Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Powitania - Była właścielka bassetki , obecnie GP - wita forum

musia - Sob 11 Gru, 2010 14:13
Temat postu: Była właścielka bassetki , obecnie GP - wita forum
Witam serdecznie wszystkich.

Jak w tytule - kiedyś bassetka ( a wcześniej dogi i kundliczka) obecnie mieszka ze mną 6-letni gończy polski .

Basssecica to rocznik '89 , zakończyła żywot po 12 latach w 2001.

Tina z Lasku Hugona. - po BLAKI Pankracy i ARISIE z Batorego.
Do końca byłam jej nominalną właścicielką. Przez 4 lata czynnie. Pozostałe spędziła z moimi rodzicami .

Sunka tricolorka, o czystych barwach , chyba nie była kropkowana. Jedyne fotki jakie posiadam (sztuk 2 - reszta została w domu rodzinnym) są na papierze . Pewnie kiedyś je zeskanuję.

Sunka przeciętnych możliwości , nie mniej bardzo kochana (szczególnie przez mamę :twisted: ).

"Dorobiliśmy" się z niej 1 miotu.

Jako , że sami posiadacie bassety , więc pewnie zrozumiecie pozycję mojej suki w rodzinie. Druga ( najmłodsza) siostra w domu. Mamie zabrakło małego dziecka.
Resztę sami sobie dopowiedzcie.

Nasze starty ringowe to czasy - Żupana Amfitrion, Rambo Iwotusia, Leu von Herzgotum, Whirlwinds Amarylis, Snooper Rembrandta, szeregu Gangu Długich i innych znanych i nie znanych.

Niestety mimo do dziś szczególnego sentymentu - to nie moja rasa do końca. Wróciłam do sentymentów z początku lat '80 tych czyli GP (gończego polskiego).

I to jest to.

Pies łączący w sobie doskonały eksterier + dzikarską pasję.

Niektórzy z was spotkają (spotykają) mnie wokół ringów gr. 6 ( lub na nim) lub też w oddziale Katowice (sekcja w poniedziałki).

Mam nadzieję na miłe przyjęcie , choćby ze względu na mój sentyment do angielskiego basseta.

Z epizodów bassecich , to jeszcze moje starania o Granda francuskiego (szczenię) w '91 po wystawie w Hanoverze. Niestety - nie wyszło.

Miła od Gucia - Sob 11 Gru, 2010 14:28

Witaj, miło nam, że zagościłaś do nas.
Mam nadzieję, że zostaniesz, a może jednak sentyment do bassata wróci :lol:
Zapraszamy
Jak trafiłaś na nasze forum ?

Renia - Sob 11 Gru, 2010 14:31

Witamy na naszym forum,
Batus - Sob 11 Gru, 2010 14:33

Hej :)
musia - Sob 11 Gru, 2010 15:04

Miła od Gucia napisał/a:
Jak trafiłaś na nasze forum ?

Miałam stronę klubową już jakiś czas. A w końcu dziś doszłam do wniosku , że czas znaleźć forum.

No i przeglądając tematy , czytając doszłam do tego by się zapisać.

Znalazłam poza tym "znajome szczeniaki" , które odbieraliśmy w oddziale. No i na ringu już dorosłe spotykam... tak więc jestem.

A tak przy okazji spytam - czy znacie w Polsce czynnie polujące BH ?

Bo na konkursach zdarza się mi spotykać i W. Stana i chyba Unity jakieś.

magnolia81 - Sob 11 Gru, 2010 18:33

Witamy :!:
Asia i Basia - Sob 11 Gru, 2010 20:36

Witamy na forum, ja mam dwa czynnie polujace, niestety tylko na jedzenie w ich zasiegu ;) U nas chyba na Forum nie ma prawdziwie polujacych bassetow.
zojka - Sob 11 Gru, 2010 21:56

Witaj :grin:

Asia i Basia napisał/a:
Witamy na forum, ja mam dwa czynnie polujace, niestety tylko na jedzenie w ich zasiegu ;) U nas chyba na Forum nie ma prawdziwie polujacych bassetow.

No Asia nie gadaj ...a mój Rufek polujący na kury sąsiada?

eufrazyna - Sob 11 Gru, 2010 22:53

Witamy serdecznie :)
gocha - Sob 11 Gru, 2010 23:20

Witaj :grin:
Dorti - Sob 11 Gru, 2010 23:56

Witaj :wink: :grin:
Grzegorz - Nie 12 Gru, 2010 07:24

Witam krajanke , a te szczeniaki to juz dorosłe balerony ............ :mrgreen:
domelcia - Sro 15 Gru, 2010 16:47

Witamy i my :)
Dodo AiJ - Sro 15 Gru, 2010 22:30

Dodo chciał jakiś czas temu pogonić dwie sarny ale smycz mu przeszkodziła.
Poza tym węszy po miejscach gdzie blisko naszego domu bywają głownie nocami.

Witam serdecznie,
/J.

musia - Czw 16 Gru, 2010 17:17

dziękuje za przyjęcie.
mariusz - Pią 17 Gru, 2010 08:51

My tez bezbassetowi ale sie tu zadomowilismy :)
Witaj na forum :) GP sa cudne... zreszta mnie cala 6 gr ujmuje ;) no poza rodesjanami ;)

musia - Wto 18 Sty, 2011 09:22

udało mi się zeskanować fotkę jaką znalazłam

Tańka na spacerze. Fotka też nie najlepszej jakości .

TINA z Lasku Hugona

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Rogasowa - Nie 23 Sty, 2011 14:25

Czekamy na fotki psów lub psa którego masz teraz:)
musia - Nie 23 Sty, 2011 17:10

Niestety teraz jestem w górach ( poza moim macierzystym kompem).

Ale jeżeli ktoś jest spragniony czy ciekawy widoku mego gończaka - zapraszam na stronę OPUSA

www.gonczepolskie.com

Batus - Nie 23 Sty, 2011 18:21

Piękny jest! Bardzo mi się podoba, myśliwskie psy są jednak najbardziej urodziwe :)
gocha - Nie 23 Sty, 2011 20:08

Piękny pies :grin:
musia - Nie 23 Sty, 2011 20:55

Niestety galeria jest stara

Kiedyś się sprzęgnę w sobie i zrobię nową stronę z nowymi też fotkami.

Mój gończak prócz wystaw i konkursów myśliwskicjh ( zawołany dzikarz mniej tropowiec) bywał na polowaniu, szkolony i prowadzony przez swego myśliwego.

W wakacje żegluje na naszej Sasance 650- "Szifa". Jest wytrawnym żeglarzem, na wysokiej burcie zasiada , szczególnie od 4-5 B w górę ( aż do 8-ki) . Nie znosi pływać w kabinie.

Jest zwierzęciem nawodnym. Do wody nie wchodzi , odkad jako młodzieniaszek wpadł przy zwrocie do jeziora ( a dałam rozkaz "do mnie' - zignorował - teraz tego nie robi). Obecnie , na hasło męża"zwrot" - zgrabnie wraz ze mną przeskakuje na sąsiednią burtę.

Batus - Nie 23 Sty, 2011 21:10

Znaczy się pies żeglarz? Świetnie! Chętnie zobaczyłabym jakieś fotki z takiej wyprawy :)
musia - Nie 23 Sty, 2011 21:29

Jak wrócę do domu
Asia i Basia - Pon 31 Sty, 2011 13:06

Zapraszam po powrocie do zalozenia wlasnego watku w dziale Moj basset. Ciekawa juz jestem tych fotek :)