Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Tematy techniczne / działanie forum - nasi moderatorzy z lat 2007 archiwum

Hubertus - Pon 11 Lut, 2008 17:32

aktualnie moderatorami na forum są (alfabetycznie) ;)

Ewa z Matyldą i Bobem
Kasia : )
Mirka

Z czasem dojdą następni - wszystko oczywiście w granicach rozsądku ;)

pozdrawiam i życzę udanego moderowania

Hubertus - Wto 12 Lut, 2008 08:50

kolejny "znawca tematu" w gronie moderatorów ;)

Grzegorz bierze pod swoje skrzydła dział "żywienie" :)

Kasia :) - Wto 12 Lut, 2008 13:49
Temat postu: Tu ja - Moderator. Zgłaszam się!
Witam,
Wielu użytkowników naszego forum zna mnie z tzw. "dawnych, dobrych czasów" , z wieloma osobami miałam przyjemność przebywać podczas bassecich zlotów (I i III), z kilkoma osobami udało mi się zawrzeć bliższą znajomość, jednak wiele osób nie zna mnie w ogóle a jako że na reaktywowanym forum będę pełnić zaszczytną funkcję Moderatora postanowiłam przybliżyć nieco swoją osobę.

Na imię mam Kasia (czego akurat łatwo się domyślić ;) ), mieszkam w Warszawie, najczęściej można mnie spotkać szwendającą się z psami po Polach Mokotowskich (ale to głównie wieczorami i weekendami bo nie ma tak dobrze, z przyczyn natury zawodowej większość dnia spędzam poza domem).
Z psami związana jestem od zawsze (uczyłam się chodzić przy wsparciu psiego futra a zwykle ostra wobec okolicznego ludu i kur sąsiadów owczarka moich rodziców znosiła to ze stoickim spokojem). W moim bliższym i dalszym otoczeniu zawsze były psy a moi znajomi to w przeważającej większości psiarze :)
Kocham psy za ich wierność i przyjaźń, staram się wiedzieć o nich jak najwięcej. Moje doświadczenie to nie tylko teoria, ale także wieloletnia obserwacja psów ze strony właściciela, schroniskowego wolontariusza, osoby szkolącej psy i asystenta kynologicznego.
Basseciarz ze mnie mizerny, z tą rasą jestem związana zaledwie od 3 lat dzięki jej przedstawicielowi który był uprzejmy w pewien zimowy wieczór stanąć na mojej drodze, dlatego też kwestie "czysto-bassecie" pozostawiam innym, bardziej doświadczonym, jednak na tym forum (a także poza nim) chętnie służę radą i pomocą zwłaszcza w kwestiach wychowania z naciskiem na problemy dominacyjne czy tzw. "syndrom psa schroniskowego"; zdrowia i pomocy weterynaryjnej; przepisów Związku Kynologicznego – całej tej papierologii i tzw. "obycia wystawowego". W tych wszystkich sprawach zamierzam wypowiadać się jako zwykły użytkownik, natomiast "moje" działy jako moderatora to:
- Wychowanie
- Ambulatorium
- Sprawy organizacyjne i pozatematyczne
- Powitania

Jako moderator nie zamierzam włączać się w dyskusje, kłótnie, utarczki słowne.
Jako moderator zamierzam interweniować gdy w przypisanych mi działach będzie miało miejsce łamanie zasad regulaminu obowiązującego na forum.
Jako moderator zastrzegam sobie prawo do edycji postów użytkowników tylko w wyjątkowych przypadkach, jednak zawsze moja interwencja będzie widoczna dla użytkowników poprzez pozostawienie dopisku w edytowanym poście
.

Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie do uczestnictwa w naszym forum, zachęcam do zgłaszania wszelkich uwag i pomysłów.

