| |
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Tematy techniczne / działanie forum - Czy potrafisz wysłać fotki na nasz serwer?
Krzysiek - Pią 04 Lis, 2005 13:14 Temat postu: Czy potrafisz wysłać fotki na nasz serwer? Zapytam z czystej ciekawości
Czy ktoś z Was korzysta z opcji wysyłania fotek na nasz serwer ? Wiem że kiedyś były z tym jakieś problemy, w moim przypadku nawet jak zaloguję się jako Łukasz ( mój syn ) nie mam problemu z wejściem na serwer przez FTP i wysłać fotki. Wiem że prawie wszyscy korzystają z Imageshack'a bo na bieżąco to widzę w Waszych postach, ale nadal pozostaje pytanie czy nie korzystacie z >ftp.bassety.net< bo nie umiecie czy też nie możecie się dostać do katalogu z fotkami, czy też korzystanie z drugiej opcji jest po prostu łatwiejsze?
Proszę o szczere odpowiedzi - chcę tak skonfigurować nasz serwer aby był "przyjazny" dla każdego użytkownika.
Admin.
Bacha - Pią 04 Lis, 2005 13:30
Krzysiu, po wejściu na FTP.bassety.net mam taki komunikat
"Jesli widzisz te strone, to oznacza, ze podany adres www nie zostal jeszcze skonfigurowany na tym serwerze "
Hubertus - Pią 04 Lis, 2005 14:22
he he Krzysku
JA... Moderator... przyznaje sie bez bicia... ze....
nie potrafie uzyskac dostepu do serwera ftp
A tak na powaznie - kilka razy kiedys probowalem i nawet teraz jeszcze raz to zrobilem, ale jakos mi sie nie udalo. Twoj opis logowania sie na serwer jest bardzo prosty i teoretycznie podlaczenie sie do serwera nie powinno byc trudne, ale... mnie si ejak do tej pory nie udalo
Nie wiem gdzie tkwi blad (moj oczywiscie).
Ten komunikat, ktory podala Bacha pojawia sie przy kliknieciu twojego powyzszego linka. Z tego co widze wpisales tam http://ftp.bassety.net
Probowalem tez ftp://ftp.bassety.pl , ale proba logowania konczy sie niepowodzeniem.
Odszukalem dzis twojego starego posta na ten temat. Pisales tam, ze nazwa uzytkownka to "forum@bassety.net" a haslo to "bassety".
Wiec wpisuje do przegladarki ftp://ftp.bassety.pl . Nastepnie pojawia sie okienko windosowe logowania, wpisuje uzytkownika i haslo... no i klops. :?
Miła od Gucia - Pią 04 Lis, 2005 17:45
Ja sposobem Krzysia również nie potrafię, dzieje się tak jak piszą poprzednicy, wściekałam się (jak szerze to szczerze) i też mi się napis pojawiał jak pisze Basia.
Więc na pulpit sobie wrzuciłam w Wordzie tekścik
1. Wchodzimy na http://www.imageshack.us/.
2. Klikamy 'Przeglądaj', wybieramy rysunek i klikamy 'Otwórz', a następnie 'host it!'.
Dość ważne jest to aby fotografia nie przekraczała 1MB wielkości.
3. Znajdujemy wśród pól "Direct link to image" i kopiujemy jego zawartość.
4. Na forum, w okienku edycji posta wklejamy skopiowaną linijkę i umieszczamy ją pomiedzy tagami [img] oraz [/img]
Najłatwiej ująć wklejoną linijkę w blok i wcisnąć "Img" umieszczone powyżej okienka edycji i tagi powinny ukazać się na początku i końcu linii.
5. No cóż.. zawsze wcześniej proponuję dla testu wcisnąć klawisz "podgląd", żeby się upewnić, że wszystko jest ok.
6. a jak jest OK no to już pozostaje tylko "wyślij"
i z niego korzystam, nie często jak widac po moich postach. Ale ten sposób bardzo szybko opanowałam i nie sprawia mi problemów.
Hubertus ankieta nie jest funkcyjna. Chciałam odpowiedzieć na pytanie i nie da rady.
