|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Wystawy - Dyskusje dotyczące wystaw
Asia i Basia - Pon 18 Lip, 2011 12:32 Temat postu: Dyskusje dotyczące wystaw
Mojra napisał/a: | Ja tez wszystkim gratuluje..ale przejrzalam caly temat i widze ,ze wsrod rzeczywistych zwyciezcow na tej wystawie wcale nie ma Cudeniek :shock: :shock: :~
Bo Najlepszy Pies w rasie Eliot van Hollandheim
a najlepsza suka w rasie to Arda Szczesliwe Uchole
One chyba nie sa z Cudeniek?
Moze cos poknocilam , ale czytajac pierwsza strone odnioslam wrazenie ,ze Cudenka "odniosly ogromne zwycieztwo," ale po dokladniejszym przeczytaniu widze ,ze to nie Cudenka byly zwyciezcami tej wystawy :shock: :shock:
Poniewaz jestem malo obeznana z wystawami , wiec proponuje aby admin umiescil w pierwszym poscie rzeczywiste , prawdziwe wyniki tej wystawy
tak jest rzetelnie i uczciwie, prawda? |
Tak, ostatni beda pierwszymi :lol: . SUkces to nie zawsze pierwsze miejsce na wystawie :wink:
Mojra - Pon 18 Lip, 2011 12:35
Rozumiem :wink:
To tak troche jak u Ferdka Kiepskiego-"Jak nie , jak tak"
Jak nie sukces , jak sukces :wink: :!:
I tak gratuluje!
Asia i Basia - Pon 18 Lip, 2011 12:40
TAk myslalam, ze to Ferdkowa filozofia.
Dorti - Pon 18 Lip, 2011 12:41
Mojra napisał/a: | Ja tez wszystkim gratuluje..ale przejrzalam caly temat i widze ,ze wsrod rzeczywistych zwyciezcow na tej wystawie wcale nie ma Cudeniek :shock: :shock: :~
Moze cos poknocilam , ale czytajac pierwsza strone odnioslam wrazenie ,ze Cudenka "odniosly ogromne zwycieztwo," ale po dokladniejszym przeczytaniu widze ,ze to nie Cudenka byly zwyciezcami tej wystawy :shock: :shock:
Poniewaz jestem malo obeznana z wystawami , wiec proponuje aby admin umiescil w pierwszym poscie rzeczywiste , prawdziwe wyniki tej wystawy
No tak właśnie należy uważnie czytać posty.
To był sukces Cudeniek dla Cudeniek.
Niech każdy pisze o swoim sukcesie. Ja napisałam o sukcesach "swoich " psów i tyle.
A żródeł mówiących o wygranych na tej wystawie jest kilka.
Poszperaj a dojdziesz.
Mirka - Pon 18 Lip, 2011 12:49
no własnie my w tym dziale
świętujemy sukcesy NASZYCH forumowych bassetów
innym nic oczywiście nie ujmując,
więc o co naprawdę chodzi
Kala - Pon 18 Lip, 2011 13:15
Uprzejmie przypominam, iż jest to temat dotyczący Międzynarodowej Wystawy w Warszawie, na wszelkie przepychanki słowne będę natychmiast reagować.
Być może nie dla wszystkich jest to zrozumiałe, ale w tym dziele każdy ma prawo pochwalić się sukcesami własnych psów, jakkolwiek nie byłby rozumiany sukces.
Umieszczone w nim informacje nie muszą stanowić źródła dla osób zainteresowanych szczegółowymi wynikami danej wystawy.
Oczywiście jeżeli zna Pani takowe może je Pani umieścić.
Jednocześnie informuję, że ani admin, ani moderator ani nikt z forumowiczów nie ma obowiązku przedstawiania szczegółowych wyników z danej wystawy, tym bardziej jeśli nie był jej bezpośrednim uczestnikiem. Wobec powyższego Pani „prośba” do Administratora jest bezzasadna.
Z poważaniem
Grzegorz - Wto 19 Lip, 2011 06:34
Kala napisał/a: |
Być może nie dla wszystkich jest to zrozumiałe, ale w tym dziele każdy ma prawo pochwalić się sukcesami własnych psów, jakkolwiek nie byłby rozumiany sukces.
Umieszczone w nim informacje nie muszą stanowić źródła dla osób zainteresowanych szczegółowymi wynikami danej wystawy.
Jednocześnie informuję, że ani admin, ani moderator ani nikt z forumowiczów nie ma obowiązku przedstawiania szczegółowych wyników z danej wystawy, tym bardziej jeśli nie był jej bezpośrednim uczestnikiem. Wobec powyższego Pani „prośba” do Administratora jest bezzasadna.
Z poważaniem |
Nikt nikomu tego prawa nie odbiera.