Mirka - Sro 13 Lut, 2008 09:52
Temat postu: teraz ja
Witam,
idąc za przykładem Kasi tez napisze o sobie kilka słów,
mam na imię Mirka i na forum jestem "od zawsze",z niektórymi znam sie osobiście z I zlotu albo wystaw psich piekności
Moja rodzinka w składzie bassetka Dusia,mix boksera Borys,dwie kotki Lilka i Kropka,akwarium pełne rybek,ja oraz mój mąż który na nas zarabia :wink:
mieszkamy w małym domku z ogródkiem w miasteczku połozonym na dziewięciu pagórkach o nazwie Chełmno.
Po ponownym uruchomieniu naszego forum powierzono mi zaszczytną funkcje moderatora,będę sie zajmować tematami:
1.o bassetach-gdzie bedę słuzyć radą z własnych doświadczeń bo nie posiadam dużej wiedzy kynologicznej (taki miłośnik raczej) :wink:
2.nasz zwierzyniec
mam nadzieję że się sprawdzę i nie ukrywam ze liczę na Waszą akceptację :roll: :roll: ,co do spraw regulaminowych to podpisuje się pod tym co napisała Kasia i będę tego przestrzegać :wink:
Pozdrawiam i życzę miłych owocnych pogaduszek :grin: :grin:

Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 13 Lut, 2008 17:22

Ciężko jest pisać o sobie...
Ale obiecałam, więc spróbuję.

Witam Was wszystkich serdecznie :)
Mam na imię Ewa, mieszkam od czternastu lat w Konstancinie-Jeziornie pod Warszawą.
Prywatnie jestem mamą dwóch fantastycznych dziewczyn: dziewiętnastoletniej Ani i szesnastoletniej Patrycji.
Zawodowo posiadam rozdwojenie, a nawet i roztrojenie jaźni (w porywach do rozczworzenia ;) ). Pracuję w Bibliotece Publicznej, ale nie jestem już od dawna "Panią, która książki wypożycza". Administruję naszym systemem bibliotecznym MAK, zarządzam bazami danych we wszystkich Bibliotekach naszej sieci. Ponadto (to już ta druga jaźń) dbam o tak zwane upowszechnianie czytelnictwa wśród najmłodszych. Lekcje biblioteczne, konkursy czytelnicze, urodziny bohaterów literackich etc.
Praca dodatkowa to prowadzenie zajęć biblioterapeutycznych dla dzieci z różnymi problemami.
Dodatkowa praca dodatkowa to porządkowanie, katalogowanie księgozbiorów domowych (rekordowy liczył sobie ponad 10 tys. woluminów).
Dodatkowo dodatkowa praca zawodowa jest również, ale to rzadko, więc nie będę pisać :)

Permanentnie się szkolę w swoich zawodowych dziedzinach, na studiach nie poprzestałam...

Acha, bassecie forum, to trzeba napisać skąd i dlaczego bassety...
Kocham wszystkie zwierzęta i to z wzajemnością, żaden pies nie przejdzie obok mnie obojętnie, z kotami to bywa różnie, bo wiadomo - kocia natura ;)
Ideałem psiego piękna od zawsze był dla mnie basset. Mam takie wspomnienie z dzieciństwa, kiedy to uczyłam się liczyć na zębach basseta sąsiadów moich Pradziadków. Grzebałam mu w oślinionym pysku, całowałam w nos, niezbyt delikatnie pokazywałam paluszkiem gdzie "pesiek ma oćko". On to wszystko wytrzymywał ze stoickim spokojem...
Tak zapamiętałam tego psa i zawsze chciałam mieć takiego samego :)
Wyszło trochę inaczej, mam dwa bassety: Matyldę - niespokojnego ducha i do bólu spokojnego Bobcia - spełnienie marzeń z dzieciństwa...

Ponieważ, mimo posiadania dwóch przedstawicieli tego gatunku, absolutnie nie czuję się "fachowcem od bassetów" ciągle dokształcam się i w tej dziedzinie, czytam, rozmawiam z osobami, które wiedzą więcej.