Krzysiek - Pią 04 Lis, 2005 19:37
| Hubertus napisał/a: |
Ten komunikat, ktory podala Bacha pojawia sie przy kliknieciu twojego powyzszego linka. |
Moja wina - to nie miał być link tylko nazwa - ale system sam sobie go przerobił na linka do http:// chociaż jak się wchodzi na ftp to nie może być podwójnego protokołu (>http://ftp://<- to nie zadziała nigdy ) Poprawiłem już wymuszając usunięcie linku.
| Hubertus napisał/a: |
Probowalem tez ftp://ftp.bassety.pl , ale proba logowania konczy sie niepowodzeniem. |
Tu Twój błąd - nie .pl tylko .net
| Hubertus napisał/a: | | ...nazwa uzytkownka to "forum@bassety.net" a haslo to "bassety"... |
Dokładnie tak - po wpisaniu prawidłowo adresu, loginu i hasła pokazuje się taki ekran:
| Hubertus napisał/a: | | Wiec wpisuje do przegladarki ftp://ftp.bassety.pl . Nastepnie pojawia sie okienko windosowe logowania, wpisuje uzytkownika i haslo... no i klops. :? |
Spróbuj jeszcze raz z .net na końcu
Sprobujcie wszyscy - może w końcu okaże się że jest dobrze tylko każdy robił jakiś "czeski błąd"
Pozdrawiam
Admin.
Hubertus - Pią 04 Lis, 2005 22:17
pisałem z "net" na końcu. To "pl" to tylko mój błąd przy pisaniu posta
Hubertus - Pią 04 Lis, 2005 22:25
OK, to jeszcze raz ja...
przy próbie wejścia na ftp://bassety.net w Netscape otrzymuję komunikat "Document cointains no data"
przy próbie wejścia przez IE otrzymuję okienko zatytułowane "błąd folderu FTP" zawierający m.in. informację "ustanowienie połączenia z serwerem nie było możliwe"
Przy próbach wejścia na ftp://ftp.bassety.net mam to samo
---------------------------------------------------------
| Bogumiła od Gustawa napisał/a: | | Więc na pulpit sobie wrzuciłam w Wordzie tekścik |
Zapomniałas podac źródło -> http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=193
| Bogumiła od Gustawa napisał/a: | | Hubertus ankieta nie jest funkcyjna. Chciałam odpowiedzieć na pytanie i nie da rady. |
Nie mam pojęcia co jest nie tak. Ja oddałem już głos - z resztą jak do tej pory jako jedyny
Miła od Gucia - Pią 04 Lis, 2005 22:54
No właśnie, i ja chciałam wziąć udział w ankiecie, ale nie mogę, nic nie jest funkcyjne. Klikam i klikam i nic. Kiedyś już była ankieta, nie pamiętam czego dotyczyła i nie było żadnego problemu.
Krzysiek - Pią 04 Lis, 2005 23:03
| Hubertus napisał/a: | ...przy próbie wejścia przez IE otrzymuję okienko zatytułowane "błąd folderu FTP" zawierający m.in. informację "ustanowienie połączenia z serwerem nie było możliwe"
Przy próbach wejścia na ftp://ftp.bassety.net mam to samo |
To naprawdę dziwne :shock:
W przypadku obu adresów takich jakie wpisałeś u mnie po wylogowaniu się całkowicie z systemu najpierw pojawia się okno logowania :
A po wpisaniu loginu i hasła otwiera się folder z fotkami:
Może u Ciebie masz zblokowane wejście np. przez firewalla?
Poczekamy jak się pojawi więcej wypowiedzi innych użytkowników - co się u nich dzieje.
Czasami zdarza się że serwer się nie odzywa lub wyświetla komunikaty o braku dostępu, ale wystarczy wtedy zalogować się powtórnie i już się otwiera - nie wiem z czym to jest związane
Bogusiu - żeby oddać głos musisz zaznaczyć kropeczką w kółku obok wybranej odpowiedzi ( kliknij ) a następnie "Wyślij głos" - musi zadziałać Przed chwilą zagłosowałem i działa - kliknij w kółko nie w napis - może to pomoże.