Był na Forum kiedyś taki dobry zwyczaj iż pisząc o wystawach zdawało sie rzetelna i uczciwą relację o jej przebiegu. Po to ten dział w zamierzchłych czasach został stworzony.
Piszący uwidaczniał sukcesy wszystkich psów biorących w niej udział.Obiektywnie , rzetelnie i uczciwie!
Co do "chwalenia sie NASZYMI BASSETAMI" w tym dziale , to nie odbierając sukcesów Cudeniek - za które szczere gratulacje!- reszta bassetów która zwyciężyła w Warszawie jest również "NASZA" - bo właściciele - użytkownicy są zarejestrowani na tym Forum.
No chyba że mi coś umknęło , i mamy 'inne' nasze bassety i jeszcze do tego jeszcze "inne " nasze bassety...
eufrazyna - Wto 19 Lip, 2011 06:38
Ludzie, przestańcie się łapać za słówka! Każdy jest zawsze skoncentrowany na swoich psach i wie, jakie one zdobyły nagrody, tytuły, etc. i to opisuje.
Dorti - Wto 19 Lip, 2011 07:17
Grzegorz napisał/a: | Kala napisał/a: |
Z poważaniem |
Był na Forum kiedyś taki dobry zwyczaj iż pisząc o wystawach zdawało sie rzetelna i uczciwą relację o jej przebiegu. Po to ten dział w zamierzchłych czasach został stworzony.
Piszący uwidaczniał sukcesy wszystkich psów biorących w niej udział.Obiektywnie , rzetelnie i uczciwie!
Co do "chwalenia sie NASZYMI BASSETAMI" w tym dziale , to nie odbierając sukcesów Cudeniek - za które szczere gratulacje!- reszta bassetów która zwyciężyła w Warszawie jest również "NASZA" - bo właściciele - użytkownicy są zarejestrowani na tym Forum.
No chyba że mi coś umknęło , i mamy 'inne' nasze bassety i jeszcze do tego jeszcze "inne " nasze bassety... |
No i co z tego, że niby był taki zwyczaj. A Ty wszystkie zwyczaje respektujesz
Od początku jest problem z tą wystawą, ciekawe dlaczego
Ja będę pisała o swoich psach chyba, że bassetów będzie mało i z nudów będę śledzić sędziowanie.
Skoro coś Ci tu nie pasuje to dlaczego nie napisałes takiego postu jak u Agaty, z fotkami, z ocenami itp, itd
Przestań mieszać w tym temacie bo to i tak niczemu nie służy.
Tym bardziej, że o wygranej Twojej Ardy już wie cały świat
Poza tym dodam, że nie każdy chce umieszczać wygrane większe lub mniejsze swojego psa na forum.
Także Grześ, wyluzuj , wówczas i nastrój będziesz miał lepszy i szczery uśmiech na twarzy.
Tego też życzą Tobie Cudeńka. Ale z tego akurat nie musisz być uradowany.
Grzegorz - Wto 19 Lip, 2011 07:50
Mieszać nie mieszam.
Ot po prostu pisze jakie tu kiedyś były zwyczaje , a jakie nie są. Trudno świat się zmienia...
Co do relacji u Agaty i tutaj , tam po prostu przebiegiem wystawy w całości użytkownicy sie interesują , w przeciwieństwie do tego tutaj - tak więc po prostu według mnie nie warto było...
Co do sukcesów Ardy - ci którzy chcą wiedzieć i tak się dowiedzą ..
A jesli ten temat zaczyna sie od postu Miły tak sformułowanego a potem przeradza się w sukcesy Cudeniek li tylko , to jednak mam wrażenie że mamy 'NASZE BASSETY" i inne "NASZE BASSETY" - ale to tak gwoli rzetelności i uczciwości podanej relacji...
A sukcesów Cudeniek nie umniejszam i szczerze gratuluję!
Pisze to wszystko na duuuużżżyyymmm luziku ,z pogodnym samopoczuciem i uśmiechem na twarzy i nie tylko.
Za życzenia od Cudeniek szczerze dziękuje i życzę tego samego na tak piękny dzień !
Kala - Wto 19 Lip, 2011 07:54
Najwyraźniej nie wypowiedziałam się wystarczająco jasno. To jest moje ostatnie ostrzeżenie. Informuję wszystkich zainteresowanych, że cześć tej dyskusji zostanie przeniesiona do nowego tematu "dyskusje na temat wystaw".
Grzegorz napisał/a: | Kala napisał/a: |
Z poważaniem |
No chyba że mi coś umknęło , i mamy 'inne' nasze bassety i jeszcze do tego jeszcze "inne " nasze bassety... |
Dobry zwyczaj Grzegorzu nie jest przymusem. Pragnę jednocześnie zauważyć, że zamierzchłe czasy minęły. Mamy XXI wiek.