Jako moderator postaram się przede wszystkim nie ograniczać dyskusji, chronić wolności i swobody wypowiedzi, ale również chronić integralności Forumowiczów. Nie będę więc ukrócać rzeczowych polemik, ale z pewnością zareaguję w chwili, gdy dojdzie do próby narzucania swojego zdania innym lub prób obrażania innych osób. Acha, jako osoba lubiąca nasz język ojczysty postaram się od czasu do czasu dyskretnie poprawić rażące błędy ortograficzne ;)

Pozdrawiam i życzę miłego forumowania :)

Miła od Gucia - Sro 13 Lut, 2008 18:47

Moje kochane Moderatorki, składam Wam serdeczne gratulacje, bardzo się cieszę, że tak odpowiednie osoby na odpowiednich miejscach - uważam że wybór bardzo trafny.
Jeszcze raz gratuluję i życzę Wam jak najmniej kłopotów z nami, :grin:

gocha - Sro 13 Lut, 2008 18:50

No, a urodzinki, kto będzie prowadził? Bogusiu, tak dobrze to robiłaś.
Miła od Gucia - Sro 13 Lut, 2008 19:14

Ja bardzo chętnie dalej poprowadzę urodzinki, jakie mnie szefostwo upoważni ?
Krzysiek - Sro 13 Lut, 2008 19:39

Z tego co wiem Bogusiu - to "jesteś w planach" od początku, ale nie będe się wychylał, niech Hubertus zarządzi :)
Pozdrawiam
Krzysiek.

Miła od Gucia - Sro 13 Lut, 2008 19:45

Super, skorzystam z okazji. Krzysiu uściskaj ode mnie całą rodzinę swoją, ślę całusy. Jeśli Marzenka zmieniła numer telefonu, daj mi znać semesem.
Grzegorz - Czw 14 Lut, 2008 09:11

Z psami od malutkiego, wpierw była stara jamniczka, potem bokser Buck( to z Zewu krwi) zreszta jako mały przyzwyczajony do małych psów zakochałem sie w bokserze przyjaciół moich rodziców po tym jak mnie znienacka sponiewierał witajac się .
To była jeszcze linia niemiecka - duże cięzkie boksery ,i takie były i sa u moich rodziców do dziś. Z tymi bokserami byłem tak długo jak stan kawalerski mi pozwolał i w posagu z żoną otrzymałem bassetkę Besię.
Oj nie zgadzaliśmy się długo, w najbardziej intymnych momentach właziła mi na plecy bo trzeba było ratować pańcię :mrgreen: .Wracałem w nocy z pracy a Beska leżąc na moim miejscu pod kołderką, z morda na poduszce i jasieczku warczała na mnie pokazując całą galerię :mrgreen: .Potem nastapiło pojednanie i w końcu miłość od momentu cięzkiego ropomacicza,operacji aż do końca, gdy odchodziła na moich rękach.Wtedy już wiadomo było, przeznaczenie czy cuś - że zawsze tylko bassety....... :grin: Była juz domu mała Afra, i tak juz poszło, doszła jej siostra Abra, potem było czworonogów 10,potem został Karol i przyszła Cerata. To tak w skrócie ..............