Pozdrawiam
Admin
Kasia :) - Pią 04 Lis, 2005 23:05
ech... a ja tak chciała zagłosowac! w dziuple z taka ankietką! to ja napiszę : nie próbowałam ale fotki do posta wstawiac umiem! :lol:
------------------
ok. ankietka już działa, troszke się pospieszyłam z moim postem
Krzysiek - Pią 04 Lis, 2005 23:10
Kasia napisał/a: | | ...to ja napiszę : nie próbowałam... |
Komuś się jednak udało zagłosować właśnie w tej odpowiedzi :D:D
Dobra - teraz na poważnie - JUŻ DZIAŁA !
Hubertus - Pią 04 Lis, 2005 23:12
he he sukces.. nie wiem jakim cudem ale się zalogowałem
choć robiłem to samo co poprzednio :?
Kasia :) - Pią 04 Lis, 2005 23:16
| Krzysiek napisał/a: | Kasia napisał/a: | | ...to ja napiszę : nie próbowałam... |
|
no wiesz! a ja myślałam że to ma byc ankieta anonimowa :shock:
:wink:
Krzysiek - Pią 04 Lis, 2005 23:18
Kasia napisał/a: | | Krzysiek napisał/a: | Kasia napisał/a: | | ...to ja napiszę : nie próbowałam... |
|
no wiesz! a ja myślałam że to ma byc ankieta anonimowa :shock:
:wink: |
Ależ Kasiu ! Przecież sama napisałaś jak głosujesz :D:D
K
Miła od Gucia - Pią 04 Lis, 2005 23:22
O teraz ankieta jest ok.
Krzysiek - Pią 04 Lis, 2005 23:34
Wiadomość z ostatniej chwili.
Pomimo że w ankiecie jest napisane, że nie działa to jednak po sprawdzeniu - ta osoba która tak zagłosowała ( anonimowość - tylko po co ? ) potwierdza że jednak działa z adresem ftp://ftp.bassety.net
Kto jeszcze sprawdzi?
Krzysiek.
Kasia :) - Pią 04 Lis, 2005 23:46
to działa czy nie działa? bo ja nie kumam...
ja osobiście nie próbowałam, jam jest laik informatyczny a jak zobaczyłam te obrazkowe wskazówki to się przeraziłam...
Hubertus - Pią 04 Lis, 2005 23:49
jeśli chodzi o mnie to potwierdzam, że działa ftp://bassety.net
Krzysiek - Sob 05 Lis, 2005 00:19
Kasia napisał/a: | | ... jak zobaczyłam te obrazkowe wskazówki to się przeraziłam... |
No fajnie...a to miało pomóc
Zresztą Bogusia próbowała według wskazówek z obrazków i jej się też udało
Hubertus - Ty to jesteś wywrotowiec - czemu u Ciebie działa akurat ten adres który nie działa u innych?
U mnie chodzą oba więc nie ma problemu. Kasiu spróbuj i Ty - zobaczymy jak to zadziała u Ciebie na kompie
Krzysiek.
Kasia :) - Sob 05 Lis, 2005 00:28
O żesz ty w życiu! udało mi się! :thx
sie zalogowałam! zastosowałam się do instrukcji i widze teraz wszystkie zdjęcia!
hie, hie... trudne nie było...
Hubertus - Sob 05 Lis, 2005 06:53
przyznaj się lepiej Krzyśku bez bicia co tam poprawiłeś, że nagle wszystko działa :lol:
Buba - Sob 05 Lis, 2005 11:01
A u mnie nie działa - mimo że nie loguję się jako użytkownik anonimowy - to na dole po prawej stronie na pasku zadań widnieje "użytkownik anonimowy"
dziwne :shock:
Wlodzimierz W - Sob 05 Lis, 2005 17:28
Witam Wszystkich
Próbuje zrobić wszystko zgodnie z instrukcją Krzysia i pokazuje mi się czyste okno a w prawym dolnym narożniku ,, użutkownik anonimowy''
i na tym koniec.
Chciałbym bardzo ale nie potrafie.
