się dobrali do komputera :x A lubię tą stronkę i włączyłam sobie automatyczne logowanie i młodszy braciszek nie musiał zgadywać hasła. Żałuję, że nie mam siostry :sad:
dorcialas - Pią 31 Lip, 2015 10:24
Najchetniej to rybki, maja taki specyficzny zapach że chyba kazdy pies chetnie sie skusi
|
|