Jeszcze za zycia Bessy zacząłem pracować w karmach, tworzyłem rynek dla Eukanuby, od przynies wynieś pozamiataj po Szefa Regionu. Jakos Nam nie było po drodze i trafiłem do RC jako Szef Sprzedaży na Polskę. potem jeszcze wprowadzałem na rynek NUTRAMA - to taki jedyny produkt kanadyjski z poziomu Super Premium lecz polityka importera była poroniona,płacił mi za robotę, bo chciał fachowca lecz nic z wytycznych nie realizował no w końcu sie wywalił.
Wtedy powiedziałem dość.......dietetyków nie było, co rusz ktos sie mianował importerem najlepszej na świecie karmy a wierzcie mi każda karmę można ; po takim praniu mózgu "made in USA and FRANCE" przedstawić klientowi jako najlepszą :oops: że postanowiłem znaleźć sobie swoje miejsce.
Te prawie 20 lat dało mi niezłą wiedzę na temat karm, technologii produkcji, przyswajalności,kompletacji, dawkowania itp że stojąc z boku mogłem niekiedy arbitralnie dobierać karmę dla klienta ( czworonoga )- nikt mi nie wytoczył procesu o zniesławienie produktu - choć kilka karm zdyskredytowałem publicznie.
Wiedza nabyta na studiach ( WET) dała dobre podstawy a uzupełnianie jej cały czas chyba też.Staram sie byc obiektywny, choć przyznaję że całości rynku nie jestem w stanie objąć - tak więc nie dziwcie się że odpowiedź przychodzi na zadane pytania czasem długo po ..... bo jestem zmuszony szukać............
Tak więc dostarczam karmę i dobieram karmę dla klienta - psa- zajmuję się też trochę szkoleniami behawioralnymi , tam gdzie szkoleniowcy nie chą się za to brać - nie zawsze z dobrym skutkiem - bo tego się cały czas uczę.......a też właściciel traci cierpliwość.......
do psa - do mnie czasem też!

Jako moderator nie będe toklerował kłótni i obrzucania się błotem - normalna dyskusja i argumentacja za i przeciw jest O.K.
Będę służył swoja wiedzą,doswiadczeniem ale też nie zdziwcie się że powiem czasem nie wiem trudno nikt nie jest alfą i omegą.
Dowolnośc wypowiedzi będzie tolerowana w ramach zdrowego rozsądku i etykiety.
Acha , należę do ludzi którzy mówią prosto z mostu co myślą, tak więc czasem może być ciekawie .............

Kasia :) - Czw 14 Lut, 2008 09:50

no to jesteśmy w komplecie :mrgreen:
gratuluję Grzegorzu, że udało Ci się w końcu zebrać i stworzyć powyższe :wink:

a tak na marginesie, ja również w genach zakodowany mam sentyment do niemieckich ras, mój dziadek miał kiedyś hodowlę Owczarków Niemieckich (pierwszą suke przywiózł zaraz po wojnie z Niemiec); potem były boksery właśnie, mocne, duże, piękne a ja... cóż, number one na mojej liście to sznaucery :cool: mocne, silne, zwarte, szorstkołose - typowo niemieckie (nie żadne tam hamerykańskie jedwabiste udziwnienia :x )

Hubertus - Czw 14 Lut, 2008 13:13

Grzegorz napisał/a:
Acha , należę do ludzi którzy mówią prosto z mostu co myślą, tak więc czasem może być ciekawie .............

wtedy zawsze może interweniować Admin :mrgreen:
a dopuszczalny limit ostrzeżeń dla moderatorów aktualnie ustawiony jest na "1" ;) :P

Fanfan z rodziną - Czw 14 Lut, 2008 13:33

Kasia :) napisał/a:
a ja... cóż, number one na mojej liście to sznaucery :cool: mocne, silne, zwarte, szorstkołose - typowo niemieckie (nie żadne tam hamerykańskie jedwabiste udziwnienia :x )

mały OT...czy to Twoje "niehamerykańskie" szorstkowłose cudo nadal ma na zadzie to "coś", to tak usilnie każdy na zlocie chciał wyrwać, bo brał za kleszcza czy inne tałatajstwo? :lol:

Kasia :) - Czw 14 Lut, 2008 14:03
Temat postu: w odpowiedzi na mały OT powyżej
tak, to "coś" już będzie chyba z nami na zawsze, wet radzi się nie martwić, ponoć nie groźne - ot uroki starości :cool: , teraz Aron zarośnięty, przez co niektórzy mylą go z (kiepskiej jakości) CTR-em, ale jak ostrzyżony chętnych do usuwania kleszcza nie brakuje :lol:

("niehamerykańskie i szorstkowłose" tak ale żeby zaraz "cudo"... :wink: )