Hubertus gratulacje że ci się udało.
pozdrawiam Włodek
Aleksander - Sob 05 Lis, 2005 20:10
tERAZ TO JA TEŻ JUZ NIC NIE WIEM A RACZEJ WIEM ŻE NIC NIE WIEM A WCZEŚNIEJ WIEDZIAŁEM LEPIEJ A TERAZ NIC NIE WIEM. cZY TO MOJE STWIERDZENIE BYŁO ENIGMATYCZNE???????????????? I TAK WŁAŚNIE ODBIERAM WASZE ROZMOWY MAM WRAZENIE ŻE ROZMAWIACIE W INNYM JEZYKU. jA POPROSTU CHYBA JESTEM TAKI TEPY.
Krzysiek - Sob 05 Lis, 2005 22:45
Wygląda na to że prosta operacja logowania nie zawsze jest taka prosta
Zwłaszcza że zależy ona nie tylko od umiejętności ale też od systemu operacyjnego, jego ustawień i programów internetowych typu antywirusy i firewalle. Nie musicie nawet mieć ich u siebie na kompie bo często w sieciach blokowych/osiedlowych firewalle zainstalowane na serwerach dostępowych są wystarczająco "wredne" i nie dopuszczają do połączeń typu ftp z nieznanymi sobie adresami. Żeby jednak nie mącić dalej ustalmy jedno - jeżeli wykorzystując dokładnie podane wskazówki nie jesteście w stanie wejść na nasz serwer jako użytkownik forum@bassety.net to najprawdopodobniej problem leży w sprzęcie i programach na drodze od Waszego kompa do serwera
Teraz dwa słowa dotyczące logowania jako anonim. Jeśli ktoś się tak zaloguje to zostanie przeniesiony do całkiem innego katalogu w którym nic nie ma . Nie nadaje się on także dla naszych celów. Wobec czego TRZEBA zalogować się jako forum@bassety.net Jeśli automatycznie system Was zaloguje jako anonim to w otwartym oknie należy kliknąć prawym klawiszem myszy i z menu wybrać opcję "zaloguj jako" co spowoduje otwarcie okna logowania jak poniżej.
Zauważcie że kwadraciki na dole są puste.
Dalej procedura logowania jest już chyba prosta - wystarczy uzupełnić wpisy jak na fotce wpisując hasło "bassety" (bez cudzysłowia) i powinno zadziałać. Jeśli od pierwszego razu nie zaskoczy to proszę spróbować ponownie od momentu kliknięcia prawym klawiszem myszy. Czasem skutkuje drugie podejście
Jeżeli uda się Wam zalogować i widzicie foldery i pliki zdjęć to jest OK i przy następnej próbie proponuję zaznaczyć w oknie logowania kwadracik o zapamiętaniu hasła - wtedy każde wpisanie tego adresu spowoduje automatyczne zalogowanie na serwer. U mnie to działa ZA KAŻDYM RAZEM !
A jak już będziecie na serwerze i będziecie chcieli korzystać z zamieszczania na nim fotek ( co polecam ) to zacznijcie od założenia własnego katalogu z nazwą taką jak nick na forum ( kto ma dwu i więcej wyrazowy nick niech skróci do jednego wyrazu ) pisane z małej litery. Te wszystkie zabiegi mają na celu ułatwienie nam życia i zachowanie porządku. Potem to już będzie wszystko banalnie proste. W przeglądarce wpisujesz adres, następuje automatyczne zalogowanie i widzisz katalog ze swoim nickiem. Nie musisz go nawet otwierać tylko klikając na nim prawym przyciskiem myszy z pojawiającego się menu wybierasz "wklej" i z głowy. Oczywiście wcześniej musisz na własnym komputerze i wybranym zdjęciu zrobić opcję "kopiuj" żeby było co wkleić - no ale nie przesadzajmy z dokładnością tłumaczenia takich szczegółów :D:D
No i najważniejsze na koniec - linia do wstawienia do postu będzie wyglądała tak:
| Kod: | | [img]http://bassety.net/images/forum/nazwa_twojego_katalogu/nazwa_fotki.jpg[/img] |
Najlepiej sobie gdzieś zapisać w notatniku taki wzór i tylko kopiować do postów zmieniając tytuł obrazka - prościej się tego nie da zrobić.
Życzę miłej zabawy ambitnym i tym którzy lubią jak im wszystko działa
Pozdrawiam
Krzysiek
P.S.