Byłeś na wystawie, siedziałeś przy ringu i miałeś możliwość notowania kto, gdzie i kiedy. W każdym momencie możesz wstawić posta z rzetelnymi informacjami, nikt Ci nie broni. W każdym momencie możesz napisać o sukcesach, które odnoszą Twoje psy, tego również nikt Ci nie broni. Nie wydaje Ci się, że o wiele przyjemniej czytało by się posty na temat sukcesów Ardy niż czyjeś gorzkie żale? Nie wydaje Ci się, że atmosfera na forum byłaby o wiele przyjemniejsza gdyby wszyscy się wzajemnie szanowali? Jak napisałam w poście powyżej, każdy ma prawo pochwalić się sukcesami swoich psów, jakikolwiek sukces nie byłby rozumiany, a próby jego umniejszania nie są i nigdy nie będą mile widziane, a post Pani Mojry właśnie taki ma wydźwięk. To na tyle w tym temacie.
Miła od Gucia - Wto 19 Lip, 2011 07:56
Cytat: | Trzymamy kciuki i łapki za "naszych" uczestniczących w tej ważnej imprezie |
"naszych"
czytaj: wszystkich bassetów uczestniczących w życiu forum "Nasze Bassety" (aktywnych, zarejestrowanych użytkowników)
Grzegorz - Wto 19 Lip, 2011 08:08
To forum powstało w XXI wieku .
A Mojra podała rzetelna info , nikogo nie dyskryminując ...
Co do ostrzeżenia , to za co - bo nie rozumiem ... piszę zgodnie z Regulaminem , poszanowaniem innych użytkowników , kulturalnie dyskutując bo to Forum dyskusyjne ... chyba że to tez zmieniło- jak podobno zasady/zwyczaje.
Asia i Basia - Wto 19 Lip, 2011 08:14
To nie jest forum dyskusyjne. Mojra napisala rowniez, ze o wystawach nie ma pojecia. O bassetach nie wiem, bo nie ma takowego (chyba ze sie myle). TWoj kulturalny ton w woalu obludy juz nawet nie jest zabawny, traci tragikomedia.
Kala - Wto 19 Lip, 2011 08:19
Grzegorz napisał/a: | To forum powstało w XXI wieku .
Co do ostrzeżenia , to za co - bo nie rozumiem ... piszę zgodnie z Regulaminem , poszanowaniem innych użytkowników , kulturalnie dyskutując bo to Forum dyskusyjne ... chyba że to tez zmieniło- jak podobno zasady/zwyczaje. |
Proszę o przeczytanie moich postów ze zrozumieniem skoro nie wiesz czego dotyczy ostrzeżenie. Zastanów się proszę również nad znaczeniem słowa "rzetelność".
Pragnę jednocześnie zauważyć, że osoby spostrzegawcze zapewne zdążyły się już zorientować o co w tej dyskusji chodzi.
zenon-bombalina - Wto 19 Lip, 2011 10:35
Grzegorz napisał/a: | To forum powstało w XXI wieku .
Co do ostrzeżenia , to za co - bo nie rozumiem ... piszę zgodnie z Regulaminem , poszanowaniem innych użytkowników , kulturalnie dyskutując bo to Forum dyskusyjne ... chyba że to tez zmieniło- jak podobno zasady/zwyczaje. |
Oj Panie Grzegorzu czego Pan nie rozumie, przecież wszystko napisane w regulaminie jest w języku polskim...Poza tym ton wypowiedzi jest pewnych osób jest dla wszystkich inteligentnych ludzi oczywisty. Jak i równiez ton mojej wypoweidzi za cao prosze o ostrzeżenie .
Nikt nie ma obowiązku pisania o sukcesach lokatach wszystkich basetów a co do słowa sukces to pozwoliłem sobie zamieścić definicję ze słownika języka polskiego.
1. «pomyślny wynik jakiegoś przedsięwzięcia, osiągnięcie zamierzonego celu»
2. «zdobycie sławy, majątku, wysokiej pozycji itp.»
Pozdrawiam
Miła od Gucia - Wto 19 Lip, 2011 15:14
odblokowanie tematu,
Mojra zablokowałaś temat, proszę nie zostawiać pustych postów, to powoduje tego typu problemy, wystarczy zostawić choćby uśmieszek i temat będzie aktywny
Miła od Gucia - Sro 20 Lip, 2011 12:50
Oryginał postu jak i dyskusję dotyczącą tegoż postu przeniesiono do tematu
" Były sobie świnki trzy, świnki trzy..."
Mojra napisał/a: | Nie zablokowalam tego tematu specjalnie, przepraszam,ze utrudniam taka burzliwa dyskusje , chociaz dla mnie jest to gra wielu do jednej bramki.