Grzegorz - Czw 14 Lut, 2008 14:17

Oj od razu Admin na inetrwencje sie czai- che- przyganiał kocioł garnkowi - jest taki sam jak ja i mówi - pisze to co myśli prosto z mostu -no ale teraz troszku polityki będziemy musieli obaj uzywać .............et, trudno
Hubertus - Czw 14 Lut, 2008 18:12

A to ty Grzegorzu nie wiesz, że najlepszym sposobem na "krnąbrnych" forumowiczów to nadać im status moderatora ? ;) :razz:
Ewa z Matyldą i Bobem - Czw 14 Lut, 2008 18:46

A tym "najkrnąbrniejszym" to Admina od razu? hihihi
Hubertus - Czw 14 Lut, 2008 20:13

Krzysiek szybko zdał sobie sprawę, że "półśrodki" to nie pomogą ;)
Hubertus - Czw 14 Lut, 2008 20:20

troszkę zaśmieciliśmy ten temat, ale cóż ;) mały bałaganik nikomu jeszcze nie zaszkodził. No to mamy kolejnego, choć niedoświadczonego, moderatora

Bogusiu w związku z nowym zwyczajem prosimy o kilka słów od siebie

no wiesz, że wzruszona jesteś i takie tam ;)

Miła od Gucia - Pią 15 Lut, 2008 09:25

Jestem wzruszona, Twoją odważną decyzją wyznaczenia mi roli moderatora. Nie wiesz, co czynisz :mrgreen: . Ale obiecuję dołożyć wszelkich strań, aby nie zawieść Waszego zaufania.
Dla tych, którzy mnie nie znają.
Mam na imię Bogumiła, mieszkam w Gorzowie Wlkp.
Moja rodzina to mąż Marek i Gustaw, ten krnąbrny Gustaw.
Gustaw jest naszym drugim psem. Wcześniej mieliśmy cudną suczkę o imieniu Gama. Odeszła od nas po 14 latach. Trzy dni byliśmy samotni, aż pojawił się Gustaw.
Jak niektórzy wiedzą, Gustaw jest rozpuszczony, nie szkolony, robi co chce, jest (był, bo już ma 6 lat) wychowywany bezstresowo.
Kocham wszystkie zwierzęta, od niedawna jestem członkiem Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce".
Uwielbiam długie spacery, wyjazdy do lasu w wolnych chwilach. Interesuję się psychologią, poszukuję sposobu na szczęśliwe życie. Jestem optymistką, wiem, że ze wszystkim sobie poradzę, ta wiara, dodaje mi sił.
Lubię nowe wyzwania, nie boję się nieznanego. Unikam rutyny.
A Was wszystkich darzę wielką sympatią, a psiury wszystkie kocham.
Hubert ? Może być ? :razz: :shock:

madzialinka - Pią 15 Lut, 2008 19:01

Cytat:
teraz Aron zarośnięty, przez co niektórzy mylą go z (kiepskiej jakości) CTR-em

znajomi mają takiego sznaucera z długim ogonem na dodatek i też myślałam, że to CTR dopóki się nie spytałam o rasę :) .
Strasznie podobają mi się takie zarośnięte sznaucery

Hubertus - Sob 22 Mar, 2008 12:59

poszukujemy chętną osobę na stanowisko moderatora działu wystawy
Kasia :) - Sro 26 Mar, 2008 14:49

jak nikt chętny się nie zgłasza to na razie ja obejmę ten dział we władanie :lol:
ale jakby co - po małych pertraktacjach odstąpię :lol:

Miła od Gucia - Czw 27 Mar, 2008 10:45

Na Ciebie kasiu to można liczyć, sama zapracowana, a nie odmawiasz pomocy. Tu na moderatora, trzeba by kogoś, kto ma najwiecej medali wystawowych hi hi.
Kasia :) - Czw 27 Mar, 2008 11:25

hmmm.... medale medalami Bogusiu, ale myślę że do moderacji w tym dziale wystarczy raczej pewien zasób informacji z dziedziny:
a) podstawowej obsługi komputera
b) zasad języka polskiego
c) (ewentualnie) odszukiwania info na stronach ZKwP

... i naprawdę, jeśli ktoś się zgłosi to odstąpię, możesz mi wierzyć że nie kieruje mną chęć objęcia władztwem połowy forum...