Niektórzy użytkownicy mają już swoje katalogi założone - więc niech nie robią nowych tylko wklejają swoje fotki do nich. Dla własnego dobra proponuję Wam zachowanie jakiejś zasady w nazywaniu fotek. bo za rok możecie nie znaleźć tego co trzeba jak będzie za dużo różnych nie związanych ze sobą nazw.
Ale się napisałem.....
K.
Wlodzimierz W - Nie 06 Lis, 2005 11:18
Chciałbym się wszystkim pochwalić.
Zgodnie z Krzysia instrukcją udało mi się zalogować na serwer.
Założyłem swój folder i już wstawiałem sam fotki do posta
Nie rozumiem co prawda dlaczego wcześniej mimo wielu prób tym samym sposobem nie mogłem się zalogować ale .......najważniejsze że teraz mi się udało
Pzdrawiam Wszystkich Włodek
Krzysiu dzięki.
Hubertus - Nie 06 Lis, 2005 19:41
| Wlodzimierz W napisał/a: | | Nie rozumiem co prawda dlaczego wcześniej mimo wielu prób tym samym sposobem nie mogłem się zalogować ale... |
heh.. ja też nie wiem co się zmieniło .... teraz nagle mogę bezproblemowo się logowac na serwer Krzyśka, a do tej pory to się nie udawało.
Zazwyczaj brakowało mi cierpliwości i nerwów na tego analizowanie
Krzysiek - Nie 06 Lis, 2005 22:43
| Hubertus napisał/a: | | ... brakowało mi cierpliwości i nerwów na tego analizowanie... |
Wygląda na to że tak
Z ręką na sercu....jak to się mówi - nie zmieniłem nic w ustawieniach - u mnie działało cały czas, więc nie dziwię się że i u Was zaskoczyło.
Tak czy inaczej cieszę się że działa, bo należę do tych ludzi dla których nie ważne czy z czegoś będę korzystał - ważne żeby to coś było cały czas sprawne
Krzysiek.
Wlodzimierz W - Nie 06 Lis, 2005 23:12
| Krzysiu napisał/a: | nie wim czy coś zrobiłeś czy nie, ale u mnie zaczęło chodzić.
Z ręką na sercu też mówie, że ja w swoich ustawieniach też nie grzebałem. |
Najważniejsze,że teraz mogę się logować bez problemu.
Jeszcze raz DZIĘKI. :thx :thx
Pozdrawiam Włodek
Dariusz - Pon 07 Lis, 2005 22:30
Dzięki "instrukcji obsługi" od Bogusi-udało mi się wkleić zdjęcie!!!!!
Pozdrawiam
Krzysiek - Wto 08 Lis, 2005 00:16
| Dariusz napisał/a: | | ...udało mi się wkleić zdjęcie... |
No tak...szukam i szukam...i nic
My tu Darku nasz serwer promujemy i piszemy że da się na nim fotki zamieścić, a Ty który jako pierwszy miałeś własny folder na naszym serwerze piszesz że udało Ci się wkleić zdjęcie.....na imageshacku No powiem szczerze że mnie załamałeś. Oczywiście cieszę się że udało Ci się, bo nie ma nic lepszego jak samemu opanować to czego się jeszcze nie potrafi, ale spróbuj teraz zamieścić coś u nas
Oczywiście to nie żaden nakaz - możesz mieć fotki gdzie chcesz
Pozdrawiam
Krzysiek.
Dariusz - Wto 08 Lis, 2005 00:31
No faktycznie-wkleiłem za poradą Bogusi-rano powalczę dalej :thx
Dariusz - Wto 08 Lis, 2005 00:48
Niestety Krzysztofie-robię wszystko tak jak podajesz-po wpisaniu -
ftp://bassety.net- wyskakuje tylko ostrzeżenie o treści: 530 Login incorrect !!
Dlatego wklejałem inaczej.
Pozdrawiam
Evika - Wto 08 Lis, 2005 09:19
hej, na firmowym kompie w pracy wyswietla mi dokladnie ten sam komunikat co Darkowi!! o co tu chodzic moze ??