Wyrazilam grzecznie swoje zdanie, ale widze ,ze szkoda rzucac perly przed wieprze. |
Kala - Sro 20 Lip, 2011 16:53
dziękować ślicznie Miłka w pracy żem ograniczona nieco....
Miła od Gucia - Sro 20 Lip, 2011 19:40
bardzo proszę, zawsze do dyspozycji
taka współpraca, to czysta przyjemność :lol:
Kala - Nie 23 Paź, 2011 13:27
Mam do Was drodzy forumowicze ogromną prośbę zakładając nowy temat dotyczący jakiejś konkretnej wystawy pamiętajmy proszę by właśnie w temacie podać jej nazwę i termin ułatwi nam to w późniejszym czasie odnalezienie tematu, który nas interesuje, a mi tudzież w przyszłości innemu moderatorowi zdecydowanie ułatwi pracę
tatar - Nie 23 Paź, 2011 18:06
Ale wam powiem, że byłem, widziałem i nadal nie wiem o co chodzi
Zapach w sali jak w salonie fryzjerskim pomimo że ca. kilkaset psów obok siebie a niektóre to i owo na sali załatwiły. Pudru w powietrzu tyle, że momentami dech zapierało.
Co dwa kroki mijamy stanowiska które przypominają salon kosmetyczny. Ale dobra, przechodzimy do meritum:
Wychodzą psy na ring, przychodzi jaka baba/facet (sędzia), coś tam pomaca, włąścicele sie pocą (zestresowani jak przed piętnastym podejściem do egzaminu na prawo jazdy) żeby pies stał równo nie skakał, sapał itp. Sędzia (sedzina) coś tam sobie notuje/ szepce do kolegów) później 30-40s lekkiego truchtu i tyle. Psy sobie stają a sędzia uklada tabliczki z nic nie mówiącymi (laikowi) skrótami anglojęzycznych wyrażeń. Uścisk dłoni, teczuszka do ręki zwycięzców chwila dla zrobienia fotek i kolejna rasa.
W międzyczasie dwóch-trzech zapaleńców z wypiekami na twarzach notuje coś w katalogu - zakłady jakieś chodzą czy jak ?
Na brzegach sali ludzie jak nakręceni biegają z swoimi psami w kółko cmokając i pogwizdując - jakby psy zapomniały jak się biega, a może rozgrzewka, czy coś to ma być ?
A juz najbardziej dziwi mnie to że jaki sędzia taki wynik. A przecież jakiś tam wzorzec jest wiec kryteria oceniania powinny byc jasne. Dziwi mnie też że sędzia nie prowadzi swojej oceny publicznie, głośno itp tylko wszystko konspiracyjnym szeptem.
Ogólnie dyscyplina coś jak gimnastyka artystyczna albo jazda figurkowa na lodzie - tylko tam jest zespół sędziów (i widoczne dla wszystkich cyferki) więc o wszystkim nie decyduje jedna osoba.
Podsumowując: dziwne to dla mnie i niezrozumiałe Ale ja burak ze wsi jestem
Kala - Wto 01 Lis, 2011 20:54
hiihi tatar ja tam jeżdżę na te wystawy i też do końca nie kumam no ale cosik tam jest w tym co piszesz za to fajnych (i nie fajnych) ludzi można spotkać no i jak ekipa fajna to i atmosfera rewelacyjna.. jak piesio się nie stresuje to dlaczego nie?
eufrazyna - Sro 02 Lis, 2011 03:53
Ja nigdy do końca nie kumam kiedy mam wyjść i po co teraz biegnę Tzn., na początku wiem, ale potem juz nie, jak mam drugi, czy trzeci raz wychodzić, to tylko czekam na sygnał, ale o co chodzi i o co walczę, to już z reguły nie mam pojęcia
Kala - Sro 02 Lis, 2011 19:11
eufrazyna napisał/a: | :mrgreen: Ja nigdy do końca nie kumam kiedy mam wyjść i po co teraz biegnę Tzn., na początku wiem, ale potem juz nie, jak mam drugi, czy trzeci raz wychodzić, to tylko czekam na sygnał, ale o co chodzi i o co walczę, to już z reguły nie mam pojęcia |
Aguś jak dla mnie to Ty się pięknie wystawisz
eufrazyna - Sob 05 Lis, 2011 14:35
Ja to po prostu handler pełną gębą Pod boki sie podeprę i w dal zagapię, sędziego odpędzę, gdy ja coś rzeźbię, a on mi przeszkadza...Dorota potwierdzi
Dorti - Nie 06 Lis, 2011 21:31
eufrazyna napisał/a: | Ja to po prostu handler pełną gębą Pod boki sie podeprę i w dal zagapię, sędziego odpędzę, gdy ja coś rzeźbię, a on mi przeszkadza...Dorota potwierdzi |
Potwierdzam :wink:
|
|