Miła od Gucia - Czw 27 Mar, 2008 14:12

Kasiu, źle mnie zrozumiałaś, albo ja się źle wysłowiłam, wcale mi nie chodzi, że Ty chcesz objąć.... itd.
Ja tylko z podziwem obserwuję, jak jesteś pełna zaangażowania i z tego się cieszę bo i ja korzystam z rad i porad.
Także to nie tak Kasiu. :oops:

Kasia :) - Czw 27 Mar, 2008 14:18

nie no, Bogusia, chyba obie się źle zrozumiałyśmy :)
zaangażowanie to jedno - po prostu podoba mi się nasze nowe forum , tu aż się teraz chce coś robić :) a co do tematu "wystawy" - jakiś czas temu słyszałam że będzie osoba chętna do poprowadzenia tego działu, ale nie wiem czy zapomniała? czy zrezygnowała? a że porządek musi być to chwilowo ja jestem p.o. :lol:
a moderacja to tak naprawde nie jest ciężka robota :)
a i zostało jeszcze tyle wolnych działów, a potem okazuje się tak jak ostatnio, że jeśi w dziale nie ma moderatora to nawet głupiej literówki poprawić nie możesz (czy błedu ortograficznego a potem Ewa spać nie może :lol: )

Miła od Gucia - Czw 27 Mar, 2008 14:33

Kasia, a co mam zrobić ? jeśli np. ktoś złoży życzenia naszym bassetom ale w innym dziale. Czy ja mogę jakoś ten post przenieść do działu życzeń urodzinowych ?
Bo ja faktycznie mam nie wiele do roboty w swoim urodzinowym dziale. Muszę coś tam powymyślać, aby ten dział jakoś urozmaicić.

Miła od Gucia - Czw 27 Mar, 2008 14:35

Acha, i ja tę naszą stronę bardzo polubiłam, teraz tu tak miło, ciepło, no tak fajnie.
Kasia :) - Czw 27 Mar, 2008 15:04

Bogumiła od Gustawa napisał/a:
Kasia, a co mam zrobić ? jeśli np. ktoś złoży życzenia naszym bassetom ale w innym dziale. Czy ja mogę jakoś ten post przenieść do działu życzeń urodzinowych ?

Bogusiu - jeśli nie masz uprawnień do moderowania tego innego działu to nie.
Wtedy albo inny moderator (który ma dostęp do tego działu) albo tylko Admin.
Ja np. wczoraj "przerzuciłam" cały temat życzeń z 2005/2006 roku z działu "O bassetach" do Twoich urodzin.

Więc jeśli zauważysz gdzieś temat który Cię interesuje a trzeba go Twoim zdaniem przenieść a Ty sama nie możesz to musisz albo dać znać konkretnemu moderatorowi albo czekać aż sie admin zlituje :) ... albo poprosić o dostęp do tego działu ;)

Mirka - Czw 27 Mar, 2008 15:43

Kasiu to prawda dział wystawy miała poprowadzić Kaska od Gladiatora tz.wlasciwie ja tak sobie wymysliłam bo uważałam ze to by była wlaściwa osoba na właściwym miejscu ale niestety sie nie zgodziła :cry: :cry: no i juz się nie odzywałam w tym temacie :cry:
joi - Czw 27 Mar, 2008 15:49

Hubertus napisał/a:
poszukujemy chętną osobę na stanowisko moderatora działu wystawy

:mrgreen: zgłaszam się :mrgreen:

Hubertus - Pią 28 Mar, 2008 22:43

Tak więc witam na pokładzie ;)

Dopisałem Ciebie do działu "Wystawy", ale pozostawiam tam również Kasię ;) co by pilnowała porządku i Ciebie wspierała :)