Krzysiek - Wto 08 Lis, 2005 13:40
| Dariusz napisał/a: | | ...Login incorrect... |
To wskazuje na to że windows sam narzuca jakiś login do strony na którą chcesz wejść i jest to login nieprawidłowy. Spróbuj zrobić według mojego opisu z powtórnym logowaniem ( prawy klawisz myszy itd... ) Takie automatyczne logowanie ma zaszyte w sobie sam system a także kilka programów zapamiętujących hasla. Dopiero po prawidłowym zalogowaniu należy wyrazić zgodę na zapamiętanie danego zestawu login/hasło a nie jak jest to domyślnie ustawione w przypadku każdej próby logowania.
Napisz czy udało się czy trzeba poszukać innego rozwiązania. Spróbuj też obu adresów ftp://bassety.net oraz ftp://ftp.bassety.net - u niektórych użytkowników działa tylko jeden z nich ( u mnie oba ).
Pozdrawiam
Krzysiek.
Dariusz - Wto 08 Lis, 2005 15:06
Niestety-cały czas to samo- pracuję na XP-prof....-nie wiem co to jest
Miła od Gucia - Wto 08 Lis, 2005 17:36
Darku, ta instrukcja obsługi to nie moje dzieło, to Hubertusa, ja tylko sobie skopiowałam do korzystania i przesłałam Wam, aby pokazać z czego ja korzystam do wklejania zdjęć. A teraz i już sposobem Krzysia potrafię. Nie taki ze mnie gamoń komputerowy, jak widać.
Dariusz - Wto 08 Lis, 2005 20:53
Bogusiu- niestety ja z Eviką jesteśmy chyba "gamoniami"- :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: -nie wchodzi nam to-nawet mój kolega próbował i ma to samo co my-pewnie to kiedyś rozgryziemy-jak psiaki kości :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jaga - Sro 09 Lis, 2005 08:02
U mnie jest tak: oba adresy niby działają bo się loguję i zarówno użytkownik jak i hasło zostaje przyjęte, ale na dple widnieje "użytkownik anonimowy". Więc zrobiłam tak jak radziłeś Krzyśku i prawym klawiszem, "zaloguj jako" - jeszcze raz się loguję, i wtedy faktycznie widzę foldery i zdjęcia, ale wtedy mam inny adres ftp://bassety.net@bassety.net/
Tak ma być?
Pracuję na Windows'98.
Krzysiek - Sro 09 Lis, 2005 14:12
W zasadzie to nieważne jaki Ci się adres czy login pokaże - ważne żebyś widziała zawartość folderu i mogła wklejać do niego swoje fotki :D:D
Pozdrawiam
Krzysiek.
Jaga - Sro 09 Lis, 2005 15:03
Chyba to jednak nie jest bez znaczenia jaki mam adres, bo jak chcę zobaczyć konkretne zdjęcie (np. Agrafka.jpg) to wyświetla mi się "błąd składni...." a adres mam wtedy taki:
ftp://forum@bassety.net:bassety@bassety.net/Agrafka.jpg
Wiec widzę foldery i ich zawartość, ale konkretnego zdjęcia otworzyć nie mogę. :?
Krzysiek - Sro 09 Lis, 2005 15:41
Faktycznie - bardzo dziwne adresy Ci wychodzą :shock:
Żeby zobaczyć tą fotkę adres powinien wyglądać tak | Kod: | | ftp://bassety.net/Agrafka.jpg |
Sprawdź czy da się w Twoim wypadku wkleić jakąś fotkę na serwer.
Krzysiek
Hubertus - Sro 09 Lis, 2005 20:01
Ta składnia, którą podała Jaga zawiera w sobie nazwę użytkownika i hasło do serwera - jest to całkiem normalna składnia dla przeglądarki w windowsie (szczególnie w takim jak win 98 )
Nazwa użytkownika i hasło jest oddzielone od nazwy serwera znakiem "@".