Teraz tylko pozostaje się ponownie przedstawić w temacie "nasi moderatorzy" ;)

joi - Sob 29 Mar, 2008 08:09

Witam :mrgreen:
jestem z Wami stosunkowo niedawno. O istnieniu forum dowiedziałam się przy okazji adopcji Didi. Tak więc ta dziewczynka to sama radość i same przyjemności, między innymi przyjemność bycia na tym forum.
Bassety to moja miłość i spełnione marzenia.
Sama nie mam wielkiego doświadczenia w wystawianiu. Moja pierwsza dziewczynka Dodo (Wielka Donna z Nietykalnych) bardzo nie lubiła wystaw, więc dosyć szybko zarzuciłyśmy ten sport i w kąt poszły ambicje.
Myślę, że pod Kasi nabiorę doświadczenia i uda mi się włożyć swój udział w forum, tak żeby było ciekawie, pożytecznie i po prostu fajnie
Pozdrawiam na zielono i wiosennie
Iza

Miła od Gucia - Sob 29 Mar, 2008 08:58

Witaj Joi w grupie. :wink:
Kasia :) - Sob 29 Mar, 2008 15:36

Witaj Zielona joi :)
z tym doświadczeniem to nie przesadzajmy ;) , uznajmy, że będę Twoim cieniem :cool:

Hubertus - Pią 04 Kwi, 2008 07:21

nadałem Ewie status moderatora we wszystkich działach.
Jako nasz nadworny stróż czystości języka będzie mogła swobodnie poprawiać błędy w postach ;)

Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 07 Kwi, 2008 11:38

No właśnie miałam zapytać czemu się tak rozmnożyłam...
Ale ja proszę o urlop Szefie ;) wracam w poniedziałek, mogę?

[W ogóle to ja tak bardzo z tą czystością nie szaleję, wypraszam sobie to mazanie czerwonym flamastrem po monitorze hihihi]

Renia - Sob 08 Lis, 2008 11:40

Witam wszytskich chciała bym poinformować iż zostałam moderatorem tylko i wyłacznie działów :
Moderatorzy
Informacje ogólne
Dział spraw wewnętrznych

Jak do tej pory z przywilejów moderatora nie korzystałam.

Hubertus - Sro 15 Kwi, 2009 06:26

Nadałem Bogusi status moderatora na działy "zwierzęta w potrzebie" i "zakończone adopcje"
Hubertus - Pon 15 Cze, 2009 20:07

zgodnie z naborem nadałem kilku osobom status moderatora.

Ze swojej strony oczekuję, że będziecie przestrzegać regulaminu forum, a przede wszystkim przestrzegać porządku i dbać o odpowiedni poziom kultury wypowiedzi.

W tej chwili reprezentujecie forum i nie wolno wam wdawać się w kłótnie i zbędne dyskusje. Wasze wypowiedzi powinny służyć rozwiązywaniu problemów i dbaniu o dobro tych, którzy tu zaglądają.

Mogłoby się wydawać, że zdanie jest łatwe, jednak Wasza cierpliwość i spokój może być niejednokrotnie wystawiony na próbę. Mam nadzieję, że sobie poradzicie.

Ja, tak jak już pisałem wcześniej, mam bardzo mało czasu na zaglądanie na forum i muszę zdać się na Waszą pomoc, aby forum mogło jako tako funkcjonować.

Wstępnie przyjmuję najbliższy miesiąc jako "okres próbny". W razie potrzeby wydłużymy ten stan do trzech miesięcy (jeśli w trakcie pierwszego miesiąca będzie trudno ocenić Waszą pracę).
Po tym czasie rozszerzę Wasze uprawnienia na więcej działów tak abyście mogli wspólnie sobie pomagać.

proszę abyście bezwzględnie niczego nie usuwali w swoich działach.

Jutro udostępnię Wam dział "moderatorzy" gdzie ustalimy wszelkie zasady funkcjonowania na forum.

To chyba tyle na początek ;)