Przyznam się, że od początku krzywo patrzyłem na nazwę użytkownika, którą utworzyłes Krzyśku. Ogólna zasada jest taka, że w nazwach nie stosuje się żadnych znaków typu * ? ! / itp itd
Nawet chciałem zaproponować, żeby zamiast pisania jak się ludziska mają zalogować to zwyczajnie opublikować link o takiej składni. Jednak przez to "@", którego użyłeś w nawie użytkownika nie byłem pewien czy będzie działać, ale jak widać działa Dodatowo nie drążyłem tematu, bo sam nie mogłem się zalogować ;p
ftp:// style="color: red">forum@bassety.net:bassety@bassety.net/Agrafka.jpg
......^^^^^^^^^^^^^
tu jest nazwa użytkownika
........................................^^^^^
tu jest hasło
.......................................................^^^^^^^^
a tu nazwa serwera
To jak najbardziej poprawna składnia.
A kliknięcie na poniższy link powinno wystarczyć do zalogowania się na serwer FTP
>>> ftp://forum@bassety.net:bassety@bassety.net/ <<<
I niech mi teraz ktoś powie, że się nie może zalogować
Dariusz - Sro 09 Lis, 2005 21:04
Hubertusie-wszystko jest ok :thx
Krzysiek - Sro 09 Lis, 2005 21:04
| Hubertus napisał/a: | | ... od początku krzywo patrzyłem na nazwę użytkownika, którą utworzyłes ... ...przez to "@", którego użyłeś w nawie użytkownika nie byłem pewien czy będzie działać... |
Niestety nie całkiem masz rację. Nazwa użytkownika podana przeze mnie to >forum< a nie jak sądzisz >forum@bassety.net<. Pewnie Cię to zdziwi - bo mnie dziwi, ale nasz serwer automatycznie dodaje do każdej nazwy użytkownika >@bassety.net< i bez tego nie będzie działać. Nawet główna nazwa administratora też jest "obciążona" tym dodatkiem.
Tak więc Twoja niepewność czy zadziała powinna być odwrotna - bo właśnie bez tego @ itd. nie zadziała
| Hubertus napisał/a: | | ... I niech mi teraz ktoś powie, że się nie może zalogować... |
I tu Cię zmartwię - ja się w ten sposób nie mogę zalogować może to działa tylko w W98 ?
Krzysiek.
Jaga - Czw 10 Lis, 2005 07:53
A ja po kliknieciu na powyzszy link mam taki komunikat:
Ale właśnie wstawiłam zdjęcie ekranu, tyle, że podałam do niego link taki jak podawał Krzysiek a nie na jaki teoretycznie wskazywałby adres który mi się wyświetla. I chyba widać?
Hubertus - Czw 10 Lis, 2005 17:30
| Krzysiek napisał/a: | I tu Cię zmartwię - ja się w ten sposób nie mogę zalogować może to działa tylko w W98 ? |
U mnie działa bezproblemowo na WIN XP - heh.. i się nie dziw Krzyśku, że mi nerwów nie starczało na przeanalizowanie co tu się dzieje
Jak jednym zaczyna działać to znów u innych wysiada i tak dalej...
Krzysiek - Czw 10 Lis, 2005 18:49
| Hubertus napisał/a: | | ...Jak jednym zaczyna działać to znów u innych wysiada... |
Hmmm
Teraz to jest jeszcze inaczej - u każdego działa...inaczej
Ale ważne że metodą prób i błędów doszliśmy do tego że jest kilka sposobów aby dostać się na nasz serwer i korzystać z miejsca na nim
Krzysiek.
P.S
Widzę że ankieta nie wykazała tego że poprawiło się z tym wchodzeniem na serwer wobec tego zaczniemy ją jeszcze raz - już po nauce
Hubertus - Czw 10 Lis, 2005 22:43
he he... Krzyśku...
to, że ktoś może wysłac fotki nie znaczy, że potrafi :lol:
chyba za bardzo zawęziłeś zestaw pytań w ankiecie
Ja potrafię, ale nie mogę (mama mi nie pozwala) i jak mam odpowiedzieć?
Krzysiek - Czw 10 Lis, 2005 23:47
| Hubertus napisał/a: | | ...to, że ktoś może wysłac fotki nie znaczy, że potrafi... |
Mówisz i masz
A co do mamy - hmm nie chodzi o to czy Ci wolno tylko czy fizycznie możesz tego dokonać ( wiem że to żart, ale odpowiedź jak najbardziej poważna ).
Krzysiek.
Ulka - Nie 14 Paź, 2007 20:44
jeszcze raz test
|
|